Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, crush napisał(a):

A co po za Epsteinem do tej pory popsuł?

A to mało?

Nawet wierni MAGA'owcy się wkur(zy)li.

Poza tym rozumiem, że pytasz o perspektywę jego wyborców, nie ogólnie. 

Spadek z 50% do 42% po tym, jest tak samo szokujący jak brak potężnego i trwałego spadku Pisuarii przy pierwszych aferach.

Człowiek chce myśleć "no to już koniec jego/ich karier/y" a się okazuje potem, że beton prawie nie zareagował.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, blabla123 napisał(a):

Nie pamiętasz już jak mówili, że mają już ustawy jeśli wygrają?

FejD8l_XEAMphpQ.jpg

15 minut temu, blabla123 napisał(a):

Z całego serca życzę im by się zero tak dobrał im do dup jak mudzyni do granicy :E

Oj dobierze, Tuski i Bodnary będą uciekać zagranicę, Ziobro i pisiory nie będą takimi "fajtłapami" i "miękiszonami".

Edytowane przez Camis
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, VRman napisał(a):

A mało?

Nawet wierni MAGA'owcy się wkur(zy)li.

Poza tym rozumiem, że pytasz o perspektywę jego wyborców, nie ogólnie. 

Ale konkretnie, co?

MAGA jest wkurzona na listę i na pomoc pejsatym.

A z jakiej perspektywy mam pisać? Debili pro-palestyńskich? Imbecyli co chcą kosmicznej imigracji? Zmniejszenia środków policji? Debilnych parytetów dla LGTV i kolorowych?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, crush napisał(a):

Ale konkretnie, co?

BBB, taryfy, DOGE i brak obiecanych oszczędności, pośmiewisko z kraju na scenie politycznej (kłótnia z Muskiem, Epstein, wchodzenie w dupę pejsatym, zaatakowanie Iranu). Malo? 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

BBB, taryfy, DOGE i brak obiecanych oszczędności, pośmiewisko z kraju na scenie politycznej (kłótnia z Muskiem, Epstein, wchodzenie w dupę pejsatym, zaatakowanie Iranu). Malo? 

Nie chce mi się już szukać, jutro to zrobię, ale widziałem jakiś czas temu, że nawet nieprzychylne mu publikacje przyznają, że te zamieszanie taryfowe to nie był taki zły pomysł. I jak na razie to Europa dała dupy z jakąkolwiek znaczącą odpowiedzią.

Oszczędności były, ale w opór mniejsze niż zapowiadano. Co i tak w polityce jest sukcesem.

Pośmiewisko? No tak. I co to realnie zmieniło? Wskaźniki gospodarcze tego nie oddają.

Musk był, Muska nie ma. Jak to się ma do Bidena który tyle czasu "był zdrowy"?

Realnie liczy się tylko to co napisałem, czyli Epstein i Izrael.

Od biedy jeszcze mimo wszystko zbyt mocno pieści się z brązowymi z LATAMu.

Przy czym pamiętaj jak rozczłonkowany jest cały ich system. Sądy sobie, kongres sobie, stany sobie. Wolna amerykanka. 

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Problem jest taki, że jak za bardzo zniechęcisz imigrantów do zostania w Polsce to nie dogadasz się z przedstawicielami ww. profesji bo ich prawie nie będzie. 

Dość często jeżdżę uberem a Polak wiózł mnie ostatni raz chyba 2 lata temu. 

Remonty wiadomo, prawie wyłącznie Ukraina, ostatnio stomatolog (bardzo dobry) również z Ukrainy.

W ogóle zarzut o dogadywanie się raczej nie dotyczy Ukraińców bo z nimi można się na luzie dogadać. Gorzej z Pakistańcem na uberze. 

Kolega raczy chyba żartować?
Mamy uważać, by za bardzo nie zniechęcać imigrantów do zostania w Polsce?
No to obejdzie się. Dawaliśmy radę bez, damy nadal.
Idąc tym tokiem rozumowania, może powinniśmy ich zwolnić z mycia się i podcierania & free bilet na komunikację miejską?
Nadal nie rozumiem skąd i dlaczego rodzą się takie dylematy? OD ZAWSZE WIADOMYM JEST, że wchodząc do kogoś w gości, powinieneś respektować jego zasady, obyczaje, przepisy.
Wchodzisz do kościoła - nie drzesz japy & ściągasz kaszkiet, wchodzi laska do meczetu - zakrywa ramiona, wchodzisz do japońca, ściągasz buty, wychodzisz do opery - ubierasz marynarkę, u niepalącego nie jarasz w domu, itd. itd.
Respektujesz zasady panujące u gospodarza. Albo to robisz, albo przestajesz być mile widzianym. Kropka.
Nie wiem, skąd ten cyrk z imigrantami i pieszczoty nad nimi. I nie ważne, z którymi (obcymi u nas, czy gdziekolwiek, czy z nami poza granicami).
Idziesz gdzieś - dostosuj się. 

• Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Kolega raczy chyba żartować?
Mamy uważać, by za bardzo nie zniechęcać imigrantów do zostania w Polsce?
No to obejdzie się. Dawaliśmy radę bez, damy nadal.
Idąc tym tokiem rozumowania, może powinniśmy ich zwolnić z mycia się i podcierania & free bilet na komunikację miejską?
(...)

Serio myślisz, że damy sobie radę bez nich? Jesteś niedoinformowany, nie damy. Dawaliśmy sobie radę jak Polki rodziły kilkoro dzieci na łebka, tym czasem zaraz zejdziemy poniżej jednego dziecka. 

Nie będziemy szli twoim rokiem rozumowania bo ty widzisz tylko ekstrema. 

Dobrze, że nie rządzisz. Jakby takie nie powiem co było u władzy to byś przegonił stąd tych co tu już są i byśmy później ściągali ahmedów bo nikt inny by już nie chciał tutaj przyjechać.

Nie jesteśmy żadnym rajem, w Europie zachodniej jest konkretny socjal, wynagrodzenie jest znacznie wyższe a u nas trzeba pracować. Ciesz się, że większość imigrantów u nas to biali katolicy, jak ich pogonimy to zostanie Afryka i Azja. Doucz się zamiast pisać brednie. 

1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Henryk Nowak po czym stwierdziłeś że stomatolog jest bardzo dobry? Kiedyś też uważałem że mam dobrą panią stomatolog... po x latach skończyło się na pogotowiu dentystycznym, o innych rzeczach nie wspominam :) także jestem ciekaw jakim sposobem stwierdzasz że dentysta jest dobry? 

Usuwanie kamienia nie bolało, a odbyło się mechanicznie - to ważne bo nie raz narzekałem na ból w innych gabinetach. Piaskowanie trwało długo, nie na odpierdziel, lakierowanie po prostu było. Czyli co, jestem zadowolony i nie mam zastrzeżeń ale wciąż nie mogę ocenić stomatologa bo nie minęło kilka lat? Jestem zadowolony, na pewno do niego wrócę. 

Opublikowano
50 minut temu, crush napisał(a):

A co po za Epsteinem do tej pory popsuł?

Czy wyjaśni mi ktoś jakie to rewelacje najprawdopodobniej na ten Epstejn?  Bo zaczynam wierzyć, że ma nagrania Trumpa ruchajacego się z kozami.

Opublikowano

@Henryk Nowak Jak masz x razy usuwany kamień to logiczne że przy każdej następnej wizycie nie będzie bolało tak jak za pierwszym  razem, mogę nawet wnioskować że jak miałeś kilka razy usuwany(sic!) to ostatnia wizyta to była kosmetyka albo walenie w wwuja :) . Nie wiem ile masz lat, ja paliłem dość długo, jak rzuciłem to w końcu poszedłem aby usunąć kamień, złogi itp i wiesz co powiem, że mnie w ogóle nie bolało, a miałem pierwszy raz taki zabieg w życiu, także ocenianie dentysty nie mając o tym zielonego pojęcia, jest słabe, no chyba że masz wykształcenie w takim kierunku to zwracam honor :) 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Suchy211 napisał(a):

na ten Epstejn?

Nie ma bo popełnił "samobójstwo" w więzieniu, i przy okazji z nagrań z kamery zniknęło kilka minut materiału...

Virginia Roberts też popełniła samobójstwo w tym roku.

Tutaj na fotce z Andrzejem (książę Yorku) w wieku 17 lat, a ta babka na zdjęciu Maxwell obok jeszcze żyję ale ma zeznawać więc już niedługo... 

MV5BYzM0NzQ5YjktODc2Mi00ZWU1LTliNTctYWE2

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Henryk Nowak Jak masz x razy usuwany kamień to logiczne że przy każdej następnej wizycie nie będzie bolało tak jak za pierwszym  razem, mogę nawet wnioskować że jak miałeś kilka razy usuwany(sic!) to ostatnia wizyta to była kosmetyka albo walenie w wwuja :) . Nie wiem ile masz lat, ja paliłem dość długo, jak rzuciłem to w końcu poszedłem aby usunąć kamień, złogi itp i wiesz co powiem, że mnie w ogóle nie bolało, a miałem pierwszy raz taki zabieg w życiu, także ocenianie dentysty nie mając o tym zielonego pojęcia, jest słabe, no chyba że masz wykształcenie w takim kierunku to zwracam honor :) 

Usuwam około raz w roku. Usuwałem już z 20 razy, u niektórych boli i innych nie. Ocenianie stomatologów jako konsument nie jest słabe, nie muszę mieć skończonego budownictwa, żeby ocenić budowlańca, nie muszę być kucharzem, żeby ocenić danie w restauracji, nie muszę być psychologiem, żeby ocenić efekty terapii, nie muszę być literaturoznawcą, żeby ocenić książkę, nie muszę chirurgiem, żeby ocenić gościa, który prostował mi nos, nie muszę być dziennikarzem, żeby ocenić artykuł w prasie. Jestem zadowolony z usługi, było bezboleśnie, długo i sympatycznie. Wg mnie śmieszne jest twoje czepianie się. 

34 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

(...)damy nadal.

(...)

17533071052371821031713355066366.thumb.jpg.297a75b7f762a64b0f25159a98c7cd84.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

PKP Cargo uwalił PiS i Morawiecki. Czemu powtarzasz takie brednie? Wiesz co się działo w tej spółce? 

Moim zdaniem głównymi czynnikami "uwalającymi" PKP Cargo były:

1. Rząd PiS / Morawiecki - Nakazał biznesowo nieopłacalną operację "decyzji węglowej”, co doprowadziło do utraty zyskownych kontraktów i finansowych strat.
  2. Poprzednie zarządy PKP Cargo - Nie restrukturyzowały spółki, prowadziły nieodpowiedzialną gospodarkę finansami i poddawały się politycznym naciskom.
  3. Związki zawodowe - Hamowały reformy i wymuszały koszty personalne, utrudniając restrukturyzację.
  4. Brak rozwoju rynkowego - Spółka nie nadążyła za potrzebami rynku (intermodal, elastyczne usługi, itp.)
  • Upvote 4
Opublikowano
32 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Serio myślisz, że damy sobie radę bez nich? Jesteś niedoinformowany, nie damy. Dawaliśmy sobie radę jak Polki rodziły kilkoro dzieci na łebka, tym czasem zaraz zejdziemy poniżej jednego dziecka. 

Ty jesteś doinformowany. Obejrzyj jakiś materiał o emeryturach w obecnym UK, Niemczech, Francji itp.
Kapcie Ci zerwie. Dramat. A naprzyjmowali obcych w swoim czasie, że sami zaczęli mieć kłopoty z własną tożsamością narodową.
Jeżeli chcesz budować własny kraj na... obcym - gratuluję.

36 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie będziemy szli twoim rokiem rozumowania bo ty widzisz tylko ekstrema. 

Jeżeli uważasz, że oczekiwanie, że obcy ma się uczyć języka kraju, w którym mieszka, to extremum (?!?), to czym jest minimum?
Nie oczekuję, że będą robić doktoraty albo tańczyć na linie. Chciałbym jedynie, by mówili w naszym języku. Przeginam?
No tak. W sumie to my uczmy się ichnich języków, bo jeszcze ich wystraszymy i nie zechcą u nas zostać.

41 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Dobrze, że nie rządzisz. Jakby takie nie powiem co było u władzy to byś przegonił stąd tych co tu już są i byśmy później ściągali ahmedów bo nikt inny by już nie chciał tutaj przyjechać.

Czy Ty potrafisz czytać, czy tylko pisać? Oczekuję jedynie, że obcy w naszym kraju powinni potrafić się komunikować w języku polskim. Przynajmniej powinni przejawiać takie chęci.
A Ty mi tu wyjeżdżasz z przeganianiem i innymi głupotami. Gdzie to napisałem?

43 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie jesteśmy żadnym rajem, w Europie zachodniej jest konkretny socjal, wynagrodzenie jest znacznie wyższe a u nas trzeba pracować. Ciesz się, że większość imigrantów u nas to biali katolicy, jak ich pogonimy to zostanie Afryka i Azja. Doucz się zamiast pisać brednie.

Nie będę z Tobą dyskutował. A z pewnością nie o "konkretnych socjalach" w zachodniej Europie. To właśnie te rozpasanie i socjale są gwoździem do trumny i początkiem końca dotychczasowych krajów "dobrobytu". Niemcy, UK, leżą i kwiczą. Tyle w temacie douczania.
2 dni temu oglądałem materiał o Szwajcarii (chyba). Zajebisty patent socjalny. Masz dołek życiowy, bezrobocie, potrzebujesz socjalu - spoko - dostajesz... W FORMIE KREDYTU. Teraz nie masz z czego - państwo pomaga, ale zapisuje "na zeszyt". Dostajesz robotę = SPŁACASZ, to co zeżarłeś, jak było słabo. Po prostu państwo pożycza, nie daje! Postaram się znaleźć na necie ten materiał, bo szedł w TV.

• Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ty jesteś doinformowany. Obejrzyj jakiś materiał o emeryturach w obecnym UK, Niemczech, Francji itp.
Kapcie Ci zerwie. Dramat. A naprzyjmowali obcych w swoim czasie, że sami zaczęli mieć kłopoty z własną tożsamością narodową.
Jeżeli chcesz budować własny kraj na... obcym - gratuluję.

Jeżeli uważasz, że oczekiwanie, że obcy ma się uczyć języka kraju, w którym mieszka, to extremum (?!?), to czym jest minimum?
Nie oczekuję, że będą robić doktoraty albo tańczyć na linie. Chciałbym jedynie, by mówili w naszym języku. Przeginam?
No tak. W sumie to my uczmy się ichnich języków, bo jeszcze ich wystraszymy i nie zechcą u nas zostać.

Czy Ty potrafisz czytać, czy tylko pisać? Oczekuję jedynie, że obcy w naszym kraju powinni potrafić się komunikować w języku polskim. Przynajmniej powinni przejawiać takie chęci.
A Ty mi tu wyjeżdżasz z przeganianiem i innymi głupotami. Gdzie to napisałem?

Nie będę z Tobą dyskutował. A z pewnością nie o "konkretnych socjalach" w zachodniej Europie. To właśnie te rozpasanie i socjale są gwoździem do trumny i początkiem końca dotychczasowych krajów "dobrobytu". Niemcy, UK, leżą i kwiczą. Tyle w temacie douczania.
2 dni temu oglądałem materiał o Szwajcarii (chyba). Zajebisty patent socjalny. Masz dołek życiowy, bezrobocie, potrzebujesz socjalu - spoko - dostajesz... W FORMIE KREDYTU. Teraz nie masz z czego - państwo pomaga, ale zapisuje "na zeszyt". Dostajesz robotę = SPŁACASZ, to co zeżarłeś, jak było słabo. Po prostu państwo pożycza, nie daje! Postaram się znaleźć na necie ten materiał, bo szedł w TV.

Piszesz bez sensu a mnie się czepiasz xD

1. Gdzie napisałem, że socjale w Europie zachodniej są dobre? No gdzie? Daj cytat. Nie są, Niemcy, Francja itd rozwalają sobie system wyrzucaniem pieniędzy w błoto. Ja to wiem i właśnie dlatego powinniśmy się cieszyć, że mamy Ukraińców (biali katolicy) którzy do tego chcą pracować i płacić u nas podatki a nie tylko daj daj daj. Nie wiem skąd pomysł, że popieram te debilizmy z zachodu, raczysz wyjaśnić? Niemniej jest to kuszące dla imigrantów. 

2. Skąd pomysł, że uczenie się języka uważam za ekstremum? Pisząc o nim odnosiłem się do twoich barwnych pomysłow by np zwolnić ich z myciem i podcierania czy by otrzymywali darmowe bilety MPK. 

3. Potrafię czytać, również uważam, że powinni umieć się komunikować.  ja nie zgadzam się z wprowadzaniem obowiązkowych lekcji. 

Nie będziesz ze mną dyskutować, bo co do socjali mamy identyczne zdanie? Brawo. Mam prośbę, nie zarzucaj mi problemów z czytaniem kiedy to właśnie ty zarzucasz mi jakieś bzdury o których NIGDY nie pisałem xD ubawiłem się. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie jesteśmy żadnym rajem, w Europie zachodniej jest konkretny socjal, wynagrodzenie jest znacznie wyższe a u nas

Nie odpisuj. Lecisz w ignora. Dla mnie EOT.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie odpisuj. Lecisz w ignora. Dla mnie EOT.

Odpiszę, to będzie kropka nad i twojej kompromitacji. Czy ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie jesteśmy rajem, w Europie zachodniej jest konkretny socjal, wynagrodzenie jest znacznie wyższe niż u nas, to wszystko prawda. To jest plus dla imigrantów, dlatego są oni bardziej chętni, żeby jechać tam a nie do nas. Pisząc to miałem na myśli, że nie mamy dobrej oferty dla imigrantów w porównaniu z zachodem. Nigdzie nie pisałem, że chcę takiego socjalu u nas a jeśli tak, to proszę o cytat. Zarzuciłeś mi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem tymczasem sam totalnie nie rozumiesz tego co czytasz. 

Przeczytaj to wszystko jeszcze raz i spróbuj to zrozumieć, to naprawdę nie jest trudne xD

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Czy wyjaśni mi ktoś jakie to rewelacje najprawdopodobniej na ten Epstejn?  Bo zaczynam wierzyć, że ma nagrania Trumpa ruchajacego się z kozami.

Wpływowy pan który miał wyspę z pedofilskim burdelem na której gościła śmietana z całego (zachodniego) świata. Od rodzin królewskich, przez aktorów, muzyków, po polityków, bankierów, biznesmenów i wuj wie kogo jeszcze.

Od lewa do prawa. I stąd tyle samobójstw wokół tej sprawy i stąd żadna władza nie chce tego ujawnić. Bo nawet jeśli nie byłoby dowodów na kogoś z topu, to pewnie są na osoby blisko związane.

Nie będzie na Trumpa (wątpliwe)? Ale będzie na ludzi wspierających jego kampanię, czy tych z którymi robi biznesy.

Nie bedzie na Harris (raczej pewne)? Ale będzie na celebrytów, ktorych opłacała w kampanii, czy innych demokratów jak Clinton.

Gigantyczne, cuchnące, zgniłe jajo bez podziału na prawica - lewica.

1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Pisząc to miałem na myśli, że nie mamy dobrej oferty dla imigrantów w porównaniu z zachodem

Mamy lepszą ofertę niż chatka z gówna i siana w Somalii.

Raje wprowadzają restrykcje? To namiastka raju też będzie okej.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, crush napisał(a):

(...)

Mamy lepszą ofertę niż chatka z gówna i siana w Somalii.

Raje wprowadzają restrykcje? To namiastka raju też będzie okej.

No i co z tego, skoro inne kraje mają jeszcze lepszą ofertę? Poza tym ja nie chcę nikogo z Somalii, nie mierzmy tak nisko. 

Opublikowano
41 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

No i co z tego, skoro inne kraje mają jeszcze lepszą ofertę? Poza tym ja nie chcę nikogo z Somalii, nie mierzmy tak nisko. 

Problem w tym, że im bardziej niedostępne staną się inne kraje, tym więcej tego bagna przeleje się do nas. Te pakty migracyjne to efektywnie czym są? Metodą na podrzucenie zgniłych jaj.

Jeśli taki inżynier nie będzie w stanie uderzyć na zachód, to będzie próbował tu zostać. A ja nie wierzę w skuteczność klasy politycznej tego kraju.

Tam nie ma czego i gdzie mierzyć. Wszystkie te kraje z których to napływa mają stosunek potencjalnie wartościowego nabytku do absolutnego szamba na dramatycznym poziomie.

Tych 5 przydatnych lekarzy z Gany, Nigerii, Iraku czy Bangladeszu nigdy nie wyląduje u nas.

• Upvote 2