GordonLameman 8 459 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca No, prawicowa rewolta się dzieje. Tępe chamstwo i głupota dochodzą do głosu. Ech, żałosne. 1 1 7
Kris194 4 720 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Naród widzę zadowolony z prezydenta 3 3
Szambo 641 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Jakie są szczegóły durnego pomysłu Ministryyy Nowackiej, że Ukraiński ma być 2 językiem w szkołach?
Jinx 183 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 1 godzinę temu, Winter napisał(a): €%^&&&**!!! No po prostu awruk nie wierzę. Twitter cały zasrany fanatykami tego kolesia, Nawrockiego. Czytam komentarze pisuarów - oni są dumni z tego, że był kibolem, bo wg nich to znaczy, że ma charakter. Ręce nie mają, gdzie opaść!!! Bosak już na ostro z wazeliną widzę. Jego wyborcy muszą być zachwyceni takim wywracaniem stolika 😊. 6
TheMr. 2 606 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 6 minut temu, Szambo napisał(a): Jakie są szczegóły durnego pomysłu Ministryyy Nowackiej, że Ukraiński ma być 2 językiem w szkołach? Takie same szczegóły jak w przypadku innych języków. “O tym, jakiego języka uczą się uczniowie, decyduje dyrektor danej placówki edukacyjnej. To on ustala szkolny plan nauczania, w którym określa tygodniowy (semestralny) wymiar godzin dla poszczególnych klas i etapów edukacyjnych. Przy jego tworzeniu dyrektor bierze pod uwagę możliwości szkoły – kadrowe, lokalowe i organizacyjne.” Po prostu będzie wybór ukraińskiego przez placówki. Tak samo jak każdego innego języka obcego. 1 5
Szambo 641 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Ale to oznacza, że wybór języka będzie niejako dodatkowy? Czy np. jak ktoś trafi do konkretnej klasy to będzie się musiał uczyć tego języka?
Lypton 953 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) Za mojej edukacji, w placówkach w których się uczyłem, język angielski był obowiązkowy dla wszystkich, a drugi obowiązkowy język obcy wybierało się z puli. Chodzi o to, żeby w tej puli był też język ukraiński. Tak to interpretuję. Edytowane 12 Czerwca przez Lypton 7
Szambo 641 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 1 minutę temu, Lypton napisał(a): Za mojej edukacji język angielski był obowiązkowy dla wszystkich, a drugi obowiązkowy język obcy wybierało się z puli. Chodzi o to, żeby w tej puli był też język ukraiński. Tak to interpretuję. No tak by było zupełnie ok. Jako język dodatkowy. Za moich czasów pakiet języków obcych był przypisany do klasy, ale były to lata 2000-2004.
TheMr. 2 606 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 16 minut temu, Szambo napisał(a): Ale to oznacza, że wybór języka będzie niejako dodatkowy? Czy np. jak ktoś trafi do konkretnej klasy to będzie się musiał uczyć tego języka? Angielski jest w 100%, później masz wybór dodatkowego języka. Ukraiński też będzie opcjonalny. No chyba masz masz klasy dwu językowe, czy podobne. 1
Dimazz 569 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): No, prawicowa rewolta się dzieje. Tępe chamstwo i głupota dochodzą do głosu. Ech, żałosne. to samo co w 2014 może i ci sami oficerowie prowadzący. Znacznie taniej opłacić grupę trolli i influencerów niż prowadzić realny konflikt. 1
Kris194 4 720 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) Edytowane 12 Czerwca przez Kris194 2
VRman 2 641 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 3 godziny temu, Winter napisał(a): €%^&&&**!!! No po prostu awruk nie wierzę. Twitter cały zasrany fanatykami tego kolesia, Nawrockiego Żeby być fanatykiem, najpierw trzeba istnieć.
lukadd 2 913 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 10 godzin temu, Umpero napisał(a): Najs. Namów jeszcze innych lewicowych ziomali i gra gitara Niezbyt mam takich, tak samo niewielu skrajnych prawaków znam. Większość jest po środku, ani nie chce skrajnych prawackich wysrywów, ani skrajnych lewackich. Nie ma na kogo głosować 1 3
Umpero 979 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, lukadd napisał(a): Niezbyt mam takich, tak samo niewielu skrajnych prawaków znam. Większość jest po środku, ani nie chce skrajnych prawackich wysrywów, ani skrajnych lewackich. Nie ma na kogo głosować I cyk w 2027 na Konfederację Ah te pisowskie uchodźcy na polskich paszportach sprzedawanych na bazarze. Przeca ten ziom Helmut od Tuska to taki wiarygodny i nie trzeba ich sprawdzać tylko trzeba wierzyć na słowo jak Herr Tusk przykazał. https://www.facebook.com/reel/3943496295960423 Edytowane 12 Czerwca przez Umpero
Element Wojny 4 776 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 16 godzin temu, prystek napisał(a): hmmm nowe doswiadczenie dla 1000 letniej ojczyzny alfons i sutener zasiadzie w palacu I od teraz juz nie alfons czy sutener, ale Pan Prezydent. 1
prystek 124 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 16 minut temu, Element Wojny napisał(a): I od teraz juz nie alfons czy sutener, ale Pan Prezydent. jak ktoś jest śmieciem i paprochem to nawet tytuł króla tego nie zmieni a prezydent jest co najwyżej funkcja administracyjna na szczęście żyjemy jeszcze w wolnym i demokratycznym kraju i po takich Panach mój dziad na koń wchodził wiec i ja mogę 4
Lypton 953 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) 56 minut temu, Kris194 napisał(a): Coś nie wyszło Głupio wyszło, ale tak to powszechnie wygląda - posty na sociale, nastawione na viral, robi się w AI. Coś tam wiem z pierwszej ręki. Edytowane 12 Czerwca przez Lypton
Badalamann 986 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca @Element Wojny A zarazem nadal wyłudzacz mieszkań, chuligan i sutener. To się nie "zmazuje". Ciekawe i niezwykle oryginalne połączenie z Prezydentem RP A wydawało się że gorzej niż Długopis to już nie będzie 1
TheMr. 2 606 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 36 minut temu, Element Wojny napisał(a): I od teraz juz nie alfons czy sutener, ale Pan Prezydent. Pan alfons, Prezydent sutenerstwa. 1 3
Kris194 4 720 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Uuu, tej hipokryzji to nawet chyba dla Matczaka już było za dużo. 1
Paarthurnax 412 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca W dniu 10.06.2025 o 20:14, skypan napisał(a): To już nie lepiej iść w chiński ? Zdecydowanie najlepiej.
VRman 2 641 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca (edytowane) Bosakowi nie wierzę i jak mówi o wolności słowa to zacznę wierzyć jak powie, że można obrażać ich wymyślonych przyjaciół w chmurach (panboga i bozię) - wtedy mnie przekona. Ale... no kurde z tweeta: Cytat Pisze pan „stop ideologicznej kolonizacji”. Ależ to pogardliwe wobec 10 milionów Polaków, pana współobywateli, dla których to nie są obce wartości, ale ich własne! Nie mogą w nie wierzyć sami z siebie? Musiał im ktoś wyprać mózgi, prawda? Taaa. WSZYSCY co są przeciwko pisuarii to wielcy zwolennicy promocji i wydawania kasy na elgiebety. Taaa. To też zresztą jest promocja WARTOŚCI. Jakie bulwa mać wartości są w tym, że ktoś ma takie a nie inne upodobania seksualne Kasa na te "wartości" to kasa do przepalenia dla aktywistów, magistrów od gender studies i tym podobnych wrzodów na dupie społeczeństwa. I na "virtue signalling" dla tych którzy tym chcą zyskać poklask. I przez takie wypowiedzi tylko odpychają ludzi po środku, bo jest to durne i kłamliwe. Edytowane 12 Czerwca przez VRman 2
huudyy 2 848 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Godzinę temu, Element Wojny napisał(a): I od teraz juz nie alfons czy sutener, ale Pan Prezydent. może być też znajomy neonazisty albo kibol 1
Paarthurnax 412 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca W dniu 11.06.2025 o 09:56, adashi napisał(a): Nie wiadomo jak by się potoczyła sprawa przy Sikorskim. On też mógłby coś odpalić. Ja również przypisywałem większe szanse Sikorskiemu, na 90% dostał by mój głos, a głosowałem za siebie plus z trzech pełnomocnictw. W sytuacji jaka się ukształtowała, imo najlepiej dążyć do rozwalenia popisu i pierwszy etap to dobicie ko. Czy efekt będzie lepszy niż obecnie jest nie wiadomo, ale trwanie KO przy władzy to po prostu strata czasu. A oni się dziś przyśrubują. kłamczuszek... Pełnomocnictwo do głosowania można przyjąć tylko od jednej osoby lub maksymalnie od dwóch osób, jeżeli co najmniej jedną z nich jest wstępny (ojciec, matka, dziadek, babcia itd.), zstępny (syn, córka, wnuk, wnuczka itd.), małżonek, brat, siostra lub osoba pozostająca w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli w stosunku do pełnomocnika. Pełnomocnikiem może być osoba, która ma prawo wybierania. Pełnomocnictwo do głosowania może przyjąć: 1
Rekomendowane odpowiedzi