Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Jak kiedyś przejdę na emeryturę to napiszę bardzo dokładnie o co mi chodzi z tymi korpo. Na razie ponieważ sam tkwię w tym w samym środku to nie mogę nic napisać. Powiem tylko ogólnie, że szykują wam taki świat w którym będziecie żyć jak w filmie Matrix. Będziecie myśleli, że to normalne życie, a w istocie będziecie dymani ze wszystkich możliwych stron. Bo jak pisałem wcześniej, że korpo zjadają krok po kroku całą mniejszą konkurencję to zapomniałem dodać, co jest szczególnie niebezpieczne, że one już tak naprawdę nawet między sobą nie konkurują tylko się dogadują

Szykują? Przecież to już się dzieje, kwestią czasu jedynie jest aż cały kapitalistyczny system rozleci się jak domek z kart. Polecam sobie poczytać o "Late Capitalism".

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

No cóż... Lewica nigdy nie zdobędzie już mojego głosu w przyszłości:

https://wiadomosci.wp.pl/skladka-nie-rozsadzi-rzadu-lewica-sie-oburza-ale-nie-chce-eskalowac-7142478580747200a

Dziękuję KO za dotrzymanie obietnicy wyborczej. Trzasku ma moje pełne poparcie. A Lewicy proponuję przejść się po straganie gdzie mikro przedsiębiorcy handlują czosnkiem i mają znacznie gorzej niż na etacie, ale są WOLNI od szefa, godzin i harowania na kogoś. Wiem, że dla niektórych to żadna wartość, ale są ludzie którzy cenią wolność. Końcówka zdania dla tych co by tych handlujących zagnali na etat. Więc Lewica niech sprawdzi jak "bogaci" są ci przedsiębiorcy.

PS handlarze czosnkiem to tylko przenośnia żeby mi jakiś mądruś za chwilę nie zrobił wykładu o obowiązujących przepisach i limitach do zgłaszania DG bo doskonale to wiem. To była przenośnia. Podstawcie sobie pod to co chcecie. Mogą być i Panie sprzątające na własnej DG.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

A tu jeszcze nawet Europa nic nie zrobiła :E

I nic nie zrobi bo nie jest graczem na poziomie Chin.

4 godziny temu, hubio napisał(a):

Na szczęście nie jest to istotne bo szorują po progu. A szczególnie kmioty z Razem. 🤗

• Like 1
Opublikowano
W dniu 2.04.2025 o 19:43, crush napisał(a):

Giertych.

roman-giertych-i-jaroslaw-kaczynski-sa-d

W dniu 2.04.2025 o 19:47, GordonLameman napisał(a):

Biblia, duży to Goliat, mały to Dawid.

Tyle, że akurat w przypadku z środy, kiedy Kaczyński starł się z Giertychem i jak Kaczyński nie poradził sobie, to cały PiS potem zleciał pod mównicę, krzycząc do Giertycha "morderca" to Kaczyński jest w roli Goliata, a Giertych jako Dawid. Wiecie czego zabrakło jak na to spoglądałem? Giertych mógł Kaczego z tej mównicy po prostu odepchnąć, tak dla zasady za to co narobił z tym krajem przez 8 lat swoich rządów, fakt, w takim momencie byłoby naruszenie nietykalności cielesnej, ale Kaczce to się po prostu należy i nie miałoby wielkiego znaczenia, że za to odepchnięcie mógłby Giertycha pozwać.

Opublikowano

Gdyby faktycznie miał coś z głową, to Trump odwaliłby takie numery już w pierwszej kadencji jako Prezydent USA, ale na nasze szczęście miał wówczas w swojej administracji łebskich gości, którzy powstrzymali go i poszedł po rozum do głowy, ale jednak na drugą kadencję do administracji dobrał bandę idiotów, którzy jemu nie podskoczą i rezultaty mamy jakie teraz obserwujemy.

• Upvote 1
Opublikowano

mlody-krzysztof-bosak-hey-man-leave-piso

Cytat

Krzysztof Bosak broni Jarosława Kaczyńskiego. "Rażące złamanie zasad"

Wicemarszałek Sejmu Krzysztof Bosak krytycznie ocenił decyzję sejmowego prezydium dotyczącą posłów Prawa i Sprawiedliwości. 50 z nich, w tym prezes Jarosław Kaczyński, zostało ukaranych dotkliwymi karami finansowymi, sięgającymi ponad 20 tys. zł. "Od karania za znieważenie i zniesławienie jest sąd" — napisał Bosak.

Piątkowa decyzja prezydium Sejmu to pokłosie awantury, która rozegrała się na sali plenarnej w tym tygodniu, a w kierunku Romana Giertycha krzyczano: "morderca"
Prezydium Sejmu, w którym większość mają partie koalicji rządowej, ukarało posłów PiS, którzy mieli wznosić te okrzyki. Wśród nich znalazł się prezes Jarosław Kaczyński
Krzysztof Bosak z Konfederacji uważa, że zachowanie posłów PiS było naganne, ale podkreśla, że "politycy koalicji odbierający wynagrodzenia swoim rywalom z opozycji, z którymi są w toksycznym i długotrwałym konflikcie, to wprost rażące złamanie zasady niezawisłości sądu"
Zaznaczył też, że niesprawiedliwością jest, gdy bogaty adwokat z koalicji rządzącej (Roman Giertych — przyp. red.). ma mieć ukaranych przeciwników następnego dnia, a zwykli obywatele na wyroki czekają latami

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/krzysztof-bosak-broni-jaroslawa-kaczynskiego-razace-zlamanie-zasad/5rrnn7b

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kaczy przez dłuższy czas uzbierał haki na całą Konfę, a w szczególności na Bosaka oraz Mentzena. Nie ma powodów, żeby powiedzieć inaczej, Konfa realizuje plan Kaczego punkt po punkcie i ze skrajnej prawicowej partii stali się PiS bis.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano

Gówno rząd vol 2137:

KOALICJA konforuskie + pisiory już pewna na 100%  :rotfl2:

Uwaga mocne:

sqsRtGE.png

https://streamable.com/y9kznj

d2fb8729c1dbfdc2ee3766a3e10915e86bc1b08e

1743833564234-png.9018046

https://www.pulshr.pl/prawo-pracy/ministerstwo-uspokaja-nikt-z-automatu-nie-zmieni-pracownikom-umowy-na-etat,111351.html

Cytat

Rząd „przy okazji” likwiduje ulgę podatkową. Podatek liniowy bez możliwości odliczenia składki zdrowotnej

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-przy-okazji-likwiduje-ulge-podatkowa-Podatek-liniowy-bez-mozliwosci-odliczenia-skladki-zdrowotnej-8919901.html

1743842136200-png.9018544

1743842190189-png.9018551

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
17 godzin temu, hubio napisał(a):

https://wiadomosci.wp.pl/skladka-nie-rozsadzi-rzadu-lewica-sie-oburza-ale-nie-chce-eskalowac-7142478580747200a

Dziękuję KO za dotrzymanie obietnicy wyborczej. Trzasku ma moje pełne poparcie

I to z powodu tej składki zdrowotnej? Widzę, że to dobry ruch w sensie kupienia jakiejś liczby niedrogich głosów. Dużo tańszych niż te za 500+.

Co do Oceanii, chyba nikt nie sądził, że wydatki na zbrojenia plus koszty obsługi długu nie spowodują ograniczeń w innych obszarach. Zaręczam, iż to dopiero wstęp do tego co tu się odbędzie. W nauce i ochronie zdrowia cofniemy się ostro. W edukacji ratuje nas mała liczba dzieci. Ale też być może oberwie.

Kto wie, może nawet i na górników zabraknie za jakiś czas.

Opublikowano
23 minuty temu, adashi napisał(a):

że to dobry ruch

A już pojawiają się twierdzenia, że to co przedsiębiorca zyska, to odda dla księgowej za sprawą jeszcze większego skomplikowania. Także tego.

Opublikowano

Skomplikowanie chyba jest na podobnym poziomie co obecne wyliczenia. Ryczałt do 675k obrotu rocznego na plus bądz bez zmian, szkoda że przekraczam milion :E -1k zł co miesiąc, oh well, mogło być gorzej :) 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Camis napisał(a):

Gówno rząd vol 2137:

No i tak to właśnie wygląda jak państwo ma za dużo pieniędzy do dyspozycji:

- Do górnictwa dopłacimy w tym roku 9 mld gdzie każdy z nas gdyby to była nasza własność już dawno by zamknął większość kopalni a jednocześnie jest problem znaleźć 30 mln na badania

- Co roku rodziny z dziećmi otrzymują przynajmniej 9600 zł gdzie duża część rodzin nawet tyle nie odprowadza podatku dochodowego czyli okradamy tych co się nieustannie rozwijają. Kompletnie chory system gdzie praca człowieka, który jedyne co potrafi to kopać doły jest warta tyle co lekarza z 20 letnim doświadczeniem...

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, Camis napisał(a):

Pisiory za 3...2...1, wina Tuska bo chłopina miał zmartwienia że reżim Bodnarowców gnębi jego syna!!11.

Jeszcze nie wszedłem na X, ale już wiem co będą pisać. 

https://www.fakt.pl/wydarzenia/skrwilno-zmarl-ojciec-marcina-romanowskiego-rodzina-w-zalobie/czcmpv6

Marcinek ponosi konsekwencje swoich działań.

Ciekawe czy przyjedzie :) 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, adashi napisał(a):

I to z powodu tej składki zdrowotnej? Widzę, że to dobry ruch w sensie kupienia jakiejś liczby niedrogich głosów. Dużo tańszych niż te za 500+.

Teraz dopiero czytam i to absolutnie nie jest powrót do tego co było przed polskim ładem. Właściwie bez zmian albo gorzej... Czyli pokażemy medialnie, że coś zmieniamy, a i tak nie zmienimy... W sumie to dziwne, że Lewica się buntowała...

Na całym obecnym systemie fiskalnym w Polsce zyskują wielkie korporacje, często zarejestrowane w innych krajach. Dożynani są drobni przedsiębiorcy. Nie ma żadnej opcji politycznej, która by reprezentowała polskich przedsiębiorców i miała siłę sprawczą.

No cóż trzeba będzie przejść na książkę i robić jak wszyscy czyli wrzucać w koszty co się da, a się wyjdzie dobrze. Polska=raj dla cwaniaków i kombinatorów. Nic nie zmienia się od lat w kraju gdzie przez 40 lat wmawiano ludziom, że "prywaciarz" to największe zło... Zapier.... cie na etacie od godziny do godziny. Nie miejcie czasu na swoje przyjemności. Harujcie dla zagranicznych korpo...

Polska AD 2025...

Edytowane przez hubio
  • Haha 2
Opublikowano
Cytat

Polityczne trzęsienie ziemi w Niemczech. AfD po raz pierwszy na czele sondażu. "Początek punktu zwrotnego"

Agencja INSA Sunday Trend na zlecenie dziennika "BIld" przeprowadziła sondaż badający poparcie dla partii politycznych w Niemczech. Po raz pierwszy w historii AfD znalazła się na pierwszym miejscu, na równi z CDU/CSU, stając się tym samym najsilniejszą siłą polityczną w Niemczech. Liderzy partii zapowiadają, że to dopiero początek. — W ciągu najbliższych kilku tygodni zostawimy CDU/CSU za sobą — mówi Markus Frohnmaier, wiceprzewodniczący grupy parlamentarnej AfD.

alice-weidel-z-pozostalymi-czlonkami-par

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zaskakujacy-sondaz-afd-najsilniejsza-sila-polityczna-w-niemczech/ql5tt2g

• Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Pisiory za 3...2...1, wina Tuska bo chłopina miał zmartwienia że reżim Bodnarowców gnębi jego syna!!11.

Jeszcze nie wszedłem na X, ale już wiem co będą pisać. 

https://www.fakt.pl/wydarzenia/skrwilno-zmarl-ojciec-marcina-romanowskiego-rodzina-w-zalobie/czcmpv6

No cóż, niech mu ziemia lekką będzie, może chociaż ojciec był uczciwy. Co do samego Romanowskiego to mimo, że mam alergię na gościa to dałbym mu przyjechać na pogrzeb bo na to żeby pożegnać osobę najbliższą zasługuje nawet największy zbrodniarz, potem oczywiście od razu do AŚ. Podejrzewam jednak, że ta kanalia nawet na pogrzeb ojca nie przyjedzie.

• Upvote 1