Sam fakt, że płyta wspiera PCI-E 5 czy DDR5 wymusza odpowiedni poziom wykonania którego nie ma się co wstydzić. Płyty za 2k mogą mieć jeszcze więcej warstw PCB żeby np. bawić się w OC RAMu ponad 8000MT/s, ale dopóki nie masz zamiaru tego robić to po prostu wydajesz więcej pieniędzy.
AGESA jest ta sama, BIOS jest w dużej mierze ten sam tylko aktualizowany pod konkretne wyposażenie danej płyty.
Pograłem już z godzinkę. Klimacik jest niezły. Rzeczywiście czuć jakby grało się w stare Stalkery. No i gameplay podobny.
Co do wydajności to na razie mam 95-120 fps na max detalach z FG i DLSS Quality. Jakichś mocnych przycinek nie ma, crasha też jeszcze nie miałem. Bugów też na razie nie ma, ale to początek gry. Czasem jest chwilowy stutter typowy dla kompilacji shaderów w UE4/5, kiedy wchodzimy do dalszych lokacji.
Tak momentalnie ruszą do szturmów... na Polskę i Europę... Takie same bzdury pisane na labie jak te o tym, że rosjanie mają proce zamiast czołgów... Już rok temu mieli się poddać... A co będzie jak zamrożenie konfliktu spowoduje nastanie pokoju? Jak putin weźmie tą część Ukrainy i zajmie się innymi sprawami, ważnymi w świecie jak gospodarka i da sobie spokój z wojną? Wtedy co będziesz pisał?
Zapytam wprost @Badalamann i parę innych osób z tego wątku: czy chcecie aby wybuchła III wojna światowa i aby NATO włączyło się w ten konflikt? TAK czy NIE. Bo jak poznam odpowiedź na to pytanie to właściwie nie ma co dalej dyskutować.
Rekomendowane odpowiedzi