Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Umpero napisał(a):

Kim oni są, że praktycznie wszystkie miejskie, polityczne osły bały się zagłosować za aby przypiłować ekooszołomów?

Jeżeli faktycznie tak było to jeżeli tam nie ma ludzi z ich rodzin, to jedyne co mi przychodzi do głowy, to dlatego że:

1. Mniej kosztuje danie im jakiegoś lokalu do użytkowania niż czyszczenie po nich większej ilości elewacji i odklejania od asfaltu jak się zgromadzą w ramach większych protestów.

2. Są wyborcami, a polityka u nas jest bardzo populistyczna, zatem każdy głos się liczy, a że to młode pokolenie, to się im pobłaża, bo ich status wyborcy będzie trwał dłużej niż seniorów. 

Opublikowano

Ale jak wspomniałem to młode pokolenie jest, przez co istnieje ryzyko, że mogą zacząć zrzeszać więcej młodych ludzi, niekoniecznie w celu przyklejania się do asfaltu czy oblewania czegoś farbą. Ryzyko wyewoluowania po prostu do czegoś większego i utraty głosów. 

Wystarczy że zaczną gdzieś jojczyć, że partie zabierają kasę czy lokale organizacjom zrzeszającym młodych ludzi. Jak się zrobi z tego aferę, to nikt nie będzie patrzył na to jakie to organizacje, bo będzie się liczyła opiniotwórczość takiego przekazu wśród młodych.

Opublikowano
58 minut temu, CajraX napisał(a):

No mi się na przykład tak polepszyło, że pracując na średnim stanowisku urzędniczym zarabiam 200 zł więcej od pani sprzątaczki. Gdzie odpowiedzialność za pracę i wykonaną dokumentację jest na zupełnie innym poziomie, ale o tym chyba nie trzeba pisać.

Ja co prawda nie pracuję w budżetówce ale biorąc pod uwagę inflację to po kilku latach zarabiam ledwo trochę lepiej mając znacznie większą wiedzę, umiejętności i odpowiedzialność...

Opublikowano

No są, no i? Tylko niech dopisze, że chodzi o komórki pozyskane wiele lat temu, za odpowiednimi zgodami. Nie będę się rozpisywał tutaj, mogę więcej napisać w temacie do tego przeznaczonym, bo chodzi o linie komórkowe takie jak WI-38, MRC-5, HEK-293 i PER.C6 (jak ktoś chce to wpisując którekolwiek z tych 4 oznaczeń znajdzie informacje co to jest i jak pozyskano).

Problem tylko w tym, że wielu osobom wystarczy taka zdawkowa informacja, by zostać odpowiednio nastawionym. Polityka opiera się na półprawdach i niedomówieniach. 

• Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, Camis napisał(a):

Jezus PAN i konfederuskich! akurat z tym zdaniem zgadzam się z Ewą :E

No przyznaj się, że czujesz mięte do Ewy, ale nie masz odwagi się przyznać.

No niestety, ale Ewa nie gustuje w lewoskrętnych urojeniach :hihot:
Zatem musisz się zadowolić taką Wcisło np. Może też Jachira nie odmówi... :lol2:

Opublikowano

Kolego @Umpero czy mogę poznać powód Twojego zgłoszenia zawartości posta kolegi? Bo nie podałeś a ja szczerze mówiąc nie wiem o chodzi.

Zgłaszamy zawartość która narusza regulamin, a nie dlatego że nam się nie podoba.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Serio wam sie w ostatnich powiedzmy 10 latach pogorszył standard życia?

W 2015 roku mogłem wybudować świetny dom za ~300k zł, na wysokim standardzie. Obecnie bez 800k-1 mln nie ma co podchodzić. Czy moja pensja wzrosła 3 krotnie? Nie. To świetnie mi się standard życia polepszył.

Od 2015 roku jest marazm, nie powiedziałbym że się standard pogorszył, ale również nie polepszył mimo że gospodarka jest 70% większa. Problemem jest właśnie likwidowanie klasy średniej, i dociskanie różnych grup społecznych. 

Macie mniej sprzętów agd robiących za was różne rzeczy? Starsze i gorsze odkurzacze? Czy jednak robota? I na szybko jakiś pionowy?

I niby mam się cieszyć że mogę sobie kupić sprzęt AGD? :E Dziękuje komunizm już mieliśmy. Postęp jest nazywany postępem bo mógłbym sobie po 10 latach pozwolić na dwa odkurzacze, a nie na jeden w dalszym ciągu i ten sam. 

Musieliście zrezygnować z posiadania samochodu? Czy jednak macie w rodzinie pojazdy lepsze, nowsze i w większej ilości?

Bez zmian. Ceny samochodów tak wywaliło, że z pewnością dużo osób musi oszczędzać kolejne 2-3 lata więcej. Świetny, 10 letni postęp! 

Z tej biedy zaczęliście uprawiać warzywa i owoce w ogródkach czy odwrotnie, rezygnacja z praktycznych upraw na rzecz roślin ozdobnych i ładnego trawnika?

Od kiedy marazm jest równoważony biedą i zjazdem? 

Namacalnie tego postępu nie czuć, i to boli najbardziej. A spłycanie pensji wyjdzie bokiem już niedługo, przyszłoroczne podwyższenie minimalnej zabije kolejne części gospodarki bo wydajność pracownika (jak również gospodarki) nie rośnie tak szybko jak jego pensję.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Mar_s sorki mały missclick. Co prawda otworzyłem tą opcję, ale stwierdziłem, że to bez sensu i chcąc się przełączyć na kvmie na drugiego kompa myślałem, że to zrobiłem i zacząłem stukać na klawiaturze i chyba się wysłało.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
32 minuty temu, LeBomB napisał(a):

że chodzi o komórki pozyskane wiele lat temu,

Pozyskane w latach 70'tych, jak się nie mylę. Prawda?

Ciekawe co taka Pani Ewa powiedziałaby na temat leczenia hipotermii, gdzie praktycznie cała wiedza pochodzi z eksperymentów III Rzeszy, które to bestialsko przeprowadzali na więźniach (oczywiście więźniowie ginęli).

Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

@Mar_s sorki mały missclick. Co prawda otworzyłem tą opcję, ale stwierdziłem, że to bez sensu i chcąc się przełączyć na kvmie na drugiego kompa myślałem, że to zrobiłem i zacząłem pisać i chyba się wysłało.

Hahahahha

ale hipokryzja wyszła.

narzekasz na to, że lewica domaga się cenzury, a sam zgłaszasz to co ci się nie podoba 😂😂😂😂😂😂

btw.

Zajączkowska jest fanką najgłupszych prawicowych urojeń. Takich, które można obalić mając internet i IQ nieco wyższe niż szympans.

moze ona internetu nie ma? :)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Zajączkowska jest fanką najgłupszych prawicowych urojeń. Takich, które można obalić mając internet i IQ nieco wyższe niż szympans.

W dalszym ciągu całkiem nieźle na tle innych polityków :)

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Hahahahha

ale hipokryzja wyszła.

narzekasz na to, że lewica domaga się cenzury, a sam zgłaszasz to co ci się nie podoba 😂😂😂😂😂😂

Nie inputuj znowu koledze. Zgłaszają tutaj twoi koledzy, ktorymi tak sie chwalisz jak lajkuja twoje wpisy;)

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano

@Camis czytać umiesz ze zrozumieniem czy dalej kreujesz swoją rzeczywistość?
Tak. W pierwszym odruchu chciałem zgłosić, ale stwierdziłem, że po kiego grzyba.
Dalej nie mam zamiaru się tłumaczyć bo i tak żyjecie w swojej bańce.

17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

moze ona internetu nie ma? :)

Jakich urojeń? Leci bez trzymanki po wszystkich idiotyzmach uśmiechniętej koalicji i nie daje sobie w kaszę dmuchać tyn wszystkim hipokrytkom z KO i wariatkom z Lewicy.
No to jak ta Wcisło? Fajna babeczka? Czy może lecimy uprzedzeniami i hipokryzją?
Cała masa po drugiej stronie jest wariatek, ale nie widzę tutaj grillowania ich przez lewostronnych.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Prawica w Polsce od zawsze zbudowana jest na hipokryzji i moralnym zepsuciu :)

Moralne zepsucie to masz po całej drugiej stronie więc nie mam pojęcia jakie okulary nosisz, ale zmień bo zmieniają perspektywę postrzegania rzeczywistości.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Umpero napisał(a):

Jakich urojeń? Leci bez trzymanki po wszystkich idiotyzmach uśmiechniętej koalicji i nie daje sobie w kaszę dmuchać tyn wszystkim hipokrytkom z KO i wariatkom z Lewicy.
No to jak ta Wcisło? Fajna babeczka? Czy może lecimy uprzedzeniami i hipokryzją?
Cała masa po drugiej stronie jest wariatek, ale nie widzę tutaj grillowania ich przez lewostronnych.

Wszystkich jej urojeń. Leci bez trzymanki i bez rozumu. :)

4 minuty temu, Umpero napisał(a):

Moralne zepsucie to masz po całej drugiej stronie więc nie mam pojęcia jakie okulary nosisz, ale zmień bo zmieniają perspektywę postrzegania rzeczywistości.

mmmf free, Winnicki, Kurski, a to tylko wierzchołek :)

:E :E :E :E :E

Edytowane przez GordonLameman