Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, sabaru128 napisał(a):

W tym kraju to już żyć normalnie się nie da. Na każdym kroku mają cię za złodzieja. Przykładowo, np. gromadzona kasa w domu. Nawet jaka się pracowało przez lata legalnie i odkładało kasę w domu ale nie miało się potwierdzenia zarobku to zaraz ci ukradną większość kasy.

https://warszawawpigulce.pl/urzad-skarbowy-rusza-na-masowe-kontrole-nalicza-gigantyczny-podatek-od-samochodow-rowerow-sprzetu-czy-elektroniki/

Swoją drogą kompletnie nie rozumiem tego prawa. Kasę co wezmą od tak choć nie mają żadnych dowodów że pochodzi z nielegalnego źródła ale do paki nie wsadzą.

Obajtka już sprawdzili? Sam "materiał" jak dla mnie typowo clikbajtowy i naciągany.

Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Gordo, camisy i reszta podobnych forumowiczów - mnie wyłącznie chodzi o to, żeby to było sprawiedliwsze. Obecnie ZUS 2500zł płaci i ten co zarobi 20k miesięcznie i ten co zarobi 5k miesięcznie. Jak to ma się do lewicowej sprawiedliwości społecznej? Jak to się ma do solidarności społecznej? I jak to się ma do wyrównywania szans?

Ten co zarobi 20k zostaje mu 17500zł, a ten co 5k zostaje mu 2500zł na miesiąc. Taka różnica... Tylko bardzo proszę mi nie pisać, że w takim razie ktoś się nie nadaje do biznesu i ma iść na etat bo tu wracamy do tego, że państwo polskie zmusza ludzi do niewolnictwa dla korpo. Nie, nie o to chodzi... A zupełnie rozwala mnie negowanie brytyjskiego systemu podatkowe. Kraju, który mimo brexitu wciąż ma 3x większe PKB do Polski i zamożność. Można? Można! 

Tylko u nas dlatego tak się zarzyna najmniejszych bo to oni generują największe wpływy do budżetu. Gordon prosił mnie parę miesięcy temu o źródło. Sorry - wyczytałem taką informację z rok temu i nie mogę już tego znaleźć. I ruszenie tego w tym obszarze by uderzyło budżet. Dlatego banda Morawieckiego tak zgnoiła polskim g. (przepraszam polskim ładem) najmniejszych i na ich barki spadła niewydolna służba zdrowia. Po polskim g. płacę 3x więcej! Przed polskim g. nie narzekałem ani na ZUS ani podatki. A druga banda Tuska WBREW obietnicy wyborczej nic z tym nie zrobiła! Zresztą z niczym! Pakiet deregulacyjny - fajny od Brzoski, ale głównie dla małych, średnich i dużych firm, a nie JDG.

Jak się nic nie zmieni KO zostanie na bardzo długo odsunięta od władzy. Tzn. myślę, że po przegranych wyborach te partie się po prostu rozwiążą.

@GordonLameman na czacie mi napisałeś, ale tu odpowiem, a właściwie powtórzę! W praktyce widełki po polskim g. są tak ustawione, że składka jest jedna dla wszystkich... Tłumaczyłem Ci pół roku temu jak to wygląda na ryczałcie... Nie będę ponownie... Z kolei na KPiR miałbym niemal to samo. Banda Morawieckiego właśnie przydusiła najmniejszych na ryczałcie. Ale szczegółowo nie chce mi się tłumaczyć... Sam prawdopodobnie wchodzę i w VAT i KPiR i będę cwaniakował jak cała reszta odpisując sobie co się da.

System prawny jest tak stworzony, żeby ludzie uczciwi chcący UCZCIWIE się rozliczać i płacić byli zmuszeni do cwaniakowania! Bo ryczałt to taka forma gdzie jest mega UCZCIWIE więc dorżnęli. Dla większości ludzi na etacie to wszystko czarna magia więc w skrócie tak - PiS zarznął ryczałt, KO wbrew obietnicy nie odwróciła tego! Nie dziwcie się więc jak Konfederacja zdobędzie władzę w następnych wyborach.

Z uwagi zarówno na kwestię składki, prośby związanej z VAT, która została olana, ale jeszcze bardziej kwestię alkoholu KO na dzisiaj TRACI MOJE POPARCIE i całą sympatię.

Chłopie co to za bełkot? Mieszasz zus z podatkami... Zarówno ten "bogaty" jak i "biedny" płacą ten sam zus i oboje dostaną tyle samo na emeryturze. W kwestii podatków to jeden zapłaci miesięcznie 3000zł podatku, a inny zapłaci 200zł albo nawet nic, bo procentowo podatek jest brany. Więc nie wiem czy nie ogarniasz tego, czy specjalnie mieszasz?

• Upvote 7
Opublikowano

Gordo, camisy i reszta podobnych forumowiczów - mnie wyłącznie chodzi o to, żeby to było sprawiedliwsze. Obecnie ZUS 2500zł płaci i ten co zarobi 20k miesięcznie i ten co zarobi 5k miesięcznie. Jak to ma się do lewicowej sprawiedliwości społecznej? Jak to się ma do solidarności społecznej? I jak to się ma do wyrównywania szans?

A to ten co zarabia 20k korzysta z usług ZUS w wyższym stopniu niż ten co zarabia 5k? :) 

Składka ZUS/zdrowotna to przecież nie powinien być podatek. I tak już mamy 9% od dochodu zdrowotnej. 

A jeśli idzie o ubezpieczenia społeczne to przecież każdy jak chce może płacić więcej. Ale czemu akurat na emeryturę ja miałbym płacić więcej niż Ty, a potem dostaniemy tą samą emeryturę? 

Ten co zarobi 20k zostaje mu 17500zł, a ten co 5k zostaje mu 2500zł na miesiąc. Taka różnica... Tylko bardzo proszę mi nie pisać, że w takim razie ktoś się nie nadaje do biznesu i ma iść na etat bo tu wracamy do tego, że państwo polskie zmusza ludzi do niewolnictwa dla korpo. Nie, nie o to chodzi... A zupełnie rozwala mnie negowanie brytyjskiego systemu podatkowe. Kraju, który mimo brexitu wciąż ma 3x większe PKB do Polski i zamożność. Można? Można! 

Tak, nie nadaje się do biznesu - taki biznes jest nieopłacalny z każdej perspektywy. Oprócz perspektywy tego lenia :) 

Tylko u nas dlatego tak się zarzyna najmniejszych bo to oni generują największe wpływy do budżetu. Gordon prosił mnie parę miesięcy temu o źródło. Sorry - wyczytałem taką informację z rok temu i nie mogę już tego znaleźć. I ruszenie tego w tym obszarze by uderzyło budżet. Dlatego banda Morawieckiego tak zgnoiła polskim g. (przepraszam polskim ładem) najmniejszych i na ich barki spadła niewydolna służba zdrowia. Po polskim g. płacę 3x więcej! Przed polskim g. nie narzekałem ani na ZUS ani podatki. A druga banda Tuska WBREW obietnicy wyborczej nic z tym nie zrobiła! Zresztą z niczym! Pakiet deregulacyjny - fajny od Brzoski, ale głównie dla małych, średnich i dużych firm, a nie JDG.

Bo to bzdura - dlatego nie znajdziesz potwierdzenia :) 

Jak na barki JDG? Teraz płacisz tyle co etatowiec na zdrowotną. To niby jak na Twoje barki spadł koszt utrzymania służby zdrowia? Czy ty w ogóle wiesz jak działą system i jakie są obciążenia czy tylko narzekasz, że nie możesz pasożytować na kasjerkach z biedry?

Bo wiesz, możesz sobie sp. z o.o. załozyć, zarabiać na niej 60 koła rocznie i nie zapłacisz ZUS-u. Trzeba tam trochę pokombinować, ale da się to zrobić. 

Ale wtedy emerytury nie dostaniesz. Nie będzie pasożytowania :) 

@GordonLameman na czacie mi napisałeś, ale tu odpowiem, a właściwie powtórzę! W praktyce widełki po polskim g. są tak ustawione, że składka jest jedna dla wszystkich... Tłumaczyłem Ci pół roku temu jak to wygląda na ryczałcie... Nie będę ponownie... Z kolei na KPiR miałbym niemal to samo. Banda Morawieckiego właśnie przydusiła najmniejszych na ryczałcie. Ale szczegółowo nie chce mi się tłumaczyć... Sam prawdopodobnie wchodzę i w VAT i KPiR i będę cwaniakował jak cała reszta odpisując sobie co się da.

Bo ryczałt był zbyt korzystny w niektórych konfiguracjach. 

Ja sam mam ryczałt bo nie mam kosztów poza leasingiem. :) 

System prawny jest tak stworzony, żeby ludzie uczciwi chcący UCZCIWIE się rozliczać i płacić byli zmuszeni do cwaniakowania! Bo ryczałt to taka forma gdzie jest mega UCZCIWIE więc dorżnęli. Dla większości ludzi na etacie to wszystko czarna magia więc w skrócie tak - PiS zarznął ryczałt, KO wbrew obietnicy nie odwróciła tego! Nie dziwcie się więc jak Konfederacja zdobędzie władzę w następnych wyborach.

Bzdura. Ty po prostu chcesz cwaniaczyć, bo chcesz pasożytować na etatowcach. Bo potem do narzekania na kolejki w służbie zdrowia to jesteś pierwszy. 

PiS co by nie mówić wyrównał sytuację między JDG a etatem. 

Z uwagi zarówno na kwestię składki, prośby związanej z VAT, która została olana, ale jeszcze bardziej kwestię alkoholu KO na dzisiaj TRACI MOJE POPARCIE i całą sympatię.

Ojej. To jeszcze zacznij kraść z budżetu, skoro pasożytnictwo to za mało :) 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Eh.. dzieciaku... .

Rozumiem że strzelisz sobie w głowę kiedy zakończysz aktywność zawodową i nie będziesz już wstanie sam sobie opłacać usług plynących z ZUS? Nie wyciągniesz ręki po jałomuże, po socjal, prawda? Bo na ta twoja jalomużnę złożą się wszyscy pozostali a nie byłoby jej gdybyś sam sobie opłacił ZUS.

Rozumiem że strzelisz w głowę tym co WSZYSCY  będziemy musieli im dopłacać z innych podatków, bo TY nie zapłacisz ZUS i nie będzie z czego sfinansować im należnych świadczy? Bo oni ZUS płacą/płacili.

ZUS to parapodatek. Zbiera się go i zużywa na określone cele jak podatek.

Nie wiem po co to dzieciaku, ale jak ci się polepszyło dzięki temu to spoko. Sam prowadzę swoją firmę 15 lat+ :E 

Ta rozmowa zaczęła się od tego, że Hubio popiera pomysł konfy o dobrowolnym zusie dla działalności gospodarczych. Co ja określiłem jako bzdurę i pomysł nie do wprowadzenia na polskim rynku. 

Na szybko czytając twojego wcześniejszego posta, w jakiś sposób źle go zinterpretowałem i bez sensu na szybko odpowiedziałem :E  

Oczywiście tak jak piszesz i o to chodzi, taki system dobrowolności płacenia ZUS szczególnie przy obecnie bardzo niskim wieku emerytalnym i konstrukcji systemu emerytalnego jaki mamy w Polsce tworzyłby zagrożenia.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32280890,ustawa-o-ochronie-zwierzat-przeglosowana-tusk-koniec-ustawy.html#s=BoxPWD

Mendy z konfederosji oczywiście głosowały przeciwko. Na każdym kroku muszą pokazywać jakimi są odpadami ludzkimi. 

Konfederacja popiera zakaz trzymania psów na łańcuchach, natomiast nie zgadzamy się na to, aby przeregulowywać nasze prawo, tym bardziej tak ciężkie do weryfikacji - mówił z kolei poseł Konfederacji Witold Tumanowicz. Cały klub głosował przeciwko tej ustawie. - Wiecie doskonale, że tego typu regulacje mogą zniechęcić Polaków do trzymania psów bądź też po prostu nawet uniemożliwić im ich trzymanie w takich warunkach, jakie są opisane w ustawie.

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Konfederacja popiera zakaz trzymania psów na łańcuchach, natomiast nie zgadzamy się na to, aby przeregulowywać nasze prawo, tym bardziej tak ciężkie do weryfikacji - mówił z kolei poseł Konfederacji Witold Tumanowicz. Cały klub głosował przeciwko tej ustawie. - Wiecie doskonale, że tego typu regulacje mogą zniechęcić Polaków do trzymania psów bądź też po prostu nawet uniemożliwić im ich trzymanie w takich warunkach, jakie są opisane w ustawie.

Fajny fikoł. Mają szansę na olimpiadzie. 

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

1. Najpierw zakazać posiadania psów, które są potencjalnie choćby niebezpieczne (ja bym jeszcze dopisał wszelkie mopsy i szczuropsy jak chihuaha i inne ratlerki ;)) 

2. A potem zakazać łańcuchów. 

A nie że zakazać łańcuchów i potem podczas jazdy rowerem przez wiochę jakieś bydle kogoś pogryzło, bo wiecznie pijany Zbychu nie mogąc użyć łańcucha, olał wszelkie pilnowanie i bydle wybiegło i kogoś poważnie poraniło/zabiło.

Zwierzęta nie mają duszy, powiedział Menzen czy inny z konfy. 

No nie mają.

Ludzie też nie.

Ale jednak dobro ludzi powinno być ponad dobro nieprzewidywalnych i potencjalnie niebezpiecznych (tu wstaw wszystko co pasuje)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, lukadd napisał(a):

Nie wiem po co to dzieciaku, ale jak ci się polepszyło dzięki temu to spoko. Sam prowadzę swoją firmę 15 lat+ :E 

Przepraszam za tego dzieciaka. Po prostu tamta wypowiedź wydała mi się zbyt płytka, infantylna i krótkowzroczna typowo dla dziecka.

Edit: co do tej ustawy kagańcowej. Od zawsze mieliśmy zwierzęta (choć od niedawna już tylko koty), ale ja mam na przykład wątpliwości czy kojec jest lepszy od łańcucha. Zależy jaki kojec od jakiego łańcucha.

Edytowane przez Suchy211
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

ze zwierzetami to jest przede wszystkim problem z szybko rosnaca iloscia pogryzien bo patusy moga sobie chodzic z agresywnymi rasami bez realnie zadnych zabezpieczen,

my potrzebujemy ustawy o ochronie ludzi a nie psow - tylko populistyczne pierdololo bo taki mamy klimat wyborcow w Polsce

Cytat

Donald Tusk reaguje na przegrane głosowanie w sprawie CPK. "Nie akceptuję"

Koalicja rządząca przegrała piątkowe głosowanie w Sejmie dotyczące odrzucenia w pierwszym czytaniu projektu ustawy prezydenta Karola Nawrockiego o CPK. — Nie akceptuję takiego głosowania posłów (...) Będę bardzo ciekaw wyjaśnień — powiedział premier Donald Tusk w rozmowie z dziennikarzami w Sejmie.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koalicja-rzadzaca-przegrala-wazne-glosowanie-donald-tusk-reaguje/6f2rv26

klasyczna sytuacja kiedy to obroncy demokracji nie moga pogodzic sie z konsekwencjami demokracji

NIE AKCEPTUJE XDDDDDDDDD

Opublikowano

jest ze mna w pokoju, mowi ze piszesz bzdury, jak zwykle ;)

w ostatnim roku to ponad 35 000, zgloszonych, musisz lepiej googlowac

swoje dokladaja tez antypolskie media

Cytat

Nie taki pitbull zły. Większość cech, które przypisujemy psim rasom, to tylko stereotypy

https://www.newsweek.pl/zdrowie-i-nauka/nauka/nie-taki-pitbull-zly-psie-osobowosci-to-nieprawdziwe-stereotypy/peex94r

aY2k9kpTURBXy81NjYxZWNhZWI5ZTJiMDVmZjQ1Z

XDDDDDDDDD

Opublikowano
31 minut temu, kubikolos napisał(a):

ze zwierzetami to jest przede wszystkim problem z szybko rosnaca iloscia pogryzien bo patusy moga sobie chodzic z agresywnymi rasami bez realnie zadnych zabezpieczen,

my potrzebujemy ustawy o ochronie ludzi a nie psow - tylko populistyczne pierdololo bo taki mamy klimat wyborcow w Polsce

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koalicja-rzadzaca-przegrala-wazne-glosowanie-donald-tusk-reaguje/6f2rv26

klasyczna sytuacja kiedy to obroncy demokracji nie moga pogodzic sie z konsekwencjami demokracji

NIE AKCEPTUJE XDDDDDDDDD

Nie

Hołownia trafił do Sejmu jako przeciwnik PISu, a nie po to żeby im pomagać.

Zdrajca

Opublikowano

ale te "Nie" to co?

trafil nie po to zeby pomagac ale zdrajca? XDDDDDDDDD

przykry los partii demokratycznej

Cytat

Złodzieje poszukiwani w USA swobodnie przylatują do Europy

...i kradną dalej bo za kradzież do 400 EUR dostają tylko mandat.

https://www.youtube.com/watch?v=x7LB7o-lGC8&t=298

to prawda?

Opublikowano (edytowane)

Panie @GordonLameman zakładam, że masz około 40ki, jesteś zamożny i generalnie znasz mało życia :) Więc zarabiając miesięcznie z 20k masz i tak wywalone zarówno na ZUS jak i państwową służbę zdrowia bo masz albo będziesz miał dodatkowe ubezpieczenie emerytalne, a leczysz się prywatnie. Składka na poziomie 2500 nie robi ci żadnej różnicy więc możesz prawić tu farmazony jak i koledzy co cię lajkują... Jednak następne wybory zmiotą z powierzchni ziemi cały układ liberalny w Polsce bo takich jak wy jest mniej... Po prostu... A jak byli tacy jak ja też przejdą na 2 stronę.

Opowiem Ci pewną historię o ZUSie i państwowej służbie zdrowia. Mój śp. tata całe życie ciężko pracował na etacie. W stanie wojennym, ponieważ był założycielem Solidarności, został jak wielu innych wyrzucony z pracy, ale po za tamtym okresem pracował zawsze. Z emerytury skorzystał w ciągu 3 lat ponieważ państwowa służba zdrowia najpierw nie zdiagnozowała u niego choroby, a potem go ZABIŁA!!!

Zawiadomiliśmy prokuraturę, ale jeśli taki Ziobro nic nie był w stanie wskórać z kastą lekarzy to co my zwykli ludzie? Prokuratura prowadziła śledztwo 2 lata, ale umorzyła, jak to się dzieje w 90% przypadków. Prokuratorka się śmiała, że własnego ojca uratowała z państwowego szpitala w ostatniej chwili bo też by nie przeżył. (inny szpital). Jednak jak ci pijany lekarz nie zostawi w sercu komórki to prokuratura niemal zawsze umorzy. Mieliśmy opinię własnych biegłych, lekarzy itp. Nic to nie dało. Adwokat powiedział, że szkoda kasy i czasu nawet na zaskarżenie w sądzie bo idą wyłącznie zerojedynkowe przypadki. Ale zaskarżyliśmy i oczywiście wiadomo jak się skończyło. A tu po prostu - Polska... Był weekend. Tata z godziny na godzinę czuł się gorzej, ale nie było NIKOGO. Dopiero w poniedziałek rano jak się przewrócił to się nim zajęli... Za późno...

Więc z całym szacunkiem proszę mi Panie Gordno i inni nie pier.....ć o ZUSie i służbie zdrowia na którą mi banda Morawa podniosła składkę!!! Bo jeśli już to może by tak faceci płacili o 30% mniejszy ZUS bo dożywają znacznie mniej niż kobiety i niemal z reguły nie wykorzystają tego co odłożyli...

Dziadowskie państwo gnoi ludzi, a ty piszesz farmazony. Płacę 2500zł miesięcznie. Niech mi nic nie zabierają, a ja sam zadbam o swoje leczenie i emeryturę. Tylko tyle. I tak mówi też Konfederacja. Oczywiście nikt nie neguje podatków na policję czy straż czy wojsko i to jest oczywiste. Ale co do ZUSu i służby zdrowia to zupełnie inna historia.

Miłego weekendu i nie życzę ani tobie ani nikomu kto tak cię lajkuje i tak zachwala ten cały ZUS i składki aby was osobiście i waszych bliskich spotkało coś co wam zmieni zupełnie spojrzenie. Miłego weekendu...

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak Ty hubio nie ogarniasz życia to jest przykre. Twoja konfederacja chce zrobić prywatne leczenie na poziomie 25k zł, i będziesz bardzo szybko płakał że cię nie stać :E I będziesz skomlał o obecny system za 2500 zł. 

Jak za 2500 zł miesięcznie chcesz zadbać o emeryturę kiedy wartość pieniędzy spada a państwo waloryzuje emeryturę? XD. Twoje mądrości aż trzeba rozchodzić. 

Jeden porządny skan brzucha i jego okolic to 1800 zł. XD. Idź się leczyć prywatnie, powodzenia :) 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

@TheMr. fajnie, że podałeś przykład skanu brzucha bo tak się składa, że właśnie za niego płaciłem bo musiałem zrobić szybko a na państwowej miałem czekać rok :). I konfederacja nie jest moja. Nigdy na nich nie głosowałem więc nie wiem po co piszesz takie bzdury? Ja jedynie mówię, że ludzie mają coraz więcej frustracji na to co jest obecnie. Pomiędzy tym co robi konfa, a robi KO jest jeszcze wiele innych możliwości. Przed polskim g. płaciłem tyle ile oferowało mi to państwo, a teraz uważam, że płacę za dużo. Tyle...

Edytowane przez hubio
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Bzdury od samego początku piszesz Ty. Nie masz pojęcia o JDG, nie masz pojęcia o podatkach, nie masz pojęcia o życiu. Z czym tu dyskutować? Piszesz to chce konfa zrobić, i tego chcesz bo myślisz że będziesz leczył się lepiej z prywatyzacji służby zdrowia, a będzie drożej niż w USA bo to jedyna możliwość. U ciebie mocno cierpi proces przyczynowo skutkowy którego nie ogarniasz. 

• Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@TheMr. prowadzę JDG od 2005 r :) A Ty od kiedy szanowny dyskutancie? Byłem już na wszystkich możliwych podatkach w Polsce. EOT bo zaczynają się wycieczki osobiste. Do takiego betonu jak co poniektórzy nigdy nic nie dotrze. A widać, że beton wcale nie jest wyłącznie po prawej stronie czego doświadczam właśnie na tym forum od roku i nie mogę wyjść ze zdumienia, że po stronie liberalnej są takie zakute łby :)

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@hubio

1. Można powiedzieć, że dziś jestem “zamożny”, ale nie zawsze tak było. Pochodzę raczej z biednej rodziny (ojciec górnik, tylko on pracował). Rodzicom się polepszyło dopiero kiedy ja poszedłem do pracy. Jakieś 3 dni po maturze. I od tej pory nieprzerwanie pracuje. Nigdy nie byłem bezrobotny. To już 19 lat pracy zawodowej minęło mi w czerwcu. 

2. Przykro mi, że twój ojciec nie otrzymał pomocy na jaką zasługuje każdy. Nikt tutaj nie twierdzi że służba zdrowia działa perfekcyjnie - wręcz przeciwnie. Zawsze ja tu krytykujemy.

3. Ale Twoje osobiste doświadczenie nie ma tutaj żadnego znaczenia. Żadnego. System z państwową służba zdrowia jest lepszy dla 99% społeczeństwa. Tylko jakiś 1% społeczeństwa pewnie mógłby sobie pozwolić na w pełni prywatną służbę zdrowia. Ale na pewno nie osoba która w 2025 roku zarabia 5 tys. Brutto w swojej działalności gospodarczej. 

4. Te 2,5 tys. zł to nie tylko składka zdrowotna, ale też ubezpieczenie społeczne - emerytura. Co zrobisz z tak oszałamiającym majątkiem? Jakiekolwiek pomysły rezygnacji z ZUS i państwowej służby zdrowia są kretynskie. Widzimy po USA jakby się skończyły. Długami i ludzkimi dramatami.

5. Sorry, ale z tego co piszes to nie stać Cię nawet na kilka dni prywatnej opieki medycznej, a co dopiero jakikolwiek poważny zabieg. Mój ojciec miał ostatnio operację na oczy, która uratowała mu 70% wzroku w jednym oku i 18% w drugim. Koszt tego zabiegu to jakieś 35 tys. Zł. Ile lat byś odkładał na tylko tą operację? 3-4? Bo zdrowotnej w tym 2,5k jest tylko kilkaset złotych. 

A i tak szykuje mu się operacja prywatna, która mu sfinansujemy sami, bo tego zabiegu nie robi się na NFZ. 

6. Twój żal dot. Składek jest dla mnie niezrozumiały. Wynika albo z niewiedzy albo z lenistwa. Czy ty naprawdę oczekujesz, że etatowcy ci wszystko zafundują żebyś tu mógł pracować 2 godzinki dziennie? Nie łudź się, że gdyby nie było ZUS to by cię było stać na prywatną opiekę medyczną. To wierutna bzdura która dowodzi, że nie masz pojęcia o cenniku zabiegów medycznych. Pewnie byłeś do tej pory dość zdrowy aby omijać szpitale. Tak trzymaj. Ale miej chociaż odrobinę realizmu w tych przewidywaniach. Każdy z nas w końcu pomocy medycznej będzie potrzebował. 

7. Faceci palca tyle samo co kobiety bo emeryturę po mężu/żonie się dziedziczy. Znowu wychodzi niewiedza.

8. Powiedz mi tylko jedno - skąd jesteś? Ściana Wschodnia? Kielce, Rzeszów?

4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Panowie, będzie syf i osobiste wycieczki to wyłączymy temat do poniedziałku, naprawdę skupcie się na rozmowie o polityce, a nie o sobie nawzajem.

Nie straszę, ostrzegam. Prawda bracie @Zhao:E 

image.gif.84aa42665688c25bddbb1b7ceeaca358.gif

• Upvote 2
Opublikowano
27 minut temu, hubio napisał(a):

Ja jedynie mówię, że ludzie mają coraz więcej frustracji na to co jest obecnie

no i to jest twoj blad bo tak w tym temacie nie wypada i bedziesz wyzywany jak to sie na zyciu nie znasz ;)

generalnie dyskusja o nastrojach spolecznych jest tu niemozliwa, do samych wyborow bedzie trwal bal a potem nastapi wycie, ktorego oczywiscie nie zamierzam przegapic XD

23 minuty temu, VRman napisał(a):

Ciekawe. Czyżby ktoś na Kremlu pociągnął za sznurki Orbanienki?

Nie wiem co jeszcze Węgry robią w NATO. Powinny być proste zapisy: rząd pro-ruski - wypad z baru. 

po prostu nie znasz ich stosunkow, te kraje maja spor graniczny i sobie ujadaja na wielu frontach,

to samo robi grecja z turcja i nikogo z NATO nie wywalamy