Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba żeś głową upadł na coś twardego, że takie pierdololo uskuteczniasz.
Gdzie zdradził? Kiedy zdradził? Jak zdradził?
Kto mu postawił zarzuty? Ile lat siedział za popełnione zbrodnie na rzecz Moskwy?

Swój jad to sobie możesz między cztery litery wsadzić, a nie ludzi o propolskich poglądach obrażać.
Aż mnie zachęciłeś aby zrobić uprzejmy donos...

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

A co to? Wolność słowa się przestaje podobać? Tylko dlatego bo uważam, że tego ruskiego śmiecia, tego zdrajcę, podszywańca, gnidę i pachołka moskiewskiego trzeba wysłać na Kamczatkę? 🤔

Cytat

there's a big difference between confidence and arrogance

Tutaj jest wolność słowa - możesz wypowiedzieć się w każdym temacie. Oczywiście stosując się do netykiety i ogólno-przyjętych zasad komunikacji.

Jeśli nie potrafisz znaleźć odpowiednich niewulgarnych słów i sięgasz po te wulgarne, nacechowane negatywnie to nie ma innego wyjscia niż :bicz:

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Chyba żeś głową upadł na coś twardego, że takie pierdololo uskuteczniasz.
Gdzie zdradził? Kiedy zdradził? Jak zdradził?
Kto mu postawił zarzuty? Ile lat siedział za popełnione zbrodnie na rzecz Moskwy?

Swój jad to sobie możesz między cztery litery wsadzić, a nie ludzi o propolskich poglądach obrażać.

Rozbiór Ukrainy z ruskimi to jest według Ciebie pro-polskość?

3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Niczego innego się nie spodziewałem. Jedyne w czym jesteście dobrzy. Szmalcownictwo we krwi.

3 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a):

Tutaj jest wolność słowa

Ja rozumiem z perspektywy zasad panujących tutaj.

Ja pytam jego jako orędownika wolności słowa który złożył się jak origami czytając coś co jemu nie odpowiada. 

Tak jak Ci od HWDP co potem na policję latają. :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, RyszardGTS napisał(a):

No i elegancko. Chyba że Tusk coś kombinuje i tworzą tematy zastępcze. Rano o tym że CPK rusza bo jest kasa, teraz to.

To więcej niż pewne. Rudy znowu się chwali, że coś załatwił pomimo tego, że nie załatwił albo Ukraińcy go robią w jajo. Dopóki trwa wojna i Zelenski lata po świecie zbierając kasę i sprzęt na Ukraine to żadnych ekshumacji nie będzie. To jest temat na którym Ukraina może stracić dużo w oczach świata, a zyskać trochę u Polaków od których już nic nie dostanie bo nic już nie mamy do oddania:E

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano

Tak czy inaczej dobrze... Mimo, że personalnie aspekty historyczne to nie jest dla mnie priorytet.

Ale cynik we mnie niestety podejrzewa, że to nie szacunek, a strach przed administracją Trumpa.

Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Rozbiór Ukrainy z ruskimi to jest według Ciebie pro-polskość?

Niewciąganie Polski w konflikt z mocarstwem atomowym i surowcowym to propolskość.
Stawianie interesu polskich repatriantów i przesiedlenia ich na obecne tereny polskie zamiast banderolubnych Ukraińców to propolskość.
Domaganie się ekshumacji zarżniętych bestialsko obywateli II RP przez Ukraińców to jest propolskość.
Krytyka bezmyślnego przekazywania polskiego majątku w postaci uzbrojenia WP bez stawiania żadnych warunków to jest propolskość.
Krytyka utrzymywania drugiego narodu na koszt podatnika obywatela Polski to jest propolskość.
Domaganie się aby to polskie symbole narodowe dominowały w polskich urzędach i instytucjach państwowych to jest propolskość.
Stawianie interesu polskie obywatela nie jest antypolskie!! Przekoduj sobie ten tok rozumowania bo im więcej osób o tak skrzywionym patrzeniu na rzeczywistość tym większe prawdopodobieństwo, że puścicie nas wszystkich z torbami.

7 minut temu, crush napisał(a):

Niczego innego się nie spodziewałem. Jedyne w czym jesteście dobrzy. Szmalcownictwo we krwi.

Z reguły stronię od zgłaszania. Wychodziłem z założenia, że wolę posłać komuś kilka "wujów" zamiast donosić, ale z drugiej strony po jednym baniku stwierdziłem, że będę się powstrzymywał od ostrego języka albo w ostateczności zgłoszę.
Nie trawię wiele osób ze sceny politycznej, uważam ich za totalnie szkodzących interesom obywateli i Polski, ale nie przychodzi mi do głowy żeby kogoś odczłowieczać i tak poniżać. Czysty jad.

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, Michaelred napisał(a):

ale wg ciebie to pro rosyjskosc. 

a tu ładnie wytłumaczył twój ulubieniec

Nie no wiadomo. Rozebrać wraz z ruskimi kraj który napadli to nie jest pro-rosyjskość.

Pokłady czystego IQ znów w akcji.

Nie interesuje mnie ten dziad leśny. Chyba, że nekrolog. To wtedy napisz nawet PMkę.

Interesuje mnie to co wypisuje aktywny poseł na sejm.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, crush napisał(a):

I tak będzie dopóki nie pojawi się alternatywa.

23 godziny temu, Umpero napisał(a):

@crush jest Konfederacja :flaga:

Konfederacja to bardzo marnej jakości alternatywa dla PIS/KO i zupełnie nie rozumiem, dlaczego tu kilku z Was oraz ok. 10% wyborców popiera bezgranicznie takie coś? Wielu z nas tu obecnych bardzo trafnie wyjaśnia oraz masakruje tą partię i żeby wyjaśnić doszczętnie to towarzystwo nie trzeba być jakimś mocnym kujonem.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

Nie no wiadomo. Rozebrać wraz z ruskimi kraj który napadli to nie jest pro-rosyjskość.

ale nie moze byc jednoczesnie pro polskosc? Tzn zakladasz, ze Niemcy, Francja itd moga robic biznes z Ruskimi i wtedy jest ok, ale jak Polska by chciala to juz ruskie onuce?

Opublikowano

Niestety widzę już że crush wcześniej czy później zostanie zbanowany, to tylko kwestia czasu kiedy dojrzą jedno zakazane słowo za dużo i aktywiszcza znowu dopną swego jak na labie.

18 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

No i elegancko. Chyba że Tusk coś kombinuje i tworzą tematy zastępcze. Rano o tym że CPK rusza bo jest kasa, teraz to.

Sikorski, teraz Tusk, co oni z tym Wołyniem? Przecież jak opozycja wspominała o Wołyniu to wyznawcy KO atakowali wszystkich że teraz są ważniejsze sprawy na wojnie niż kręcenie Wołynia xD

Każdy człowiek z IQ >30 od razu wiedział że to jedyny moment jaki mamy na negocjacje w tej sprawie.

I nawet mimo wojny ukraina czuła się na tyle silna że nam odmawiała, ciekawe co się zmieniło, może faktycznie strach przed USA i nagle przestało się opłacać tak oscentacyjnie ignorować nasz kraj.

59 minut temu, crush napisał(a):

@Kamiyanx Dowiem się czy określenie "nachodźca" jest akceptowalne ku wspólnej koegzystencji? Bo ani "imigrant", ani tym bardziej "azylant" używać nie zamierzam. Powtarzam, że pytam serio by wilk był syty i owca cała.

Nie odpowie wiadomo ale dlaczego nie po prostu przestępcy? Skoro ktoś łamie prawo i nielegalnie przekracza granicę to jest po prostu przestępcą. Na przestępców w dużej ilości można mówić bydło, czemu nie.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Michaelred napisał(a):

ale nie moze byc jednoczesnie pro polskosc? Tzn zakladasz, ze Niemcy, Francja itd moga robic biznes z Ruskimi i wtedy jest ok, ale jak Polska by chciala to juz ruskie onuce?

Każdy kto robi z nimi biznes to onuca.

I tak. Są Polacy którzy również to aktualnie robią i powinny się tym zająć służby.

Opublikowano
8 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

To była aluzja do tego "pocenia", które da tyle, co nic. W sumie ciekawe, że nadal wierzymy w takie mity.

To nie są mity, tak bokserzy odwadniają się przed ważeniem, żeby zmieścić się w limicie wagowym

Opublikowano
Teraz, kubikolos napisał(a):

że teraz są ważniejsze sprawy na wojnie niż kręcenie Wołynia xD

Bo to prawda. Wiadomo, że jakby udało się oficjalnie tą sprawę rozwiązać to jest to pozytyw. A, że i u nas i u nich zawsze będą patusy wielbiące zbrodniarzy? Niestety.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Szach mat :faja:

I tak i nie.

W Polsce nie mamy prawa precedensu ale orzecznictwo sądów wobec "jechania po politykach [w tym po prezydencie] stanowi że politycy muszą być gotowi na mocną krytykę w internetach, znacznie mocniejszą niż w realnym świecie i internautom wolno znacznie więcej"

Oczywiście nie powinno się przekraczać pewnej linii, jakiej linii? nie wiadomo bo w Polsce nie mamy prawa precedensu by było wiadome jakiej linii. Po prostu "nie jechać po kimś jak po szmacie a tym bardziej nie próbować komuś grozić [groźba karalna] "

Edytowane przez RyszardGTS
Opublikowano
43 minuty temu, RyszardGTS napisał(a):

A jednak.

Niezłe lobby się ustawiło za tym pisowskim misiem.

Opublikowano

Kto ciągle gadał, że za Tuska CPK nie zostanie budowane? Tylko wyłącznie PiS-iory, Konfederaci oraz Razemki 8:E. Każdy rozsądny wiedział, że zacznie się budowa CPK, choć w zmienionej formie i nie trzeba było słuchać tych na prawicy oraz Razemków.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

@Mar_sTo co już nie będzie można mówić ciapaty na koleżkę z klatki obok? Ale jemu to nie przeszkadza :E Tak samo mi nie przeszkadza jak mówią na mnie białas.

Jeszcze na labie pisałem o tym słowie: "ciapaty" więc mam trochę informacji... Zostało utworzone przez polskich emigrantów :) Nie jest sprzeczne z prawem w sensie znieważenia jakiejś grupy, takie jest stanowisko sądów (niektóre postępowania wciąż trwają) choć Rada Języka Polskiego rekomenduje nie używanie go i jednoznacznie określa jako obraźliwe. No i w potocznym rozumieniu jest obraźliwe... Sam tez na labie raportowałem czasami jego używanie. Generalnie to tak jak pisałem na labie w wątku o imigrantach i innych wątkach. Pisać można o wszystkim, ale bez generalizowania i obrażania. I tak chyba najlepiej. Natomiast język forów i internetu rządzi się swoimi prawami. Na FB czasami są dużo gorsze wyzwiska.

Natomiast też po swoich perypetiach na labie trochę inaczej na to wszystko patrzę bo po pierwsze naprawdę na forum komputerowym w offie trzeba nieco odpuścić, a po drugie jak usłyszałem ostatnio o zabójstwie "honorowym" w UK 10 letniej Sary albo słyszy się o ciągłych gwałtach i przestępstwach imigrantów z krajów islamskich to trudno nie zrozumieć ludzi piszących o całej grupie jako "bydło". Nie pochwalam tego, sam nie używam takich określeń, ale rozumiem...

Podsumowując - można bardzo precyzyjnie coś napisać tak żeby każdy wiedział o co chodzi bez używania słów obraźliwych wobec całej mniejszości albo grupy.

Edytowane przez hubio