Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, sino napisał(a):

Jest taka wyszukiwarka Google i tam od razu: https://konfederacja.pl/dobrowolne-przeszkolenia-wojskowe-dla-wszystkich-obywateli/ - stare sprzed 2 lat (znajdziesz też dawniejsze).

Bzdury nie na temat, jego przełożony Tusk mówił w Sejmie o czym innym ("powszechne przeszkolenie wojskowe dla wszystkich dorosłych mężczyzn w Polsce" - nie da się tego zrobić dobrowolnie i nie było że dobrowolnie). Wszystkie media w tym rządowe tak to relacjonowały w piątek.

Na szczęście w sobotę nastąpiła zmiana narracji i wszystkie media już zaczęły mówić o dobrowolności. Więc lobbing z piątku po północy się opłacał. Skoro 43,5% wg mało wiarygodnego sondażu z netu chce szkoleń to będzie duża armia chętnych (nawet 10% to ok. 2 mln mężczyzn), ba nawet niechętni mogą pójść na weekend gdy zechcą (to nie wyrwanie miesiąca z życiorysu, a już było rysowane 27 dni przez wojsko).

A ty wiesz, że Konfederacja chce zasadniczej służby wojskowej? :)

https://schm.org.pl/blog/wybory-czy-konfederacja-wspiera-sprawy-mezczyzn/

nie kłam już, kolego.

Opublikowano
34 minuty temu, sino napisał(a):

Jest taka wyszukiwarka Google i tam od razu: https://konfederacja.pl/dobrowolne-przeszkolenia-wojskowe-dla-wszystkich-obywateli/ - stare sprzed 2 lat (znajdziesz też dawniejsze).

Bzdury nie na temat, jego przełożony Tusk mówił w Sejmie o czym innym ("powszechne przeszkolenie wojskowe dla wszystkich dorosłych mężczyzn w Polsce" - nie da się tego zrobić dobrowolnie i nie było że dobrowolnie). Wszystkie media w tym rządowe tak to relacjonowały w piątek.

Na szczęście w sobotę nastąpiła zmiana narracji i wszystkie media już zaczęły mówić o dobrowolności. Więc lobbing z piątku po północy się opłacał. Skoro 43,5% wg mało wiarygodnego sondażu z netu chce szkoleń to będzie duża armia chętnych (nawet 10% to ok. 2 mln mężczyzn), ba nawet niechętni mogą pójść na weekend gdy zechcą (to nie wyrwanie miesiąca z życiorysu, a już było rysowane 27 dni przez wojsko).

Ja tego nie wrzucam by was uspokajać.. trząść się też nie ma o co... Najwyżej jak nie jesteś wdzięczny za ten cały socjal i rządy popisu z tym co przyniosły to im na przysiędze zaśpiewasz do Lidla do Lidla... Ewentualnie dadzą jakiś spokojny etacik by się parobek dorobił. Jak to było w tym kanele zero z Zychowiczem i Bartosiakiem trzeba administrację państwową w pierwszej kolejności przeszkolić by tak nie było że ten co coś z tego karton gipsu przyklepywał nie miał okazji za tym stanąć.

Ewentualnie Urszula da więcej kasy :lol2:

25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A ty wiesz, że Konfederacja chce zasadniczej służby wojskowej? :)

https://schm.org.pl/blog/wybory-czy-konfederacja-wspiera-sprawy-mezczyzn/

nie kłam już, kolego.

Już taki strach przed nimi? Który mówi coś innego i nie rządził nigdy? Wyborcy tych zasiłków i zrywów narodowych w następnej kolejności za tą administracją! By się jeszcze nie okazało że będziecie się więźniami z sortowni poczty polskiej i innych zakładów ściąganymi bronić.

Państwo pasożytnicze coś komuś dało.

Chyba każdy ma czego bronić...

Opublikowano
7 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Już taki strach przed nimi? Który mówi coś innego i nie rządził nigdy? Wyborcy tych zasiłków i zrywów narodowych w następnej kolejności za tą administracją! By się jeszcze nie okazało że będziecie się więźniami z sortowni poczty polskiej i innych zakładów ściąganymi bronić.

Przed kim? Przed patałachami z Konfy? :E 

Konfederacja najgłośniej mówi o powrocie zasadniczej służby wojskowej. 

Co z tego, że nie rządzili? :) 

drugiej części wypowiedzi zrozumieć niestety nie dałem rady. Proponuję pić mniej.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Przed kim? Przed patałachami z Konfy? :E 

Konfederacja najgłośniej mówi o powrocie zasadniczej służby wojskowej. 

Co z tego, że nie rządzili? :) 

drugiej części wypowiedzi zrozumieć niestety nie dałem rady. Proponuję pić mniej.

Niestety zupełnie trzeźwy od wigili jak mi jakieś piwkowanie po drodze nie umkło(3 miesiące to raczej nic nie piłem). Największa śmieszność to znowu oglądać się wokół siebie i knuć po latach rządów swoich wybrańców, kombinując kto tu mi da to i siamto a na koniec spokój. Prosty lud bez honoru.

Edytowane przez areczek1987
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Niestety zupełnie trzeźwy od wigili jak mi jakieś piwkowanie po drodze nie umkło(3 miesiące to raczej nic nie piłem). Największa śmieszność to znowu oglądać się wokół siebie i knuć po latach rządów swoich wybrańców, kombinując kto tu mi da to i siamto a na koniec spokój. Prosty lud bez honoru.

Ok, to może jednak to jest cpanie? :) 

Nic co tutaj napisałeś nie brzmi logicznie. 
nie wiem o co chodzi z więźniami, nie wiem o co chodzi z „oglądaniem wokół siebie”.

A już tym bardziej z kombinowaniem kto mi ma co dać. Gdybym był idiotą, socjopatą lub egoistycznym durniem to chciałbym podatków w myśl tego co mówi Konfa, bo zarabiałbym sporo więcej. Ale moja wiedza i doświadczenie podpowiadają mi, że ten system byłby błędny i doprowadzi do zwiększenia różnic majątkowych, zwiększenia przestępczości i pogorszenia poziomu życia w kraju. 

Dlatego właśnie Konfa nie jest opcją :)

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Ok, to może jednak to jest cpanie? :) 

Nic co tutaj napisałeś nie brzmi logicznie. 
nie wiem o co chodzi z więźniami, nie wiem o co chodzi z „oglądaniem wokół siebie”.

A już tym bardziej z kombinowaniem kto mi ma co dać. Gdybym był idiotą, socjopatą lub egoistycznym durniem to chciałbym podatków w myśl tego co mówi Konfa, bo zarabiałbym sporo więcej. Ale moja wiedza i doświadczenie podpowiadają mi, że ten system byłby błędny i doprowadzi do zwiększenia różnic majątkowych, zwiększenia przestępczości i pogorszenia poziomu życia w kraju. 

Dlatego właśnie Konfa nie jest opcją :)

To to już ponad dekadę za mną więc spokojnie. Rewanżuje się i reszty nawet nie czytam.

Opublikowano

@sino Mentzen w zeszłym roku

https://konfederacja.pl/slawomir-mentzen-o-stanie-naszych-sil-zbrojnych-i-tym-co-trzeba-pilnie-zrobic/

Cytat

Co trzeba pilnie zrobić?
Szkolenia dla maturzystów. Strasznym zaniedbaniem jest to, że mamy kolejny rok wojny, a my dalej nie rozpoczęliśmy masowego szkolenia rezerw.

Zatem jak taką wypowiedź Tuska odbiera się jako zapowiedź powrotu zasadniczej służby wojskowej, to powyżej zacytowany fragment w zasadzie jeszcze bardziej to przesądza.

• Upvote 3
Opublikowano
24 minuty temu, areczek1987 napisał(a):

Ja tego nie wrzucam by was uspokajać.. trząść się też nie ma o co... Najwyżej jak nie jesteś wdzięczny za ten cały socjal i rządy popisu z tym co przyniosły to im na przysiędze zaśpiewasz do Lidla do Lidla... Ewentualnie dadzą jakiś spokojny etacik by się parobek dorobił. Jak to było w tym kanele zero z Zychowiczem i Bartosiakiem trzeba administrację państwową w pierwszej kolejności przeszkolić by tak nie było że ten co coś z tego karton gipsu przyklepywał nie miał okazji za tym stanąć.

Ewentualnie Urszula da więcej kasy :lol2:

Chyba każdy ma czego bronić...

Dzisiaj Konfa mówi prawie to samo co Tusk w 2007. Jak się skończyło każdy wie.

Biorąc pod uwagę jak Mentezn z Wiplerem załatwili Korwina i Brauna pod koalicje z PiS-em to ich wiarygodność nie istnieje. 

A nagły wzrost poparcia Konfy to... Palikociarnia -> Kukiz 2015 -> 3 droga -> Konfa...
to ten sam elektorat który głosuje na to co jest akurat na fali a nie chce na POPiS. A skończy jak zwykle, jako wydmuszka dla POPiS. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja tu komfie nie przyszedłem robić wyborców. Nie płaca mi za to. Bawi mnie że niby każdy na wybory a tej swojej demokracji jak i terenu to nie będzie zaraz komu bronić :lol2: Jakie poruszenie się zdobiło. Jeden się na drugiego ogląda. Jak będą chcieli to i bezdomnych sobie przemusztrują.

Zaraz będzie się ubiegał parobek i magnat o prawa wyborcze w jakimś landzie niemieckim...

Wraz z menagerami z wyboru :E

Opublikowano
Godzinę temu, areczek1987 napisał(a):

To to już ponad dekadę za mną więc spokojnie. Rewanżuje się i reszty nawet nie czytam.

A mogłeś po prostu wyjaśnić co miałeś na myśli :) 

58 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Ja tu komfie nie przyszedłem robić wyborców. Nie płaca mi za to. Bawi mnie że niby każdy na wybory a tej swojej demokracji jak i terenu to nie będzie zaraz komu bronić :lol2: Jakie poruszenie się zdobiło. Jeden się na drugiego ogląda. Jak będą chcieli to i bezdomnych sobie przemusztrują.

Zaraz będzie się ubiegał parobek i magnat o prawa wyborcze w jakimś landzie niemieckim...

Wraz z menagerami z wyboru :E

Co to za bełkot :E 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Palenie tytoniu jest jakoś za to odpowiedzialne panie doktorze? A może weterynarzu...

Nie wiem, nie jestem lekarzem.

Ale to co piszesz nie ma ładu ani składu i z niczym się nie łączy :) 

a tutaj humorystycznie, ale celnie w sprawie ew. Poboru czy szkoleń:

Każdy kto chociaż raz w necie powołał się na dziadka z AK powinien iść w kamasze jako pierwszej :E 

IMG_2548.jpeg

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie wiem, nie jestem lekarzem.

Ale to co piszesz nie ma ładu ani składu i z niczym się nie łączy :) 

Może to jakiś wylew któregoś hormonu z racji tego co tu czytam. Ochłonę i może jutro zajrzę. Boje się wojny jak zachodnią polska zacznie wciskać że to wschód sprowokował i to nie ich wojna. Polska cała.

• Like 1
Opublikowano

Inwestorzy na giełdzie wykonują również pokojowy atak na opcję "sprzedaj" na akcjach Tesli. 

Jak tak dalej pójdzie to w Biedronce będzie promocja "kup 2kg ziemniaków, dostań kupon i odbierz za kupon Teslę w kasie obok".

• Haha 7
Opublikowano (edytowane)

Co nie zmienia faktu, że urocze jest jak jedni bogacze na dziwnych spotkaniach i z dziwnymi finansowaniami są okej, a drudzy nie.

Nie chcę w polityce Muska czy Bezosa dokładnie tak samo jak Gatesa i Sorosa.

Edytowane przez crush
  • Like 2
  • Upvote 2