Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, LeBomB napisał(a):

n, skoro mowa o zgłoszeniu sprawy demonstracji czy tam marszu do odpowiednich organów ścigania za głoszone hasła, a nie o wypowiedź na forum?

No wiesz w tym przypadku policja która ochraniała tę bandę debili powinna reagować z automatu, wszak zgodnie z art. 255 § 2 Kodeksu karnego, kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni (w tym zabójstwa), podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Organy ścigania (policja/prokuratura) działają niezależnie od woli zgłaszającego. Byli na miejscu i słyszeli co się dzieje, powinni reagować, no ale co się dziwić to milicje żulka, zrobić wjazd na chatę starszej schorowanej kobiecie która napisała owikowi "giń człeku" które to wyrażenie nie jest w żaden sposób nawoływaniem do dokonania zbrodni to pierwsi  do interwencji, tu pełna ochrona aby lewackim oprychom włos z głowy nie spadł 

Opublikowano

Pamiętacie info, że problemy z internetem u Rusków natychmiast i bardzo wyraźnie odbiły się na ilości troli srających ruską propagandą, a naganiających na Brauna?

No to patrzcie na to:

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/partia-grzegorza-brauna-spada-polacy-wskazali-preferencje-sondaz/92jmpkv,79cfc278

Onet pisze "zaskoczeniem jest spadek poparcia dla Brauna". No ja jakoś zaskoczony nie jestem ;)

PS. A na forum ktoś coś zauważył? Bo ja tak :D

Opublikowano (edytowane)

No chyba @VRman popełniłeś błąd logiczny... :) Bo jeśli ruskie służby opłacają wg ciebie propagandę (co może być oczywiście prawdą) to oni raczej na 100% zadbają żeby TYM akurat osobom żadnego internetu nie zabrakło... Ergo - to co piszesz może być zbiegiem okoliczności. A jak piszą z Polski to tym bardziej nie może mieć na to wpływ dotyczący dostępności internetu w rosji.

3 godziny temu, ptys napisał(a):

No wiesz w tym przypadku policja która ochraniała tę bandę debili powinna reagować z automatu, wszak zgodnie z art. 255 § 2 Kodeksu karnego, kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni (w tym zabójstwa), podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Organy ścigania (policja/prokuratura) działają niezależnie od woli zgłaszającego. Byli na miejscu i słyszeli co się dzieje, powinni reagować, no ale co się dziwić to milicje żulka, zrobić wjazd na chatę starszej schorowanej kobiecie która napisała owikowi "giń człeku" które to wyrażenie nie jest w żaden sposób nawoływaniem do dokonania zbrodni to pierwsi  do interwencji, tu pełna ochrona aby lewackim oprychom włos z głowy nie spadł 

Bzdury piszesz. Dokładnie tak samo było w czasach marszów niepodległości. Też padały hasła z mowy nienawiści, antysemickie i rasistowskie. I policja tłumaczyła, że na miejscu żaden policjant nie będzie podejmował decyzji o tym, czy zaszło przestępstwo czy nie. To nie jest sytuacja, że ktoś bije dziecko albo babcię albo wybija szybę w kiosku gdzie jest ewidentne przestępstwo i wtedy się reaguje od razu. I piszę równo odnośnie np. marszów niepodległości i tej demonstracji z Łodzi.

Zresztą twój post metodą kopiuj-wklej można wziąć z argumentów lewicowych odnośnie marszów niepodległości. Były identyczne zarzuty do policji. :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, hubio napisał(a):

Coś ci się pomieszało bo ja tego filmu nigdy nie oglądałem :) I nigdy się nie zachwycałem. Bo nigdy nie oglądałem.

a to dobre XD

twoje antypolskie posty sa zachowane, m.in. te za ktore poleciales z laba XD

8 godzin temu, hubio napisał(a):

A to bardzo ciekawe... A z jakiego niby kraju powinien być ten oficer? :hihot:

trudno powiedziec, najbardziej sie uaktywniales obrazac Polakow jak ktos smial smiec informowac o przestepstwach imigrantow a to jest znana linia propagandowa ktora nie jest zwiazana bezposrednio z interesem tylko jednego kraju ;)

2 godziny temu, VRman napisał(a):

spadek/wzrost dla lewicy/brauna o 1% to jest nic, tam blad pomiaru jest znacznie wiekszy dla tych partii

ale milo patrzec jak lewica idzie ramie w ramie z braunem przy wynikach XDDDDDDDDD

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano
13 godzin temu, LeBomB napisał(a):

~~

nie pamietam juz

13 godzin temu, huudyy napisał(a):

bo skoro TOBIE to uwiera, to może sam to zgłoś? Ty to jesteś jak prawie każdy prawak taki krokodylek - wielka japa do kłapania i króciutkie łapy by cokolwiek robić :E

jak dla mnie to mozecie sie wszyscy wyzynac, przynajmniej jest zabawnie x DD 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kubikolos napisał(a):

twoje antypolskie posty sa zachowane, m.in. te za ktore poleciales z laba XD

Piszesz kompletne bzdury. Mam ciebie w ignorach i niepotrzebnie odwinąłem. Ja piszę, że nie oglądałem Zielonej Granicy a ty mi piszesz o jakiś antypolskich postach. Lab wiadomo jak skończył. W wątku o imigrantach walczyłem wyłącznie z rasistowskimi określeniami. Zresztą tutaj też. 2 razy w życiu użyłem tam słowa "Polaczki" (w określonym kontekście) i za to dostałem bana na 2 tyg. :) Zresztą od moda o wyraźnie jednych sympatiach politycznych. I nigdy więcej nie użyłem tego zwrotu bo przyjąłem do wiadomości argumenty strony przeciwnej o tym, że tak nas określali hitlerowcy. I właściwie to była jedyna moja antypolskość.... EOT...

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Nasze władze się martwią tylko własnym dostępem do koryta, więc nikt z tym nic nie zrobi, ale właśnie przeczytałęm, że Republika to za mało propagandy i za mało pro-ruskiej, więc specjalnie dla Brauniarzy będzie dedykowana stacja telewizyjna. Nie ufundowana przez Rosję bezpośrednio, ale prawie:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kto-stoi-za-newsmax-polska-w-tle-watek-powiazan-z-konfederacja/xwkjgfs

Opublikowano (edytowane)

A w Kremlince dzisiaj zauważyli, że rzecznik prasowa Donalda Trumpa zapytana o legalność planowanych ataków na odsalarki do wody pitnej, powiedziała

- zawsze działamy zgodnie z planem

Problem w tym, że w takich sytuacjach/kontekście, dokładnie takich słów używała wcześniej.. pani Zaharowa w Moskwie.

No co za przypadek. :E

"Konsultują się" ...ny.

Widać to od dawna i ze 20x w tym wątku to zauważałem, że i w metodach działania pisu widać metody Kremla, i w działaniach obecnej administracji prezydenta USA widać jak cholera. 

No i metodach działania Orbanienki na Węgrzech, to nie trzeba dodawać nawet.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
14 minut temu, Badalamann napisał(a):

Prawica zawsze w formie, zawsze suwerenna:

Cytat

Jeśli [Rosjanie] pomogą mi zidentyfikować bezpośrednie i negatywne skutki dla Węgier, będę bardzo wdzięczny. Jeśli pokażę coś takiego, będę miał szansę przekonać UE — dodał. Szef węgierskiej dyplomacji zabiegał też o usunięcie z listy sankcji rosyjskich banków.

Russkie śmieci mają wykazywać węgierski interes...

Typowo. Każdy kto popiera Orbana popiera Putina, a tym samym narusza polski interes. I nie zapraszam do dyskusji. Zapraszam na Białoruś :) 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Russkie śmieci mają wykazywać węgierski interes...

To są psy, nie ludzie. Na kolanach. 

image.thumb.png.4e4bba18f13fcb59083cc3ca05e7184c.png

więcej smaczków tutaj:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/czlowiek-orbana-zawsze-do-dyspozycji-rosjan-znamy-tresc-rozmow/rmmwmgl

Za 2 tygodnie przekonamy się, na ile Europa będzie mogła ruszyć naprzód z porządkowaniem swojej wschodniej flanki.

Ogólnie wybory na Węgrzech widzę raczej w czarnych barwach, Ordo Szuris i wszystkie największe prawicowe pokemony (Farage, Carlson) biorą się za obserwację wolnych wyborów na Węgrzech :E co następny to powiązany z Kremlem...

https://wiadomosci.onet.pl/politico/ostatnia-prosta-ordo-iuris-angazuje-sie-w-kampanie-na-wegrzech-desperackie-ruchy/bdj9vk6

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
Godzinę temu, ptys napisał(a):

msz polin jak zwykle w formie, gdzie się podziała jarmułka

Oj oj, ależ ta cisza była wymowna. 

Bardzo kręte i słabe tłumaczenie śliskiego Teofila. 

Tak w ogóle to zupełnie nie rozumiem tego zachowania Ukraińców wobec nas. Kilka gestów mogłoby zdecydowanie pomóc złagodzić trudną historię, włączając to tragedię z Przewodowa. 

Opublikowano

Kluczem do zrozumienia niezrozumiałego postępowania wszelkich władz, jest zmiana podejścia z tego prezentowanego przez mądre głowy zapraszane do telewizji czy podcastów, czyli że władze są władzami kraju - na spojrzenie przez pryzmat "władzę interesuje władza a kraj mają w dupie". Po prostu jeśli kraj na czymś zyska, ale polityk nie, to polityk nie kiwnie palcem, choćby podarowanie nowego mieszkania każdemu mieszkańcowi jego kraju, kosztowało go np. 10 sekundowy spacer. 

Jak tak zaczniesz patrzeć, to wszystko nagle nabiera sensu i w naszej polityce i w tej innych krajów. 

Opublikowano
Godzinę temu, zdunzdun napisał(a):

Tak w ogóle to zupełnie nie rozumiem tego zachowania Ukraińców wobec nas. Kilka gestów mogłoby zdecydowanie pomóc złagodzić trudną historię, włączając to tragedię z Przewodowa. 

Względy historyczne. Trudno wyjaśnić, jak u nas historię w szkołach nie serwuje się zbyt obiektywnie.

Opublikowano
21 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Względy historyczne. Trudno wyjaśnić, jak u nas historię w szkołach nie serwuje się zbyt obiektywnie.

Co ma historia do tego że uderzyli  rakietą w Polskie terytorium zabili 2 naszych obywateli a później na kanwie tych wydarzeń próbowali wciągnąć nas do wojny z Rosją, tak wiem lepiej o tym nie wspominać

Opublikowano
17 minut temu, ptys napisał(a):

Co ma historia do tego że uderzyli  rakietą w Polskie terytorium zabili 2 naszych obywateli a później na kanwie tych wydarzeń próbowali wciągnąć nas do wojny z Rosją, tak wiem lepiej o tym nie wspominać

Raczej kwestia prestiżu/wizerunku. Bo na początku ogłosili, że to na pewno rosyjska i to ustami prezydenta - czy świadomie kłamał - nie koniecznie, takie info mogło pójść z niższych szczebli, bo ktoś krył tyłek itd. Ale poszło w eter, to teraz dla zasady nie przyznają się do pomyłki.

Opublikowano

Na szczęście po następnych wyborach wróci pisuaria z konfiarzami i zamiast kilku milionów na to co wypluł Jaś Kapela, polecą miliardy za to, co wypluje Ojciec Dyrektor. 

Oczywiście, że oburza mnie dawanie kasy takim miernotom jak Kapela, a w ogóle za twórczość ze wspólnej kasy, w której brakuje na ratowanie życia chorych czy na zdrowe jedzenie chociażby.

Ale jakby takie coś było największą wadą jakiejkolwiek władzy, to skakałbym z radości ze szczęścia, że mamy tak świetny rząd.

Tysiąc lub tysiące razy więcej pisuaria wy(wali)ła w błoto przy zakupach niepotrzebnych Apaczy. Obecna władza zresztą też wywaliła miliardy w TVP, ale tego już krytykować "nie nada", bo co jeśli ludzi powiedzą "no właśnie! Żadnych miliardów od podatników na TVP!" i zapytają o to ile tam wysyłał Piss. 

Co ja w ogóle piszę. Przecież na samej tylko niekompetencji tak ten jak i poprzedni rząd marnowali dziesiątki/setki razy więcej corocznie. 

Szczerze, to wolę, żeby Jaś Kapela dostał 10 willi z basenem za nic, niż zobaczyć Brauniarzy oddających kraj ruskom albo  chociażby zapraszających tu tony hindusów bez żadnej weryfikacji kto to, do czego to, itd.