Suchy211 1 262 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Nie, od zawsze część ludzi była naprawdę aż tak tępa. Teraz jednak mają łatwiejszych dostęp do piorących ich mózgi guru.
Kamiyanx 1 249 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca 1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Zandberga dobrze Biejat podsumowała. To komentator polityczny. Z autopsji wiem, że łatwiej mówić o rządzeniu niz faktycznie rządzić. Różnica jest w zasadzie dramatyczna. Ale Zandberg ma ciągle te same postulaty. Jego to wina, że KO nie chce nic z tego zrealizować? Ja tam szanuję, że się nie skutfił @Camis Props za Didaskalia. Super kanał, super prowadzący, super goście.
hubio 1 175 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca 50 minut temu, Camis napisał(a): No i zrazić do siebie z >20% swojego elektoratu który się w*** i na nich nie zagłosuje, super pomysł! Nasz elektorat musi zrozumieć, że aby pokonać piskonfę trzeba zainwestować w poparcie facetów z podstawowym wykształceniem z małych miasteczek Pomysł @crush z niewolnicami nie taki głupi, ale niestety jakieś 400 lat temu bardziej by był możliwy
crush 3 575 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca 9 minut temu, hubio napisał(a): ale niestety jakieś 400 lat temu bardziej by był możliwy No co Ty. Świat muzułmański wita. 🤗 1
Kris194 4 720 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca 15 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Ale Zandberg ma ciągle te same postulaty. Jego to wina, że KO nie chce nic z tego zrealizować? Ja tam szanuję, że się nie skutfił A kiedykolwiek powiedział jak chce swoje postulaty zrealizować? Same postulaty to taki sam populizm jak u wszystkich. 3
adashi 1 638 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) Zandberg się nie skukiził i to mu na pewno trzeba zaliczyć na plus. Program młodej oksanki dla każdego na pewno jest warty uwagi. Byle by ich Mykoły zostały tam u siebie. Edytowane 10 Czerwca przez adashi
adashi 1 638 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Ja mam gotowy projekt, który o dziesięć procent obniża grawitację. Będzie również działał wstecz, od pierwszego dnia rządzenia przez Koalicję Obywatelską. Wszyscy, którym dotychczasowe prawo powszechnego ciążenia utrudniało życie otrzymają wyrównania swojego ciężaru, także wstecz.
GordonLameman 8 481 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 9 minut temu, adashi napisał(a): Ja mam gotowy projekt, który o dziesięć procent obniża grawitację. Będzie również działał wstecz, od pierwszego dnia rządzenia przez Koalicję Obywatelską. Wszyscy, którym dotychczasowe prawo powszechnego ciążenia utrudniało życie otrzymają wyrównania swojego ciężaru, także wstecz. W czym problem? retrospektywne działanie prawa to normalna rzecz. A zaliczenie jdg do stażu pracy to raczej dobra zmiana. Nie rozumiem problemu. 4
galakty 3 346 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) 12 godzin temu, crush napisał(a): I nikt im nie broni nauki ukraińskiego. Ale to ma być obok polskiego. A po co mają się uczyć polskiego skoro już nawet etykiety produktów w polskich sklepach są po ukraińsku? Mało tego, czasem opis na odwrocie (skład, ostrzeżenia itp) są NAJPIERW po ukraińsku, a potem po polsku Gdzie my żyjemy Edytowane 11 Czerwca przez galakty 1
GordonLameman 8 481 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 19 minut temu, galakty napisał(a): A po co mają się uczyć polskiego skoro już nawet etykiety produktów w polskich sklepach są po ukraińsku? Mało tego, czasem opis na odwrocie (skład, ostrzeżenia itp) są NAJPIERW po ukraińsku, a potem po polsku Gdzie my żyjemy O nie! I może jeszcze chodzi o produkty importowane z Ukrainy?! 3
huudyy 2 855 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) 7 godzin temu, hubio napisał(a): elektorat musi zrozumieć, że aby pokonać piskonfę trzeba zainwestować w poparcie facetów z podstawowym wykształceniem z małych miasteczek już widzę, jak mieszkańcy Polski B czy nawet C głosują na tego homosia z Wawki 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): O nie! I może jeszcze chodzi o produkty importowane z Ukrainy?! ćśśśś, nie psuj mu narracji. Polska dla polaków, Anglia dla anglików i polaków. Edytowane 11 Czerwca przez huudyy 2
galakty 3 346 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): O nie! I może jeszcze chodzi o produkty importowane z Ukrainy?! Wtedy bym zrozumiał... Ale nie, to nie import z Ukrainy, produkcja Belgia, dystrybutor Polska. Wiem że dla Was to zabawne, ale ja się pytam czemu ich język ma pierwszeństwo w polskim sklepie? Mieli 3 lata na naukę polskiego. 2 minuty temu, huudyy napisał(a): Anglia dla anglików i polaków. Czy w Anglii masz etykiety po polsku? Czy na stronach państwowych/rządowych masz polski język? Jeśli tak to spoko.
GordonLameman 8 481 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 1 minutę temu, galakty napisał(a): Wtedy bym zrozumiał... Ale nie, to nie import z Ukrainy, produkcja Belgia, dystrybutor Polska. Wiem że dla Was to zabawne, ale ja się pytam czemu ich język ma pierwszeństwo w polskim sklepie? Mieli 3 lata na naukę polskiego. Daj zdjęcie produktu. A to "pierwszeństwo" to taka kpina jaka tylko może być 1 minutę temu, galakty napisał(a): Czy w Anglii masz etykiety po polsku? Czy na stronach państwowych/rządowych masz polski język? Jeśli tak to spoko. https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.pl Angielski jest dużo bardziej uniwersalny. 1
TheMr. 2 608 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Ukraińców w Polsce mieszka około 6% populacji ogólnej, w UK Polakow jest 1.35%. Różnica dosyć spora. Nie widzę powodów by firma nie zaadresowała swojego produktu do 2 mln obywateli i odpuściła dodatkowy zarobek. Często na etykietach mamy język Rosyjski który jest kompletnie niepotrzebny, albo Holenderski. 5
Kris194 4 720 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 12 godzin temu, crush napisał(a): Ja chcę żeby te dzieci były Polakami pochodzenia ukraińskiego, a nie Ukraińcami z polskim paszportem. Nigdy nie będą Polakami w takim sensie jak my ale przez wzgląd na dzieciństwo i edukację będą silnie z Polską związani a potem jeszcze dojdzie im tożsamość "europejska", to naprawdę da się pogodzić. Prawda jest taka, że idziemy w stronę państwa wielonarodowego czyli czegoś co już było i działało (Rzeczpospolita Obojga Narodów). 3
huudyy 2 855 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 9 minut temu, galakty napisał(a): Wiem że dla Was to zabawne, ale ja się pytam czemu ich język ma pierwszeństwo w polskim sklepie? Mieli 3 lata na naukę polskiego. 5 minut temu, galakty napisał(a): Czy w Anglii masz etykiety po polsku? W tym sklepie na pewno nie znajdę nic, co ma w całości etykietę po polsku
MAKU 56 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) Jest na pewno sporo stron gdzie są dostępne tłumaczenia w PL lub innych językach. Co do etykiet to większość produktów ma po x języków z opisem w tym można czasem znaleźć po PL, za to każdy sklep, który sprzedaje Polskie, Rumuńskie itp produkty musi mieć naklejkę z opisem produktu po ENG. Edytowane 11 Czerwca przez MAKU
galakty 3 346 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, huudyy napisał(a): W tym sklepie na pewno nie znajdę nic, co ma w całości etykietę po polsku No a u nas masz Ukrainoczkę. Ja mówię o sklepie pokroju Kaufland i np. produktach czystości Wam się rzadko spina narracja i odlatujecie do innych krajów żeby znaleźć coś skrajnego Jak będzie ukraiński zamiast niemieckiego w szkołach to też będą klaskać... Edytowane 11 Czerwca przez galakty
huudyy 2 855 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) 3 minuty temu, galakty napisał(a): No a u nas masz Ukrainoczkę. Ja mówię o sklepie pokroju Kaufland i np. produktach czystości kurde chłopie, przestań rzeźbić chochoły, bo to jest zwyczajnie głupie: https://www.alamy.com/polish-food-on-sale-in-a-uk-tesco-supermarket-image64362146.html łap, zdjęcie z promocji z Tesco, czy coś jeszcze potrzebujesz? tutaj jakaś bułka tarta, nazwa po angielsku i polsku https://www.alamy.com/stock-photo-packaged-polish-food-in-a-uk-supermarket-33369592.html po co robisz taką durną narrację? Wymiana handlowa istnieje, eksport/import również. Na półkach ląduje to co SIĘ SPRZEDAJE, a skoro jest 2 miliony ukraińców u nas, to byłoby to skrajnie głupie olewać taką dużą grupę klientów. Edytowane 11 Czerwca przez huudyy 2
LeBomB 2 060 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca @galakty a czemu się tak nie bulwersowałeś jak na wielu produktach sprzedawanych i dystrybuowanych w Polsce opis w języku Polskim znajduje się po wielu innych językach? 4 minuty temu, huudyy napisał(a): po co robisz taką durną narrację? Bo chodzi o to żeby jątrzyć, nic więcej. 5
galakty 3 346 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca 1 minutę temu, LeBomB napisał(a): a czemu się tak nie bulwersowałeś jak na wielu produktach sprzedawanych i dystrybuowanych w Polsce opis w języku Polskim znajduje się po wielu innych językach? Odpisywałem tylko na post o nauce ukraińskiego w polskich szkołach Że po co skoro i tak im robimy dobrze Zapomniałem że zaraz się zlecą obrońcy i Anglia dla Polaków
MAKU 56 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) BTW w UK każdy większy supermarket ma alejkę z World Foods, od Europy po Azje itp. Edytowane 11 Czerwca przez MAKU 2
huudyy 2 855 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) 4 minuty temu, galakty napisał(a): Odpisywałem tylko na post o nauce ukraińskiego w polskich szkołach Że po co skoro i tak im robimy dobrze Zapomniałem że zaraz się zlecą obrońcy i Anglia dla Polaków weź jeszcze mnie dopisz do tej grupy... ja nic o szkole się nie wypowiadałem, podkreśliłem tylko, że robisz z siebie błazna jeśli chodzi o produkty w sklepach z etykietami w róznych językach. Teraz, MAKU napisał(a): BTW w UK każdy większy supermarket ma alejkę z World Foods, od Europy po Azje itp. zasadniczo każdy większy market w Polsce też, Leclerc, Auchan mają też takie alejki, Lidl ma swoje tygodnie kuchni świata... Edytowane 11 Czerwca przez huudyy 4
LeBomB 2 060 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca @galakty ja tu niczego nie bronię, tylko pytam o brak konsekwencji w Twoich zarzutach.
Rekomendowane odpowiedzi