Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jednym i drugim przypadku bralem pod uwage czas bez urlopu. Podalem na oko, trzeba bylo wpisac w google ai:

W 2025 roku pełnoetatowy pracownik przepracuje 249 dni, co daje 1992 godziny pracy. 

Szczegóły:

Liczba dni w roku 2025: 365

Liczba dni wolnych od pracy (weekendów i świąt): 116

Liczba dni roboczych: 249

Godzin pracy w roku: 249 dni * 8 godzin/dzień = 1992 godziny 

Na full urlop 26 dni, to wyjdzie 223 dni.

Czyli tez z dluzszym czerwcem na nowych zasadach (kiedys bylo krocej w czerwcu), to ok 192 dni pracy nauczyciela w ciagu roku.

Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Nie. Poniżej 200.

Tak, wiecej jak 200 :) Bo ( 200 + 26 ) /12, to wyjdzie srednia 18,8 dnia w miesiacu :E * 8 godzin = 150h, troche za malo na pelny etat odyncu. Moze zamiast pisac kocopoly na forum, to podszkolisz sie w angielskim, zeby lepiej gierki rozumiec? :E

Opublikowano (edytowane)

Bo kolejny raz *** piszesz nie w temacie. Podaje dwie wartosci, Bono nawiazuje do pracy na etacie, to zakladam ze Twoja wypowiedz jest w tym samym kierunku. Widze ze nie tylko angielski, ale rowniez i polski nalezy z Toba przerobic jeszcze raz od podstaw.

@eNeSik fakty nie spekulacje 🤣
//edit - nie obrażaj!
eNeSik

Edytowane przez ryba
Opublikowano
3 godziny temu, Camis napisał(a):

@tomcugKolega z forum tak bardzo chce :szatanek:

Wiem gdzie wirtualnie trafił ale naprawdę w Bieszczady bym wyskoczył, akurat tam byłem jeszcze za studenciaka a już stary jestem :D 

Opublikowano

Czy ktoś z Was ogląda republikę?

Przed chwilą na ogrodzie dopadł mnie sąsiad, fanatyczny pisior. Przez płot męczył bułę i opowiadał, że dzisiaj Bodnarowcy robili najazd na KRS i tylko dzięki zwykłym ludziom, którzy nie chcieli ich wpuścić udało się uratować KRS. Pierdzielił, że dzielni młodzi postawili się bandytom bodnara (*wiem, że teraz jest Żurek, on tak mówi) i tylko dzięki nim tusk nie został jeszcze dyktatorem :E

Oglądał ktoś republikę? Serio tam tak mówili?  :E

• Haha 1
Opublikowano

@JeRRyF3D Ja pisałem o normlanych współczesnych ludziach. Szkołą to nie kolonia karna xD 

Nie tak dawno młodzi kuzyni kończyli całkiem dobre liceum i nie przeszkodziło w tym, ani w dostaniu się na dobre studia, że mieli sporo nieobecności. Była pogoda to jechali na cały dzien pozjeżdzac MTB czy na narty zimą. A i parki rozrywki mniej obłożone w tygodniu.

A i w podstawie jeździli z rodzicami turystycznie, także poza wakacjami.

To normalne życie normalnych ludzi.

Opublikowano
49 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Czy ktoś z Was ogląda republikę?

Przed chwilą na ogrodzie dopadł mnie sąsiad, fanatyczny pisior. Przez płot męczył bułę i opowiadał, że dzisiaj Bodnarowcy robili najazd na KRS i tylko dzięki zwykłym ludziom, którzy nie chcieli ich wpuścić udało się uratować KRS. Pierdzielił, że dzielni młodzi postawili się bandytom bodnara (*wiem, że teraz jest Żurek, on tak mówi) i tylko dzięki nim tusk nie został jeszcze dyktatorem :E

Oglądał ktoś republikę? Serio tam tak mówili?  :E

Wczoraj na forum pisali że dziś tak ma być:E

• Haha 2
Opublikowano

Nie żebym wierzył republice, bo lubią z igły widły robić i pierdzielić głupoty ( tvp i tvn też nie odstają ) ale tutaj widzę wszyscy najlepiej wiedzą co i jak ;D

Ktoś tam był ? Albo ma wujka w ABW że takie teksty poleciały?

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, ibizpl napisał(a):

Nie żebym wierzył republice, bo lubią z igły widły robić i pierdzielić głupoty ( tvp i tvn też nie odstają ) ale tutaj widzę wszyscy najlepiej wiedzą co i jak ;D

Ktoś tam był ? Albo ma wujka w ABW że takie teksty poleciały?

Gdyby Żurek coś zrobił to miałbyś tysiąc filmów. Lokalne pisowskie trolle też by wklejały. 

Nie sądzisz? :) 

• Upvote 2
Opublikowano

Jestem ciekaw jak długo Duda wytrzyma na bezrobociu i jaką posadę mu załatwią. Dał medal temu pijakowi z PZPN, to może liczy na jakiś stołek w sporcie, już wcześniej aspirował do jakiegoś podobnego stanowiska.

Opublikowano

Zaraz walec poleci po KO:

Cytat

Karol Nawrocki podjął pierwszą decyzję. Zwrócił się do Tuska i Hołowni

Prezydent Karol Nawrocki podpisał w Kaliszu inicjatywę ustawodawczą dotyczącą powrotu do realizacji CPK w pierwotnym wariancie. — Gdy przyjechałem tutaj, to uzmysłowiłem sobie, jak wielka jest wiara, nadzieja i chęć rozwoju naszej wspaniałej Polski. Ta energia wypełnia moje serce, ale zobowiązuje do ciężkiej pracy. Dajecie mi państwo wielką siłę — powiedział prezydent do obywateli. W dalszej części wystąpienia zwrócił się także do premiera Donalda Tuska i marszałka Szymona Hołowni, apelując o "konkretną rozmowę" na temat jego projektu ustawy.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pierwsza-decyzja-karola-nawrockiego-prezydent-podpisal-dokument/rl5f4eb

Cytat

W KO narasta strach przed Nawrockim. "Inteligentniejszy niż Duda"

Pierwsze wystąpienie Karola Nawrockiego w roli prezydenta obudziło w koalicji rządzącej mieszane uczucia. Część polityków KO uważa, że Nawrocki jest po prostu “kibolem wsadzonym na fotel". Jednak zdecydowana większość nagle zobaczyła w prezydencie przeciwnika, który będzie bardzo trudny do ogrania. Donald Tusk już zasygnalizował, jaką strategię partia przyjmie w rozgrywce Nawrockim i PiS.

...

W KO zaczynają się bać Karola Nawrockiego. "Ja bym się nie odważył"
Dopiero kiedy premier docenił sprawność retoryczną Karola Nawrockiego, zrobili to też inni politycy KO. Nagle okazało się, że prezydent może być przeciwnikiem niebezpiecznym, którego ignorować nie należy.

– Jest znacznie odważniejszy i inteligentniejszy niż Duda – mówi jeden z wysoko postawionych polityków KO. – Ja bym się nie odważył mówić 40 minut bez kartki, a on wygłosił bardzo składne wystąpienie. Nie głębokie i zawiłe, ale jednak składne.

Na pytanie to, co KO zamierza zrobić z tym niełatwym do ogrania przeciwnikiem, ten sam polityk rozkłada ręce i mówi: “a co możemy zrobić? Będziemy grać swoje". Jego partyjni koledzy mają już jednak przemyślenia biegnące do kolejnej kampanii.

– My nie umiemy używać takiego języka jak on i jak PiS – martwi się jedna z posłanek PO. – Nie potrafimy tak wytłumaczyć świata na takim poziomie populizmu. U nas wszystko zawsze jest zbyt przekombinowane, za trudne. No i też nie możemy iść w takich kierunkach, bo nasz wyborca tego nie zaakceptuje. Jeśli nie nauczymy się komunikować z naszymi wyborcami to po nas. Walka z prezesem to jest zupełnie co innego niż z człowiekiem z taką energią.

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/politycy-ko-zmieniaja-zdanie-o-karolu-nawrockim-zobaczyli-trudnego-przeciwnika/dw4ehyp,452ad802

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Belweder pod okupacja, to poszedl jak  normalny polak do najzwyklejszej knajpy zjesc i juz larum :E osmiorniczki zle, pierogi tez zle bo pewnie te na R :D

Edytowane przez ryba
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Kris194 napisał(a):

Prawactwo to jednak niezaprzeczalnie zjeby. Artur aka Emilia się podnieca, że Sikorski je pierogi. Poziom pudelka to mało powiedziane 🤦‍♂️

Czy czasem Twoi bracia fanatycy nie dopi******li się do dzieci Nowogrodzkiego? 🤔

Wy z obu tych obozów macie nasrane we łbach.

Edytowane przez crush
  • Upvote 2