Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 4 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez tgolik · Opublikowano
@Element Wojny Skądś to znam. Człowiek od obsługi systemów informatycznych, bez których firma nie jest w stanie już funkcjonować - i jest jedyną osobą, która zna się na tych czarach. Gdy próbuje się zwolnić, na kierownictwo pada blady strach. -
Przez Pan Ciastovy · Opublikowano
właśnie po takich januszach kupuje się sprzęt uszkodzony, a po za pytaniu czy coś było robione? Niee, Panie ja się na tym nie znam... a na płytce brakuje drobnicy -
Przez RTX5090 · Opublikowano
Jak na tydzień z kawałkiem - to praktycznie brak wycieku wydajności -
Przez Element Wojny · Opublikowano
Bo oni popełnili błąd już na etapie podejmowania decyzji "co dalej" - idziemy w czysty gejming, robimy gry, czy może raczej w coś innego, ukierunkowane wsparcie techniczne, typowe 3rd party? Czy zamierzamy zrobić coś innego, będziemy próbować innowacyjnego podejścia by się przebić, czy jednak ryzykujemy pójście w to samo, co robią już wszyscy inni, mając na uwadze, że przebicie się w takim tłumie będzie niezwykle trudne? Jak dla mnie już tutaj zawalili, wystarczyło trochę rozejrzeć się na rynku, na co jest zapotrzebowanie, a czego jest nadmiar. Tak jak u mnie w firmie, mamy pierdyliard aplikacji do Service Desku czy na 1st Line, ale jak szukaliśmy specjalisty DaaS to 7 miesięcy wisiało ogłoszenie, ponawiane 2 razy, bo nikt nie zaaplikował. Za moim czasów studenckich podobnie - jak na rynku brakowało hydraulików czy spawaczy (i oferowano niezłe pieniądze) to wszyscy szli studiować marketing i zarządzenie, i po kilku latach tylu się ich narobiło, że wspólnie podpierali kasy w Lidlach i Tesco. Sporo ludzie idzie za tłumem, zamiast celować w sektory, w których brakuje specjalistów. Ja w zeszłym roku zrobiłem łącznie 6 certyfikacji z Dante (https://www.getdante.com/) - dzięki temu czuję się pewniej na rynku pracy, bo nikt w firmie u mnie tego nie ma, moi szefowie nawet nie wiedzą co to jest, a przecież cała nasza infrastruktura AV w firmie się na tym opiera -
Przez tiger2280 · Opublikowano
Czytałem kiedyś taki artykuł https://www.benchmark.pl/aktualnosci/amazon-games-i-maverick-games-w-drodze-nowa-gra-samochodowa.html 1 czerwca chyba się ukazał tego roku i nadal cisza zero informacji czy było coś więcej na temat tej gry czy tylko ja więcej nie czytałem? Bo ogólnie ja przestałem czytać te ich artykuły o informatyce bo nie mam przeglądarki Opera gdzie tam miałem ciekawe artykuły dotyczące właśnie spraw komputerowych i ogólnie takich informacji ale jeszcze tam również były informacje na temat premier gier.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi