Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, LeBomB napisał(a):

Masz na to dowody? Czy to takie samo gdybanie o jakie sam mnie oskarżasz jak piszę, że przepisy działają?

Wrzucane były filmiki w których wysiadają z suki i idą sobie.

Przecież to jest takie pole do nadużyć, że głowa mała.

A to co jest? Turyści?

I w dupie mam, że to PiSowski kmiot wrzuca, bo podobne obrazki widziałem sam.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, crush napisał(a):

Wrzucane były filmiki w których wysiadają z suki i idą sobie.

Przecież to jest takie pole do nadużyć, że głowa mała.

To że nie mają miejsca stałego pobytu i koczują pod drzewem nie oznacza że nie mają papierów azylowych lub innych zezwalających na pobyt wydanych np. w Polsce, dlatego po ich zatrzymaniu Niemcy po prostu ich zawracają.

Reszta o której piszesz to gdybanie.

Póki nie pokażesz, że jakaś konkretna liczba osób została zatrzymana bez dokumentów i wwieziona do Polski od strony Niemiec, to nie masz żadnego argumentu poza domysłami. To w ten sposób sobie można wytworzyć każdą historię.

I w dupie mam, że to PiSowski kmiot wrzuca, bo podobne obrazki widziałem sam.

To teraz proste i bardzo podstawowe pytanie. Zrobiłeś coś z tym? Zadzwoniłeś np. pod 112 zgłaszając na policję czy nawet na linię do zgłoszeń incydentów granicznych Straży Granicznej skoro sam widziałeś takie sytuacje? Pewnie nie.

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 2
Opublikowano

I od razu chciałbym zaznaczyć, że jeśli Twoja odpowiedź to ma być - "takie jest prawo, takie podpisaliśmy umowy"... To daruj i oszczędź klawiaturę i palce.

To mnie zawsze w podobnych dyskusjach interesuje. Czarno na białym widać, że wałki można kręcić na milion sposobów ale jeden z drugim będzie się kurczowo trzymał wyuczonej formułki "bo prawo mówi" Pozostaje zapytać czy to naiwność, głupota ?? Może niektórzy muszą coś zobaczyć na własne oczy, bo inaczej wszystkie filmy, zdjęcia, relacje to fejki ?? Może jak coś się nie zgadza z ich śwaitopoglądem to tego do siebie nie dopuszczają ?? Nie mam pojęcia. 

4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

To że nie mają miejsca stałego pobytu i koczują pod drzewem nie oznacza że nie mają papierów azylowych lub innych zezwalających na pobyt wydanych

Tak samo nie oznacza to, że je mają ale Ty do siebie tej myśli nie jesteś w stanie dopuścić.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Tak samo nie oznacza to, że je mają ale Ty do siebie tej myśli nie jesteś w stanie dopuścić.

Owszem, mogą nie mieć i dopuszczam taką myśl, ale nie stawiam tego jako pewnik na zasadzie "na 100% nie mają napływają setkami tysięcy, Niemce nam zwożą ciężarówkami!". 

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

To mnie zawsze w podobnych dyskusjach interesuje. Czarno na białym widać, że wałki można kręcić na milion sposobów ale jeden z drugim będzie się kurczowo trzymał wyuczonej formułki "bo prawo mówi" Pozostaje zapytać czy to naiwność, głupota ?? Może niektórzy muszą coś zobaczyć na własne oczy, bo inaczej wszystkie filmy, zdjęcia, relacje to fejki ?? Może jak coś się nie zgadza z ich śwaitopoglądem to tego do siebie nie dopuszczają ?? Nie mam pojęcia. 

Czarno na białym widać, że można powiedzieć cokolwiek, a tacy jak Ty uwierzą, jeśli będzie to pasowało do ich przekonań.

Prosimy tutaj o dowody na potwierdzenie tego co piszecie, ale to co wrzucacie absolutnie niczego nie potwierdza - to są puste słowa.

Ja chcę dowody, a nie puste słowa i przekonania.

To właśnie takich jak ty moąna oszukiwać ile się chce. PiS Cię pięknie oszukał, a ty dalej tego nie widzisz.

5 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

No właśnie! To ty do siebie nie dopuszczasz myśli, że maja dokumenty - dlatego wystarczy ci pisowskie szczekanie i ich kłamstwa, żeby być przekonanym, że nie mają. Zacznij myśleć krytycznie - szczególnei gdy powołujesz się na taką szmatę jak Matecki. 

• Upvote 1
Opublikowano

@GordonLameman  Heh panie ostatni akapit twojego wpisu to nic innego niż "moja prawda jest mojsza" i tyle. 

9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Owszem, mogą nie mieć i dopuszczam taką myśl, ale nie stawiam tego jako pewnik na zasadzie "na 100% nie mają napływają setkami tysięcy, Niemce nam zwożą ciężarówkami!". 

To jestem mile zaskoczony. Ja też nigdzie nie piszę o stekach tysięcy w ciężarówkach. Tak samo nie zakładam na 100%, że panowie ze zdjęcia nie mają jakiejś "wizy turystycznej" :E

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

@GordonLameman  Heh panie ostatni akapit twojego wpisu to nic innego niż "moja prawda jest mojsza" i tyle. 

Nie. Po prostu ja chcę poznać dowody na to, że jest tak jak piszesz. Ty dowodów nie potrzebujesz - wystarczy Ci słowa notorycznego kłamcy i powielacza fejków - Mateckiego.

I to jest ta największa różnica między nami. 

Opublikowano
51 minut temu, LeBomB napisał(a):

To teraz proste i bardzo podstawowe pytanie. Zrobiłeś coś z tym? Zadzwoniłeś np. pod 112 zgłaszając na policję czy nawet na linię do zgłoszeń incydentów granicznych Straży Granicznej skoro sam widziałeś takie sytuacje? Pewnie nie.

a co ty zrobiles? siedzisz w internecie i bronisz szkodliwego dla polski i Polakow przerzucania nam murzynow przez granice? XD

europa jest pod presja, na granicy mamy zolnierzy pilnujacych zeby jak najmniej przestepcow przedostalo sie od putina a ty pelnisz warte na forum zeby tylko usprawiedliwic podrzucanie nam murzynow

masz ty jakikolwiek rigcz? chocby taki teoretyczny zapisany gdzies w PRAWIE? XD

Opublikowano
W dniu 21.06.2025 o 22:29, Suchy211 napisał(a):

Ale coś ci powiem. To rzadko działa tak, że jak nie ma właściwych kandydatów, to zatrudnia się kogokolwiek. Kiedy kandydatów jest dużo, to wybierasz tego superfantastic. Jak jest mało, zatrudniasz tego który cię zadowala albo w ogóle nie zatrudniasz. Więc to wcale nie jest tak, że jak na rynku będą sami staruszkowie, to będą zatrudniani. Prędzej przedsiębiorca jak nie znajdzie kandydata spełniającego minimalne wymagania, po prostu ograniczy część działalności, albo spróbuje oszukać/zmienić system lobbując za "inżynierami". Znam to z bliska. 

Teraz ogólnie w Polsce lepiej zmniejszyć ilość etatów niż trzymać pracownik.a. To chyba pozostałości po covidzie.

Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

To jestem mile zaskoczony. Ja też nigdzie nie piszę o stekach tysięcy w ciężarówkach. Tak samo nie zakładam na 100%, że panowie ze zdjęcia nie mają jakiejś "wizy turystycznej" :E

No i widzisz. Sam dajesz materiały z których jasno wynika, że podane liczby dotyczą ludzi z dokumentami. Czyli dalsza twoja dywagacja opiera się wyłącznie o teoretyczne założenia, obraca się w zakresie ilości nieznanych, a jej podwaliną są wyłącznie losowe zdjęcia ludzi co do których nie masz totalnie żadnej pewności czy są legalnie czy nie. Na tej podstawie piszesz to co zacytowałem wypełniając to ironią, co każe sądzić, że jednak zakładasz że albo są nielegalnie, albo mają lewe papiery i nic więcej.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Kris194 napisał(a):

bo obywatele postanowili zawalczyć o swoje prawa :E

a teraz reality check:

Cytat

Sąd Najwyższy zmaga się z masowym napływem identycznych protestów wyborczych, co przypomina atak hybrydowy

Sąd Najwyższy został zasypany kilkudziesięcioma tysiącami identycznych protestów wyborczych.

Rzecznik SN, prof. Aleksander Stępkowski, określa to jako próbę destabilizacji instytucji.

Najpopularniejszy wzór protestu pochodzi od posła Romana Giertycha.

https://wiadomosci.wp.pl/atak-hybrydowy-na-sad-najwyzszy-tysiace-protestow-destabilizuja-instytucje-7169799934929792a

tj. internetowa bojowka KO nie mogac pogodzic sie z wynikami wyborow zasypala SN identycznymi protestami co jedynie utrudnia im prace bo i tak identyczne sprawy beda rozpatrywane lacznie

tak jak pisalem wielokrotnie - Giertych zostal oddelegowany do dokarmiania najtwardszego elektoratu

jesli na koniec okaze sie ze liczba realnych protestow i realnych uchybien wyszla podobna jak wczesniej to pekne ze smiechu :hihot::sex:

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano
47 minut temu, kubikolos napisał(a):

a co ty zrobiles? siedzisz w internecie i bronisz szkodliwego dla polski i Polakow przerzucania nam murzynow przez granice? XD

Zdziwiłbyś się. Ponadto wcale nie bronię, tylko ty znów nie czytasz ze zrozumieniem. Prostuję jedynie bzdurę w postaci "Niemcy nam ciurkiem zwożą swoich imigrantów"

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
W dniu 21.06.2025 o 15:07, Element Wojny napisał(a):

Ale to wszystko w pełni charytatywnie, także nikt nie poniesie żadnych kosztów ponownego liczenia tych głosów? 

Diety dla członków komisji są takie same jak podczas wyborów.

Opublikowano
27 minut temu, galakty napisał(a):

A mnie zastanawia czemu Ci imigranci są zawsze płci męskiej i w wieku 20-30 lat. Taka straszna wojna i bieda, że uciekają tylko mężczyźni, a nie kobiety z dziećmi. 

No chyba uciekają dla kasy a potem przelew dla starej i glutów.

• Upvote 1
Opublikowano
59 minut temu, galakty napisał(a):

A mnie zastanawia czemu Ci imigranci są zawsze płci męskiej i w wieku 20-30 lat. Taka straszna wojna i bieda, że uciekają tylko mężczyźni, a nie kobiety z dziećmi. 

a Ty jako młody, silnczy byczek byś siedział na dupie w takim gównokraju rozoranym wojną? Dodaj do tego islam, gdzie kobieta ma prawa głosu na równi z rybami i masz efekt.

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Zadzwoniłeś np. pod 112 zgłaszając na policję czy nawet na linię do zgłoszeń incydentów granicznych Straży Granicznej skoro sam widziałeś takie sytuacje? Pewnie nie.

Ba. Ja nawet na Hindusów/Bangoli, którzy najprawdopodobniej są ściągnięci czasowo na budowę dzwonię jak przesiadują w okolicy. 😆

2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Dodaj do tego islam, gdzie kobieta ma prawa głosu na równi z rybami i masz efekt.

I to nie jest powód żeby ich nie wpuszczać?

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

Ja bym chętnie poszukał skali oszustw z 2023 roku i przede wszystkim Jagodna :E 

A to ciekawe że nawet pisowskie PKW i SN nie miały zastrzeżeń co do wyborów. 

Ba nawet Cieszyński minister cyfryzacji w rządzie PIS prostował tezy o fałszerstwach na zaświadczenia.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

Kisnę z wpisów pod dzbana X-em.

A ja bym tak nie kisnął bo podczas gdy Tuskowcy burczą na administrację Pomarańczowego, to taki Tarchynsky ma szansę budować tam zaplecze na wybory parlamentarne.

Znowu będą podśmiechujki, a potem wycie bo Musk wybory "zmanipulował".

Edytowane przez crush
  • Upvote 1