Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, sabaru128 napisał(a):

Możecie mi powiedzieć o co chodzi

Kliknąłeś? O to chodzi.

Wchodzisz na TVN24, a tam nagłówek "DWORZEC ZAMKNIĘTY Z POWODU ŚMIERTELNEGO WIRUSA".

Dworzec w Kenijskim Pcimiu, bo Mokebe dostał wirusa od małpy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Pisalem o Usa. My wiadomo jestesmy zapoznieni jak zwykle.

Zamiast pisać o opóźnieniu, to ja bym raczej podziękował PiSowi. Jakoś tak się fascynująco dzieje, że gdy do władzy dochodzi prawica i bierze kurs na religię, to ludzie coraz bardziej odchodzą od Kościoła. W zasadzie do religii mamy już chyba mocno "czeski" stosunek.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

Zmieni się trochę klimat polityczny za rok, pięć czy dziesięć i trafisz na śmietnik historii z tymi transami i urojonym konsensusem naukowym :placz2:

Prorosyjska, populistyczna prawica również pewnego dnia trafi na śmietnik historii :).

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Historia nie pokazuje że prawica trafi na śmietnik historii, prędzej spotka to skrajną lewicę z LPG ale w rzeczywistości ten podział jest raczej nie do zabicia i na śmietnik trafią tylko odłamy z urojeniami.

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, crush napisał(a):

Oczywiście, że nie jest. Bo standardem jest afirmacja. To nie jest badanie tylko kółko różańcowe. To jest badanie wśród katolików dowodów na istnienie Boga.

Absurd.

Bzdury :)

Przyjrzyj się tytułowi? Jest mowa o metodologii badania tego jak i dlaczego w głowach niektórych osób pies stał się człowiekiem i zastąpił zstępnych ("psiecko"). Szukanie w tym afirmacji wynika z Twojej złej woli i tego, że po prostu chcesz narzekać.

56 minut temu, crush napisał(a):

Czy w Chinach też pochylają się nad palącymi problemami psiecka?

Nie wiem. Jeśli chcesz tego użyć jako argumentu to dowiedź tego w jedną lub drugą stronę. 

Ale czy Chiny są wzorem? Szczególnie w kontekście wolności osobistej? :) 

Albo, zrobię to za Ciebie, ale obiecaj, że zamknie Ci to twarz, ok?

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8394147/

Tu nagłówek:

image.png.99931e4c2eff7e88d7cb3d3a7eb87fc0.png

Tak, ten artykuł dotyczy Chin. Tak, jesteś ignorantem. Tak, twój argument to inwalida. :E

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
13 minut temu, Michaelred napisał(a):

Pisalem o Usa. My wiadomo jestesmy zapoznieni jak zwykle.

Nie, jeśli już to USA jest opóźnione, w Polsce już się przekonaliśmy jaką katastrofą dla funkcjonowania państwa i szczególnie gospodarki są rządy pseudo prawicy.

• Upvote 3
Opublikowano
10 minut temu, kubikolos napisał(a):

Historia nie pokazuje że prawica trafi na śmietnik historii, prędzej spotka to skrajną lewicę z LPG ale w rzeczywistości ten podział jest raczej nie do zabicia i na śmietnik trafią tylko odłamy z urojeniami.

Czy prawica miała rację kiedykolwiek w historii? 
Prawica/konserwatyści blokowali (próbowali...) nawet prawa pracownicze, związki zawodowe, zakaz pracy dzieci etc. 

A mój ulubiony przykład dotyczył nakazania lekarzom mycia rąk po sekcji zwłok a przed przyjęciem porodu. Lekarz, który to zaproponował został przez konserwatystów wyśmiany, księża go z ambony wskazywali. A samo to znacznie ograniczało śmiertelność kobiet przy porodzie. Googlnij sobie postać Ignaza Semmelweissa.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Zamiast pisać o opóźnieniu, to ja bym raczej podziękował PiSowi. Jakoś tak się fascynująco dzieje, że gdy do władzy dochodzi prawica i bierze kurs na religię, to ludzie coraz bardziej odchodzą od Kościoła. W zasadzie do religii mamy już chyba mocno "czeski" stosunek.

No kto by pomyślał, że ludzie nie lubią jak im się do gardła wpycha Jezusa, dokładnie tak samo jak nie lubią wpychania gender freak'ów. 🤔

Przełomowe odkrycie! 😯

9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Szukanie w tym afirmacji wynika z Twojej złej woli i tego, że po prostu chcesz narzekać.

No niestety ale bazuję na innych tego typu abstrakcyjnych konceptach socjologicznych.

Afirmacja to teraz podstawa. Uśmiechnij się i zaakceptuj siebie! ☺️

11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie wiem. Jeśli chcesz tego użyć jako argumentu to dowiedź tego w jedną lub drugą stronę. 

Ale czy Chiny są wzorem? Szczególnie w kontekście wolności osobistej? :) 

Są wzorem w dziedzinie rozwoju gospodarczego. Pragmatyczne kraje są wzorem w tworzeniu ludzi przydatnych.

A my tymczasem tworzymy kolejnych bezużytecznych socjologów pochylających się nad problemem jednostki identyfikującej się jako banan. W przerwie rozważamy co się stanie jak z produkcją w Chinach coś pójdzie nie tak.

Opublikowano
12 minut temu, Michaelred napisał(a):

No ale w usa prawica wlasnie wraca po latach lewaczenia.

W USA prawica wraca dopiero teraz, w Polsce wróciła 9 lat temu (wszyscy się przekonaliśmy jakie katastrofalne skutki to przyniosło) wniosek jest taki, że to USA jest opóźnione.

Mam to narysować żebyś zrozumiał? :lol2:

Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Oj, nie doczytałeś.

przeczytaj chociaż screen. I miej honor przyznać się do błędu.

Gdzie tam jest informacja o tym, że jest to artykuł stworzony na Chińskim uniwersytecie?

Część z autorów nie wywodzi się z chińskich uniwersytetów.

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Jaja sobie robisz?

Na mobilce mi się to nie rozwijało. Może przez zamulający dzisiaj VPN.

Więc tu zwracam honor.

To jeszcze trzeba by zobaczyć zestawienie najpopularniejszych kierunków u nich i na zachodzie.

No i porównać wnioski.

Opublikowano
8 minut temu, Michaelred napisał(a):

@Digger

To ty nie rozumies i bierzesz bardzo waski horyzont czasowy. Pierdolety woke i teczyzm zaczely sie w Usa duzo wczesniej niz u nas.

Przecież ludzie 9 lat temu nie chcieli postępowego peło to zagłosowali za prawkami, którzy mieli przywrócić stare czasy dobrobytu (których nigdy Polsce nie było:lol2: ale to nie ważne dla prawactwa) przecież to samo się dzieje teraz w USA.

I nie wiedziałem, że w Polsce nigdy nie było lpgt i lewaków i dopiero rok temu Czaskoski z Tuskiem ich zaczęli przemycać. :lol2:

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@sabaru128

1. Kliknąłeś, leci kaska z kliknięć i reklam

2. Ludziom trzeba mówić, że 10-18 stopni pod koniec listopada nie jest normalne, tak samo jak nie jest normalne, że jednego dnia masz -2 w nocy 3 w dzień, drugiego 2-5 w nocy 10-18 w dzień, a za trzy dni znowu -2 w nocy 3 w dzień. 

Opublikowano
6 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/soboty-tez-niehandlowe-tak-jest-propozycja-zmian-w-przepisach/18gbqx4

To jest dobre, wolne soboty :E

Co tydzień w piątek zakupy na trzy dni :rotfl: 

"Bujara zasugerował również, że poza skróceniem godzin pracy w soboty warto rozważyć wcześniejsze zamykanie sklepów także w dni robocze. Jego zdaniem powrót do godzin sprzed pandemii, kiedy sklepy zamykano o 21 zamiast o północy, mógłby przynieść lepszą równowagę na rynku pracy.

— W żadnym innym kraju sklepy nie są otwarte do północy czy przez całą noc. To przesada — mówił. Zaproponował, by sklepy zamykały się w tygodniu o 21, a w soboty jeszcze wcześniej — o 18 lub 19."

Czy on był kiedykolwiek w sobotę wieczorem w sklepie? Mam wrażenie, że nie :E

https://puncs.pl/alfred-bujara/

Teraz to już rozumiem, to zwykły nierób związkowy.