Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Dlaczego debile? Są dumnymi banderowcami. Bohaterów narodowych sobie nie wybierali. A nie, czekaj.... xD 

Jak już próbujesz srać ruską propagandą to przynajmniej nie rób tego w odpowiedzi do mnie. 

Potem jeszcze ktoś pomyśli, że ja też jestem tak "mądry" żeby wyzywać od razu Ukraińskich dyplomatów od banderowców. 

3 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Nie. Wystarczy mieć wylane, ego top, sowiecki mental i banderowskie korzenie. 

A tak. Bo nasi politycy czy politycy innych krajów nie zachowują się w ten sam sposób, stawiając swoje korzyści ponad interes własnego kraju. W UK, Niemczech czy Polsce też jest sowiecki mental? Tusk, Bosak, Zandberg, Morawiecki to też banderowcy?

Jak zwykle post tylko po to dodałeś, żeby nasrać ruską narracją. Upvote'ów też mi nie wklejaj jak się ze mną zgadzasz bo mi potem wstyd.

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

Jak już próbujesz srać ruską propagandą to przynajmniej nie rób tego w odpowiedzi do mnie. 

Potem jeszcze ktoś pomyśli, że ja też jestem tak "mądry" żeby wyzywać od razu Ukraińskich dyplomatów od banderowców. 

A tak. Bo nasi politycy czy politycy innych krajów nie zachowują się w ten sam sposób, stawiając swoje korzyści ponad interes własnego kraju. W UK, Niemczech czy Polsce też jest sowiecki mental? Tusk, Bosak, Zandberg, Morawiecki to też banderowcy?

Jak zwykle post tylko po to dodałeś, żeby nasrać ruską narracją. Upvote'ów też mi nie wklejaj jak się ze mną zgadzasz bo mi potem wstyd.

corey-coreytonge.gif

Ruska propaganda, ruska onuca! Jak śmiem mówić coś negatywnego o Nadbraciach Ukraińcach.
Bawią mnie te epitety, bo jedyne co mam z ruskimi wspólnego to to, że jak czasem gram w CS'a to ich próbuję wyrzucić przed końcem meczu. 

BTW co niby zyskują, oprócz niechęci do nich, wciąż broniąc zbrodniarza banderę? Coś mi umknęło. 

13 minut temu, VRman napisał(a):

Jak żeś do wyznawców bandery przykleił tych czterech? 

Opublikowano

Ta. Może gdzieś indziej na jakiegoś idiotę te tłumaczenie się zadziała, ala ja go nie kupię, więc nawet nie próbuj, bo stracisz czas.

Krytykować banderowców to jedno, ale widzę co piszesz na tym forum od miesięcy i jakie wklejasz posty. Tylko kilka kont się wyróżnia i wszystkie w ten sam sposób. Przypadek oczywiście. Jak serio to efekt tylko zaczadzenia cejrowskimi, Maciakami, Braunami czy kogo tam słuchasz/czytasz to mogę tylko (szczerze) współczuć. 

Jak przykleiłem tym czterem?

Użyłem tego kleju:

https://sjp.pwn.pl/slowniki/analogia.html

i dokleiłem do tego co napisałeś.

• Sad 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Państwo z dykty, a tak się chwalili że to będzie dobrze działać. 

Cytat

Nawet połowa danych na stronie NFZ o wolnych terminach może być nieprawidłowa

Data pierwszej możliwej wizyty u lekarza specjalisty w wyszukiwarce NFZ często nie pokrywa się z jej rzeczywistą dostępnością. Jak przyznaje sam resort zdrowia, nawet połowa tam zawartych informacji może nie być prawidłowa. Dlatego ministerstwo proponuje zmiany. Teraz w wyszukiwarce nie znajdziemy już informacji o pierwszym wolnym terminie, a o prognozowanym czasie oczekiwania na wizytę specjalisty.

https://www.prawo.pl/zdrowie/informator-o-terminach-leczenia-nfz-problemy,535122.html

• Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, VRman napisał(a):

Ta. Może gdzieś indziej na jakiegoś idiotę te tłumaczenie się zadziała, ala ja go nie kupię, więc nawet nie próbuj, bo stracisz czas.

Ale ja się nie tłumaczę, tylko Ci napisałem jak jest, bo ciągle tkwisz w jakichś swoich fantazjach.

20 minut temu, VRman napisał(a):

Krytykować banderowców to jedno, ale widzę co piszesz na tym forum od miesięcy i jakie wklejasz posty. Tylko kilka kont się wyróżnia i wszystkie w ten sam sposób.

Gdyby nie tacy jak ja, to byś pewnie nawet nie wiedział, że bandera to zbrodniarz wojenny który mordował Polaków, albo by Cie już kompletnie przekabacili i byś go czcił ze swoimi Nadbraćmi Ukraińcami. 

Znacznie większym problemem jest to, że część Polaków pobłażliwie podchodzi do takich tematów, a najchętniej to by w ogóle nie wspominali, bo to niedobra jest, Nadbracia Ukraińcy się zdenerwują. 

• Haha 1
Opublikowano

No lepszy minister (nie)sprawiedliwości który wlazł pod froterkę bo gadał przez telefon, a następnie dorobił do tego martyrologię i próbuje/próbował wyłudzić odszkodowanie.  :D 

Nie wspomnę już o startych przez pisiorów zębach, które też próbuje/próbował sobie na koszt państwa naprawić.

Cała ta "nadzwyczajna kasta" jest do wywalenia, w kraju gdzie faktycznie istnieje jakaś "praworządność" żaden z tych szmaciarzy nie miałby czego szukać w zawodzie zaufania publicznego jakim powinien być sędzia.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Dlatego pisowce mogą kraść dowolne kwoty, nawet miliardy (jak z Orlenu) bo dla takich symetrystów jak ty to to samo co kolacja z ośmiorniczkami za kilkaset pln. XD 

Edytowane przez Digger
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Mar_s napisał(a):

No lepszy minister (nie)sprawiedliwości który wlazł pod froterkę bo gadał przez telefon, a następnie dorobił do tego martyrologię i próbuje/próbował wyłudzić odszkodowanie.  :D 

Nie wspomnę już o startych przez pisiorów zębach, które też próbuje/próbował sobie na koszt państwa naprawić.

Cała ta "nadzwyczajna kasta" jest do wywalenia, w kraju gdzie faktycznie istnieje jakaś "praworządność" żaden z tych szmaciarzy nie miałby czego szukać w zawodzie zaufania publicznego jakim powinien być sędzia.

Ale wiesz, że Żurek cofnął swoje pozwy? :) 

Czy na symetrysta.pl nie pisali o tym? :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano

Które cofnął? Przecież jak sam bym wlazł pod froterkę (gadając przez telefon i nie patrząc gdzie lezę, pomimo że wychodzę z kibla na korytarz) to wstydziłbym się kogokolwiek za to winić. I tego chyba nie cofnął tylko doprowadził do końca.

A jeżeli inne wycofał to pewnie tylko dlatego że mu Tusk kazał, facet sprawia wrażenie zawziętego jak cholera, i w swym wyobrażeniu nieomylnego.

To ostatnie to zupełnie jak Ty.  ;D 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Mar_s napisał(a):

Które cofnął? Przecież jak sam bym wlazł pod froterkę (gadając przez telefon i nie patrząc gdzie lezę, pomimo że wychodzę z kibla na korytarz) to wstydziłbym się kogokolwiek za to winić. I tego chyba nie cofnął tylko doprowadził do końca.

A jeżeli inne wycofał to pewnie tylko dlatego że mu Tusk kazał, facet sprawia wrażenie zawziętego jak cholera, i w swym wyobrażeniu nieomylnego.

To ostatnie to zupełnie jak Ty.  ;D 

Wszystkie pozwy przeciwko SP:

https://www.rp.pl/w-sadzie-i-w-urzedzie/art42786181-waldemar-zurek-wycofal-swoje-pozwy-uznalem-ze-to-niezreczna-sytuacja

Nie wiem czy my ktoś kazał - nie ma co wymyślać. W tej kwestii zachował się przyzwoicie. 

Pisowskie knury w takich sytuacjach zawierały ugodę :) 

P.S. 

Nie o takie wypadku przy pracy się ludzie sądzą.

P.S. 2 

może i zawzięty jestem, ale przynajmniej mam aktualne informacje :) 

Opublikowano

Przecież to oczywiste że aktualny minister nie może skarżyć państwa, a czy sam to uznał czy uznano za niego to i tak tego nie przyznasz więc szkoda klawiatury  ;) 

W takim razie faktycznie lepiej się stąd ewakuować, bo wy wszystkie swoje (lub jakiegoś uznanego guru) domysły traktujecie jak prawdy objawione.  :P 

Ps. i jak zwykle próbujesz manipulować, on nie wycofał pozwu o ten wypadek, a o tym właśnie mówiłem, wycofał te bzdury o odszkodowaniu za "hejt" jakim go rzekomo atakowano. Proces o straszny wypadek z froterką trwał 5 lat, facet przez 5 lat procesował się o to że go lekko stuknęła froterka, niestety film który krąży w sieci już nie pokazuje całości jak pewnie po tym potrąceniu sobie spokojnie poszedł dalej.

Opublikowano
8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Przecież to oczywiste że aktualny minister nie może skarżyć państwa, a czy sam to uznał czy uznano za niego to i tak tego nie przyznasz więc szkoda klawiatury  ;) 

W takim razie faktycznie lepiej się stąd ewakuować, bo wy wszystkie swoje (lub jakiegoś uznanego guru) domysły traktujecie jak prawdy objawione.  :P 

Może, czemu miałby nie móc? :) 

Widac u ciebie efekt Krugera Dunninga, Mars. I to ten z początku wykresu :) 

Opublikowano
4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Bo to jest wizerunkowy strzał w kolano, nawet jak prawo tego nie zabrania, no ale w silniczkowym świecie nawet "Kunia" zrobiono bohaterem pomimo zarzutów o wyłudzenie, więc nie ma o czym gadać.

PiS miał takich wizerunkowych strzałów w kolano, mnóstwo.

i co? I nic, bo wpadłeś tu od razu symetryzować :rotfl2:

Opublikowano

A czy ja mówię że nie miał? Pewnie że tak, a Ziobro był do dupy ministrem. I co to zmienia? Ten cały "Żulek" wcale od tego nie robi się lepszy.

Bodnara wypieprzyli bo najwidoczniej miał jeszcze jakieś skrupuły i resztki przyzwoitości, ten już tego nie ma bo potrzebowali tylko zawziętego "antypisiora".

Naprawdę nie ma w Polsce prawnika który jest fachowcem i nie ma plam w życiorysie? Może i jest, nawet na pewno jest, tylko oni takiego nie potrzebują bo jeszcze chciałby przypadkiem postępować zgodnie z prawem.  

• Upvote 1
Opublikowano

@GordonLameman Ktoś taki jak Pawłowicz nigdy nie powinien tam trafić, to jest prawda. Tylko znowu, czy PO było lepsze? Nie. Pamiętasz ten słynny filmik gdzie "trybunały i sądy najwyższe" wychodzą z siedziby PO? To było chyba w 2016 roku nakręcone, sędzia "Żulek" też tam był. Czy tak  ma wyglądać niezawisłość sądu?

Tutaj nie chodzi o żadne rozliczenia, tylko o wsadzenie swoich ludzi na miejsce pisowskich, tylko tyle i aż tyle. Jak myślisz inaczej to sorry ale...  :E

Raz już zresztą wsadzili tych nadmiarowych sędziów, i od tego cyrk się zaczął, teraz też pewnie zdają sobie sprawę że po tym co nawywijali, jeżeli sądów nie przejmą, PiS może polecieć z nimi już na grubo. A to że władzę stracą w 2027 najpóźniej jest raczej pewne, jedynie koalicja z Konfą może ich uratować, ale Mentzen postawi na pewno drakońskie warunki.

• Haha 1
Opublikowano

@GordonLameman Ktoś taki jak Pawłowicz nigdy nie powinien tam trafić, to jest prawda.

Piotrowicz (perelowski krzyż zasugi, jako prokurator bronił pedofila z Tylawy), Pawłowicz, Święczkowski, Piskorski - jest długa lista nazwisk, które nie powinny tam trafić. 

Tylko znowu, czy PO było lepsze? Nie. Pamiętasz ten słynny filmik gdzie "trybunały i sądy najwyższe" wychodzą z siedziby PO? To było chyba w 2016 roku nakręcone, sędzia "Żulek" też tam był. Czy tak  ma wyglądać niezawisłość sądu?

Jaja sobie robisz? 

To nei była tajna narada, tylko spotkanie oficjalne przed wysłuchaniem publicznym, które miało być w sejmie, ale pisowski sejm nie pozwalał na takie rzeczy.

Cytat

"To nie była żadna tajna narada, tylko spotkanie przed wysłuchaniem publicznym, które zorganizowała opozycja" - tłumaczył wówczas sędzia Bartłomiej Przymusiński, rzecznik Stowarzyszenia Sędziów "Iustitia", cytowany przez Wirtualną Polskę. Przypomniał, że marszałek Sejmu odrzucił wniosek opozycyjnych partii o zorganizowanie 17 lipca 2017 roku wysłuchania publicznego w sprawie ustaw reformujących sądownictwo. Przeciwko tym projektom w wielu miastach Polski odbywały się demonstracje. "Wówczas opozycja zorganizowała w Sejmie nieformalne wysłuchanie publiczne. Jedyną możliwością było wejście do Sejmu z posłami, bo cały kompleks był otoczony przez policję" - przypominał w grudniu 2017 roku sędzia Przymusiński

To były publiczne spotkania: 

Cytat

"#FakeNews. 17 lipca zorganizowaliśmy wysłuchanie publiczne z udziałem sędziów. Zaprosiliśmy gości do Czytelnika, bo do ostatniej chwili nie było wiadomo, czy marsz. Kuchciński w ramach 'pakietu demokratycznego' wpuści uczestników do Sejmu" – prostowała informacje PiS na twitterowym koncie PO. Siedziba Rady Krajowej PO mieści się w tym samym budynku , co znane wydawnictwo "Czytelnik" i kawiarnia pod tą samą nazwą.

Ale nie dziwi mnie, że powtarzasz ten kłamliwy pisowski spin. I nie wspominasz o tym razem naprawdę tajnych naradach Kaczyńskiego z Przyłębską, a później bodajże Wosia z Przyłębską. Do narracji PiSu już nie pasowało.

Tutaj nie chodzi o żadne rozliczenia, tylko o wsadzenie swoich ludzi na miejsce pisowskich, tylko tyle i aż tyle. Jak myślisz inaczej to sorry ale...  :E

Nie będę brał politycznych portad od kogoś kto nawet nie potrafi partyjnej propagandy przejrzeć i ją bezwiednie (oby bezwiednie!) powtarza :) 

Raz już zresztą wsadzili tych nadmiarowych sędziów, i od tego cyrk się zaczął, teraz też pewnie zdają sobie sprawę że po tym co nawywijali, jeżeli sądów nie przejmą, PiS może polecieć z nimi już na grubo. A to że władzę stracą w 2027 najpóźniej jest raczej pewne, jedynie koalicja z Konfą może ich uratować, ale Mentzen postawi na pewno drakońskie warunki.

Ale będzie kwik bo opozycja obsadzi cały TK. 

Wtedy nagle PiS i Konfa będą za likwidacją, a Marsik potulnie będzie kiwał głową i powtarzał :This is the way! :) 

• Upvote 4
Opublikowano

@VRman Co do pociągów i prędkości jaką mają osiągać, to mowa o tym co będzie za 10-15 lat i później. 150 nie wystarczy. Na trasach długich to i 200 nie wystarczy by były atrakcyjne.

Była mowa o 250 i ktoś z polskiej firmy się wypowiadał że to byłoby możliwe. Tyle że to była marketingowa ściema. Niczego takiego nie mają ani w tą stronę nawet nie zmierzają.

To były bajania marketingowo-wizerunkowe bez szans na wdrożęnie.

Na zasadzie, że jakby weszli w partnerstwo z kimś kto to ogarnia, to by była szansa, by taki pociąg zbudować.

Ten prototypowy i niesprawdzony, niedopracowany i nigdzie nie wdrożony pociąg musiałby konkurować w przetargu z rozwiązaniami topowych światowych firm z branży. Z pociągami które mają wiele wdrożeń i dopracowań.

Podpowiem, że i tak byłby bez szans.