Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.12.2025 o 18:43, MaxaM napisał(a):

Z obserwacji powiedziałbym, że jest całkowicie na odwrót. 

Emeryci z reguły głosują aby zrobić dobrze młodym, swoim wnukom

Pszyfrucic sluzbe wojskofom bo mlodzi sa ciotami.

Opublikowano
7 godzin temu, NotQuite napisał(a):

Po pierwsze, to pisałem o sondach a nie sondażach.  Różnica podstawowa, której widać nie dostrzegasz. Statystyki to Ty sobie serdecznie wsadź w buty. Idź do ludzi do domów i na ulicę spytać co o tym wszystkim sądzą. 

Przytocz sobie sondaże jakie były bezpośrednio przed brexitem, to może zrozumiesz.

Otóż to. Ludzie podejmują decyzje nie na podstawie twardych danych ekonomicznych czy innego typu, tylko emocjach. Każdy polityk o tym wie. Tym bardziej że to właśnie ci ludzie są tymi aktywnymi, w odróżnieniu od tych nazwijmy to "racjonalnych", którzy charakteryzują się słabą zdolnością do faktycznej mobilizacji.

Mam też informację bezpośrednio z UK od rodziny i znajomych i wszyscy twierdza że angole teraz pukają się w czoło że chcieli brexitu.

Co innego im obiecywano a co innego jest to proste równanie.

Niektórzy to zauważają, a niektórzy nie. U nas jest to samo, zobacz ilu jest idiotów braunistów im też żadne statystyki i ekonomia nie przemówią do rozumu ale to na szczęście jest margines społeczny.   

Kiedyś można było zaobserwować zniewieścienie faceta jednego na 100 może 50 a teraz niestety co drugi jak nie gej to niezdecydowane płciowo ono, z tego 50% nie potrafi zrobić kilku pompek a co dopiero strzelać.

Mam wrażenie, że obecnie to więcej kobiet nadaje się do wojska niż tych tzw  "facetów".