Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Demokracja byc dobra, ale tylko nasza demokracja

Wasza demokracja to zła być 

Ale pieknie teraz was posluchac 

:)

Czy ty się dobrze czujesz? Ktoś tu podważa wyniki wyborów? Nie, rozmawiamy na temat kultury (a raczej jej braku) w przestrzeni publicznej, do czego niestety w dużym stopniu przyczynił się PiS. Naród wybrał, naród poniesie konsekwencje, ale nie widzę powodu by kpić, szydzić i obrażać. Każdemu może się "ulać", ale ile można?

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

1. Przestań łżeć. Czy ja kogoś „wysyłałem” do gazu za głosowanie na tego albo innego kandydata? Oczekuję przeprosin za porównanie mnie do tego czegoś. 
2. O tym, że Trzaskowski jest fatalnym kandydatem, ale mimo wszystko lepszym niż Nawrocki pisałem od dawna.

Ostatnio łgałeś i próbowaleś mnie osmieszyc bo stwierdzilem to samo w drugą strone

Ale ten los przewrotny :)

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Demokracja byc dobra, ale tylko nasza demokracja

Wasza demokracja to zła być 

Ale pieknie teraz was posluchac 

:)

Zabraklo Tobie podpisu pod tym cytownym wysrywem. Juz wyreczam, autor: J. Kaczynski. To co urzadza kaczafi, nie lezy wcale tak daleko od znanego malarza-akwarelisty.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Ostatnio łgałeś i próbowaleś mnie osmieszyc bo stwierdzilem to samo w drugą strone

Ale ten los przewrotny :)

1. Domagałem się dowodów na twoje twierdzenia. Wiadomo że to faktycznie za duże wymagania jak na ciebie. 
2. Dopóki nie przeprosisz za porównanie do tego pisowskiego nazisty jesteś na ignorliście, łgarzu. PW niezblokowane więc możesz na pw przeprosić. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

1. Domagałem się dowodów na twoje twierdzenia. Wiadomo że to faktycznie za duże wymagania j na ciebie. 
2. Dopóki nie przeprosisz za porównanie do tego pisowskiego nazisty jesteś na ignorliście, łgarzu. Ów niezblokowane więc możesz na pw przeprosić. 

Domagales sie ode mnie dowodow, na zaprzeczenie Twoich twierdzen, tak gwoli scislosci

Ale ego klapło

Tak jak procenty u Trzaskowskiego :)

• Like 1
Opublikowano

Pięknie było się obudzić rano i czytać trzaskanie na Twitter :E Prezydent dwugodzinny, do tej pory nie mogę się przestać śmiać :E 

Ale patrzcie na dobre strony. KO znowu ma pretekst żeby nie wprowadzić 100 konkretów na 100 dni, bo przecież nie mają prezydenta xD 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Czy ty się dobrze czujesz? Ktoś tu podważa wyniki wyborów? Nie, rozmawiamy na temat kultury (a raczej jej braku) w przestrzeni publicznej, do czego niestety w dużym stopniu przyczynił się PiS. Naród wybrał, naród poniesie konsekwencje, ale nie widzę powodu by kpić, szydzić i obrażać. Każdemu może się "ulać", ale ile można?

Takim jak on prawda nie przeszkadza. Nie tylko logika i kultura dyskusji jest im obca, ale także podstawowe zasady interakcji z drugim człowiekiem i wreszcie: fakty. 

Dlatego właśnie dla takich jednostek ktoś krytykujący wynik wyborów jest taki sam jak ktoś kto aktywnie nawołuje do „gazowania” wyborców innego kandydata. Oni najwidoczniej w tak wykrzywiony sposób postrzegają rzeczywistość. 

• Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Jak ja odkad tu jestem, wsrod wielce oswieconych niepisiorow, to ja kulture widzialem tylko w poklepywaniu sie po pleckach. 

I tak, poczytaj sobie kwik od wczoraj. Bardzo wysoki poziom kultury jest to w dalszym ciągu?

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Takim jak on prawda nie przeszkadza. Nie tylko logika i kultura dyskusji jest im obca, ale także podstawowe zasady interakcji z drugim człowiekiem i wreszcie: fakty. 

Dlatego właśnie dla takich jednostek ktoś krytykujący wynik wyborów jest taki sam jak ktoś kto aktywnie nawołuje do „gazowania” wyborców innego kandydata. Oni najwidoczniej w tak wykrzywiony sposób postrzegają rzeczywistość. 

Nie sądziłem, że zobacze tutaj spłakanego lamemana

• Like 1
Opublikowano

Radzę studzić temperaturę dyskusji bo widzę że zmierza to ku smutnemu końcowi dla wielu uczestników, na pocieszenie powiem że w dupie Was mają zarówno Nawrocki jak i Trzaskowski, po tym jak oddaliście już swoje głosy, więc nie ma o co skakać sobie do gardeł.

Na tym polega właśnie "demokracja".

• Like 3
  • Thanks 3
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, trepek napisał(a):

Ciekawe jaka będzie nowa Pierwsza Dama. Czy będzie zabierała głos w sprawach publicznie emocjonalnych? Czy będzie niemową jak obecna Pierwsza Dama.

Chyba nie spodziewasz się ze  będzie coś  znaczyć w tej prezydenturze .....  Jak i nowy prezydent tak i nowa dama nie jest  z byt krystaliczna  bo pod jej adresem pojawiają się  zarzuty  i  wątpliwości  co do jej działań na rzecz znajomych  z racji wykonywanego zawodu 

Edytowane przez raiders
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Radzę studzić temperaturę dyskusji bo widzę że zmierza to ku smutnemu końcowi dla wielu uczestników, na pocieszenie powiem że w dupie Was mają zarówno Nawrocki jak i Trzaskowski, po tym jak oddaliście już swoje głosy, więc nie ma o co skakać sobie do gardeł.

A daj spokój, Polacy nie potrafią działać razem, albo jesteś za, albo przeciw. Dwa obozy, niestety nic się nie zmienia ;) 

I jak się nie wpisujesz w tłum (na tym forum KO) to jesteś gorszy :E 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Pięknie było się obudzić rano i czytać trzaskanie na Twitter :E Prezydent dwugodzinny, do tej pory nie mogę się przestać śmiać :E 

Ale patrzcie na dobre strony. KO znowu ma pretekst żeby nie wprowadzić 100 konkretów na 100 dni, bo przecież nie mają prezydenta xD 

No ciesz się. Będą robić ale i tak wszystko uwali prezydent przecież tylko po to został wybrany. Może kogoś jeszcze skażą za przewały ale zostanie ułaskawiony bo to swój chłop ćpa i dziwki ma. Zasadniczo 8 lat nikogo nie nauczyło to co można z państwem zrobić to
na wiosnę wybory i jak wygrają Twoi (PIS) to dokończą dzieła. 

Całe szczęście że do tego czasu uwolnię się finansowo i w razie czego będzie można zwinąć interes w lepsze miejsce. A motłoch głosujący na sutenera niech sobie żyje z zasiłków.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Podsumuje to tak: większość ludzi w Polsce wybrała… cofam - zagłosowała przeciw Trzaskowskiemu i rządowi. Jak mierny to musi być rząd, z jak słabymi pomysłami, jaki prowadzący antypolska politykę ze po lekko ponad pol roku przegrywają wybory - z kibolem, człowiekiem mającym znajomości z patosami oraz podejrzanym o inne lepkie, nieetyczne rzeczy.

wstyd mi by było być wyborcą PO, albo teraz przynajmniej bym się zamknął i przyznał że kolejne 20lat POPISU do niczego nie prowadzi 

Edytowane przez Fatality
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Podsumuje to tak: większość ludzi w Polsce wybrała… cofam - zagłosowała przeciw Trzaskowskiemu i rządowi. Jak mierny to musi być rząd, z jak słabymi pomysłami, jaki prowadzący antypolska politykę ze po lekko ponad pol roku przegrywają wybory - z kibolem, człowiekiem mającym znajomości z patosami oraz podejrzanym o inne lepkie, nieetyczne rzeczy.

wstyd mi by było być wyborcą PO, albo teraz przynajmniej bym się zamknął i przyznał że kolejne 20lat POPISU do niczego nie prowadzi 

Mysle, że szanowni forumowicze nie beda potrafili wyciagnac takich wnioskow. Poczytaj sobie jaki ból tyłka jest tu od wczoraj bo ich bańka sie rozpadla

Wszystko wina PISu! A nasz guru dobry guru być :boink:

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie raz padały tutaj gorzkie słowa względem koalicji. Nikt tutaj się rządem nie zachwyca. Tylko, że to nie robi od razu z Nawrockiego super kandydata. 

Edytowane przez lokiju
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, lokiju napisał(a):

Nie raz padały tutaj gorzkie słowa względem koalicji. Nikt tutaj się rządem nie zachwyca. Tylko, że to nie robi od razu z Nawrockiego super kandydata. 

Tutaj wrecz to wygladalo jakby niektorzy  konia z Valony codziennie czytali

Nie mowie o wszystkich oczywiscie, zeby nie bylo niedomówień :)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1