LeBomB 2 157 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 4 minuty temu, sabaru128 napisał(a): Co ta Unia odwala. https://pch24.pl/nie-dali-rady-sila-probuja-przekupstwa-holenderski-rzad-ponowie-uderza-w-rolnikow/ A poczytaj coś więcej niż artykuły mające wyłącznie jeden cel? https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/ip_23_2507 https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/lbv Chodzi o hodowle prowadzone na terenach Natura 2000 czyli terenach chronionych i likwidację w przypadku gdy ktoś chce zmienić rodzaj działalności lub chciałby rozszerzać działalność na terenie chronionym. Jeżeli chce zostawić jak jest, to w większości przypadków podjęcie działania w celu likwidacji jest dobrowolne, ale musi określić czy dalsza działalność wymaga według nowych przepisów pozwolenia środowiskowego, czy nie (wcześniej nie było wymagane do niektórych typów działalności). Dlaczego? Bo jeżeli ktoś wykonał określone działania na takim terenie (np. związane z kompensacją wewnętrzną terenu chronionego) lub zmiany przeznaczenia terenu pod inną działalność niż ta, na którą miał pozwolenie między 2020 a 2025 rokiem, może teraz po prostu nie uzyskać takiego pozwolenia środowiskowego na dalsze prowadzenie działalności. Ponadto dotyczy to tylko tych hodowców, którzy przekraczają limit deponowania azotu na dany teren, czyli mówiąc prościej, bardzo dużych hodowców, którzy w dupie mają teren na którym hodowla się odbywa. Czyli w skrócie: zdegraduj teren chroniony prowadząc w pobliżu działalność, przejmij ten teren pod działalność, dziw się, że ktoś się za to wziął i i reguluje wreszcie prawo by chronić te tereny i zacząć je przywracać do stanu pierwotnego, kręć z tego awanturę, mimo że ktoś za te działania i tak chce ci oddać od 100 do 120% wartości tego co tam masz. Choć ogólnie sprawa jest bardziej złożona, bo to efekt bodajże wyroków Trybunału Sprawiedliwości w Luksemburgu i orzeczeń Rady Stanu. No i w tłumaczeniu mogłem czegoś się nie dopatrzyć lub coś pominąć, ale całość jest znacznie głębsza i wcale nie jest tak jak to zostało przedstawione w linkowanym przez Ciebie artykule. 1 4
adashi 1 663 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 1 godzinę temu, Winter napisał(a): O ja pierdzielę, co za mentalny upadek. 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 (edytowane) Niemniej prawacy tak trąbili o tym, że Nawrocki przejął kontakty z trumpem, Republika, Mazurek i tarczyński niemal szczytowali kiedy mówili o tym jakie dobre stosunki ma Nawrocki z POTUS więc co się stało, że Nawrocki jest dzisiaj w Polsce? To jest po prostu beznadziejny polityk i tyle. Tyle się chwalił, minęło kilka dni i rzeczywistość zweryfikowała kolejnego błazna. Edytowane 18 Sierpnia 2025 przez Henryk Nowak
adashi 1 663 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Ja tylko zwrócę uwagę, że nawet gdyby tam poleciał, to by nie zmieniło tego, że Polska jest wyoutowana z decyzyjności. Nikt się z Polską nie liczy i prawdopodobnie nie zacznie przed remontem Jasionki. 1 3
trepek 1 533 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Ale jak to? To Poland już nie Stronk? 1
sabaru128 183 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Łatwiej już chyba będzie wyjechać gdzieś do innego kraju gdzie takiej papierologi nie ma. Czytając to co tu jest napisane odnoszę wrażenie że życie w tym kraju jest niemożliwe. https://warszawawpigulce.pl/masz-telefon-auto-albo-mieszkanie-fiskus-juz-wie-i-szykuje-podatek/ 1 2
Klakier1984 800 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 35 minut temu, trepek napisał(a): Ale jak to? To Poland już nie Stronk? Polska była stronk jak trzeba było wysłać uzbrojenie i przyjąć uchodźców. Jak przychodzi powoli do krojenia tortu to już stronk nie jesteśmy i możemy grzecznie odejść. 1
voltq 1 372 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 https://tvn24.pl/swiat/donald-trump-wita-przywodcow-pada-pytanie-o-opalenizne-st8605075 Oczywiście Polska dała najwięcej zrobiła najwięcej, poświęciła najwięcej ale przy stole jej nie ma bo kto by tam frajera zapraszał który jak to powiedział Radosław Sikorski "robi laskę za darmo", Rzeczpospolita przyjaciół Polin państwo teoretyczne 3 godziny temu, Winter napisał(a): Czyli, jak zawsze. My sie nigdy nie nauczymy. Zawsze sfrajerzeni. Takich rządzących wybiera większość w Polsce również na tym forum
Suchy211 1 399 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Dobrze że nas tam nie ma. Tylko byśmy na tym stracili.
Camis 6 162 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Ale kanał ZERO Russia1 pali teraz głupa jak afera wybuchła i dostali notkę na X to od razu skasowali wpis https://x.com/OficjalneZero/status/1957712468803043674 A według regulaminu X każdy wpis z AI należy oznaczyć. 3
VRman 2 950 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Kanał Zero promuje siewców rosyjskiej propagandy (Braun, nie ten śmieszny koleś broniący putina na debatach prezydenckich) a nawet w swoich programach szerzy ruską propagandę (tej chudej baby gadającej o "unijnym zamachu na demokrację w prezydenckich wyborach w Rumunii" dosłownie nie dałem rady słuchać, bo waliła niczym Sołowiow) Ale powielanie ruskiej narracji nie wydarzyły się tam (w ich programach, nie w opinii gościa w wywiadzie) wielokrotnie. A teraz "sekcja komentarzy jest wasza" vs. "ja tylko żartowałem" No jasne. Już uwierzyłem. 1
sabaru128 183 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Jeżeli to prawda to niezłe jajca. A co tu mówić dopiero jaka prawie każda strona zaraz będzie wymagała weryfikacji wieku za pomocą, np. dowodu osobistego. Dopiero będą wycieki. https://www.telepolis.pl/fintech/bezpieczenstwo/paypal-wyciek-danych-klientow-16-mln-kont 1
blabla123 907 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Uff to dobrze, że hindusy z supportu nie potrafią mnie zweryfikować po tym jak zmieniłem nr telefonu na PP lata temu 1
VRman 2 950 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Wygląda jak ktoś walczący w autobusie z nagłym atakiem sraczki, co w sumie bardzo dobrze pasuje do tego i ostatnich kilku poprzednich rządów.
voltq 1 372 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Godzinę temu, Camis napisał(a): Późny Breżniew Czyli jednak miałem rację? , tutaj zwolennicy Koalicji obywatelskiej pisali o tym że Tusk nie może wrócić do swojej polityki z lat 2007-2011 bo przegra kolejne wybory , aktualnie realizuje politykę przeciwną, rozdaje zasiłki socjalne i wybory przegra , gdyby wrócił do tamtej polityki miałby szansę wybory wygrać, czyli jak zwykle zwolennicy Koalicji obywatelskiej nie mieli racji a ja miałem
Camis 6 162 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Cytat Pokazali fałszywe zdjęcie na antenie. Magdalena Ogórek zapewniała, że pochodzi z "dobrego źródła" Po poniedziałkowym spotkaniu Donalda Trumpa z Wołodymyrem Zełenskim w sieci zaczęło krążyć fałszywe zdjęcie przedstawiające europejskich przywódców, którzy rzekomo mieli czekać na korytarzu na zakończenie rozmów prezydentów USA i Ukrainy. Choć szybko ustalono, że grafika została wygenerowana przez sztuczną inteligencję, w programie Magdaleny Ogórek na antenie wPolsce24 pokazano ją jako autentyczną. https://www.onet.pl/styl-zycia/plejada/pokazali-falszywe-zdjecie-na-antenie-magdalena-ogorek-zapewniala-ze-pochodzi-z/wjswm88,0898b825 https://www.instagram.com/reel/DNgxFDaqQg0/ 1 2
voltq 1 372 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @Camis przez ta sztuczna inteligencje ciężko będzie uwierzyć w cokolwiek skoro można wygenerować tak realne filmy czy obrazy
trepek 1 533 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Macron z 4 nogami, bardzo realny obraz 1 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 7 minut temu, trepek napisał(a): Macron z 4 nogami, bardzo realny obraz Myślisz że każdy mieszka z rodzicami albo siedzi na zasiłku socjalnym i ma czas analizować każde zdjęcie i każdy artykuł?
TheMr. 2 865 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 3 godziny temu, Camis napisał(a): Późny Breżniew 50% poparcia obecnie to prawica. Wszystko się zgadza. Jakby na 1000 osób spotkali więcej prawicy to poparcie rządu mogłoby być nawet na poziomie 10%.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 2 godziny temu, voltq napisał(a): Myślisz że każdy mieszka z rodzicami albo siedzi na zasiłku socjalnym i ma czas analizować każde zdjęcie i każdy artykuł? Nie trzeba mieszkać z rodzicami, żeby zobaczyć, że człowiek na zdjęciu ma 4 nogi. Wydaje mi się, że po prostu jesteś wyjątkowo mało spostrzegawczy i jak zwykle usprawiedliwiasz swoje słabe strony docinając innym forumowiczom. Kilka dni temu swój brak zaradności i nieumiejętność zarabiania pieniędzy tłumaczyłeś tym, że inni są oderwani od rzeczywistości. Mam prośbę - zrozum, że jesteś już stary i niezbyt zaradny oraz spostrzegawczy i przestań czepiać się innych użytkowników w taki nieprzyjemny sposób. 1 1 4
Rekomendowane odpowiedzi