Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, voltq napisał(a):

Uwielbiam to pierdololo o deficycie pracowników. Deficyt to jest jak się płaci jakiś śmieszny ochłap za który tylko Ukraińcy płacący 600 zł za łóżko w 6 osobowym pokoju są w stanie wyżyć. Sam znam przykład 2 księgowych z bardzo dużym doświadczeniem zawodowym. Główne księgowe spółek akcyjnych, które miały milionowe zyski. Obie straciły pracę bo w ich miejsce znaleźli taniej nowego pracownika. Z jednej po miesiącu nowy odszedł bo jednak stwierdził, że tego nie ogarnia. W drugiej świeża sprawa więc ciekawe jak się to skończy. Tak czy inaczej pokazuję to jaki mental panuje w polskich firmach. To jakie mają mieć podejście do magazyniera?

Opublikowano (edytowane)

A czyje i co to za fotki właśnie wypłynęły :E

8 godzin temu, kubikolos napisał(a):

najlepsze jest to ze Nawrocki wetuje tylko to co obiecal i ludzie popieraja te kwestie a KO zostalo zepchniete do roli tlumaczenia ludziom jak zle jest to co chcecie XD

Spójrz na post powyżej swojego i powiedz jaki sens ma to weto...

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)

KO takie oburzone, że jeszcze będą próbować przed następnymi wyborami na szybko wszystkim Ukraińcom obywatelstwo Polskie przyznać ;) Szukają nowego elektoratu :E

Kosiniak to już w ogóle odleciał-  "Decyzja prezydenta osłabia możliwości obronne Ukrainy" Jak już to wzmacnia. np. mężczyźni, którzy nie będą chcieli pracować to mogą wrócić ojczyzny bronić.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
9 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

KO takie oburzone, że jeszcze będą próbować przed następnymi wyborami na szybko wszystkim Ukraińcom obywatelstwo Polskie przyznać ;) Szukają nowego elektoratu :E

Niektórzy po prostu myślą 3 kroki naprzód. W Polsce pracują ok. 4 tysiące lekarzy z Ukrainy, co otumanione prawactwo zrobi jak oni wyjadą?

3 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Jeżeli niemiecki budżet by trzeszczał w szwach to czemu nie.

Ukraińcy na to 800+ zapracowują z nawiązką.

5 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Dla mnie oczywiste, że w pierwszej kolejności trzeba dbać o swoich obywateli.

Czyli dyskryminacja na tle narodowościowym? No no, nie wiem skąd te wzorce ale z pewnością nie z zachodniej Europy.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Kris194 napisał(a):

Zwłaszcza ci bezrobotni

12 minut temu, Kris194 napisał(a):

Czyli dyskryminacja na tle narodowościowym? No no, nie wiem skąd te wzorce ale z pewnością nie z zachodniej Europy.

Tak - wystepuje dyskryminacja na tle narodowościowym od ~marca 2022 roku gdzie tutaj została przywołana cała lista przywilejów dająca więcej benefitów z bycia ukraińcem zamiast Polakiem w Polsce (spora część już została wycofana na przełomie 2024 i 2025r co nie zmienia faktu)

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Niektórzy po prostu myślą 3 kroki naprzód. W Polsce pracują ok. 4 tysiące lekarzy z Ukrainy, co otumanione prawactwo zrobi jak oni wyjadą?

Nasi lekarze maja dosyć jasną opinię na ten temat- wystarczy poczytać. Co mi po Ukraińskim lekarzu, z którym nie będę się w stanie dogadać ?

22 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Cały czas wszyscy mówią o niepracujących. Dotrze to kiedyś do tej betonowej kopuły ?

Petru właśnie udziela wywiadu i na stwierdzenie redaktora, że Nawrocki realizuje obietnice swoją i Trzaskowskiego ( odnośnie 800+) odpowiada "kampania kampaniom, a życie życiem" Niby człowiek wie, że zawsze nas próbują w konia zrobić ale żeby realizację obietnic wyborczych próbować przedstawić jako coś złego :E 

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
30 minut temu, Kris194 napisał(a):

Mam takiego jednego "lekarza". Nawet jak przychodzisz do niego z anginą to pyta się chatagpt co zrobić. Po polsku ledwo gada. Trafiłem na niego jak miałem "atak" przepukliny. Na szczęście pielęgniarka była i ogarnęła temat bo on nie wiedział co robić. Mogłem się przez niego przekręcić. 

Za to Ukraińcy są dobrzy ostatnio w jednym

https://dziennikpolicki.pl/wiadomosci/na-sygnale/straz-graniczna-zatrzymala-w-dobrej-taksowke-z-nielegalnymi-migrantami.html

Opublikowano

@Kris194 Masz tu te swoje 3 kroki naprzód. 

https://tvn24.pl/zdrowie/ukrainscy-lekarze-nadal-na-specjalnych-zasadach-co-sie-z-tym-wiaze-st8590573

12 minut temu, KiloKush napisał(a):

Mam takiego jednego "lekarza". Nawet jak przychodzisz do niego z anginą to pyta się chatagpt co zrobić. Po polsku ledwo gada. Trafiłem na niego jak miałem "atak" przepukliny. Na szczęście pielęgniarka była i ogarnęła temat bo on nie wiedział co robić. Mogłem się przez niego przekręcić. 

Do lekarza od nich to co najwyżej mógłbym po receptę podejść. Pół żartem pół serio- ciekawe czy na Ukrainie łatwiej zostać lekarzem czy prawo jazdy zdobyć ;)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Kolejny ruski przygłup. Rozumiem, że Polakom pracującym w Niemczech należy zabrać Kindergeld? :Up_to_s:

Ja jestem zdania że kto coś daje a potem zabiera ten się w piekle poniewiera. Jak jeszcze bezrobotnym Polakom cholera wie na czym siedzącym(na czarno robi) przysługuje to teraz trzeba tych ukraińców pogonić. Pracy w okolicy aż tak strasznie nie przybywa ostatnio. Jak ściągnął z rosji sankcje to ciekawe czy się bardziej nie uluźni.

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano
7 godzin temu, łukasz850 napisał(a):

Ukraińcy pojada dalej na zachód europy gdzie będą dobrze traktowani. Gdzie  dostaną socjal i za flagi banderowskie nie będa deportowani. Ukraińcy w polsce cięzko pracuja a polacy ich nie lubią

Co ma potencjalny zakaz banderyzmu wspólnego z dobrym lub złym traktowaniem Ukraińców? Na Ukrainie nikt im zakazywać nie będzie, to ich kraj, ale u siebie mamy prawo pewne rzeczy zrobić. Ogarnąć trzeba przedłużenie pozwolenia na pobyt, żeby na papierze wszystko się zgadzało. A w sprawie banderyzmu krótko i na temat - won z nim.

Opublikowano
11 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Jak pisałem wyżej - niezależnie od tego biznes ściągnie nowych z Kolumbii. Żeby ograniczyć ryzyko pozostania bez siły roboczej :) 

Wczoraj w korpo poszła decyzja o ściągnięciu ponad 1000 filipińczyków - pierwsze efekty. Konsultacje w HR trwają nad wyborem jeszcze pracowników z innych rejonów.

Pracodawcy już się asekurują.  Jak ruszy machina nikt nie będzie tego odwoływał i będziemy mieć kolejny milion pracowników z najdalszych rejonów świata.

11 godzin temu, adashi napisał(a):

Tak? I co potem zrobi z tymi ściągniętymi? :)

Zostaną a Ukraińcy pójdą dalej na zachód.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...