Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale ekipe rządzącą zmontowali. Czarnek, Bosak, Braun.

Będzie historyczny moment żeby dobić kraj i wrócić do wschodniej macierzy.

I weź tu myśl o jakiejś przyszłości w kraju jak wystarczy takie kombo i koniec przyszłości.

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano

Tak się kończy kraj, jak postawa ludzi to "ja się nie interesuję polityką, szkoda mi na to czasu" - potem alternatywą dla tej ekipy Brauna, Wiplera, Korwina i pisowców jest... 

ekipa z Czaszkoskim, Żukowską, panią od kartofli z DPSu i Panem Reklamówką. 

Politycy założyli, że za kwalifikacje wystarczy "nie jesteśmy pisem".

Polacy założyli, że "przecież są jacy są, ale kraj od polityków przecież nie upadnie".

A potem wszyscy się obudzimy, bo nagle ktoś nam założył Nelsona.

Opublikowano (edytowane)

@VRman Ty to się módl, żeby ci co się nie interesują to lepiej żeby dalej się nie interesowali bo jak się zainteresują i zrozumieją, że rząd nic dla nich nie zrobił to pisokonfa z jednookim będzie miała 80% poparcia. W grupie tych co się nie interesują wydaje mi się, że większość stanowią ludzie na samym dnie drabiny społecznej. Miałem takich właśnie sąsiadów poprzednio. Po polsku nie umieli zdania sklecić. Co dwa dni awantury pijackie (ale nie na grubo) - ot typowa polska patologia uzależniona od etanolu. Oni NIGDY nie zagłosowali. 

W tej grupie co się nie interesują raczej mniej będzie osób wykształconych i na poziomie bo im wyższe wykształcenia i poziom życia tym większa świadomość społeczna.

Rząd nic nie robi dla ludzi na samym dole. Po prostu NIC. Wystarczyłby głupi dodatek obywatelski np. dla każdego Polaka wykonującego zawód fizyczny i zarabiającego jakieś minimum. Albo zmuszenie banków do pomocy ludziom w spiralach zadłużenia. Nie wiem - takie pomysły mam na szybko, ale można wymyślić z 1001 pomysłów. No chyba, że na wybory odpalą jakąś petardę. Ale znając niemoc i indolencję KO to będą jedynie wezwania do głosowania przeciwko pisokonfie co akurat kompletnie nie dotrze do tych grup.

Mam nieodparte wrażenie, że liberalne elity we wszystkich krajach za bardzo się odkleiły od życia na samym dole. Dlatego wygrał Trump i dlatego myślę, że Europa też pójdzie w tą stronę. Niestety... To jest niebywałe rozjechanie jak "problemem" rodziny w Warszawie gdzie rodzice zajmują jakieś stanowiska w korpo jest to, że ich dziecko przeżywa problemy z identyfikacją płci, a takiej samej rodzinie gdzieś w zapyziałym miasteczku na ścianie wschodniej problemem jest to, że komornik wydał postanowienie o egzekucji z nieruchomości przypadające na wakacje. Celowo podałem 2 skrajne przykłady z obu stron żeby pokazać kto ma jakie problemy. W większości będzie to ciągnęło się w jedną albo drugą stronę, ale chodziło mi o istotę sprawy.

Wiem, że dla specjalistów od excela podwyższenie minimalnej o 300zł to śmiech, ale dla wielu milionów ludzi to czasami kwestia przetrwania. I taką mamy właśnie Polskę. KO wciąż i wciąż tak naprawdę wyłącznie aktywizuje tą pierwszą grupę i nic nie robi dla tej drugiej. I dlatego przegrają... Bo zawsze nieszczęśliwych i biednych będzie więcej niż szczęśliwych i bogatych.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Wygląda jak fałszywy cwaniaczek, mówi jak fałszywy cwaniaczek i działa jak fałszywy cwaniaczek.

No podobnie wyglądał a nawet gorzej Nawrocki, a i tak wygrał z Trzaskowskim przez skrajny debilizm koalicji obywatelskiej i koalicji rządowej. 

Nie mam złudzeń że koalicja obywatelska jest tak słaba że nawet z Czarnkiem są w stanie przegrać. 

Znów będzie powtórka z olaniem swoich wyborców i wchodzeniem w dupę prawicy. Niech już szykują następny worek ziemniaków.

A Badalaman znów napiszę że wyborcy nie dali się oszukać/nabrać :rotfl2: 

4 godziny temu, Wercyngoteryx napisał(a):

Potem zawsze pozostaje drugi wybór i ewentualną ewakuacja za miedzę dla osób które nie chcą brać udziału w tej zbiorowej degrengoladzie. 

:thumbup:

Na szczęście nie mam dzieci i w ciągu kilku dni mogę być po 2 stronie globu %-)

Opublikowano
9 godzin temu, Camis napisał(a):

No podobnie wyglądał a nawet gorzej Nawrocki, a i tak wygrał z Trzaskowskim przez skrajny debilizm koalicji obywatelskiej i koalicji rządowej. 

Nie mam złudzeń że koalicja obywatelska jest tak słaba że nawet z Czarnkiem są w stanie przegrać. 

Znów będzie powtórka z olaniem swoich wyborców i wchodzeniem w dupę prawicy. Niech już szykują następny worek ziemniaków.

A Badalaman znów napiszę że wyborcy nie dali się oszukać/nabrać :rotfl2: 

:thumbup:

Na szczęście nie mam dzieci i w ciągu kilku dni mogę być po 2 stronie globu %-)

Trzaskowski jest inteligenty. Ale kiepsko prowadzil te kampanie. Jak i poprzednia z reszta. Fajnie ze mowi w wielu jezykach itp. No ale cos tam nie pyklo. Ludzie tez sa niechetni dawac urzad Prezydenta kiedy jego partia akutalnie trzyma wladze. W sensie jest trudniej.

Opublikowano
18 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Czarnek im raczej elektoratu nie poszerzy, więc to super opcja. Niech ten PiS się rozpadnie już :) 

Wybór Czarnka wydaje mi się dość przemyślany. To jest jednoznaczne postawienie na core twardej prawicy. PiS jako taki może się teraz rozpadać. Zwarta Ekipa "Czarnek-Bosak-Jednooki" ma szansę na wspólne zdobycie większości, ale nie ma szans na większość konstytucyjną. Pozostaje otwarta droga na późniejsze dołączenie czegoś z centrum, zależnie od tego jak się przyszłość ułoży, gdyby chcieli zagrać o większość konstytucyjną, a zapewne mają takie ambicje.

Obecnie tak dużo zależy od sytuacji na świecie, przez te wszystkie konflikty, że zostawienie sobie otwartej drogi w różnych opcjach, to całkiem dobry trop.

Opublikowano
2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

Trzaskowski jest inteligenty. Ale kiepsko prowadzil te kampanie. Jak i poprzednia z reszta. Fajnie ze mowi w wielu jezykach itp. No ale cos tam nie pyklo

COŚ NIE PYKŁO??! Inteligentny?

Gość był odpychająco sztuczny i PRowcy pisu sprytnie na to wsiedli. To "Człowiek Żenada". To wyglądało jakby Koalicja robiła wszystko, co się da, żeby ich kandydat nie wygrał. Może nie było aż tak tragicznie jak z Harris w USA, ale podobny problem. Sztuczny teatrzyk, aura "jesteśmy elyta, idź na nas głosuj, bo jak nie to jesteś debilem" i brak wiarygodności. 

Może Ci się wydawać inteligentny na tle.. innych jeszcze głupszych polityków. 

I te wywiady smarujące, książka. Przecież od tego się ludziom rzygać chciało. Wielu głosowało tylko dlatego, że alternatywą był Nawrocki. Głosowało (lub zostało w domach) ale zamiast podać mu ręki, woleliby mu splunąć w twarz. Np. ja się nim po prostu brzydzę i szlag mnie trafiał jak trzeba było wybierać między nim a Nawrockim.

Prawie cała nasza klasa polityczna, to klasa która na lekcjach rozumu poszła na wagary.

Opublikowano

Inteligencją nie wygrywa się w polityce, to się robi graniem na emocjach. Nadmiar inteligencji wręcz może przeszkadzać, bo coraz mniej ludzi rozumie co mówi i co zamierza kandydat. Inteligencja jest świetna w działaniu, ale podczas kandydowania jej rola jest mocno ograniczona.

U mnie przykładowo ewidentnie zadziałały emocje. Momentem, od którego już ani razu nie wziąłem pod uwagę głosowania na Trzaska był ten worek kartofli.

Opublikowano

Emocje emocjami ale ktoś Trzaskowskiemu prowadził kampanię, ktoś mu doradzał, ludzie z KO pomagali mu na miarę swoich możliwości i co chyba najważniejsze chłop miał przecież "swój" rozum w tym całym cyrku. Przecież to inteligentni ludzie. Prawda ?

Opublikowano

Trzask ani jednego ani drugiego nie pokazał do tej pory :E 

1 minutę temu, skypan napisał(a):

Emocje emocjami ale ktoś Trzaskowskiemu prowadził kampanię, ktoś mu doradzał, ludzie z KO pomagali mu na miarę swoich możliwości i co chyba najważniejsze chłop miał przecież "swój" rozum w tym całym cyrku. Przecież to inteligentni ludzie. Prawda ?

Ludzie którzy roznoszą ziemniaki w DPSie raczej nie grzeszą rozumem :E 

Opublikowano

Nie no, z tym że nasi są ZA mądrzy to pojechałeś po bandzie :lol2:

Jakby faktycznie ktoś był tak wybitnie mądry, że go masy nie rozumieją, to mając taki intelekt, wiedziałby jak do tych mas dotrzeć.

No chyba, że się wybiera PR w stylu Korwina, choć lepiej nie być wtedy ruską onucą powtarzającą ruskie bzdury przeczące wszelkiej logice i rozumowi, bo wtedy to nie bardzo działa ;)

Opublikowano
14 godzin temu, Zas napisał(a):

No, przecież nas stać, z tych 200 mld za pozornie sprzedane złoto, kolejnych 50 dodatków, co nie, hubio? :E I spłata kredytu dla każdego, kto zalega ponad trzy miesiące. 

A stać nas na 8 lat kolejnych rządów Pisokonfy i to w o wiele gorszym wydaniu niż to co mieliśmy?

Opublikowano
1 godzinę temu, adashi napisał(a):

Momentem, od którego już ani razu nie wziąłem pod uwagę głosowania na Trzaska był ten worek kartofli.

Nie tylko u ciebie, masa osób m.in dlatego olała głosowanie. 

Do tej pory się zastanawiam co miała w głowie osoba która na to wpadła... 

Jak to było?, tutaj kilka asów twierdziło że konforuskie nie pójdą nigdy z pis w koalicje :rotfl2:

Opublikowano
19 godzin temu, Wercyngoteryx napisał(a):

Ja mam w planie Nowa Zelandia jak już ;) tamta pogoda mnie kupuje :D

Po covidzie ten kraj jest tak sobie atrakcyjny do życia jeżeli nie masz przynajmniej kilku milionów dolarów na koncie.

Jest dobrze jak masz dużo kasy i chcesz konsumować. 

Po covidzie dużo się posypało i oni w różnych dziedzinach i mentalnie są jeszcze 40 lat za Europą.

Nastąpił drenaż inteligencji i młodych głownie do Australii, USA i Europy.

Kraj jest aktywny sejsmicznie. Częste trzęsienia ziemi. Jedzenie jest drogie i najczęściej sezonowe. Mały wyspiarski kraj więc nie jest traktowany przez producentów jako priorytet. 

Problemy z mieszkańcami mniejszych wysepek.
Służba zdrowia prywatna i droga jak w USA oraz brakuje specjalistów, przy remontach, naprawach bardziej liczysz na siebie niż na fachowców bo tych jest mało i są drodzy. 

Transport tylko samochodem i słabe drogi. Poza miastami surowa przyroda. Komary i robactwo zjedzą żywcem bo nikt nie pryska jak w Polsce czy Europie. 

Dostawy i sieć kurierska a bardziej poczta to daleko do poziomu Polski czy Europy i wszystko jest drogie a zarobki niskie.

Gangi to zmora NZ.

Opublikowano

Na koniec 2023 roku dług Skarbu Państwa wynosił ok. 1,1–1,3 bln zł. Dane wskazują, że w ciągu 2024 i 2025 roku zadłużenie to znacznie wzrosło, przekraczając poziom 1,9 bln zł w 2025 roku.

Rząd Tuska nie wybudował zupełnie niczego, wręcz pokasował duże projekty, łącznie z elektrowniami. Kasa z KPO poszła na jachty i jeszcze nam SAFE grozi.

Jak jakakolwiek inna władza może być gorsza? To jest niewykonalne. Nie da się tego spierdolić tak bardzo jak zrobił to Tusk z uśmiechniętymi. 

Opublikowano

Pokasował duże projekty włącznie z elektrowniami? Masz na myśli Ostrołękę? :E A może tunel pod Łodzią do CPK, który spier... już za rządów PiS? No co tam KO pokasowało, ale tak konkretnie?

No i powiedz nam jeszcze, co PiS za te 1,3 bln wybudował? CPK, elektrownia atomowa, fabryka Izery, koleje dużych prędkości, może chociaż ten słynny prom? :E A nie, czekaj, to też za Tuska dokończyli...

Że dalej przep... kasę na socjał, to inna historia, ale z takimi argumentami jesteś ostatnim, by kogokolwiek po stronie KO pouczać.

Naprawdę, te mądrości naprutego wuja z wesela to już mi się przelewają. A przecież cały internet  to ściek zalany prawicowo-suskim torllingiem...

Opublikowano
26 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Rząd Tuska nie wybudował zupełnie niczego, wręcz pokasował duże projekty, łącznie z elektrowniami. Kasa z KPO poszła na jachty i jeszcze nam SAFE grozi.

Pisowski stek bredni. 

image.png.371245a63813b056565d5672159e6136.png

DONALD TRUMP DONALD TRUMP

:dj::dj::dj:

Opublikowano
39 minut temu, Zas napisał(a):

Pokasował duże projekty włącznie z elektrowniami? Masz na myśli Ostrołękę?

Tą którą KHNP teraz buduje w Czechach zamiast w Polsce.

29 minut temu, Camis napisał(a):

Pisowski stek bredni. 

Czy podałem nieprawdziwy stan finansów w Polsce?