Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Kris194 napisał(a):

A jakie inne rozwiązanie widzisz? Przypomnę, że pisiory skasowały 10 delegatur ABW i to mimo negatywnej oceny komisji do spraw służb specjalnych.

Nie o to mi chodzi ale niech wam będzie.

Opublikowano
Cytat

Trump grozi demokratom. Skandaliczne wpisy prezydenta USA

Donald Trump zasugerował ukaranie polityków demokratów wzywających żołnierzy do odmowy wykonywania nielegalnych rozkazów, sugerując, że dopuścili się zdrady. Prezydent USA zamieścił także kontrowersyjny wpis na Truth Social nawołujący do ich powieszenia.

ZIOBRO ZERO załatwiony swoim własnym prawem:

Cytat

Ziobro o zabezpieczeniu majątku przez prokuraturę. "Kolejny akt zemsty"

Prokurator prowadzący śledztwo dotyczące nadużyć przy Funduszu Sprawiedliwości zarządził zabezpieczenie majątkowe wobec posła Zbigniewa Ziobry. "Zabezpieczenie mojego majątku to kolejny akt zemsty za śledztwa ujawniające wielką korupcję ludzi Tuska — Nowaka, Giertycha, Grodzkiego, Gawłowskiego, Karpińskiego — oraz sprawy dotyczące jego samego. Te postępowania są zamiatane pod dywan" — napisał na platformie X Zbigniew Ziobro.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ziobro-o-zabezpieczeniu-majatku-przez-prokurature-kolejny-akt-zemsty/2z36mqj

G6Nl8qTWkAEXnId?format=jpg&name=large

:rotfl2:

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Cytat

G6Nl8qTWkAEXnId?format=jpg&name=large

Chyba jakiś fake ankieta. Niewierze w to żeby ludzie byli aż tacy głupi i nie wiedzieli o co dokładnie w tym może chodzić. Wystarczy że zwykły przysłowiowy Kowalski nie da radę udowodnić skąd miał kasę na budowę domu. Przykładowo; budował go przez 20 lat, odkładał każdego grosza. Ale że nie zachował dowodów zarobku to od tak mogą mu to ukraść. 

.

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, sabaru128 napisał(a):

Chyba jakiś fake ankieta. Niewierze w to żeby ludzie byli aż tacy głupi i nie wiedzieli o co dokładnie w tym może chodzić. Wystarczy że zwykły przysłowiowy Kowalski nie da radę udowodnić skąd miał kasę na budowę domu. Przykładowo; budował go przez 20 lat, odkładał każdego grosza. Ale że nie zachował dowodów zarobku to od tak mogą mu to ukraść. 

.

Brednie. To nie ma nic wspólnego z konfiskatą rozszerzoną. Po co zabierasz głos skoro nie masz o temacie pojęcia?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Koalicja zaczęła pracować, a ludzie lubią ludzi pracujących. Aż niektórzy pisowcy mają o to sraczkę, że za dużo zmian wchodzi. 

Godzinę temu, Kaczkofan napisał(a):

@CamisNie śmiej z USA, ciekawe ilu naszych tytanów poległoby w podobny sposób :D 

Niby wiedziałem, ale i tak sprawdziłem czy na pewno wiem. 

Wypytywanie o wiedzę typowo szkolną jest bez sensu. Gdybym miał powiedzieć co ile średnio lat słyszę jak ktoś nasze liczby nazywa arabskimi, to wyszłaby pewnie średnia z 10 lat. Wystarczy aby zapomnieć czy nasze liczby to aby na pewno arabskie czy jakieś inne. To już dużo częściej, DUŻO CZĘŚCIEJ liczby rzymskie określa się liczbami rzymskimi. I tak jest z wiedzą typowo szkolną. Co z tego że przeczytałem większość lektur, jak w większości przypadków miałbym wielkie problemy z przedstawieniem choćby zarysu fabuły. O tak głębokiej wiedzy jak wymienienie 3 postaci z tychże lektur nie wspomnę. To samo dotyczy na przykład budowy komórek. Kiedyś to umiałem, dzisiaj nie mam na ten temat nic do powiedzenia. I co to oznacza?

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bleh, to zwykła megalomania, która ma ukryć ich obecne problemy, których jest cała masa. USA im tylko odjeżdżają, a się nie przybliżają.

No i za 10 lat będzie po Chinach, bo tragiczna demografia uwypukli wszystkie problemy tego pseudokolosa.

Zresztą nawet w samym wpisie masz te "10 lat" wspomniane – oni wiedzą, że to ich limit czasowy. Po tym czasie kraj zacznie się drastycznie zapadać.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mocne:

Być może Sikorski byłby lepszym liderem KO niż Tusk.

Po tym wystąpieniu znów jestem bardziej na tak dla KO. Każde słowo Sikorskiego to 100% prawdy... Szczególnie te o Targowicy i Brexicie. Pisory uciekły bo nie chciały słuchać prawdy. Narzekam na tą KO, ale jeśli liderzy konfy nie podpiszą weksla in blanco na 1mlrd $, że będąc u władzy albo współwładzy Polska nie wyjdzie z UE i zrobią wszystko aby tak się nie stało, to mojego głosu mimo całej niechęci do KO, nie dostaną... 

14 godzin temu, Camis napisał(a):

Konfokacapy nadają:

Pan Braun - oczytany człowiek, intelektualista, a nie ogarnął wiedzy ze szkoły podstawowej, że z hitlerami, stalinami i putinami nie wolno się układać bo nie tylko nie dotrzymają słowa, ale jeszcze wbiją nóż w plecy jak się umocnią. Już i paktowano z hitlerem (przed wojną, a nawet zaraz po jej rozpoczęciu) i paktowano ze stalinem i Polska zawsze wychodziła na tym źle... Historia nas nauczyła, że nigdy ruski nie dotrzymał słowa. Zawsze próbował nas zniewolić i dwa razy mu się to udało. Były wyjątki jak Gorbaczow, ale wyjątki nie potwierdzające reguły. A putinowi obecnie bliżej zdecydowanie do hitlera niż Gorbaczowa czy Jelcyna. Nawet jeśli przed 2022 celem była wyłącznie Ukraina w co akurat wierzę (obecnie już jest całe NATO) to nie ma żadnej gwarancji, że po jej zdobyciu nie chcieli by więcej. A ponieważ DNA rosji to imperializm to bardzo prawdopodobne, że by chcieli więcej. Po za tym - tak po ludzku wstydziłbym się być Polakiem gdyby nasze władze zamknęły granice w 2022 przed uciekającymi kobietami i dziećmi z Ukrainy i przez to skazalibyśmy setki tyś ludzi na śmierć...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

A czy twoi ruscy pobratymcy zaatakują USa czy nas? Pomyśl chociaż raz.

Czytając plan pokojowy USA stanie najlepszym sojusznikiem Rosji, razem będą krecić lody na Ukrainie, EU nie ma nic do gadania; brak armii, spójności decyzji, mocy produkcyjnych aby zrównoważyć rosyjską machinę wojenną, Ukraina korupcja, brak kasy, brak rekruta aby obstawić linię frontu. W jakim celu Rosja miałaby zaatakować Polskę? Każda wojna to polityka, nie atakuje się kogoś bo go nie lubię, tylko aby osiągnąć jakieś cele a Rosja nie ma do nas pretensji terytorialnych, Polska nie stanowi żadnego zagrożenia dla Rosji, wydarzenia z rakietami, dronami czy nawet z nachodźcami od Łukaszenki tylko to potwierdzają, GRU na terenie Polski robi co chce i to bez bezpośredniego zaangażowania (pożary czy ostatnia akcja z torami). I na koniec Polska armia, około 228 tys. żołnierzy z czego 34tys to kobiety (w wiekszości z mierną przydatnością bojową), wyszkolona do wojny która już była o czym wspominają Ukraińcy przyjeżdzający tu na szkolenia, bez sprzętu (tak kupują K2 i jest program borsuk ale zgranie załóg i pełne wyposażenie oddziałów to kilka lat), bez nowoczesnych wojsk dronowych, z nikłą obroną przeciwlotniczą (co potwierdziły incydenty z dronami, rakietami czy przelot Białoruskich śmigłowców nad Białowieżą), z decyzyjnością i komunikacją sięgającą czasów komuny.

• Haha 1
  • Upvote 1