Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ludzie trzymają szympansy, mimo że te potrafią zdjąć człowiekowi skórę z całej głowy, pozbawić oczu i dokonywać jeszcze bardziej masakrycznych ataków. 

I co? I musieli prawo zrobić żeby zabronić, bo niektórzy mają nasrane we łbach i nie rozumieją niebezpieczeństwa. Niektórzy niedźwiedzie czy tygrysy sobie w domu chcą trzymać :boink:

Ja byłbym za tym, żeby w ogóle dokonać eliminacji całej rasy w przypadku ras stworzonych do walki, albo cierpiących (mopsy wszelkie i wiecznie ziejące agresją ratlerki i inne szczuropsy) Nawet w kundlach można zauważyć tendencje do agresji, a to tylko kilka-kilkadziesiąt pokoleń na wsi. 

Wszelkie bulldogi, amstafy i inne agresywne gówno - out. Skasować całą populację i zniszczyć geny. Żeby nie odżyło. 

Oczywiście to nierealne bo trzeba by było to zrobić na raz na całym świecie.

W ogóle potrzebujemy regulacji. To jest naprawdę chore, że w promieniu 70m od swojego okna mam 8 kundli drących ryja bez przerwy w tym o losowych godzinach w nocy. Powinno się zrobić jakieś prawo jazdy na bycie opiekunem/ką, a nie że bachor chciał to dostał pieska, a teraz piesek wyrósł, jest puszczany wolno przez 3/4 roku więc szczeka nawet o 3 w nocy jak kot przez płot przechodzi albo mucha za głośno pierdnie. Wyjść przed dom i pogadać z kolegą nie idzie, taki jazgot. Drzemka w upał bez zamykania okna? Zapomnij. Nie ma takich zatyczek, chyba że wsadzić swoją głowę do wiadra i zalać betonem. Może być to jednak trochę niewygodne przy spaniu.

Mamy możliwości to robić testy. Jak ktoś ma IQ 40 i jest kibolem to niech se kupi rybkę i akwarium a nie amstafa czy inne bydle choćby spoza listy "ultraagresywnych".

Za wypadki kary takie, żeby się innym psiarzom przy czytaniu newsa zimno zrobiło.

Za kupowanie pieska na miesiąc, a potym wypier(dzie)lanie go na dwór żeby wkur(za)ł sąsiadów bo biedne stworzenie nie ma nic innego do roboty tylko się całe tygododnie nudzić, też powinny być kary. Nie za szczekanie. Za krzywdzenie psa takim życiem. Dosłownie połowa moich znajomych z dzieciakami tak ma. Pies jest w więzieniu czasem przez całe tygodnie. Dostanie żarcie, picie i nara. Niektóre kundle dostają jakąś radość z życia tylko w weekend jak właściciele się nachlają i zechce im się kundla pogłaskać albo rzucić kijek, żeby się pochwalić przed innymi pijanymi znajomymi jacy to z nich wspaniali ludzie opiekujący się pieskiem. 

Wieczorem widzę uśmiechnięte Karynki z wilczurami (owczarki niemieckie, nie małe, wyrośnięte bydle) idące sobie nie dość, że ścieżką rowerową zamiast chodnikiem jaki jest 2m obok, to jeszcze psiecko bez kagańca. Czaicie siano we łbie? Nie dość, że nie ma wyobraźni, że pies może kogoś zaatakować, to jeszcze prowadzi bydle ścieżką po której jadą rowery, czyli obiekty poruszające się w miarę szybko, a jak to działa na instynkt psów chyba każdy wie. :boink:

To są oczywiście wszystko tylko pieski które chcą się bawić. Kolega uwierzył i stracił spodnie. Dobrze że kundel na mojej ulicy go tylko lekko drasnął w nogę przy tym.

Nawet goldenom potrafi coś nagle odpierd(zie)lić i nagle zaatakować, a tu sobie Karyny z wilczurami, Sebixy z amstafami po sto kilo chodzą między ludźmi. Bez kagańców. 

Tabliczki ostrzegające "uwaga, wielkie bydle, które może ci odgryźć rękę w dwie sekundy!" to oczywiście rzadkość. Więcej tego jest na posesjach z jamnikiem, co też jest szkodliwe moim zdaniem i powinno być zmienione w przepisach, bo tak to efekt tych tabliczek psują te "uwaga pies" gzie za bramą jest albo jamnik albo golden który nawet za kotem nie goni, taki jest przyjacielski. Później ludzie się przyzwyczajają, że taka tabliczka może nic nie znaczyć. Powinny być przepisy nakazujące robić konkretne tabliczki "uwaga zły pies"  z dość konkretną ilustracją działającą na wyobraźnię - wszędzie tam, gdzie pies może stanowić ogromne zagrożenie nawet dla dorosłych ludzi.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

https://wpolityce.pl/polityka/743286-tusk-spelnil-13-obietnicjak-to-tlumaczyuczciwy-rachunek

oglądałem ten filmik gdzie on to mówi i w tle te wszystkie brawa xDDD rozum i godność człowieka not found 
aż się przypomniały spotkania Trzaskowskiego gdzie gadał jakieś totalne głupoty typu prince polo i ludzie mu skandowali jakby doprowadził do fuzji jądrowej

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

No i niektórzy będą mieli skrócony czas pracy, chciała minister dobrze, a wyszło jak zawsze.

https://www.money.pl/pieniadze/skrocony-czas-pracy-pieniadze-dla-firm-i-samorzadow-jest-lista-7211794885077952a.html

W małych Januszeksach jestem pewien, że pracownicy dalej będą pracować 5 dni w tygodniu, a Janusz im odpali 25% z tego co dostał :E 

Ale i tak urzędy nie powinny być tym objęte :) 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Tak, jasne, lepiej, żeby pracować przez 5 godzin, a przez 3 godziny UDAWAĆ, że się pracuje bo to codzienność w polskich urzędach.... ;D I tylko mi nie pisz za chwilę, że w takim razie robić redukcje bo za te pieniądze co oni tam pracują to by tego nawet Ukrainiec nie wziął...:rotfl2: Żeby nie było bez przykładów: referent w Urzędzie Wojewódzkim 4500zł BRUTTO, trochę lepsze stanowisko w jakiejś inspekcji: 5500zł BRUTTO... Lepiej zarabiają w biedronkach i lidlach :) Służba publiczna na jaką płacimy podatki jest z bardzo niskimi kompetencjami, niedofinansowana itp. Więc na co idą nasze pieniądze? Ano trzeba spojrzeć ile zarabiają szefowie i ich zastępcy w urzędach (w 90% robota poprzez układy polityczno-rodzinno-towarzyskie), szefowie w i ich zastępcy w resortach itp. Zwykły urzędnik bez znajomości zarabia jałmużnę. Dodam jeszcze, że jak startowałem w 1999r minimum to było wyksztłacenie wyższe: prawo, administracja, ekonomia. TERAZ jest wszędzie - ŚREDNIE - nawet do KAS... Raz - nikt tam się za bardzo nie garnie. Dwa - do spokojnej i trochę lepszej pracy po znajomościach, a przecież nie wszyscy bratankowie i siostrzenice czy wnuki i wnuczki skończyły studia... :rotfl2:

Dlatego ja na dzień dzisiejszy coraz bardziej skłaniam się ku Konfederacji bo raz na zawsze po tych prawie 40 latach, trzeba zrewolucjonizować to państwo z dykty. Postawić na przedsiębiorców i rozgonić towarzystwo co się ustawiło na pokolenia do biznesu i władzy.

Edytowane przez hubio
  • Haha 4
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

Dlatego ja na dzień dzisiejszy coraz bardziej skłaniam się ku Konfederacji bo raz na zawsze po tych prawie 40 latach, trzeba zrewolucjonizować to państwo z dykty. Postawić na przedsiębiorców i rozgonić towarzystwo co się ustawiło na pokolenia do biznesu i władzy.

Zajebisty pomysł. Głosuj na konfederusję, zrobią ci państwo jak rosja - postawią na przedsiębiorców. Tych oligarchów dobrze żyjących z włądzą. Rozgonią towarzystwo - np. niezależne media, wszelką opozycję. 

Zrobią rewolucję. Bolszewicką w naturze jej wprowadzania i egzekwowania. Spodziewaj się masowych wypadnięć z okna. To tradycyjna metoda dialogu z opozycją w rosji.

Oni zresztą jak wszyscy tylko mówią co chcesz usłyszeć. 

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, TheMr. napisał(a):

I chyba największe w tym wszystkim jest brak zrozumienia przez rolnika opłat za transport, przechowanie, pracę osób po kolei w łańcuchu dostaw i dlaczego w sklepach jest po 8-11 zł. Wielkość kalafiora swoją drogą. 

No wiadomo, że rolnicy kalafiory z pola bezpośrednio teleportują, a przechowują zakopcowane w dole w ziemi, więc nie mają o tych czynnościach pojęcia :D

Opublikowano
5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

https://wpolityce.pl/polityka/743286-tusk-spelnil-13-obietnicjak-to-tlumaczyuczciwy-rachunek

oglądałem ten filmik gdzie on to mówi i w tle te wszystkie brawa xDDD rozum i godność człowieka not found 
aż się przypomniały spotkania Trzaskowskiego gdzie gadał jakieś totalne głupoty typu prince polo i ludzie mu skandowali jakby doprowadził do fuzji jądrowej

nom beka. lepsze oczywiscie byly spotkania mlaskacza z zoliborza z oplaconymi wyborcami dowozonymi autokarami gdzie nawet oni przysypiali z nudow . albo spotkania memcena uciekajacego na hulajnodze przed swoimi wyborcami :E 

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, 209458 napisał(a):

No wiadomo, że rolnicy kalafiory z pola bezpośrednio teleportują, a przechowują zakopcowane w dole w ziemi, więc nie mają o tych czynnościach pojęcia :D

Przecież rolnicy narzekają że sklepy za dużo zarabiają na ich produktach :E 1 zł marży na kalafiorze jak wyżej w artykule, to mało śmieszny żart. Przekładanie winy na innych, oni to za darmo oddają produkty :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Widziałem urywki. Uuuu. Tusk chyba albo się nie spodziewał, albo spodziewał, ale nie wziął poprawki, że już nie ma 50tki tylko jest stary i już nie taki sprawny intelektualnie.

Wypadł naprawdę słabo, ale plusy dla Wojewódzkiego za to, że nie traktował Tuska jak swojego. Chciałbym zobaczyć jak Stanowski tak dociska pisowca.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A co mieli powiedzieć? "Orban to pacynka Putina, więc Putin chciał do Węgrzech"?

wedle zasady "najlepszą obroną jest atak"

ale trzeba przyznać:

Dno. :/

Edytowane przez VRman
Opublikowano
33 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Chyba jeden z bardzo niewielu programów "socjalnych", który naprawdę ma sens.

Ja tyko dopowiem że oprócz 6 tys. dzieci już urodzonych mamy też prawie 20 tys. ciąż. Rozkładając na 2 lata mówimy o ok. 5% wszystkich urodzeń to te pochodzące z in vitro.

Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Widziałem urywki. Uuuu. Tusk chyba albo się nie spodziewał, albo spodziewał, ale nie wziął poprawki, że już nie ma 50tki tylko jest stary i już nie taki sprawny intelektualnie.

Wypadł naprawdę słabo, ale plusy dla Wojewódzkiego za to, że nie traktował Tuska jak swojego. Chciałbym zobaczyć jak Stanowski tak dociska pisowca.

To obejrzyj całość a potem oceniaj. Mnie z kolei wywiad się podobał i cieszę się, że Tusk sobie pozwolił na trochę brutalnej szczerości bo część wyborców koalicji 15X szybko się zapomina i odlatuje.