Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Ukraina przegrywa i już będzie tylko przegrywać. Sami są za słabi, a zachód nie ma jak aby zapewnić pomoc dającą przewagę.

Przegrywa od 3 lat, i będzie przegrywać kolejny rok, mając 150 zachodnich myśliwców można przegrywać, przecież wiadomo że zajęcie 3 wiosek na krzyż to już katastrofalna przegrana, jak można tak przegrywać niszcząc 2-3 BTG Rosjan dziennie. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Czy już wspomniałem że Vance to debil który łyka RUS propagandę? 

Jeśli to co napisał to nie fake, to w sumie pisanie tutaj o rosyjskiej propagandzie to już oderwanie od rzeczywistości. W skrócie napisał, że PIS = prawica, PO = lewica. Reszta tekstu to bzdury ale po co mieszać temat Rosji tutaj?

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Maciek. Rosja i Chiny to zagrożenia militarne dla UE. Także tu nie będzie zmian, pozostanie partnerstwo wojskowe z USA. Mowa o konflikcie gospodarczym, tzw wojnie celnej.

Ta jest właściwie pewne, to jedna z głównych zapowiedzi Trumpa. Do tego zaczął realizować to już za pierwszej prezydentury. Tyle że wówczas powoli się rozkręcało. Teraz zapowiada od razu walkę choćby o rynek motoryzacyjny.

@Fatality Te dane o IQ to przecież jakaś piramidalna brednia. IQ poniżej 70 ma zaledwie ok 2-3% populacji.

No to trudno. Jest jak jest. Trzeba się przygotować i wytoczyć własne działa i wziąć udział w tej wojnie.

5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Przegrywa od 3 lat, i będzie przegrywać kolejny rok, mając 150 zachodnich myśliwców można przegrywać, przecież wiadomo że zajęcie 3 wiosek na krzyż to już katastrofalna przegrana, jak można tak przegrywać niszcząc 2-3 BTG Rosjan dziennie. 

Pogadamy za 3 lata, jeśli tej wojny nikt w miarę szybko nie zakończy. Aż sobie wpisze do sygnaturki przypomnienie jak będę w domu i nie zapomnę. Ciekawe kto ostatecznie będzie miał rację.

Opublikowano
Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

Jednocześnie zobaczcie jak gigantyczna jest dysproporcja między białym człowiekiem a resztą, mimo to walka była wyrównana więc z każdą kolejną kadencją biały człowiek będzie miał coraz ciężej w decydowaniu o własnym kraju.

No akurat rdzenny Amerykanin zbytnio biały nie był, więc to byłby powrót do korzeni.

Opublikowano

Kolorowi głosują na Demokratów. No szok. Ciekawe dlaczego tak może być?

Opublikowano
50 minut temu, Fatality napisał(a):

Nie załapać sargazmu w tym to już naprawdę należy się jakaś nagroda :salut: Ja tam specjalnie po kilku minutach zedytowałem z 70 na 60 aby było jeszcze bardziej absurdalnie

Osobliwie się tłumaczysz  z łyknięcia i powielania jakiegoś fejka ;)

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Badalamann napisał(a):

Osobliwie się tłumaczysz  z łyknięcia i powielania jakiegoś fejka ;)

Jakiegos fejka? Poniżej dałem link, który pokrywał się w większości z tym screenem.

31 minut temu, Winter napisał(a):

Kolorowi głosują na Demokratów. No szok. Ciekawe dlaczego tak może być?

Są jeszcze inne ciekawostki z tych wyborów/poprzednich wyborów i co działo się w międzyczasie:

1) Migranci z południowej granicy byli lokowanie w miastach w swing state'ach

2) Demokratom "uciekło" 15mln głosów względem 2020 roku: wrócili do poziomów z 2016 i 2012 roku. Republikanie utrzymali podobny poziom jak w kilku poprzednich wyborach (w sumie to 3mln głosów mniej niż w 2020). Pytanie teraz jakie krąży. Skąd wzieło się 15mln głosów w 2020r i czy byly one prawdziwe

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Jakiegos fejka? Poniżej dałem link, który pokrywał się w większości z tym screenem.

Są jeszcze inne ciekawostki z tych wyborów/poprzednich wyborów i co działo się w międzyczasie:

1) Migrancji z południowej granicy byli lokowanie w miastach w swing state'ach

2) Demokratom "uciekło" 15mln głosów względem 2020 roku: wrócili do poziomów z 2016 i 2012 roku. Republikanie utrzymali podobny poziom jak w kilku poprzednich wyborach. Pytanie teraz jakie krąży. Skąd wzieło się 15mln głosów w 2020r i czy byly one prawdziwe

Jedno konto na Twitterze to podaje, ale nie chcę mi się teraz sprawdzać, bo w pracy jestem.

GbxYUu4XEAIk5nN.png

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego dla pewnych ludzi oczywisty żart to fejk? :E

Okej, to w takim razie nie <60 IQ a <90IQ bo uważam, że taki przeciętnie mają murzyni. Strzelam, że w ameryce to jeszcze jest bardziej zaniżony niz u ludzi w afrykańskiej wiosce z brakiem dostępu do prądu i wody (wnioskuje po tym jak większość z nich się zachowuje)

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
3 godziny temu, TheMr. napisał(a):

@Isharoth 80% dziewczyn i kobiet w PL nie chce mieć nic wspólnego z mężczyzną popierającym PiS/Konfe. I tutaj się kompletnie im nie dziwię, więc to nie jest kwestia USA, tylko zdrowego rozsądku. 

AfD będzie miało sporo %, ale nie sądzę że więcej niż 10, jak nasza konfa. Najbardziej prawdopodobne jest to że kanclerzem zostanie ten co był za wysłaniem Taurusów na Ukrainę, i jeszcze mocniejszym wsparciem. Podobno bardziej rozumie politykę, i to co się dzieje niczym Macron. 

No ja się generalnie z tym zgadzam. Dodatkowo 95% kobiet nie chce mieć niczego wspólnego z osobami zaszczepionymi. Tak szury mówiły za czasów covidu. Tak mówili oni. I ja im wierzę. AfD 10% no proszę jakie oszacowanie. Takie orientacyjne co do rzędu wielkości.

I ktoś jeszcze krytykuje śmiechy z trzaskania. Ale jak tu się powstrzymać? I po co? Tu wszyscy czekają w napięciu na kolejne epizody, bo są bardziej zaskakujące niż wyniki wyborów.

• Upvote 1
Opublikowano

Myślę, że AfD spokojnie przebije 15%. Kampania będzie głównie oparta na imigrantach i Ukrainie więc na pewno wpadnie dużo głosów. Hansy i tak długo dawali sobie wmawiać, że będzie jak w latach 60tych z Turkami. No niestety nie pykło.

Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

Ale wyniki, teraz wcale nie dziwi dlaczego demokraci nienawidzą białych ludzi.

Niestety akurat te wyniki to kompletne brednie. Odchylenie standardowe dla IQ wynosi 15 lub 16, zależnie od konkretnej skali. Średnia 100. Są naturalnie róznice międzyrasowe ale zdecydowanie niższe od jednego odchylenia standardowego. Czarni mają najniższe wyniki, ale jest to zdecydowanie mniej wyraźne.

• Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, blabla123 napisał(a):

Myślę, że AfD spokojnie przebije 15%. Kampania będzie głównie oparta na imigrantach i Ukrainie więc na pewno wpadnie dużo głosów. Hansy i tak długo dawali sobie wmawiać, że będzie jak w latach 60tych z Turkami. No niestety nie pykło.

Wg mnie przebije 20%. Jak na Boże Narodzenie albo Nowy Rok imigranci obstalują coś większego to i więcej.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@Maciek. Rosja i Chiny to zagrożenia militarne dla UE. Także tu nie będzie zmian, pozostanie partnerstwo wojskowe z USA. Mowa o konflikcie gospodarczym, tzw wojnie celnej.

Ta jest właściwie pewne, to jedna z głównych zapowiedzi Trumpa. Do tego zaczął realizować to już za pierwszej prezydentury. Tyle że wówczas powoli się rozkręcało. Teraz zapowiada od razu walkę choćby o rynek motoryzacyjny.

@Fatality Te dane o IQ to przecież jakaś piramidalna brednia. IQ poniżej 70 ma zaledwie ok 2-3% populacji.

Kolejny przejaw wiedzy eksperta , wg eksperta @Badalamann Chiny są zagrożeniem militarnym dla Europy te same Chiny które podbijają Europę gospodarczo i które wystarczy że wytrzymają dostawy towarów do Europy to Europa leży Kwidzyn i upada bo nie ma leków czy podstawowych towarów które są importowane z Chin, to jest wiedza na poziomie ludzi z PiSu którzy nawołują do wyjścia z UE tylko nie wiedzą że około 50% naszej wymiany handlowej jest przeprowadzana z Niemcami 

Ale tak zdecydowanie Chiny będą nacierać czołgami na Europę wg @Badalamann

Edytowane przez voltq
Opublikowano
5 godzin temu, TheMr. napisał(a):

80% dziewczyn i kobiet w PL nie chce mieć nic wspólnego z mężczyzną popierającym PiS/Konfe. I tutaj się kompletnie im nie dziwię, więc to nie jest kwestia USA, tylko zdrowego rozsądku. 

Patrząc na wyniki z 2023, to z Konfą może tak, ale PiS również sporo kobiet popiera, a w tych młodszych grupach o dziwo nawet więcej. Niestety :E

Co do zdrowego rozsądku w przypadku Reddita to pozwolę się nie zgodzić. Zobacz sobie chociażby na ten subreddit, który podesłałem. Siedzę na Reddicie od dłuższego czasu i tam jest zbieranina wszystkiego co najgorsze w lewicy. Dla kontrastu, my w Polsce mamy swojego Reddita, czyli Wykop. Ale tam z kolei jest zbieranina wszystkiego co najgorsze w prawicy. ;) Dobrze że mamy swoje forum, bo człowiek by depresji dostał pisać z samymi odklejeńcami i radykałami. :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Tak tylko jeszcze wkleję

No ale globalizm i te całe multikulti to raczysko.

Tyle tylko, że jak komuś się wydaje, że Trump to antyglobalista to trochę śmiesznie.

4 minuty temu, Isharoth napisał(a):

Co do zdrowego rozsądku w przypadku Reddita to pozwolę się nie zgodzić. Zobacz sobie chociażby na ten subreddit, który podesłałem. Siedzę na Reddicie od dłuższego czasu i tam jest zbieranina wszystkiego co najgorsze w lewicy. Dla kontrastu, my w Polsce mamy swojego Reddita, czyli Wykop. Ale tam z kolei jest zbieranina wszystkiego co najgorsze w prawicy. ;) Dobrze że mamy swoje forum, bo człowiek by depresji dostał pisać z samymi odklejeńcami i radykałami. :E 

Prawda. Tylko niestety dla odklejonej lewicy, na tym odklejonym prawackim wykopie jak się z tobą nie zgodzą to cię wyzwą i zminusują. Ale dyskusja zostaje i jest możliwa. Na reddicie jak się wyłamiesz to cię zboczeniec she/her zbanuje w nanosekundę.

Edytowane przez crush
Opublikowano
4 godziny temu, KiloKush napisał(a):

I to jest właśnie problem lewicy. Prosty podział ludzi na lewaków i prawaków.

Nie, nie problem lewicy, a problem każdej skrajności. Zobacz choćby tutaj jak niektórzy wyzywają od lewaków tych co nie zgadzają się z prawicowymi poglądami i na odwrót. Jedni drugich warci.

Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

W co drugim artykule czytam o Elonie Musk, który będzie rządził USA z drugiego fotela. Kiedyś wielki innowator teraz diabeł wcielony. Jaki ten świat bywa przewrotny.

Z drugiego fotela to może będzie rządził Mellon bo to on w końcu wydał najwięcej kasy. 75 milionów na kampanię Trumpa i drugie tyle na wsparcie republikanów, łącznie 150 milionów dolarów (mowa o jawnie przekazanych dotacjach). SpaceX, bo nie bezpośrednio Elon, a zrobił to przez firmę, przekazało $118557604 

3 godziny temu, Fatality napisał(a):

Pewnie na dokładne wynik iz podziałem na rasę/płeć trzeba poczekać

No trzeba, bo to co podałeś, to sondaże i jak się patrzy po różnych stronach, to pomijając kto na kogo głosował, to największe różnice są w procentowym udziale danej grupy wyborców w ogóle wyborców. Znaczy że grupy sondażowe były mocno zróżnicowane. W jednych czarnoskóre kobiety i mężczyźni stanowili 30% respondentów, a w innych 12%. Tak samo w przypadku białych też są różnice kilkunastu czy kilkudziesięciu procent. Zatem tu trzeba czekać na oficjalne dane, żeby to całościowo podsumować.