Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Lypton napisał(a):

https://www.rmf24.pl/newsamp-tusk-stawia-wszystko-na-jedna-karte-rozpad-koalicji-na-naszy,nId,7976869

Chwilo trwaj. Rozsierdzony Hołownia zapowiedział, że wstrzyma się w głosowaniu o wotum zaufania.

mocne slowa jak na kogos kto goni poparcie Brauna XD

1 minutę temu, eNeSik napisał(a):

Milej zabawy i szczęść Boże

Daj Boże, niech nie przestaje trzaskac

:dj:

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

szkoda ze to tak się kończy , ale sami są sobie winni 

Zgadzam się, ale trzeba mieć też na uwadze, że PO, samo PO jest dużo słabsze od samego PiSu. Nie mają aż takich możliwości kontrolowania swoich przystawek.

Opublikowano
14 minut temu, Badalamann napisał(a):

Raczej odwrotnie. Jeśli potwierdzi się plan odwołania Bodnara i w jego miejsce dania Giertycha, to dopiero się zaczną rozliczenia pisowców.

Brak tychże to jeden z nawiększych zarzutów elektoratu koalicji do posłów na których głosowaliśmy. Także jak chcą utrzymać większość po wyborach za 2,5 roku, to musza zwielokrotnić szybkośc i intensywność depisyzacji.

Ty to potrafisz być jednak marzycielem. Raz, że każdy skazany dostanie ułaskawienie jako więzień polityczny. Dwa, nikt z instynktem zachowawczym nie na razie się na położenie głowy na "gilotynie". A introdukcja "gilotyny" nastąpi za 3 lata. I to taka z mandatem prezydenta. Chyba że KO da się zastraszyć i utnie rozliczenia. A da się zastraszyć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Czemu mnie nie dziwi, że masz w tych dziedzinach doświadczenia? 

A skąd wiesz, że mam? Może znam się na wielu sprawach w przeciwieństwie do ciebie, stąd polecam.

1 godzinę temu, crush napisał(a):

Jakimi? Jak Zwalczyć Traumę Z Dzieciństwa Przed 40? 🤔

Może ci się uda, powodzenia.

1 godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

@GordonLameman nic się nie stało. 

Rywalizacja i konfrontacja z innymi daje duży ogląd na to jacy są ludzie i do czego są zdolni. I jacy sami jesteśmy, szczególnie w kryzysowych sytuacjach 😀 ile tak naprawdę jesteś w stanie dać. świetnie też uczy pokory 😀 poznasz też wielu ludzi, w **uj różnych od siebie. 

Z drugiej strony łamie wiele schematów wg których wiele osób chce abyś żył. 

Polecam naprawdę, sporty kontaktowe i dynamiczne to świetna sprawa. Oczywiście zależnie od charakteru ale uważam że świetnie też mental rozwijają. 

Rywalizacja jest na wielu obszarach, nie tylko fizycznie. Mentalnie też. Gdzie widzisz pokorę? Pokorę to może dostać tylko ten co 10x zaliczy ale obicie twarzy i złamania. Ze strachu. W przypadku rywalizacji na argumenty albo na głosy, pokory nie ma, można liczyć tylko na wtopę przeciwnika.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano
25 minut temu, Badalamann napisał(a):

Raczej odwrotnie. Jeśli potwierdzi się plan odwołania Bodnara i w jego miejsce dania Giertycha, to dopiero się zaczną rozliczenia pisowców.

Brak tychże to jeden z nawiększych zarzutów elektoratu koalicji do posłów na których głosowaliśmy. Także jak chcą utrzymać większość po wyborach za 2,5 roku, to musza zwielokrotnić szybkośc i intensywność depisyzacji.

Które Nowogrodzki ułaskawi. xD

Ty w jakimś alternatywnym świecie żyjesz i nie rozumiesz, że jak ktoś nie siedzi to sprawy nie ma.

Duda ułaskawiał i co to zmieniło? I tak Nowogrodzki wygrał.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Kris194 napisał(a):

Marszałka Sejmu zapytano o decyzję Donalda Tuska i ewentualne głosowanie nad wotum zaufania. Szymon Hołownia nie przebierał w słowach. Być może wstrzymamy się przy głosowaniu nad wotum zaufania dla rządu.

Weźcie mi tego człowieka z oczu. On dalej nie zrozumiał, że czas schować ego do kieszeni? Wszystkie 4 ugrupowania są winne tej porażki.

Sorry, ale to wina Tuska. Dlaczego marszałek ma się o tym dowiadywać z mediów?

Ja nie widzę żadnego ego w tym, że premier go opluł.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Lypton napisał(a):

https://www.rmf24.pl/newsamp-tusk-stawia-wszystko-na-jedna-karte-rozpad-koalicji-na-naszy,nId,7976869

Chwilo trwaj. Rozsierdzony Hołownia zapowiedział, że wstrzyma się w głosowaniu o wotum zaufania.

Czy on chce to zrobić po to, aby za brak efektów w 2027 obwinić innego premiera i jego radę ministrów? 🤣

Trochę wcześnie na nowe wybory do Sejmu. Druga tura nabudowała hype na POPiS. 

Ale jakby to było na początku 2026 to chciałbym, aby 3 razy rząd nie otrzymał wotum zaufania I aby wybory były szybciej. 

Dajmy Braunowi się nabudować 😅

Edytowane przez michasm
Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

Czy on chce to zrobić po to, aby za brak efektów w 2027 obwinić innego premiera i jego radę ministrów? 🤣

Jak dla mnie autentycznie się poirytował o arogancję Tuska. Ustalanie rzeczy na Twitterze było za czasów Vateusza.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Kamiyanx napisał(a):

Jak dla mnie autentycznie się poirytował o arogancję Tuska. Ustalanie rzeczy na Twitterze było za czasów Vateusza.

Ja miałem na myśli ten pomysł z wotum zaufania w wykonaniu Tuska. On chyba chce winę zwalić na kogoś innego i na następnych wyborach być jak najdalej od obecnego rządu. Napewno nie jako premier. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Pamiętajmy co będzie niedługo.

Gsca_9RXAAAQ22D.png.ee53d1eda7eaba51408391ace17fd86e.png

Ziomek mówi o firmach czy o osobach prywatnych? 

Mnie tam prąd nie boli. Ja za ciepło pracę 3 razy tyle co za prąd w bloku z 2014.

Edytowane przez michasm
Opublikowano
11 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Rozumiem ale wotum zaufania dla rządu to coś co sam proponował chociażby Czarzasty i dużo ludzi na "x". To jasna deklaracja czy jest się razem czy nie mimo porażki. To nie czas na kłótnie kto i jak został poinformowany tylko wyciągnięcie wniosków i ostre ruszenie do przodu.

Opublikowano
17 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Marszałek z poparciem poniżej progu. Nie widzę sensu z kimś takim rozmawiać nawet. Tu akurat wyjątkowo Tusk ma racje. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Wystarczy że złoży ustawę bo ma inicjatywę a KO ją odrzuci i już jest czysty 

Czyli kolejny raz prezydent obiecał coś na co nie ma wpływu? 

Mógł obiecać, że prąd będzie za darmo.