Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

No i niektórzy będą mieli skrócony czas pracy, chciała minister dobrze, a wyszło jak zawsze.

https://www.money.pl/pieniadze/skrocony-czas-pracy-pieniadze-dla-firm-i-samorzadow-jest-lista-7211794885077952a.html

W małych Januszeksach jestem pewien, że pracownicy dalej będą pracować 5 dni w tygodniu, a Janusz im odpali 25% z tego co dostał :E 

Ale i tak urzędy nie powinny być tym objęte :) 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Tak, jasne, lepiej, żeby pracować przez 5 godzin, a przez 3 godziny UDAWAĆ, że się pracuje bo to codzienność w polskich urzędach.... ;D I tylko mi nie pisz za chwilę, że w takim razie robić redukcje bo za te pieniądze co oni tam pracują to by tego nawet Ukrainiec nie wziął...:rotfl2: Żeby nie było bez przykładów: referent w Urzędzie Wojewódzkim 4500zł BRUTTO, trochę lepsze stanowisko w jakiejś inspekcji: 5500zł BRUTTO... Lepiej zarabiają w biedronkach i lidlach :) Służba publiczna na jaką płacimy podatki jest z bardzo niskimi kompetencjami, niedofinansowana itp. Więc na co idą nasze pieniądze? Ano trzeba spojrzeć ile zarabiają szefowie i ich zastępcy w urzędach (w 90% robota poprzez układy polityczno-rodzinno-towarzyskie), szefowie w i ich zastępcy w resortach itp. Zwykły urzędnik bez znajomości zarabia jałmużnę. Dodam jeszcze, że jak startowałem w 1999r minimum to było wyksztłacenie wyższe: prawo, administracja, ekonomia. TERAZ jest wszędzie - ŚREDNIE - nawet do KAS... Raz - nikt tam się za bardzo nie garnie. Dwa - do spokojnej i trochę lepszej pracy po znajomościach, a przecież nie wszyscy bratankowie i siostrzenice czy wnuki i wnuczki skończyły studia... :rotfl2:

Dlatego ja na dzień dzisiejszy coraz bardziej skłaniam się ku Konfederacji bo raz na zawsze po tych prawie 40 latach, trzeba zrewolucjonizować to państwo z dykty. Postawić na przedsiębiorców i rozgonić towarzystwo co się ustawiło na pokolenia do biznesu i władzy.

Edytowane przez hubio
  • Haha 4
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

Dlatego ja na dzień dzisiejszy coraz bardziej skłaniam się ku Konfederacji bo raz na zawsze po tych prawie 40 latach, trzeba zrewolucjonizować to państwo z dykty. Postawić na przedsiębiorców i rozgonić towarzystwo co się ustawiło na pokolenia do biznesu i władzy.

Zajebisty pomysł. Głosuj na konfederusję, zrobią ci państwo jak rosja - postawią na przedsiębiorców. Tych oligarchów dobrze żyjących z włądzą. Rozgonią towarzystwo - np. niezależne media, wszelką opozycję. 

Zrobią rewolucję. Bolszewicką w naturze jej wprowadzania i egzekwowania. Spodziewaj się masowych wypadnięć z okna. To tradycyjna metoda dialogu z opozycją w rosji.

Oni zresztą jak wszyscy tylko mówią co chcesz usłyszeć. 

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, TheMr. napisał(a):

I chyba największe w tym wszystkim jest brak zrozumienia przez rolnika opłat za transport, przechowanie, pracę osób po kolei w łańcuchu dostaw i dlaczego w sklepach jest po 8-11 zł. Wielkość kalafiora swoją drogą. 

No wiadomo, że rolnicy kalafiory z pola bezpośrednio teleportują, a przechowują zakopcowane w dole w ziemi, więc nie mają o tych czynnościach pojęcia :D

Opublikowano
5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

https://wpolityce.pl/polityka/743286-tusk-spelnil-13-obietnicjak-to-tlumaczyuczciwy-rachunek

oglądałem ten filmik gdzie on to mówi i w tle te wszystkie brawa xDDD rozum i godność człowieka not found 
aż się przypomniały spotkania Trzaskowskiego gdzie gadał jakieś totalne głupoty typu prince polo i ludzie mu skandowali jakby doprowadził do fuzji jądrowej

nom beka. lepsze oczywiscie byly spotkania mlaskacza z zoliborza z oplaconymi wyborcami dowozonymi autokarami gdzie nawet oni przysypiali z nudow . albo spotkania memcena uciekajacego na hulajnodze przed swoimi wyborcami :E 

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, 209458 napisał(a):

No wiadomo, że rolnicy kalafiory z pola bezpośrednio teleportują, a przechowują zakopcowane w dole w ziemi, więc nie mają o tych czynnościach pojęcia :D

Przecież rolnicy narzekają że sklepy za dużo zarabiają na ich produktach :E 1 zł marży na kalafiorze jak wyżej w artykule, to mało śmieszny żart. Przekładanie winy na innych, oni to za darmo oddają produkty :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Widziałem urywki. Uuuu. Tusk chyba albo się nie spodziewał, albo spodziewał, ale nie wziął poprawki, że już nie ma 50tki tylko jest stary i już nie taki sprawny intelektualnie.

Wypadł naprawdę słabo, ale plusy dla Wojewódzkiego za to, że nie traktował Tuska jak swojego. Chciałbym zobaczyć jak Stanowski tak dociska pisowca.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Chyba jeden z bardzo niewielu programów "socjalnych", który naprawdę ma sens.

Ja tyko dopowiem że oprócz 6 tys. dzieci już urodzonych mamy też prawie 20 tys. ciąż. Rozkładając na 2 lata mówimy o ok. 5% wszystkich urodzeń to te pochodzące z in vitro.

Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Widziałem urywki. Uuuu. Tusk chyba albo się nie spodziewał, albo spodziewał, ale nie wziął poprawki, że już nie ma 50tki tylko jest stary i już nie taki sprawny intelektualnie.

Wypadł naprawdę słabo, ale plusy dla Wojewódzkiego za to, że nie traktował Tuska jak swojego. Chciałbym zobaczyć jak Stanowski tak dociska pisowca.

To obejrzyj całość a potem oceniaj. Mnie z kolei wywiad się podobał i cieszę się, że Tusk sobie pozwolił na trochę brutalnej szczerości bo część wyborców koalicji 15X szybko się zapomina i odlatuje.

Opublikowano

Do teraz mam bekę z tego 30%. Przecież on żartuje z tym bo nawet sam nie może wytrzymać :E Fakt faktem, 10 obietnic i to minimum było blokowane raz przez PSL, raz przez Hołownie, raz przez Razem. Nie mają wspólnego podejścia do wszystkiego więc trudno by było żeby te obietnice spełnić. Swoją drogą, te 100 obietnic to było wiadomo że to kaczka polityczna, i szczerze wolę niespełnione obietnice niż wszystkie bzdurne pomysły prawicy spełnione. A mogę powiedzieć, że w KPRiM takiego zapitolu w dokumentach i przygotowywania ustaw nie było od wielu lat ;) Większość osób wróciło z zdalnych do pracy 2 lata temu. 

• Like 1