Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To mam rozumieć uważasz, że ten wyrok jest normalny i polityka nie miała na niego wpływu?

- ci ludzie złamali prawo i pomagali w przestępstwie

- do tego ich działania pomagały Rosji i Białorusi w ataku hybrydowym na Polskę

i uważasz, że te aktywiszcza  wyszły bez kary i tu wszystko OK, żadnych wpływów polityków nie było?

(Bo ja jakoś w to nie wierzę. Za to pasuje mi to do podlizywania się Julkom, które to są istotną cześcią elektoratu KO. Niestety chyba ktoś nie zauważył, że kilka razy mniejszą niż niezdecydowani, którzy właśnie przez takie rzeczy zostaną w domach dając konfiarzo-pisuarom zwycięstwo. )

Nawet jeśli, to KO już dawno powinno robić jakieś zmiany, aby takie coś się nigdy nie powtórzyło. Albo jak z tym co pakując się do Polski spadł i sobie ten głupi r.. znaczy rękę złamał i my, Polacy mamy mu fundować teraz odszkodowania.

Tobie się to może podobać, ale to jest wizerunkowy strzał w stopę. Wątpię czy więcje niż 30% Polaków jest zadowolona z takich wyroków. Albo tu byly naciski, albo w sądach też jakieś poglądy się u sedziów uruchomiły, albo tu mamy jakieś naprawdę nie pasujące do obecnych czasów prawo.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

@Kamiyanx no i rozdawanie kasy nie zmienia nic prócz większych cen, inflacji, kosztów.

No nie do końca, bo masz redystrybucję.

Najchętniej państwo miałoby teraz trójkę dzieci na kobietę, prawda? Jaka musiałaby być inflacja, żeby te 2400 zł co miesiąc były dla niej neutralne?

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, VRman napisał(a):

Tobie się to może podobać, ale to jest wizerunkowy strzał w stopę.

A kto powiedział, że mi się podoba? Ten wyrok też mi się nie podoba.

https://www.onet.pl/informacje/onetlubuskie/sprawa-roberta-bakiewicza-umorzona-sad-zdecydowal/z4lnfvg,79cfc278

Na całe szczęście nie żyjemy w Korei Północnej albo Rosji czy innej dyktaturze i wyrok się nie musi podobać komukolwiek. Wyrok ma być wydany rzetelnie w oparciu o materiał dowodowy dostarczony przez prokuraturę i obowiązujące przepisy prawa.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
3 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Już była dyskusja na ten temat, że to nie jest bogacenie, a po prostu zmiana minimalnego standardu, który dalej jest bardzo niski i podnoszenie wynagrodzeń na siłę tego nie zmieni.

No i to jest właśnie bogacenie się, całej masy ludzi wczesniej ubogich, choć pracujących. Tym samym bogacenie się społeczeństwa.

Równocześnie, jeśli mowa o gwałtownym wzroście minimalnej, jest to też bardzo skuteczna walka z rozwarstwieniem ekonomicznym. Właściwie jedyna dobra, nawet bardzo, rzecz ze strony PiSu.

Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

To mam rozumieć uważasz, że ten wyrok jest normalny i polityka nie miała na niego wpływu?

- ci ludzie złamali prawo i pomagali w przestępstwie

- do tego ich działania pomagały Rosji i Białorusi w ataku hybrydowym na Polskę

i uważasz, że te aktywiszcza  wyszły bez kary i tu wszystko OK, żadnych wpływów polityków nie było?

(Bo ja jakoś w to nie wierzę. Za to pasuje mi to do podlizywania się Julkom, które to są istotną cześcią elektoratu KO. Niestety chyba ktoś nie zauważył, że kilka razy mniejszą niż niezdecydowani, którzy właśnie przez takie rzeczy zostaną w domach dając konfiarzo-pisuarom zwycięstwo. )

Nawet jeśli, to KO już dawno powinno robić jakieś zmiany, aby takie coś się nigdy nie powtórzyło. Albo jak z tym co pakując się do Polski spadł i sobie ten głupi r.. znaczy rękę złamał i my, Polacy mamy mu fundować teraz odszkodowania.

Tobie się to może podobać, ale to jest wizerunkowy strzał w stopę. Wątpię czy więcje niż 30% Polaków jest zadowolona z takich wyroków. Albo tu byly naciski, albo w sądach też jakieś poglądy się u sedziów uruchomiły, albo tu mamy jakieś naprawdę nie pasujące do obecnych czasów prawo.

Jeśli sąd mówi, że nie złamali prawa i zostali uniewinnieni, to znaczy, że nie złamali prawa. 

Ty przecież Ronson się na prawie nie znasz, więc niby skąd twierdzenie, że prawo złamali? Jaki konkretny przepis

złamali? 

Opublikowano
2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

No nie do końca, bo masz redystrybucję.

Najchętniej państwo miałoby teraz trójkę dzieci na kobietę, prawda? Jaka musiałaby być inflacja, żeby te 2400 zł co miesiąc były dla niej neutralne?

Poza tym o ile to nie pożyczona/dodrukowana kasa, to to przekładanie kasy z kieszeni do kieszeni kogoś innego, ale "z pod jednego dachu". Dosyć neutralne dla inflacji.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Kaczkofan napisał(a):

@hubioNigdzie nie jest napisane, że Wrzosek miała go przesłuchiwać :D Suski obsrał zbroję i robi z tego teatrzyk. Naprawdę wierzysz w to, że Wrzosek (pokrzywdzona) miałaby przesłuchiwać świadka? To nie Białoruś.

No mówi, że przyszła na przesłuchanie. Więc w jakiej roli? Nawet jak nie przesłuchiwała to nie powinna brać udział w przesłuchaniu. I nie ma też praktyki żeby przesłuchiwać podejrzanego czy świadka w obecności innego świadka czy poszkodowanego. No przecież by chyba sobie kompletnie tego nie wymyślił, że ją zobaczył. 

Natomiast to jest kolejny kamyczek do tego o czym pisałem wiele razy. Pokusa na zemstę i przypodobanie się elektoratowi okazała się zbyt duża.

3 godziny temu, VRman napisał(a):

Cudownie. I cyk -5% do poparcia dla KO.  :boink:

Kompletni. Skończeni. Debile.

..którzy przez taki debilizm doprowadzili do rządów pisuarii, a teraz doprowadzą do koryta ruskie pacynki z obu konf.

Brawo KO. Mistrzowie Świata Strzału w Stopę. :puchar:

Elektorat który się z tego ucieszy: 5% Polaków

Elektorat, którego to wku(rzy): 60% Polaków

Geniusze.

To akurat nie jest żadna głupota. Wiadomo, że sąd by przyklepał w II instancji korzystne orzeczenie sądu I instancji. Szkoda pieniędzy podatników.

A nie przepraszam - Polacy są tak nieogarnięci, że wciąż uważają, że pieniądze "państwa" to pieniądze Tuska, a nie nasze więc mają wywalone. To chyba najbardziej boli w Polsce, że obywatele kompletnie nie ogarniają, że sami utrzymują tą bandę darmozjadów polityków. Każda 1zł jaką dostaje w pensji Tusk i Żurek to SĄ NASZE PIENIĄDZE Z WPŁYWÓW!

I @VRman nie znamy akt sprawy, ale sama kwalifikacja to nie jest stan faktyczny: przewożenie migrantów w bagażniku tylko próba legalizacji pobytu więc mogło chodzić o załatwienie jakiś papierków choćby pozwolenia o pracę. Nawet nie wiadomo czy to było jakiekolwiek przestępstwo. Jak orzekł sąd I instancji nie było. 

Ja bym generalnie wprowadził zasadę w wymiarze sprawiedliwości, że w przypadku uniewinnienia w I instancji w każdej sprawie prokuratura nie może składać apelacji. Dość już gnębienia ludzi. Natomiast zostawiłbym możliwość zaskarżenia oskarżycielom posiłkowym (jeśli chcą). No i oczywiście zasadę zostawił wyłącznie do uniewinnienia, a nie innych orzeczeń np. warunkowego zawieszenia postępowania czy kary.

INNY TEMAT:

Rzeczywiście głupota! I ma rację Trump. Trzeba było nawet symbolicznie wysłać jakieś wojska z kraju gdzie jest mało islamistów. I ma rację, że wcale nie musi pomagać Ukrainie.

https://wiadomosci.wp.pl/trump-ostro-do-nato-musimy-to-zapamietac-7265336279570752a

USA pompują w NATO gigantyczne środki, a ja mam pytanie z punktu widzenia przeciętnego Amerykanina: PO CO? W jaki sposób ma to pomagać USA?

Edytowane przez hubio
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

No mówi, że przyszła na przesłuchanie. Więc w jakiej roli? Nawet jak nie przesłuchiwała to nie powinna brać udział w przesłuchaniu. I nie ma też praktyki żeby przesłuchiwać podejrzanego czy świadka w obecności innego świadka czy poszkodowanego. No przecież by chyba sobie kompletnie tego nie wymyślił, że ją zobaczył. 

Przesłuchiwać, nie. Zadawać pytania, jak najbardziej - art. 171 par. 2 k.p.k.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Jeśli sąd mówi, że nie złamali prawa i zostali uniewinnieni, to znaczy, że nie złamali prawa. 

Taa, jak zalegalizują rozwalenie atomówką całej planety, to też spoko, luzik jak pierd(dziel)nie bo przecież prawa nikt nie złamał, tak?

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ty przecież Ronson się na prawie nie znasz, więc niby skąd twierdzenie, że prawo złamali? Jaki konkretny przepis

złamali? 

stąd?

Cytat

Początkowo śledczy postawili im zarzuty pomocnictwa w marcu 2022 roku w nielegalnym przekraczaniu granicy polsko-białoruskiej przez Egipcjanina i rodzinę z Iraku.

Po dwuletnim śledztwie prokuratura zmieniła te zarzuty na ułatwianie migrantom niezgodnego z prawem pobytu w Polsce

Na moje powinni dostać  minimum 10 lat, a jak się nie da bo prawo, to politycy są tymi, którzy te prawo ustalają, więc powinny być odpowiednie zmiany wprowadzone dawno temu.

Na tym polega pomysł na karanie jednostek społeczeństwa, które uprzykrzają/psują życie reszcie społeczeństwa, że się karze tak, aby innym przeszła ochota na robienie czegoś podobnego. W imię prawa to się BLMom w USA nic nie robi za kradzieże, przez co masz więcej kradzieży. I przez ten wyrok jakiś Polak kiedyś zginie zaźgany przez nawiedzonego islamistę, bo zamiast odstraszać potencjalnych naśladowców, ten wyrok mówi "róbcie co chcecie, nic wam nie zrobimy". No jakby to co mówią sami rządzący nie wystarczyło do takich wniosków. To nie są "biedni ludzie szukający lepszego życia". To są ludzie, których spora grupa uważa, że jak nie wierzysz w ich wyimaginowanego wujka z brodą, to nie jesteś człowiekiem.

Wiem, że się nie dogadamy w tej kwestii, jeśli nie rozumiesz aż tak, że zadajesz mi takie pytania, więc na tym kończę.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
5 minut temu, VRman napisał(a):

Ja jestem adminem wiec jak cos powiem to mam racje. Bo jesli admin tak mowi to tak jest.

inny uzytkownik nie moze miec racji bo nie jest adminem. 

Moge byc stronnicy albo przekupiony, lub po prostu gadac glupoty, ale jestem adminem to mam zawsze racje

ta wypowiedz troche tak brzmi

Opublikowano

3 minuty temu, sabaru128 napisał(a):

Jeżeli kierowcy za przekroczenie prędkości, np. o 50km/h będą tracić prawo jazdy to nie będzie trzeba tworzyć stref czystego transportu bo mało kto będzie mógł się poruszać. W ciągu kilka lat ponad połowa się wykruszy i będzie prawie pusto na drodze.

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-utrata-prawa-jazdy-takze-poza-miastem-ilu-kierowcow-juz-ukar,nId,22657295

i tak jakieś majtczaki i inne perettie będą jeździć 300km/h po mieście póki kogoś nie zabiją bo ich prawo nie dotyczy xD 

Opublikowano
10 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Kto z was ma fundacje rodzinną - przyznać się. 

Nauralnie progów podatkowych dźwignąć od można bo budżet pusty. "Raje podatkowe" za to mogą u nas funkcjonować.

https://www.money.pl/gospodarka/nie-place-zadnego-podatku-friz-zaskoczyl-poszli-za-tropem-7265264348895648a.html

To jedna z ostatnich przepchniętych przez PiS ustaw. 
Z fundacji rodzinnych ciężko cokolwiek ściągnąć. To taka furtka w prawie. Głośno o tym mówiły media.

Najgłośniej było o Obajtku i jego fundacji rodzinnej.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Ja jestem adminem wiec jak cos powiem to mam racje. Bo jesli admin tak mowi to tak jest.

Moge byc stronnicy albo przekupiony, lub po prostu gadac glupoty, ale jestem adminem to mam zawsze racje

jestes moderatorem nie adminem :E

Edytowane przez hwdp43
Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Natomiast to jest kolejny kamyczek do tego o czym pisałem wiele razy. Pokusa na zemstę i przypodobanie się elektoratowi okazała się zbyt duża.

To akurat nie jest żadna głupota. Wiadomo, że sąd by przyklepał w II instancji korzystne orzeczenie sądu I instancji. Szkoda pieniędzy podatników.

A nie przepraszam - Polacy są tak nieogarnięci, że wciąż uważają, że pieniądze "państwa" to pieniądze Tuska, a nie nasze więc mają wywalone. To chyba najbardziej boli w Polsce, że obywatele kompletnie nie ogarniają, że sami utrzymują tą bandę darmozjadów polityków. Każda 1zł jaką dostaje w pensji Tusk i Żurek to SĄ NASZE PIENIĄDZE Z WPŁYWÓW!

I @VRman nie znamy akt sprawy, ale sama kwalifikacja to nie jest stan faktyczny: przewożenie migrantów w bagażniku tylko próba legalizacji pobytu więc mogło chodzić o załatwienie jakiś papierków choćby pozwolenia o pracę. Nawet nie wiadomo czy to było jakiekolwiek przestępstwo. Jak orzekł sąd I instancji nie było. 

Ja bym generalnie wprowadził zasadę w wymiarze sprawiedliwości, że w przypadku uniewinnienia w I instancji w każdej sprawie prokuratura nie może składać apelacji. Dość już gnębienia ludzi. Natomiast zostawiłbym możliwość zaskarżenia oskarżycielom posiłkowym (jeśli chcą). No i oczywiście zasadę zostawił wyłącznie do uniewinnienia, a nie innych orzeczeń np. warunkowego zawieszenia postępowania czy kary.

INNY TEMAT:

Rzeczywiście głupota! I ma rację Trump. Trzeba było nawet symbolicznie wysłać jakieś wojska z kraju gdzie jest mało islamistów. I ma rację, że wcale nie musi pomagać Ukrainie.

https://wiadomosci.wp.pl/trump-ostro-do-nato-musimy-to-zapamietac-7265336279570752a

USA pompują w NATO gigantyczne środki, a ja mam pytanie z punktu widzenia przeciętnego Amerykanina: PO CO? W jaki sposób ma to pomagać USA?

Zdajesz sobie sprawę, że poszkodowana TEŻ MOŻE BYĆ PRZESŁUCHANA? :D 

Opublikowano (edytowane)

Tymczasem pacynka Fiutina coraz bardziej rozkręca teatrzyk pod rozwalenie NATO.

To wszystko w Iraniei szkodzi USA, ale daje korzyści ruskom. Przypadkiem znowu, oczywiście.

Najgorsze jest to, że wyborcy MAGA to łykną i wybiorą następnego Vance'a czy Trumpa przy następnych wyborach, nawet jeśli Trump zniszczy NATO pod tym durnym, ale jakże pasującym do Ławrowa pretekstem: "nie pomogli nam w Iranie!"

Przesłuchałem pogawędki z "Amerykanistą" na Kremlinka Show i zdołowało mnie to. Fiutin gra Trumpem na rozwalenie jedności zachodu (to już osiągnęli) i rozwalenie NATO od dawna i niestety coraz bardziej widać, że może dopiąć swego :(

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Taa, jak zalegalizują rozwalenie atomówką całej planety, to też spoko, luzik jak pierd(dziel)nie bo przecież prawa nikt nie złamał, tak?

A zalegalizowano tutaj coś niesprawiedliwie czy po prostu nie mas pojęcia o czym piszesz? :) 

stąd?

No to nie za bardzo umiesz czytać takie teksty. 

Oni nie pomogli im przejść przez granicę, a jedynie pomogli im gdy już byli w Polsce. A ten drugi czyn jest penalizowany tylko jeśli robisz to dla korzyści majątkowych lub osobistych. A oni to robili za friko - z potrzeby serca, głupoty czy jak to tam ktoś chce nazwać. A to nie jest przestepstwo.

Na moje powinni dostać  minimum 10 lat, a jak się nie da bo prawo, to politycy są tymi, którzy te prawo ustalają, więc powinny być odpowiednie zmiany wprowadzone dawno temu.

:lol2: 

za to że komuś dali jeść? 

na moje to za takie głupie teksty powinien być ban. Icoteras.jpg

Na tym polega pomysł na karanie jednostek społeczeństwa, które uprzykrzają/psują życie reszcie społeczeństwa, że się karze tak, aby innym przeszła ochota na robienie czegoś podobnego. W imię prawa to się BLMom w USA nic nie robi za kradzieże, przez co masz więcej kradzieży. I przez ten wyrok jakiś Polak kiedyś zginie zaźgany przez nawiedzonego islamistę, bo zamiast odstraszać potencjalnych naśladowców, ten wyrok mówi "róbcie co chcecie, nic wam nie zrobimy". No jakby to co mówią sami rządzący nie wystarczyło do takich wniosków. To nie są "biedni ludzie szukający lepszego życia". To są ludzie, których spora grupa uważa, że jak nie wierzysz w ich wyimaginowanego wujka z brodą, to nie jesteś człowiekiem.

A to już jakieś chłopskie bzdury pokazujące że nie wiesz jak i po co działa system prawny. Masz tylko jakieś swoje oczekiwania. 

Wiem, że się nie dogadamy w tej kwestii, jeśli nie rozumiesz aż tak, że zadajesz mi takie pytania, więc na tym kończę.

Powinieneś był skończyć wcześniej zanim napisałeś bzdury i pokazałeś, że nie wiesz co jest przestepstwem.

Nie dogadamy się, bo ja piszę o rzeczywistości, a ty jakieś swoje laickie bzdury, który są zupełnie nieoparte o istniejące przepisy prawa.

na szczęście w cywilizowanych krajach nie karze się na podstawie takich „oczekiwań”. To byłby russki standard.

1 godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a):

ta wypowiedz troche tak brzmi

Nie, nie brzmi. 

Ta wypowiedź brzmi:
JEST ORGAN, KTÓRY MA KOMPETENCJE I WIEDZĘ, ABY ZDECYDOWAĆ CO JEST PRZESTĘPSTWEM, A CO NIE. I TEN ORGAN ZDECYDOWAŁ. 

Ale organem tym nie jest Ronson vel. VRMan, który zna się - wedle mojej wiedzy - tylko na dwóch rzeczach: VR i tropieniu russkich szpionów :) 

Godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

Jeżeli kierowcy za przekroczenie prędkości, np. o 50km/h będą tracić prawo jazdy to nie będzie trzeba tworzyć stref czystego transportu bo mało kto będzie mógł się poruszać. W ciągu kilka lat ponad połowa się wykruszy i będzie prawie pusto na drodze.

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-utrata-prawa-jazdy-takze-poza-miastem-ilu-kierowcow-juz-ukar,nId,22657295

Fajne bzdury, ale nie pisz więcej.

Kierowcy od dawna tracą prawko za jazdę o 50 km/h szybciej w zabudowanym. I co? Dalej jeżdżą. 

Godzinę temu, Kaczkofan napisał(a):

Zdajesz sobie sprawę, że poszkodowana TEŻ MOŻE BYĆ PRZESŁUCHANA? :D 

Nie wiem po co z nim dyskutujesz. On naprawdę musi udawać, że studiował prawo. Albo go rodzice z branży przez studia przepchnęli :lol2: 

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Oni nie pomogli im przejść przez granicę, a jedynie pomogli im gdy już byli w Polsce. A ten drugi czyn jest penalizowany tylko jeśli robisz to dla korzyści majątkowych lub osobistych. A oni to robili za friko - z potrzeby serca, głupoty czy jak to tam ktoś chce nazwać. A to nie jest przestepstwo.

A powinno nim być.

I o to chodzi. Poza tym cytuję TVN, a tam jest napisane co zacytowałem, nie wiem czemu próbujesz temu zaprzeczyć oskrażając, że nie umiem czytać. Przeczytałem co zacytowałem i jest po polsku - myślę, że jednak dałem radę zrozumieć ;)

5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

za to że komuś dali jeść? 

na moje to za takie głupie teksty powinien być ban. Icoteras.jpg

za trolowanie też. Zacytowałem tekst z TVNu. Widzisz co tam jest? Jest coś o jedzeniu czy o pomocy przestępcom, którzy nielegalnie wtargnęli na teren naszego kraju?

Czemu próbujesz manipulować i kłamać? Na serio nie zawsze musisz mieć rację "choćby nie wiem co". To nie boli, jak nie wygrasz dyskusji w internetach, serio. Nikt Ci za to "w mordę" nie da, nie ma się co bać. 

7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Powinieneś był skończyć wcześniej zanim napisałeś bzdury i pokazałeś, że nie wiesz co jest przestepstwem.

Ten argument już wyjaśniłem, ale musisz udać, że nie zauważyłeś :D

I nie napisałem żadnych bzdur, panie prawniku. Ani jednej literki bzdur.

8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A to już jakieś chłopskie bzdury pokazujące że nie wiesz jak i po co działa system prawny. Masz tylko jakieś swoje oczekiwania. 

Oczekiwania? A mi się wydawało że to opinia i to bardzo zdroworozsądkowa, kontrastująca z przeciwną, która jest cholernie szkodliwa i niebezpieczna dla Polski.

I nie próbuj mnie wrzucać do wora chłopskich rozumów, bo przecież wiesz, że nie jestem fanem konfy jednej czy drugiej.

Dalej spadłeś (nie pierwszy raz) do poziomu głupiego trola, który tylko potrafi obrażać. Mam prośbę. Nie pisz do mnie jak chcesz po kimś pojechać, bo nie chcę tracić czasu na prostowanie potem tych twoich wypocin jak ten cały post wyżej. Zachowaj żar na ruskie trole chociażby.

PS. oceny swojej osoby nie zamawiałem i ty też nie. Ja w związku z tym jej nie napiszę, choć nie byłaby wcale milisza niż ta, którą mi napisałeś.

Troluj mniej, serio. 

Opublikowano (edytowane)

Tak, przetłumacz mi cytat jaki wkleiłem. 

Dajesz.

(to sarkazm, nie pisz, wstydu (sobie) oszczędź)

Jeszcze raz:

2 godziny temu, VRman napisał(a):

Początkowo śledczy postawili im zarzuty pomocnictwa w marcu 2022 roku w nielegalnym przekraczaniu granicy polsko-białoruskiej przez Egipcjanina i rodzinę z Iraku.

Po dwuletnim śledztwie prokuratura zmieniła te zarzuty na ułatwianie migrantom niezgodnego z prawem pobytu w Polsce

Możesz to sobie wyginać to do "dali jedzenie" jeśli chcesz, możesz udawać, że kompletnie nie rozumiesz o co mi chodzi. Ale nie wiem czy się ktokolwiek na to nabierze. Daj i spokój i idź trolować kogoś innego.

Edytowane przez VRman