Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

A ja nie jestem zaskoczony, że prawicowa gawiedź nie rozumie przedstawionego problemu, kłamie i zmyśla. 

Bo prawactwo to nieuctwo i chamstwo :)  

nie wiem co ci daje takie wyzywanie ale to jest zwyczajnie dziecinne. Masz takie niskie ego, że ciągłe wyzywanie jakiejś strony politycznej na forum komputerowym ci je podnosi, czy o co chodzi?

to nawet ja nie wyzywam z taką częstotliwością co ty. Raz na ile się rzuci jakimś tekstem ale ileż można

serio przemyśl swoje postępowanie i bądź człowiekiem

a co do sprawy banderowskiej no to temat wygląda tak:

-nadstawianie dupy przez popis

-bezmyślne pompowanie forsy i uzbrojenia, 

-pobłażanie ukraińcom

-klepianie ich po pleckach 

-propaganda

no i mamy efekt, że mogą na nas pluć i stawiać jakieś warunki, a jeszcze dostaną oklaski od części społeczeństwa

kacapstwo i banderostwo trzeba trzymać na krótkiej smyczy bo bardzo szybko się rozchula. 

pamiętam jak kilka miesięcy temu wrzuciłem tu jakiegoś posta, że w ukraińskich szkołach są wprost fałszowane fakty historyczne na korzyść banderowców to mnie chcieli ci poniektórzy zjeść tutaj, że jestem ruską onucą, a tu proszę, ukry sami się wysprzęglili, że lubują się w zbrodniarzach wojennych xD

Opublikowano
5 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

A ja nie jestem zaskoczony, że prawicowa gawiedź nie rozumie przedstawionego problemu, kłamie i zmyśla. 

Bo prawactwo to nieuctwo i chamstwo :)  

O urwa!!! Widzę, że na oddziale stabilnie :hahaha:

W dniu 22.06.2026 o 13:25, Badalamann napisał(a):

Porażką polskiej polityki jest już samo to, że poza Polską, wygląda to na jakieś starcie między Polską a Ukrainą, wręcz wrogość, co jest całkowicie niezrozumiałe. Mimo że za politykę odpowiada rząd. A tu Batyr wyskoczył z głupotą, byle zyskać dla siebie i pisowców poparcie skrajnie prawicowych wyborców, "kosztem" konfederuskich i brauniarstwa.

Na szczęście w faktycznej współpracy i naszym wsparciu raczej niczego to nie zmieni a sama sprawa za kilka miesięcy wyblaknie.

Równocześnie po Batyrze nie można się spodziewać niczego lepszego, więc mamy to co zafundowali nam jego wyborcy ;/ 

Nie mogę pojąć tej pokrętnej logiki... komuszek co to pośladki wystawia neonazistom... 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Masz takie niskie ego, że ciągłe wyzywanie jakiejś strony politycznej na forum komputerowym ci je podnosi, czy o co chodzi?

Przecież tu nie chodzi o strony polityczne.... ;D Mnie z was wszystkich najbardziej wyzywa, a mam poglądy takie jak on. Poglądy są jedynie dla niego pretekstem.... Samo niskie ego choć to słuszna uwaga to jeszcze spore niedoszacowanie stanu psychologicznego tego człowieka... Ja go mam od 2 miesięcy w  ignorach i nie czytam kompletnie nic co pisze.... Nie ma sensu dyskutować z osobami, które nie chcą dyskutować tylko fora służą im do chorej regulacji emocji.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

nie wiem co ci daje takie wyzywanie ale to jest zwyczajnie dziecinne. Masz takie niskie ego, że ciągłe wyzywanie jakiejś strony politycznej na forum komputerowym ci je podnosi, czy o co chodzi?

to nawet ja nie wyzywam z taką częstotliwością co ty. Raz na ile się rzuci jakimś tekstem ale ileż można

Nie zauważyłeś, że napisałem to co Ty, ale a rebours?  

Udowodniłeś tym to co napisałem wyżej :) 

Ależ jestem człowiekiem. Człowiekiem który ma dość tłumaczenia faktów, bo prawackie plemię pragnie wierzyć w fejki i kłamstwa którymi są karmieni, a od nauki i faktów dostają NOP-y, więc odmawiają ich jak Socha szczepień. 

Krótko mówiąc: trochę mam już dość tłumaczenia i prostowania ciągle tego samego. A potem bycia wyzywanym. Przemyśl sobie może ty - dlaczego nauka, fakty, prawda są ci tak obce i Dlaczego tak łatwo wierzysz w każdy fejk jaki puszczają prawicowe gadzinówki.

13 minut temu, hubio napisał(a):

Przecież tu nie chodzi o strony polityczne.... ;D Mnie z was wszystkich najbardziej wyzywa, a mam poglądy takie jak on. Poglądy są jedynie dla niego pretekstem.... Samo niskie ego choć to słuszna uwaga to jeszcze spore niedoszacowanie stanu psychologicznego tego człowieka... Ja go mam od 2 miesięcy w  ignorach i nie czytam kompletnie nic co pisze.... Nie ma sensu dyskutować z osobami, które nie chcą dyskutować tylko fora służą im do chorej regulacji emocji.

To ty nie chcesz dyskutować, bo nie podoba ci się krytyka twojej wielkiej osoby - to ty jej nie możesz znieść. I projektujesz swoje problemy/wady charakteru na innych.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie zauważyłeś, że napisałem to co Ty, ale a rebours?  

nie napisałeś tego co ja, tylko przepisałeś początek posta, a potem sobie dodałeś swoje urojenia

udowodniłeś tym, że określenia na prawaków które zawarłeś w swojej wypowiedzi to nic innego jak projekcje - projekcje twojego wlasnego ja xD 

52 minuty temu, hubio napisał(a):

takie zboczenie ma i tyle 

39 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Krótko mówiąc: trochę mam już dość tłumaczenia i prostowania ciągle tego samego. A potem bycia wyzywanym. Przemyśl sobie może ty - dlaczego nauka, fakty, prawda są ci tak obce i Dlaczego tak łatwo wierzysz w każdy fejk jaki puszczają prawicowe gadzinówki.

ale nikt ciebie nie prosi o tłumaczenia i prostowanie czegokolwiek : D

Godzinę temu, Umpero napisał(a):

Nie mogę pojąć tej pokrętnej logiki... komuszek co to pośladki wystawia neonazistom... 

on pisze dokładnie o tym co robi strona ukraińska, a potem przykleja to stronie polskiej x D onutza 

powinna pójść krótka piłka ze strony polskiej, kompletna blokada wsparcia banderyzmu i nazizmu, zero pomocy finansowej i militarnej aż im zmięknie rura

jak przeproszą to można wrócić do pomocy ale już nie bezwarunkowej i bezinteresownej

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
4 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

nie napisałeś tego co ja, tylko przepisałeś początek posta, a potem sobie dodałeś swoje urojenia

udowodniłeś tym, że określenia na prawaków które zawarłeś w swojej wypowiedzi to nic innego jak projekcje - projekcje twojego wlasnego ja xD 

To nie sa projekcje tylko trafne obserwacje :) 

4 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

ale nikt ciebie nie prosi o tłumaczenia i prostowanie czegokolwiek : D

Przyzwoitość nakazuje prostować kłamstwa i fejki. Tak, wiem - nie wiesz co to :)

Opublikowano
43 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Wyborców prawicy niewątpliwie łączy jedno - miłość do lekkoatletyki bo tylu salt to nikt inny nie ogląda :E

Żartujesz :) 

Taka gimnastyka jaką ekipa Tuska i Trzaska w Wawie teraz wykonują to jest już poziom "człowieka gumy" z cyrku :boink:

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Trzeba byc slepym nie widzac hipokryzji z obu stron.

No ale jak tu się do tego przyznać, przecież jeszcze przed chwilą SAFE był niemiecki aka "der SAFE", Tusk jeszcze wczoraj też niektórzy twierdzili, że jest na niemieckiej smyczy a to by znaczyło, że Nawrocki został do tej samej smyczy dopięty :E

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
23 godziny temu, hubio napisał(a):

To zmienia moją optykę na całą sprawę odebrania tego orderu bo rzeczywiście raczej trudno przymknąć oczy na fakt, że obdarowany Prezydent czci ludobójców. Ale pamiętam, że mamy 2026 r a 1943 to jest historia. I skłaniam się ku bardzo mocnym dyplomatycznym naciskom ale jednak bez odbierania tego orderu bo tu i teraz Ukraina się wykrwawia m in. tworząc pas buforowy przed ruskimi.  Nie jestem ekspertem od dyplomacji ale chyba można było zastosować inne rozwiązanie. A najważniejsze to przekonać samych Ukraińców o tym co robiła UPA. Zdjęcia zamordowanych dzieci i kobiet na każdym zrobią wrażenie.

Kompetentny dyplomata zna wachlarz działań, które można zastosować. Zwykle to politycy partaczą sprawę, bo kierują się innymi prawidłami. Wypada się zastanowić co by było proporcjonalną odpowiedzią na gloryfikowanie zabijania Polaków. Odebranie orderu było jedną z opcji, a jakie inne były - z zastrzeżeniem tego że były realne - to nie wiem. Gest za gest wydaje mi się proporcjonalny. 

Zablokowanie akcesu Ukrainy do UE też zawsze powinno być na stole.

Opublikowano (edytowane)

@Kris194 choćbyś tu wrzucił 100 postów o Nawrockim to gnoju z " warszafskom elytom Pe Ło" nie zakrzyczysz.

Tak na marginesie Tusk mnie zaskoczył jednak, położył uszy po sobie, widać reprymenda z Brukseli była, w końcu sama caryca Ursula ma przybyć do Gdańska.

Liczyłem że jednak Tusk odniesie się do UPA nawet oceniając negatywnie decyzję Nawrockiego, ale się przeliczyłem, a ukraińcy widać dalej jadą na zwarcie. Kolejny raz rozgrywaǰą nas pięknie. Brak jedności po naszej stronie robi robotę za nich.

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/wolodymyr-zelenski-odeslal-order-kurierem-ekspert-dyplomacji-to-dodatkowe-upokorzenie-7299564912830464a

hahahahahahah

ten zełeński jest dobry x D wyciągnąć z nas kasę, potem przekopać i opluć. Świetnie to sobie wymyślili

ciekawe co nasze antypolskie rządy na to, pewnie wkrótce będzie bohaterski komunikat Radosława S. o kolejnym wysłaniu nowoczesnego sprzętu i setkach milionów dolarów sfinansowanych z zadłużana polski 

Cytat

Według wstępnych szacunków resortu finansów, zadłużenie Skarbu Państwa na koniec maja 2026 r. wyniosło ok. 2,136 bln zł. W ciągu miesiąca przybyło nam niemal 47 mld zł zobowiązań.

Opublikowano
35 minut temu, ibizpl napisał(a):

Liczyłem że jednak Tusk odniesie się do UPA nawet oceniając negatywnie decyzję Nawrockiego, ale się przeliczyłem, a ukraińcy widać dalej jadą na zwarcie.

Nawet były pisowski ambasador na Ukrainie stwierdził, że można to było załatwić inaczej. Trzeba ostudzić ten konflikt bo nie służy żadnej stronie. Dyplomacja ma być efektywna a nie efektowna, to nie pokaz fajerwerków.

Opublikowano
1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Trzeba byc slepym nie widzac hipokryzji z obu stron.
Jedni warci drugich.

Dlatego od kilku dni zaczynałem już kilka razy w niektórych wątkach coś pisać, a potem kasowałem bo pojawiło się takie "eeee, nie warto" :D 

Ludzie którzy najpierw płakali że ktoś ich wyzywa od ruskich onuc, teraz sami wyzywają od banderowców, kundli i gnojów...

14 minut temu, NotQuite napisał(a):

Zablokowanie akcesu Ukrainy do UE też zawsze powinno być na stole.

Najrozsądniejsza opcja, która sprawia że sprawa staje się realnie międzynarodowa, a nie z perspektywy innych wygląda jak przepychanka o coś co niestety inne kraje (ogółem, nie jakieś ugrupowania w tych krajach) mają gdzieś. 

Bo jakieś tam noty potępiające, dyplomatyczne itd. można było pisać, ale to też nic by nie dało. Natomiast uświadomienie w Parlamencie Europejskim, Radzie Europy i innych organach UE, że mają do czynienia z sytuacją, w której państwo aspirujące w przyszłości i państwo któremu pomaga wiele krajów, posługuje się jako wzorcem formacją odpowiedzialną za ludobójstwo, mogłoby wywołać znacznie lepszy efekt, nawet z częściowym wstrzymaniem pomocy. 

Opublikowano
4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Wyborców prawicy niewątpliwie łączy jedno - miłość do lekkoatletyki bo tylu salt to nikt inny nie ogląda :E

Niedlugo bedzie szedl przekaz ze 'niemiecki' safe to byl ich pomysl i ich zasluga :E

Opublikowano
9 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Niedlugo bedzie szedl przekaz ze 'niemiecki' safe to byl ich pomysl i ich zasluga :E

Oni pierwsi o nim mówili! I obiecali Polakom wsparcie przemysłu zbrojeniowego. 

i wiesz co jest najgorsze? Prawicowi wyborcy to łykną jak każdego innego fejka :E 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Trzeba ostudzić ten konflikt bo nie służy żadnej stronie. Dyplomacja ma być efektywna a nie efektowna, to nie pokaz fajerwerków.

Zgadzam się w zupełności, dlatego nie rozumiem co chcą osiągnąć ukraińcy strzelając foch za fochem i eskalując konflikt. Bo to co robią to dokładnie te fajerwerki o których wspomniałeś.

3 godziny temu, kalderon napisał(a):

Za prąd i paliwo płaci

Masz jakieś potwierdzenie tej tezy? Nie neguję ale jestem ciekaw jak to w końcu jest.

Edytowane przez ibizpl