Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne trupy wypadają z szafy :E

6f93a0e0d6c6443d72ff9c9aafb440a71b94579560d2196e867e0e2476baac16.jpg

7 minut temu, trepek napisał(a):

Jak tak dalej pójdzie to za rok będzie się głosowało na Morawieckiego jako na mniejsze zło :E 

Już wolałbym na Memcena oddać głos niż na tego złodzieja. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Wychodzi na to, że ten cały "sygnalista" to nie dość, że krętacz i złodziej to jeszcze zwykły patus.

Tak tak to sie dopiero rozkręca i naturalnie wszyscy będą niewiarygodni :). Niech to może stwierdzą ludzie, którzy mają do tego kwalifikacje.

https://portal.abczdrowie.pl/kolejna-lekarka-przerywa-milczenie-to-sie-dzieje-wszedzie/7300597605554176a

Pięknie, że to szambo w końcu wybiło.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano

Takiego ścieku jakim jest ta tęczowa koalicja obywatelska to chyba nigdy w PL nie było. Że ludziom nie jest wstyd z takim k****m się identyfikować 🤣 

Niestety, to że ten cały czekoladowy rafał jeszcze nie jest ślizgany gdzieś na Białołęce pokazuje tylko że w Polsce nie tylko banderowska kolumna ma się świetnie. 

Opublikowano
20 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Takiego ścieku jakim jest ta tęczowa koalicja obywatelska to chyba nigdy w PL nie było. Że ludziom nie jest wstyd z takim k****m się identyfikować 🤣 

Niestety, to że ten cały czekoladowy rafał jeszcze nie jest ślizgany gdzieś na Białołęce pokazuje tylko że w Polsce nie tylko banderowska kolumna ma się świetnie. 

Pamięć złotej rybki. A do tego standardowo: prymitywne uprzedzenia, wulgarne teksty, cała masa ignorancji.

ot, prawica w pełnej krasie. 

Tak, jest za co krytykować KO, bo to co teraz odwalają jest niewybaczalne. Mimo z ten lekar sygnalista jest śmierdzący to wałkki są oczywiste. Ale to wciąż nie sa agregaty i cała budowa marki „red is bad” na kontraktach ARMiR. 

no, ale jak pisałem - pamięć Dory z gdzie jest nemo. :) 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman gadaj zdrów 😀 tylko zmień płytę bo ta odgrzewana melodyjka z tą prawicą to jak kulą w płot 🤣🤣 

Prawica w Polsce, buahahaha, chyba że wg tutejszych standardów pis to jest skrajnie nacjonalistyczno-szowinistyczna partia z aktywnym skrzydłem zbrojnym elimunącym wrogów politycznych 🤣🤣 

Konfederacja Korony Polskiej można przyjąć że jest prawicowym ugrupowaniem reszta to co najwyżej centrowe partie żąglujące hasłami według potrzeb wyborczych. 

BTW, nie oglądałem tego 'gdzie jest nemo' więc nie mam jak się odnieść 😀 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
7 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@GordonLameman gadaj zdrów 😀 tylko zmień płytę bo ta odgrzewana melodyjka z tą prawicą to jak kulą w płot 🤣🤣 

Prezentujesz prawicowe poglądy społeczne, dość często. Więc się nie wypieraj. 

Prawica w Polsce, buahahaha, chyba że wg tutejszych standardów pis to jest skrajnie nacjonalistyczno-szowinistyczna partia z aktywnym skrzydłem zbrojnym elimunącym wrogów politycznych 🤣🤣 

W Polsce ość podziału przebiega na gruncie światopoglądu, a tu PiS jest prawica w dychotomicznym podziale.

Konfederacja Korony Polskiej można przyjąć że jest prawicowym ugrupowaniem reszta to co najwyżej centrowe partie żąglujące hasłami według potrzeb wyborczych. 

KKP to banda oportunistów i cyników albo zdrajców. 

BTW, nie oglądałem tego 'gdzie jest nemo' więc nie mam jak się odnieść 😀 

Trudno. To wiedza dość ogólna. Polecam nadrobić. Może odnajdziesz tam wartości, które sprawia że nie będziesz już socjopatą :) 

Opublikowano

@GordonLameman Wybacz ale skoro kodeks wartości budujesz na podstawie wizji artystycznej i kinowym przekazie firmowanym serwowanym przez najbardziej komercyjne koncerny filmowe, to ja się zupełnie nie dziwię że wykazujesz tak wąskie ujęcie procesów poznawczych ;) 

No ale czego się spodziewać po kimś kto w zasadzie jest zwykłym echem medialnym, teoretykiem salonowym czy klikbajtowym ekspertem :lol2: 

Opublikowano
10 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Za późno na co? :E Obiektywnie patrząc to w 3 lata ogarnęli więcej niż PiS w 8. 
A został im jeszcze rok. Jeśli to będzie największa afera za rządów KO to jest to kapiszon w porównaniu do PiSu. Tak jak kapiszonem był Amber Gold. Bo to co robili lekarze było wiadomo od nastu lat, i od początku mówiłem o tym że to nie jest kwestia podatków i tego ile NFZ dostaje kasy, to jest kwestia zarobków lekarzy :) 

Tusk tutaj jednak mocno się minął ze sprytem. Aferę lekarzy w szpitalu trudno powiązać z całym środowiskiem KO w sposób spójny. Należało rzucić tę grupę zawodową ludziom na pożarcie, tym bardziej że lekarze sami się o to proszą. Bo się po prostu panoszą jak zawsze się panoszyli. 

Opublikowano
15 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@GordonLameman Wybacz ale skoro kodeks wartości budujesz na podstawie wizji artystycznej i kinowym przekazie firmowanym serwowanym przez najbardziej komercyjne koncerny filmowe, to ja się zupełnie nie dziwię że wykazujesz tak wąskie ujęcie procesów poznawczych ;) 

"wąskie ujęcie procesów poznawczych" to mowa trawa :) Miało brzmieć mądrze, a to stek bzdur.

Nie, nie buduje się na tym kodeksu wartości, ale w takich filmach animowanych można odnaleźć pewne wartości. Po to są robione. Ale ty tego nie zrozumiesz, bo jesteś socjopatą. I to z ego dalece wykraczającym poza możliwości :) 

15 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

No ale czego się spodziewać po kimś kto w zasadzie jest zwykłym echem medialnym, teoretykiem salonowym czy klikbajtowym ekspertem :lol2: 

I znowu - mowa trawa, słowa za którymi nie stoi znaczenie. :) 

O moralności, wartościach czy nawet filozofii wiem wielokrotnie więcej niż Ty. Szczególnie z Twoim socjopatyczno-podwórkowym etosem :)

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Fatality napisał(a):

No też widziałem, że niby jest nagranie ale chyba nie to co tu udostępnili. Chyba że nagranie pokazuje jak karmi te psy. Tak czy inaczej chłop powinien być uniewinniony ze względu na okoliczności. Jeśli sam dał się nagrać to niestety głupota.

Nie jestem po prawie, ale serio nie ma żadnego paragrafu, że sędzia może skorzystać z mózgu i wydać inny wyrok niż to co sugeruje artykuł? No w tym wypadku nie wierze, że się nie dało czegoś znaleźć. Nie zdzwiłbym się jakby sędzia była baba z 2 psami w domu

W tym porządku prawnym nie może, bez narażenia się na zbesztanie przez drugą instancję.  Należało pozbyć się tych psów w sposób prawnie dopuszczalny np. prowadząc do sytuacji polegającej na obronie koniecznej lub stanie wyższej konieczności. A tak, znamiona czynu zabronionego są wiec i wyrok jest. 

10 godzin temu, huudyy napisał(a):

Sorry ale póki co to jest to kolesiostwo I każdy robi dupochron na swoich - póki co nie mamy żadnych wyroków, ale jak dla mnie koleś jest delikatnie mówiąc niewiarygodny. 

Podkreślę jeszcze jedno - jeśli wiedział i siedział cicho o niby morderstwach pacjentów, sam powinien być odpowiednio osądzony. 

Nie wszystko co mówi pewnie jest prawdziwe, ale może niektóre rzeczy. Zweryfikować. Ale ja uważam że coś jest na rzeczy. Samorząd lekarski wyrzuca każdego kto powie złe słowo na "kolegę lekarza". On o tym wiedział i się nie wychylał.

Edytowane przez NotQuite
Opublikowano
5 minut temu, NotQuite napisał(a):

Tusk tutaj jednak mocno się minął ze sprytem. Aferę lekarzy w szpitalu trudno powiązać z całym środowiskiem KO w sposób spójny. Należało rzucić tę grupę zawodową ludziom na pożarcie, tym bardziej że lekarze sami się o to proszą. Bo się po prostu panoszą jak zawsze się panoszyli. 

Ja mam wrażenie, że oni mają wywalone na dalsze rządzenie... Albo opcja 2: mają na 2027 taką bombę, że albo maksymalnie przekupią czymś ludzi albo mają mega grubego haka na PiS i konfę. Na obecną chwilę to wygląda tak jakby chcieli oddać władzę...

A dzisiaj przechodziłem na osiedlu i z najgorszego balkonu w całym bloku (bardzo zaniedbany) dumnie powiewa flaga biało-czerwona, a obok wielki baner Brauna... Już współczuję Ukraińcom, którzy mieszkają w tym bloku ;D I widać gdzie Braun zbiera poparcie... Ale tego dowodzą też badania... Co najśmieszniejsze to przeciętny wyborca Brauna z wyjątkiem tematu jaka jest pogoda to nie miałby o nim z czym rozmawiać bo bądź co bądź Braun jest intelektualistą tylko oczywiście ma bardzo błędne poglądy... A jak jeszcze mamy się stricte trzymać jego programu wyborczego w sensie gospodarki to on kompletnie nie reprezentuje swoich fanatyków którymi jest często patologia alkoholowa mężczyzn, pracownicy fizyczni itp. Braun mocno wspiera przedsiębiorców i z tego co wiem nie jest za jakąś pensją minimalną itp. On tylko Ukraińców goni co się podoba tym jego fanatykom.

Opublikowano
9 godzin temu, huudyy napisał(a):

Debilom trzeba dać się wypowiadać, sami się oznaczają. 

Konferencja prasowa ministerstwa to też był hit. Trzeba to wyjaśnić czytaj : potrzeba nam trochę  czasu, żeby to zamieść pod dywan. :D

Opublikowano
5 minut temu, NotQuite napisał(a):

Nie wszystko co mówi pewnie jest prawdziwe, ale może niektóre rzeczy. Zweryfikować.

Absolutna racja.

Teraz, hubio napisał(a):

Ja mam wrażenie, że oni mają wywalone na dalsze rządzenie...

Raczej powtórka z rozrywki, to już kolejny raz jak KO odpuszcza sobie rządzenie w środku kadencji

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Pamięć złotej rybki. A do tego standardowo: prymitywne uprzedzenia, wulgarne teksty, cała masa ignorancji.

ot, prawica w pełnej krasie. 

Tak, jest za co krytykować KO, bo to co teraz odwalają jest niewybaczalne. Mimo z ten lekar sygnalista jest śmierdzący to wałkki są oczywiste. Ale to wciąż nie sa agregaty i cała budowa marki „red is bad” na kontraktach ARMiR. 

Pisowczyki jak zwykle widzą źdźbło u innych a u siebie belki nie zobaczą. Liczyć też nie umieją, bo pisowskie syny kradły miliardy ale jak jakiś lekarz ukradł 1,5mln to od razu rząd chcą dymisjonować, idioci.Jak Morawiecki zarabiał na kryzysach i 100 innych afer, nie to się nigdy nie wydarzyło.

Opublikowano

@huudyy Nie odpuszczają. Tylko nie wiedzą co z tym zrobić. Nawet z tą konkretną sprawa z Kacprzykiem. A ruszyła lawina info o tym co się dzieje w innych placówkach. Opieka medyczna to sprawa kluczowa i każdy "układ" stara się ją sobie zapewnić na możliwie najwyższym poziomie, możliwie najtaniej.

A z Kacprzykiem pewnie ustalają plany na rozwiązanie sprawy. Mocno go raczej nie docisną, bo mógłby zacząć mówić a tym samym pogrążyłby warszawskie elity KO.

Jakbym miał zgadywać to mogą wytoczyć jakieś oskarżenia prokuratorskie i iść w długi proces, tak by sprawa przycuchła, przynajmniej do po wyborach. A raczej na długo dłużej, bo proces potrwa wiele lat. To lekarz z kontaktami. Będzie chorował gdy zechce, świadkowie także. Jak trzeba to też obrońca czy nawet sędzia, albo i prokurator, to ze strony państwa. Jeśli to ważna sprawa dla samej góry to mogą się tak bawić latami ;) 

Opublikowano
32 minuty temu, huudyy napisał(a):

Raczej powtórka z rozrywki, to już kolejny raz jak KO odpuszcza sobie rządzenie w środku kadencji

Tylko w sumie to oni za bardzo nie porządzili. Pierwsze 2 lata przygotowywali się do rządzenia z Rafałem. Później przez rok chcieli a za bardzo nie mogli. A teraz to już nie wiem :E Gasimy pożary ? Za bardzo nie mają co odpuszczać.

Opublikowano

Ale mam bekę. W końcu na tym forum odezwali się zwykli ludzie (bo do tej pory to tu było jakieś kółeczko wzajemnej adoracji) którym nie podoba się to jak wygląda sytuacja w naszym kraju i to w jakim kierunku wszystko idzie. Tymczasem Gordon do każdego kto krytykuje obecny rząd - "typowy prawica" hehehe