Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Udziału w Radzie Pokoju nie proponuje rząd Tuska, tylko pisowskie goje :) 

Nie no pojedynczymi akcjami to się zawsze można argumentować, chodzi o całokształt, a tutaj czy PO czy PiS to jeden pies, żaden nie gra dla dobra Polski. 

Opublikowano
8 minut temu, galakty napisał(a):

żaden nie gra dla dobra Polski. 

A tak się zapytam, która partia gra według Ciebie?. 

Cytat

Pełnomocniczka rządu o wizji weta w sprawie SAFE. Podała konkretne rozwiązanie
Zdaniem pełnomocniczki rządu ds. Programu SAFE Magdaleny Sobkowiak-Czarneckiej w przypadku ewentualnego weta prezydenta do ustawy wdrażającej unijny program dozbrajania SAFE rząd i tak może podpisać umowę z Komisją Europejską. Same przyznane Polsce środki nie są przedmiotem tej ustawy — mówiła.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/pelnomocniczka-rzadu-o-wizji-weta-w-sprawie-safe-rzad-ma-alternatywe/ccyv36p,79cfc278

Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie no pojedynczymi akcjami to się zawsze można argumentować, chodzi o całokształt, a tutaj czy PO czy PiS to jeden pies, żaden nie gra dla dobra Polski. 

Tylko Braun, gdy proponuje, żeby z Kaliningradu zrobić HonkGong Bałtyku, albo gdy na na sympozjach jego partii propoonuje się likwidację rozwodów, alimentów, dziewictwo jako warunek ślubu czy likwidację równości małżeńskiej... Tylko Braun robi dla Polski... :lol2: 

Moim zdaniem patrzysz na to źle. Nie chodzi to czy robisz coś dla Polski, a co mówisz. Czyny się w zasadzie nie liczą. Bo czy ktoś racjonalny zagłosuje na PiS po tym co robili w latach 2015-2023? :) 

Czy ktoś z wyborców PiS zauwazy rozjazd w narracji dot. SAFE albo suwerenności? Nie. Bo to plemienność. 

KO nie umie w politykę opartą na kłamstwie. I żebyś mnie dobrze zrozumiał - oni umieją kłamać, albo nie umieją na tym polityki robić. 
PiS kłamał, kłamie, będzie kłamać i co? I mają stałe poparcie. KO też ma stały beton, ale dużo mniejszy. 

W tym co Braun mówi nic się nei zgadza. Dosłownie nic. Stek kłamstw, spisków i głupot dla ludzi o IQ małego głupiutkiego pieska. A poparcie zdobywa bo liczy się narracja, tworzenie plemion i judzenie przeciw NIM. Komu? Nieważne. NIM! TO ICH WINA i pokazujesz na kogoś. I tyle wystarczy. 

Prawda się nei liczy. Słowa się nie liczą. Fakty się nie liczą. W dobie internetu możesz wykreować co chcesz.  Połowa braunistów pewnie nawet nie wie co to ten Królewiec i myśle, że to miasto w Polsce. A jak im powiesz, że to miasto w Rosji to nazą cię ruskim agentem. Albo niemieckim. Albo żydowskim. Prawda nie ma znaczenia. 

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Tylko Braun, gdy proponuje, żeby z Kaliningradu zrobić HonkGong Bałtyku, albo gdy na na sympozjach jego partii propoonuje się likwidację rozwodów, alimentów, dziewictwo jako warunek ślubu czy likwidację równości małżeńskiej... Tylko Braun robi dla Polski... :lol2: 

Nie no ja Brauna nie bronię, to jest szur, następca Korwina. Raz powie coś mądrego, a potem 100 bzdur i foliowych czapeczek. 

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Moim zdaniem patrzysz na to źle. Nie chodzi to czy robisz coś dla Polski, a co mówisz. Czyny się w zasadzie nie liczą. Bo czy ktoś racjonalny zagłosuje na PiS po tym co robili w latach 2015-2023? :) 

A czemu nie? KO sama pracuje na to by PiS wygrał w kolejnych wyborach. Wystarczy dać głos kilku osobom i się kompromitują po całości. Tusk też nie lepszy, zamiast się zająć rządzeniem i rozmową, to tylko wnuczki, oglądanie TV i chwała Niemcom :E 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

też nie bardzo wierzę w wygraną. Teraz wypłynęły jakieś sekstaśmy i nie wiadomo co wypłynie przed samymi wyborami.

Orban ma za dużą władzę na Węgrzech. Jakoś się zabezpieczy. Jeszcze ważne kot liczy głosy.

Co do Ziobry to jeżeli będzie trzeba z Węgier pojedzie do USA.

Ma przede wszystkim ruskie służby pomagające i radą i "pomocną dłonią" w temacie "jak oszukiwać przy wyborach".

Też niestety boję się, że kremliny ukradną Węgrą te wybory i zamiast wyborów wyjdzie Orban. Chciałem napisać "i gówno z nich wyjdzie" ale Orban to w sumie synonim słowa gówno.

40 minut temu, galakty napisał(a):

Zawsze mnie zaskakuje jak "forumowy wróg" może jednocześnie mieć tyle wspólnych poglądów. Najlepiej jakbyśmy się odignorowali tylko na tematy o  grach retro i polityczne, bo tu się zaskakująco często (jeśli nie zawsze) zgadzamy.

29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

KO nie umie w politykę opartą na kłamstwie.

Napisałeś to tak, że zabrzmiało jakby KO to dobre chłopaki, co po prostu w rywalizacji na kłamanie są słabi. 

Kłamanie to i tak rzecz, która im wychodzi lepiej od wszystkiego innego. I wcale nie są tacy nieskuteczni. Udało się im nabrać wielu, nawet tutaj, przed wyborami. A jak ja pisałem, że liczący na powrót normalności i normalne władze po pisie się rozczarują, to mnie wręcz zwyzywano od konfiarzy, bo jak ja śmię nie wierzyć, że KO z Lewicą i Hołownią idą do władzy tylko aby ratować Polskę, są fachowcami i zrobią wszystko aby Polakom było lepiej. 

Zgodzę się, że oni kompletnie nie umieją robić politycznego PRu. Pisuaria niestety się do tego profesjonalniej zabrała. 

Ogólnie są miernotami politycznymi, nawet kreowany na wybitnego polityka Tusk, który jest już po prostu dziadziem za starym na tą grę.

Jak zauważył ktoś wczoraj - czemu Wolski i Kamizela orają bzdury pisuarii w sprawie SAFE a nie ktokolwiek z KO? 

Czemu na każdym kroku uderzają się kolanem w brodę?

Czemu co chwilę zamiast poklasku wywołują facepalm?

Nie chcę pisuarii ani kremlinowskich pacynek u władzy. Nie chcę też Lewicy. 

Ale pozostali robią wszystko, żeby powiedzieć, a nawet wykrzyczeć "jesteśmy takimi samymi szmatami jak pis, ale głosuj na nas bo nie jesteśmy pisem!"

Nie każdy uważa "bo oni nie są prawakami" za fakt oczyszczający ze wszystkich grzechów i dodający aureolę za zdjęciu posła.

Edytowane przez VRman