Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, hubio napisał(a):

Zarówno PiS jak i Lewica to partie socjalistyczne. Nie ma co się dziwić... Gordon musi się bardzo cieszyć, że Duda jest Prezydentem :) 

A szczerze mówiąc to nie jest wina Dudy tylko KO, która nie ukrywa, że po to to dała póki jest Duda żeby było na niego :) Szkoda słów... 

Jak ktoś za parę lat, np. taki Gordo zapyta dlaczego w Polse wygrała Konfederacja to niech się rozpędzi..., pier... mocno o ścianę, a potem przeczyta ten (wtedy już archiwalny) wpis... Chyba, że jak się zmieni Prezydent to KO wróci do tego i może następnym razem wprowadzi OBIECANE w kampanii wyborczej status quo przed polskim ładem.... Setki tysięcy ludzi, w tym ja staliśmy kilka godzin w kolejkach m in. z uwagi na tą właśnie obietnicę wyborczą...

I proszę mi nie pisać o jakiś dopłatach do mikro przedsiębiorców... Chcemy uczciwie? To nie zmuszamy przedsiębiorców do składek... Nie płacisz to nie korzystasz... Hmm... w sumie to już tak jest... Jak przedsiębiorca nie płaci składek to jak tam minie jakiś okres 2 albo 3 miesiące traci prawo do składek... A można pójść jeszcze dalej i dać takie prawo pracownikom...

Tylko, że system jest chory i podobno 80% składek idzie dla 10% ludzi mających ciężkie choroby i drogie zabiegi... Nie wiem czy to do końca fair... Ale wiem jedno: przed polskim ładem dziesiątki lat system był zły i funkcjonował... Wprowadzono polski ład i system nadal jest zły... Kolejki jak były tak są no, ale pielęgniarki zarabiają po 12000zł :) 

Jeb...ć KO, jeb...ć Lewicę, jeb...ć PiS - socjalistyczne g.

Idź z tymi bzdurami :)

Domagasz się przywilejów bo chcesz prowadzić jakiś mały bzdurny biznesik. I chcesz żebyśmy ci fundowali wszystko. Żałosne. 

Pisałem to już - nie ma powodu, abyśmy tak bardzo dotowali takie małe biznesiki. 
Biznes to zawsze jest ryzyko. Ty chcesz żeby całe społeczeństwo fundowało ci wszystko, a twój wkład w społeczeństwo to będzie… marża wyższa niż w markecie :rotfl2: 

8 minut temu, hubio napisał(a):

Zarówno PiS jak i Lewica to partie socjalistyczne. Nie ma co się dziwić... Gordon musi się bardzo cieszyć, że Duda jest Prezydentem :) 

A szczerze mówiąc to nie jest wina Dudy tylko KO, która nie ukrywa, że po to to dała póki jest Duda żeby było na niego :) Szkoda słów... 

Jak ktoś za parę lat, np. taki Gordo zapyta dlaczego w Polse wygrała Konfederacja to niech się rozpędzi..., pier... mocno o ścianę, a potem przeczyta ten (wtedy już archiwalny) wpis... Chyba, że jak się zmieni Prezydent to KO wróci do tego i może następnym razem wprowadzi OBIECANE w kampanii wyborczej status quo przed polskim ładem.... Setki tysięcy ludzi, w tym ja staliśmy kilka godzin w kolejkach m in. z uwagi na tą właśnie obietnicę wyborczą...

I proszę mi nie pisać o jakiś dopłatach do mikro przedsiębiorców... Chcemy uczciwie? To nie zmuszamy przedsiębiorców do składek... Nie płacisz to nie korzystasz... Hmm... w sumie to już tak jest... Jak przedsiębiorca nie płaci składek to jak tam minie jakiś okres 2 albo 3 miesiące traci prawo do składek... A można pójść jeszcze dalej i dać takie prawo pracownikom...

Tylko, że system jest chory i podobno 80% składek idzie dla 10% ludzi mających ciężkie choroby i drogie zabiegi... Nie wiem czy to do końca fair... Ale wiem jedno: przed polskim ładem dziesiątki lat system był zły i funkcjonował... Wprowadzono polski ład i system nadal jest zły... Kolejki jak były tak są no, ale pielęgniarki zarabiają po 12000zł :) 

Jeb...ć KO, jeb...ć Lewicę, jeb...ć PiS - socjalistyczne g.

Idź z tymi bzdurami :)

Domagasz się przywilejów bo chcesz prowadzić jakiś mały bzdurny biznesik. I chcesz żebyśmy ci fundowali wszystko. Żałosne. 

Pisałem to już - nie ma powodu, abyśmy tak bardzo dotowali takie małe biznesiki. 
Biznes to zawsze jest ryzyko. Ty chcesz żeby całe społeczeństwo fundowało ci wszystko, a twój wkład w społeczeństwo to będzie… marża wyższa niż w markecie :rotfl2: 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

No ja bym nie powiedział właśnie. W pewnych punktach mam stabilne ziemniaki (najlepsze w Żabce). Jak kupuję na rynku, to jest straszna loteria.

Zależy od gatunku ziemniaka, obecnie najwięcej jest 4 odmian które mają najmniej chorób i wysokie plony - Vineta, Gala, Queen Anne, Gwiazda. 

Opublikowano

Zacznijmy od tego że Lidl/Biedronka od czasów COVIDu powiedziała również że to pitoli i na warzywach/owocach przykręciła śrubę i teraz nie ma różnicy między lokalnymi warzywniakami a Biedrą/Lidlem. Papryka w Netto 20.99 zł/kg, w lokalnym warzywniaku 9.99 :) 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Camis napisał(a):

No i gitara :)

PS. Niektórzy napięciowi userzy mogą na widok tego newsa pogryźć klawiaturę, a to bardzo niezdrowe. Może następnym razem daj ostrzeżenie czy coś.

A tymczasem skoro tyle osób jest ciekawych reakcji Stanowskiego to akurat się pojawiło:

sam jestem ciekaw co tu usłyszę...

Dziś filmik na kanale Zero Mazurka przebił ze dwadzieścia den. Ciekawe czy Stanowski podejmie rywalizację.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Oj Gordon to w II turze biegiem głosować na Nawrockiego bo on zawetuje każdą ustawę tego typu, a Trzask nie...

Ty dalej nic nie rozumiesz. 

Ja uważam że bogaci powinni płacić wyższe podatki, ale to powinno być zależne od dochodu, a nie tego czy jesteś przedsiębiorcą czy pracownikiem. Na tym polega równość. 

Dodatkowo należy ukrócić możliwość kombinowania przy tych JDG i tutaj świetnie sprawdzają się ryczałty gdzie nie mas kombinowanych kosztów. :) 

Ty zaś chcesz stworzenia kasty przedsiębiorców - uprzywilejowanych “panów”, którym wszyscy się będą zrzucać na wszystko. 359 razy NIE na takie głupie pomysły.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jeżeli chodzi o ceny żywności pod gastronomię to mogę potwierdzić co pisze @TheMr.

w gastro najdroższy jest pracownik. I nie można liczyć cen produktów w gastro według cen jakie my płacimy. :) 

No dobra, ale ja dalej nie wierzę w Porsche i Mercedesy %-)

Wypłaty, ZUS, lokal, media itd. Nie wiem, ile realnie obrotu może mieć taki lokal, ale nie sądzę, aby tam się zarabiało nie wiadomo ile.

W handlu też jest duże złudzenie obrotów. A realnie zysk netto nie jest powalający i średnia marża to jakieś 25%.

10 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ale że ceny rynkowe które Ci podaje to wymysły? :E 

Nie wiem, bo nie jestem ekspertem. W detalu to kosztuje dużo więcej, niż podałeś.

Ja po prostu nie wierzę w ich ogromne zyski, bo tak jak @GordonLameman pisał, jest pełno innych kosztów. Sami pracownicy sporo ścinają zysk, bo obrót tam jest liczbą skończoną.

Gdyby było tak prosto, jak piszesz, to gastro sprzedawałoby o połowę taniej. A nie sprzedaje. Rynek też jest konkurencyjny, więc nie wierzę w żadną zmowę cenową.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
22 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Jadalne chociaż? Bo sry, ale ja w markecie mam ziemniaki w cenie 4-5 zł za kilogram, więc jakoś średnio legitnie mi wygląda twoja cena.

Takie sałatkowe 1,5kg, które zazwyczaj kupuję, kosztują 7 zł w Biedrze. I że niby w hurcie magicznie byłoby dużo taniej, jak supermarkety nie jadą na dużej marży?

Ziemniaki - worek 15 kg płacę 20zł. Przywozi mi gość, który zaopatruje kilka bardziej znanych restauracji w Krakowie.  Uprawiane kilkanaście km od Krakowa na glebie 1 klasy - genialne jakościowo. Więc lepiej się nie wypowiadać o tematach, o których nie ma się pojęcia.

• Upvote 4
Opublikowano

A po co mają sprzedawać o połowę taniej jak Polak i przyjdzie zapłacić za pizkę 40-50 zł która we Włoszech ma za 5$ z 2 gwiazdkami Michelin? :E 

Lokal? Ja płacę 6.5k zł, gastro nie płaci o wiele więcej, powiedziałbym że 10k zł w słabym miejscu i 15-20k za lokal bliżej w centrum. Pracownicy i ZUS? O ile mają umowę o pracę kelnerzy... Kucharze wiadomo, ale to liczyć możemy na 12k-15k brutto za dobrego kucharza. Obrót? Pewnego dnia, pod koniec, koło 22 wybrałem się do restauracji i byłem na paragonie 220 klientem. Średnie ceny w lokalu to 40-60 zł, powiedzmy że średni rachunek im wychodzi 100 zł (a pewnie jest większy) = 22k dziennie, 660k zł miesięcznie, przy narzucie 100-200% Pozdrawiam. 

Opublikowano
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

No dobra, ale ja dalej nie wierzę w Porsche i Mercedesy %-)

Wypłaty, ZUS, lokal, media itd. Nie wiem, ile realnie obrotu może mieć taki lokal, ale nie sądzę, aby tam się zarabiało nie wiadomo ile.

W handlu też jest duże złudzenie obrotów. A realnie zysk netto nie jest powalający i średnia marża to jakieś 25%.

Nie wiem, bo nie jestem ekspertem. W detalu to kosztuje dużo więcej, niż podałeś.

Ja po prostu nie wierzę w ich ogromne zyski, bo tak jak @GordonLameman pisał, jest pełno innych kosztów. Sami pracownicy sporo ścinają zysk, bo obrót tam jest liczbą skończoną.

Gdyby było tak prosto, jak piszesz, to gastro sprzedawałoby o połowę taniej. A nie sprzedaje.

Szczerze to ja mam plan na gastro - pewnie w ciągu 10 lat przeskoczę na tą branżę całkowicie.

Najistotniejsze jest sensowne ułożenie menu żeby prep nie zajął całego dnia o żeby wiele produktów dało się wykorzystać w różnych daniach, a dodatkowo żeby to się nie marnowało. Dzisiejszy rosół to jutrzejsza pomidorowa i tak dalej :) 

porache i Merce to do pewnego stopnia przesada, ale tylko do pewnego stopnia. W gastro trudne jest zapewnienie stałego poziomu klientów, bo po efekcie nowości zainteresowanie zawsze spada. 

Ale koszt produktów nigdy nie przekracza 30% ceny dania. :) 

A to co polscy restauratorzy robią na napojach to jest granda. Wiesz dlaczego wszystkie lokale mają pepsi a nie colę? Bo pepsi jest duzoooo, duuuuzo tańsze dla branży HoReCa i daje szansę na zarobek kilka zł na buteleczce.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie, to w Polsce są wysokie koszty pracy. Sam ZUS kosztuje ponad 2000 zł.

W relacji zyski/koszty to akurat Polska tragicznie wypada. W pracy teraz ciągle skupiam się na redukowaniu kosztów w firmach.

Wszystko na papierze... Polska to "kraj teoretyczny"... Czasami zaczynam się zgadzać z @voltq, że to "teoretyczne państwo polin" :)

Powtarzam jeszcze raz - drodzy koledzy, doradcy w korpo... Opłaca się was mieć bo schodzi się z kosztów i VATu (kolejna patologia polskiego systemu gdzie cwaniak może latami płacić 0zł słownie: ZEROzł) natomiast wy pojęcia nie macie... Naprawdę... Właściciele wiedzą co robić.... :) 

Nikt nigdy wam nie pokaże ilu pracowników pracuje na czarno... Nikt nigdy wam nie pokaże ile naprawdę zarabiają i ile czasu pracują... To co na papierze jest zupełnie inne niż w realu... PIP to obecnie 2 panie lubiące ciastka... UKS to samo... Dopiero wałki na miliony mogą zwrócić czyjąś uwagę tylko na takiej skali to się już robi wałki międzynarodowe... Nikt nigdy nie pokaże wam ile NAPRAWDĘ płacą za te badziewia z Chin więc ty widzisz @Kamiyanx przed sobą te głodowe marże po to żebyś jeszcze bardziej się starał :) Macie wyłącznie do dyspozycji papier tzn nawet nie papier, a pdf... albo skany co tam macie... :) Nic nie wiecie, a udajecie kozaków... :rotfl:Radzę założyć własny biznes w handlu, w e-commerce, fabrykę mebli albo plantację poziomek :) i wtedy się mądrzyć!

W rezultacie polski system prawno ekonomiczny to RAJ DLA WSZELKIEJ MAŚCI CWANIAKÓW... De facto cały ten burdel utrzymują mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa w Polsce... Bo ich nie stać abo po prostu nie chcą płacić na optymalizacje podatkowe itp. Bo czują jakąś więź z Polską... A te całe zagraniczne g w handlu, e-comerce, chwilówkach, bankach, mediach, operatorach telekomunikacyjnych, wymieniać można bez końca - oni nie mają ŻADNYCH skrupułów, żeby wydoić ile się da polskich pracowników i polski budżet... Ja mimo fatalnej sytuacji wciąż płacę więcej niż muszę... Na pytanie księgowej jeszcze parę lat temu dlaczego - powiedziałem, że dlatego, że mi nie szkoda bo to idzie do naszego kraju! W dobrych latach ZUS i podatki nie płaciłem w ostatnim terminie tylko na 3 tyg. wcześniej! Bo mogłem i chciałem! Pokażcie mi gówn...e korpo, które tak robi!!!!

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Wszystko na papierze... Polska to "kraj teoretyczny"... Czasami zaczynam się zgadzać z @voltq, że to "teoretyczne państwo polin" :)

Powtarzam jeszcze raz - drodzy koledzy, doradcy w korpo... Opłaca się was mieć bo schodzi się z kosztów i VATu (kolejna patologia polskiego systemu gdzie cwaniak może latami płacić 0zł słownie: ZEROzł) natomiast wy pojęcia nie macie... Naprawdę... Właściciele wiedzą co robić.... :) 

Nikt nigdy wam nie pokaże ilu pracowników pracuje na czarno... Nikt nigdy wam nie pokaże ile naprawdę zarabiają i ile czasu pracują... To co na papierze jest zupełnie inne niż w realu... PIP to obecnie 2 panie lubiące ciastka... UKS to samo... Dopiero wałki na miliony mogą zwrócić czyjąś uwagę tylko na takiej skali to się już robi wałki międzynarodowe... Nikt nigdy nie pokaże im ile NAPRAWDĘ płacą za te badziewia z Chin :) Macie wyłącznie do dyspozycji papier tzn nawet nie papier, a pdf... albo skany co tam macie... Nic nie wiecie, a udajecie kozaków... Radzę założyć własny biznes w handlu, w e-commerce, fabrykę mebli albo plantację poziomek :)

W rezultacie polski system prawno ekonomiczny to RAJ DLA WSZELKIEJ MAŚCI CWANIAKÓW... De facto cały ten burdel utrzymują mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa w Polsce... Bo ich nie stać abo po prostu nie chcą płacić na optymalizacje podatkowe itp. Bo czują jakąś więź z Polską... A te całe zagraniczne g w handlu, e-comerce, chwilówkach, bankach, mediach, operatorach telekomunikacyjnych, wymieniać można bez końca - oni nie mają ŻADNYCH skrupułów, żeby wydoić ile się da polskich pracowników i polski budżet... Ja mimo fatalnej sytuacji wciąż płacę więcej niż muszę... Na pytanie księgowej jeszcze parę lat temu dlaczego - powiedziałem, że dlatego, że mi nie szkoda bo to idzie do naszego kraju! W dobrych latach ZUS i podatki nie płaciłem w ostatnim terminie tylko na 3 tyg. wcześniej! Bo mogłem i chciałem! Pokażcie mi gówn...e korpo, które tak robi!!!!

Ty płacisz mniej podatków niż ja, więc nie - nie utrzymujesz na swoich barkach systemu. Piszesz po prostu smutne bzdurki, bo chciałbyś żebyśmy ci wszystko zafundowali. 

No nie. Tak to nigdy nie będzie.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

@GordonLameman Wchodź w Ramen. Praktycznie zero wastu, składniki tanie a ceny kosmos :) 

Oj nie. Ja mam nieco inny, ambitny ale ryzykowny plan. 

Wkurza mnie, że nie mamy porządnego polskiego tradycyjnego (nie z PRL-u) fast foodu. Więc chce “sfastfoodować” jakieś tradycyjne danie. Mam kilka pomysłów, ale muszę na 2-3 lata zaparkować temat. Bo wszystko zaczyna się od maszyny, która to za mnie zrobi. Producenta mam ogarniętego, projektant też jest. Muszę tylko zrobić testy na konsumentach i można wchodzić w temat :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ty płacisz mniej podatków niż ja, więc nie - nie utrzymujesz na swoich barkach systemu. Piszesz po prostu smutne bzdurki, bo chciałbyś żebyśmy ci wszystko zafundowali. 

No nie. Tak to nigdy nie będzie.

Po pierwsze jestem dużo starszy niż ty i o wiele dłużej w biznesie niż ty więc już z tego powodu zapłaciłem więcej... Po drugie 15 lat byłem w VACie gdzie płaciłem grube tysiące. Po trzecie jesteś na DG, ale de facto uzależniony od 1-2 lub 3 stałych klientów. Mógłbyś być równie dobrze na umowie cywilno-prawnej. Ok nie jesteś. Fajnie. I akurat ciebie miałem też na myśli pisząc, że to na twoich barkach jest ten system. A teraz sprawdź jakie podatki płacą korporacje, którym służysz. Jak się mylę to proszę o źródło, ale politycy wszystkich opcji od lat mówią, że niemal cały ciężar utrzymania państwa leży w mikro, małych i średnich przedsiębiorstwach...

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

Po pierwsze jestem dużo starszy niż ty więc już z tego powodu zapłaciłem więcej.. Po drugie 15 lat byłem w VACie gdzie płaciłem grube tysiące. Po trzecie jesteś na DG, ale de facto uzależniony od 1-2 lub 3 stałych klientów. Mógłbyś być równie dobrze na umowie cywilno-prawnej. Ok nie jesteś. Fajnie. I akurat ciebie miałem też na myśli pisząc, że to na twoich barkach jest ten system. A teraz sprawdź jakie podatki płacą korporacje, którym służysz. Jak się mylę to proszę o źródło, ale politycy wszystkich opcji od lat mówią, że niemal cały ciężar utrzymania państwa leży w mikro, małych i średnich przedsiębiorstwach...

Np. Tyle: 

nie myl średnich przedsiębiorstw z mikro, bo to zupełnie inne biznesy. 

IMG_2785.jpeg

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman nie mylę :) Uważasz, że całe życie byłem mikro? :) 

To z czym ja mam problem w Polsce i zresztą na świecie to są korporacje, które można policzyć na palcach jednej ręki... No ok 50 rąk - jakieś 500... W Polsce może ze 100, które całkowicie uzależniły pracowników i podwykonawców, a po części państwa bo jak przykręcisz bankom śrubę to ci w jeden dzień rozpier...ą cały system ekonomiczny, jak tylko będą chciały... Mamy zresztą już za sobą 2008 gdzie przez ich chciwość trzeba było im jeszcze pomóc z pieniędzy podatników bo system by się zawalił...

Masz problem ze mną, żeby mnie dotować? :) Zobacz co się stało w 2008 w USA ile tam poszło dotacji, dla wcale nie biednych... A wracając do nas. Pisałeś, że każdy może od zera zacząć i być konkurencyjny... To teraz się zastanów czy od zera czy nawet z jakimś kapitałem byłbyś w stanie pokonać te korpo, którym służysz? I nie - już nie służyć tylko mieć własne i nie bać się jak ci przyjmą jakąś opinię albo ekspertyzę... Jedziemy dokładnie na tym samym wózku... :) Tu na forum nie ma ani jednej osoby z którą ja mam problem. Te osoby obecnie popijają drinki na wyspach i jedyne co to się zastanawiają czy sprowadzić sobie 14 latkę z rosji czy 15 latkę z Serbii... Ci ubożsi, bo reszta to po kilkanaście... A ci bardziej moralni właśnie przeglądają katalogi jachtów... Na nich wszystkich pracuje obecnie 90% ludzi  na świecie... Jedni jak my - wygodnie za komputerem, inni nie miel tyle szczęścia i harują po 10-12 godzin w fabrykach... Właśnie się dowiedziałem, że w Holandii są magazyny gdzie pracuje się od 6 rano do 18 łącznie z sobotami :) 

A żeby ludzie o tym nie myśleli od najmłodszych lat oswaja ich się z uzależniającymi używkami: alko, dopalacze, energetyki... Wbija w mózg tysiące reklam żeby kupowali niepotrzebne rzeczy... Promuje "róbta co chceta" żeby myśleli o sexie, przyjemnościach... Bo przychodzi poniedziałek rano i znów trzeba zapier...ć dla korpo po 8-12 godzin... Poziom edukacji publicznej dla przyszłych niewolników w USA i UK (nie wiem jak gdzie indziej, ale podejrzewam, że podobnie) JEST TRAGICZNIE NISKI, żeby nie myśleli... Za to poziom szkół prywatnych jak i stosowane tam praktyki wychowawcze są jak w obozach pracy :) Tam się kształtuje osoby, które w przyszłości będą egzekwowały niewolniczą pracę. W Polsce na całe szczęście mamy jeszcze jakiś poziom edukacji więc ludzi nie da się tak ogłupić + po komunie wciąż się cieszymy z "kapitalizmu" no Polak jak nikt inny umie obchodzić pewne rzeczy :) Ale prędzej czy później i na to korpo znajdą sposób...

Jak pisałem już wiele razy, to kiedyś wybuchnie... Wystarczy jakaś iskra... Obecnie niezadowolenie ludzi przejawia się w zwiększającym się z roku na rok poparciu dla partii populistycznych... One najprawdopodobniej nie zrobią nic i znajdzie się za chwilę nowy Lenin i Marks i jak się zacznie to wybuchnie rewolucja. A być może jak było w czasach IWŚ połączona z wojną. A wojna akurat może być jak najbardziej. To jest ostatni dzwonek aby partie liberalne zaczęły coś robić... Jak nie zrobią to ich dzieci i wnuki doświadczą tego czego doświadczyli "kapitaliści" w XXw ZSRR, Chinach, Korei, państwach Europy Wsch. - na całym świecie... Tym razem może się nie upiec USA i krajom Europy Zach bo od nich może się tam zacząć.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, hubio napisał(a):

Po pierwsze jestem dużo starszy niż ty i o wiele dłużej w biznesie

Jeżeli przez wiele lat nie potrafiłeś rozwinąć na tyle biznesu, że teraz jęczysz, że reszta podatników ma cię utrzymywać? To jest żałosne.

• Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@bergercs a ty masz k. 18 lat czy k. 28 lat że śmiesz OCENIAĆ kogoś kogo k. nie znasz!!! Zakładam, że nie więcej niż 30-40!!! i nie ogarniasz, że w życiu mogą się zdarzyć setki rzeczy jak śmierć dziecka, odejście żony, niewłaściwe decyzje biznesowe, zmiana koniunktury, choroba itp itp a czasami z tego co wymieniłem w pakietach KTÓRE CIĘ ZETRĄ Z POWIERZCHNI MATY!!!

Wkurzam się na was, ale wierzcie mi - byłem dokładnie tak samo popier....ny jak wy te 10-15 lat temu - fanatyk PO i partii liberalnych - pełen "zasad" i "teoremów" jak to należy sobie życie ułożyć... :rotfl:

I nie - nie chcę żeby mnie ktokolwiek utrzymywał :) Tak - można bez końca dyskutować... A potem się dziwicie, że wygrywa Trump... :rotfl:

I owszem nie rozwinąłem biznesu za to mam za sobą niemal dwie dekady wspaniałego życia spędzonego na przyjemnościach i z zapłaconym ZUSem :) a moi "koledzy" na etatach czy w biznesie pochorowani, zestresowani, uzależnieni, z byłymi żonami - mogą sobie tą kasą tyłek podetrzeć... Wszystko ma swoją cenę - także rozwijanie biznesu, szczególnie jak się posmaruje nie temu co trzeba... :) 

Powtórzę jeszcze raz - "jon snow you know nothing"... :D - to do was wszystkich co wypisujecie tu te swoje teoretyczne mądrości :) 

EOT na dzisiaj :) 

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Haha 3