Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Kris194 napisał(a):

Masz rację, dosyć precyzyjnie opisane co i jak, tylko policjant jak zatrzymuje dowód to może ci dać zezwolenie na korzystanie na max 7 dni, ciekawe czy SOP też będzie miał takie uprawnienie.

Jeszcze odnośnie ułaskawienia Bąkiewicza i biednej babci Kasi:

"Andrzej Duda, jesteś najgorszym sk********, jakiego ziemia nosi. Obyś sczezł!" — napisała aktywistka na Facebooku. Pod jej wpisem pojawiły się liczne komentarze, również krytykujące lub obrażające prezydenta.

Faktycznie, biedna babulinka, chustkę LGBT jej wyrwali, najlepiej żeby Bąkiewicza powiesili za to publicznie na rynku.

No i onet jak zwykle precyzyjny w dostarczaniu dezinformacji:

...Robert Bąkiewicz został skazany w marcu 2022 r. za atak na Babcię Kasię podczas jednej z demonstracji Strajku Kobiet w 2020 r. Miał ją zrzucić ze schodów kościoła.

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano
31 minut temu, trepek napisał(a):

No tak, wymienione usterki dyskwalifikują samochód do poruszania się po drodze publicznej. Jak chcesz odjechać z pękniętym wężem hamulcowym albo nie działającym wogóle zaciskiem?

Bardzo dobrze, takie samochody mają być eliminowane z ruchu drogowego aż do usunięcia usterki.

Trochę naciągane bo w końcu do punktu pojazd dotarł.

• Confused 2
Opublikowano
31 minut temu, Kris194 napisał(a):

"Stacje Kontroli Pojazdów mają także zostać wyposażone w liczniki cząstek stałych pozwalające wykryć wycięcie lub brak działania filtra DPF."

W końcu, trochę rzęchów wyleci z ulicy.

Najwyższa pora. 

Teraz, sabaru128 napisał(a):

Może dotrzeć i z niesprawnymi hamulcami, nie jeden taki agent się trafi, ale lepiej, żeby już nie wyjeżdżał z niego jak są niesprawne. Ludzie muszą zacząć trochę myśleć, tu nie tylko chodzi o ich bezpieczeństwo, a również innych użytkowników dróg.

• Upvote 5
Opublikowano
7 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Jak kierowca głupi i nie wie czym jeździ to zbiera głupie nagrody w SKP. To i tak najniższa z kar jaką mógłby otrzymać.

8 minut temu, lukadd napisał(a):

a również innych użytkowników dróg.

Tutaj przede wszystkim chodzi o innych użytkowników. To, że ktoś zawinie się niesprawnym samochodem na drzewie z powodu braku hamulca czy wypięcia się wahacza to pal licho - jak dbasz tak masz. Ale co jest winny inny prawidłowo jadący czy idący uczestnik ruchu?

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
2 godziny temu, ibizpl napisał(a):

Ciekawe jak by taki fikołek uargumentowała?

że jeżeli byle ciapas czy ukr zabierze Ci pracę, to jednak to ty gdzieś popełniłeś błąd. 

Godzinę temu, ibizpl napisał(a):

Faktycznie, biedna babulinka, chustkę LGBT jej wyrwali, najlepiej żeby Bąkiewicza powiesili za to publicznie na rynku.

stryczek to za dużo, ale publiczna chłosta... czemu nie?

Opublikowano
15 minut temu, huudyy napisał(a):

że jeżeli byle ciapas czy ukr zabierze Ci pracę, to jednak to ty gdzieś popełniłeś błąd.

Przecież ona pisze że imigranci PRZYCZYNIAJĄ się do WZROSTU ZATRUDNIENIA wśród Polaków... to co napisałeś to żaden argument do ww tezy.

Opublikowano
2 godziny temu, sabaru128 napisał(a):

Nie wiem czy dobrze to rozumiem. Jeżeli ktoś pojedzie samochodem do punktu kontroli pojazdów i tam wyjdzie jakaś usterka to mogą mu zablokowac dowod rejestracji. Z tekstu wynika że nie ten fizyczny ale ten drugi. Czy w takim przypadku taka osoba już nie pojedzie nigdzie tym samochodem i będzie musiała wzywać lawetę i zawozić samochód do naprawy. Tak to ma się odbywać?

https://polskieradio24.pl/artykul/3551055,nowe-zasady-badan-technicznych-lista-usterek-za-ktore-stracisz-dowod-na-miejscu

No wreszcie się za to biorą? Już dawno kontrola powinna być dokładniejsza.

Może jestem dziwny ale raz mi nie podbili sprawnego auta, bo gdzieś tam był luz. Bardzo mnie to ucieszyło, bo wiedziałem, że coś się może dziać, od razu pojechałem do mechanika, a nie miałem świadomości o tym.

Jeszcze za te powycinane DPF się ostro powinni zabrać.

Opublikowano
1 godzinę temu, trepek napisał(a):

No tak, wymienione usterki dyskwalifikują samochód do poruszania się po drodze publicznej. Jak chcesz odjechać z pękniętym wężem hamulcowym albo nie działającym wogóle zaciskiem?

Bardzo dobrze, takie samochody mają być eliminowane z ruchu drogowego aż do usunięcia usterki.

Obstawiam kwit na max 24h jazdy. Taki jak od policji.

• Upvote 1
Opublikowano

Jakąś formę możliwości dojazdu do mechanika muszą dać.

I myślę że będzie to conajmniej kilka dni.

Inaczej będzie to przecież martwe prawo, bo kierowca i tak musi wyjechać z stacji diagnostycznej i umówić się oraz dotrzeć do mechanika.

Opublikowano
Godzinę temu, ibizpl napisał(a):

Przecież ona pisze że imigranci PRZYCZYNIAJĄ się do WZROSTU ZATRUDNIENIA wśród Polaków... to co napisałeś to żaden argument do ww tezy.

Ukry zakładają firmy w Polsce, a Turasy kebaby XD 

1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

Jakąś formę możliwości dojazdu do mechanika muszą dać.

I myślę że będzie to conajmniej kilka dni.

Inaczej będzie to przecież martwe prawo, bo kierowca i tak musi wyjechać z stacji diagnostycznej i umówić się oraz dotrzeć do mechanika.

laweta :)

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, trepek napisał(a):

I ten samochód przez 24h z tym kwitem nie będzie stanowił zagrożenia na drodze?

A myślisz że każdy samochód na polskiej drodze jest w pełni sprawny?:E

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ibizpl napisał(a):

Biorąc pod uwagę ile ich jest na pewno dają tysiące miejsc pracy dla Polaków:lol2:

prawdopodobnie tak, a o co chodzi?

image.png.79f61b4da8cc5ee74974bb1727d8b557.png

Tylko w przeciągu ostatnich 3 lat zostało zarejestrowanych ponad 11 tysięcy spółek z ukraińskim kapitałem.

Teraz, galakty napisał(a):

A czasem Ukraińcy nie zakładają głównie JDG? Czyli nie zatrudniają nikogo? :E 

masz wykres wyżej. Zdecydowana większość to JDG, ale spółek też mnogo.

7 minut temu, Badalamann napisał(a):

@huudyy @lukadd No nie. Nikt się nie zdecyduje na tak drogie rozwiązanie. Jak pisałem, to byłoby martwe prawo. Nie ma to sensu. 

przypuśćmy, ze przyjedzie koleś z dziurawym układem hamulcowym - puściłbyś go od tak, na drogę?

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Badalamann napisał(a):

No nie. Nikt się nie zdecyduje na tak drogie rozwiązanie. Jak pisałem, to byłoby martwe prawo. Nie ma to sensu. 

Jakie drogie kila stówek za lawetę i tyle. Jak ktoś ma tupet przyjeżdżać na przegląd totalnie nie sprawnym pojazdem licząc, że przejdzie to niech buli.

Auto trzeba regularnie kontrolować i serwisować u mechanika. Każdy w miarę ogarnięty mechanik ci powie jeśli coś jest w nim nie tak i co wymaga naprawy.  A tu nie chodzi przecież o jakieś pierdoły, bo na pierdoły dostaniesz listę co masz poprawić i wyjedziesz, tylko, o rzeczy które dyskwalifikują pojazd bo ma np. niesprawne hamulce, co zagraża bezpieczeństwu na drodze.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 4
Opublikowano
17 godzin temu, VRman napisał(a):

Włącz sobie TVN i TVPis albo teraz Republiką i obejrzyj relacje z marszu niepodległości.

Obie stacje nakłamią. A prawda leży po środku

Nie, dzięki. Nie mam TV i nie śpieszy mi się do oglądania tego ścieku.

17 godzin temu, VRman napisał(a):

PS. Już wolę, żeby kibole i patola łazili po granicy i się "panoszyli" (ale nie bili nikogo) niż żeby sobie inżynierowie  włazili i ich wwozili jak chcą, kiedy chcą i gdzie chcą.

Romantyk jesteś. Serio wierzysz, że kibole nie wezmą się do bitki? Gdyby ich tak szybko nie zgasili, to byś miał prędzej czy później solidnie pobitych, czy nawet zabitych.
Przecież to regularna gangsterka, a nie filmowy obraz mafii dbającej o lokalsów.

Z dwojga złego, to ja wolę tych "inżynierów" rozwożących żarcie niż kiboli bawiących się w służby mundurowe.

• Upvote 4
Opublikowano

@huudyy @lukadd Jak dojechał, znaczy da radę dojechać tez do mechanika ;) 

Kilka stówek to sporo, gdy ktoś ma takie stare auto. 

Nie wiadomo tez przecież gdzie jechać, bo najpierw trzeba dogadać mechanika i termin.

Nie ma też przecież jak kogoś "nie puścić". Wsiadasz w samochód i odjeżdzasz.

Opublikowano
8 minut temu, Badalamann napisał(a):

Jak dojechał, znaczy da radę dojechać tez do mechanika ;) 

Kilka stówek to sporo, gdy ktoś ma takie stare auto. 

no to ma problem, auto to nie jest woda czy chleb, nie jest artykułem pierwszej potrzeby. Jeśli Cię nie stać na utrzymanie SPRAWNEGO auta, to może nie powinno się go mieć? 

9 minut temu, Badalamann napisał(a):

Nie wiadomo tez przecież gdzie jechać, bo najpierw trzeba dogadać mechanika i termin.

No to parking pod SKP. Jeżdżenie niesprawnym autem (np hamulce) to proszenie się o kłopoty. Co jeśli po drodze tym zepsutym autem potrąci kogoś na pasach bo nie zdąży wyhamować? 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Bono_UG napisał(a):

Przecież to regularna gangsterka, a nie filmowy obraz mafii dbającej o lokalsów.

Z dwojga złego, to ja wolę tych "inżynierów" rozwożących żarcie niż kiboli bawiących się w służby mundurowe.

Może jakiś promil. Jakbyś miał TV :E to byś wiedział te relacje i wywiady w tvn, z tymi emerytami na wózkach, starymi babkami...regularna gangsterska jak się patrzy.

Opublikowano
2 godziny temu, Bono_UG napisał(a):

Jasne, wszystkie te dziadki pod 60 to aktywni kibole, po rybach na ustawki śmigają z maczetami. Daj spokój z tymi bzdurami.

Młodzi to dopiero wyjdą na ulicę za jakiś czas jak się gnój z gangami inżynierów i lekarzy zrobi jak w Hiszpanii.