Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Szambo napisał(a):

No ale to już sam jesteś w stanie ocenić, że kibol w pałacu to przesada.

Nie znam nikogo kto głosował na Zandberga i idzie głosować na Nawrockiego... wszyscy na Trzaskowskiego.

Głosowałem na Zandberga i też więcej tego nie zrobię. Jestem zawiedziony tym, że facet nie powie głośno, że pałac to nie miejsce dla bandziora. 

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Szambo napisał(a):

Tylko pytanie... to nie jest też czasem wina tego, że co by się nie działo... PIS zawsze ma conajmniej 30%? Nawet jakby małpę wystawili?

a PIS po 8 latach rzadow PO wygral 100% vs 0%? ;)

tu i tu jest spora czesc zelaznego elektoratu, na tym polega sila duopolu, nawet tu na forum masz wlasnie przedstawicieli calkowicie zabetonowanych, oczywiscie oni postrzegaja siebie jako tych inteligentnych ale to wlasnie oni walcza o jedna z partii w swoim wolnym czasie atakujac wszystkich przeciwnikow, tylko robia to w internecie zamiast w realu jak jedno pokolenie wczesniej. Na tym polega wlasnie zabetonowanie

11 minut temu, huudyy napisał(a):

że głosował na PiS? w tym momencie kłamiesz bandyto forumowy

pisal wielokrotnie, nawet chwile temu, wiec szybko zostales wyjasniony klamco forumowy

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Głosowałem na Zandberga i też więcej tego nie zrobię. Jestem zawiedziony tym, że facet nie powie głośno, że pałac to nie miejsce dla bandziora. 

Ja miałem wybrac pomiedzy Zandbergiem, Mentzenem a Hołownią. I w koncu obejrzałem wywiad z Kwasniewskim. Zapytany, jakie są szanse że kandydat z poza wielkiej dwójki partii PiS PO dostanie sie do drugiej tury. Kwasniewski odpowiedział "0% szans ze tak sie stanie" Wiec nie poszedlem bo to tylko ważenie elektoratu, moze i wazne, ale jakos mnie nie jara. Teraz uważam, że Zandberg fajnie gada, ma koles pojęcie, podobnie jak Mentzen, a Hołownia niestety zmiękł. Szkoda bo debatowac to on potrafi.

Opublikowano

Spokojnie, Trzaskowski wygra 2ga ture, nie ma powodu do niepokoju. 

200.webp

2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Teraz uważam, że Zandberg fajnie gada, ma koles pojęcie, podobnie jak Mentzen, a Hołownia niestety zmiękł. Szkoda bo debatowac to on potrafi.

To jest wlasnie problem z Holownia - on duzo i ladnie gada, ale kompletnie nic z tego nie wynika. Mial byc nowym otwarciem, a stal sie przybudowka KO. Dokladnie to, o czym mowil wczoraj Mentzen. 

• Upvote 3
Opublikowano
31 minut temu, Spl97 napisał(a):

Wtedy będę przypominał tym, co gadają, że buki się nie mylą / nie lubią się mylić, buki także się mylą 

Trend, a nie czy się mylą czy nie. Gdyby dało sie przewidziec wynik, nie byloby zakładów. Trend się zmienił, buki teraz po tygodniu dają wieksza szanse Trzaskowskiemu.  To trochę odwrotnie niż tutaj :hmm:

Opublikowano
11 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Generalnie całość tematu nawiązuje do sensu egzystowania prawnikow w społeczeństwie idealnym. Ja uwazam ze sa niepotrzebni. A np. inni uwazaja, że tak bo wtedy można cos regulowac i regulowac i tylko by regulowali. Natomiast jest to zwyczajnie niższy poziom zrozumienia. Natomiast w mniej lub bardziej patologicznych panstwach w jakich zyja obecnie ludzie napisalem, że prawnicy to taki wysoki standard gdzie pomoga człowiekowi oczywiscie za pieniadze itp. 

Co masz na myśli świat idealny? Bo w idealnym świecie w teorii nie powinni istnieć, skoro nie ma przestępstw, tyle, że nie żyjemy w utopii i taki dyskurs filozoficzny w temacie politycznym nie ma żadnego sensu :E 

13 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Coś takiego oczywiscie, czyli swiat idealny jak zreszta napisalem, jest dosc istotne, poniewaz jest to cel, ktory powinno w jakims stopniu obrac panstwo aby do niego dązyć.

Można próbować dążyć, ale ideału NIGDY nie osiągniesz. 

13 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Jak wszyscy rozumiemy wiele kwestii i rzeczy jest płynnych i zmienia sie z pokolenia na pokolenie, ludzie potrzebuja wolnosci wypowiedzi, tak aby ta roznica dzielaca generacje była mniejsza

Dlatego polaryzujmy dalej społeczeństwo na prawako-katolo-dziadów i lewako-homo-dzieciaków :E 

1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Ej, nie laduj mnie do tego wora, ja nikogo tu nie popieram, zwyczajne przeczucie ze Rafal po prostu wygra. 

image.png.77d575fd7691460c05fd0b722f1925a3.png

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

(...). Teraz uważam, że Zandberg fajnie gada, ma koles pojęcie, podobnie jak Mentzen, a Hołownia niestety zmiękł. Szkoda bo debatowac to on potrafi.

Fajnie gada, kiedy gada. Facet znika wtedy kiedy powinien budować swój kapitał polityczny. Pewnie kolejny raz obudzi się przed następnymi wyborami. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Fajnie gada, kiedy gada. Facet znika wtedy kiedy powinien budować swój kapitał polityczny. Pewnie kolejny raz obudzi się przed następnymi wyborami. 

Niby teraz budują struktury, więc coś z tego może będzie.

Może jakby On rządził kto ktoś by się zajął tym, że to co zostało obniżone jeśli chodzi o stopy procentowe zostało dołożone w postaci marż bankowych... szkoda, że nikt o tym nie trąbi.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

jednak i Braun się sprzedał, co za frajer. 

Oficjalnie? 

5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Za pozno. Glosowalem na 3D w ostatnich wyborach, nigdy wiecej nie dam zlapac sie na ich tania propagande. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Trend się zmienił, buki teraz po tygodniu dają wieksza szanse Trzaskowskiemu.  To trochę odwrotnie niż tutaj :hmm:

Trend jest widoczny, więcej ludzi twierdzi, stawiając pieniądze, że Trzaskowski wygra, lecz mam takie przekonanie, że to potencjalne zwycięstwo obecnego faworyta może się nie udać.

Na Polymarket ponad 70% szans na wygraną dają Trzaskowskiemu i też zauważam, że coraz większe szanse są na to, że się tam przekręci w drugą stronę, szczególnie w dniu wyborów, powtórka z Rumunii, tylko role się odwrócą.

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Szambo napisał(a):

Niby teraz budują struktury, więc coś z tego może będzie.

Jak Nawrocki wygra, to nic z tego nie będzie. Nawet nie wiadomo, czy w 2031 będą normalne wybory.

I proszę mi nie pierdzielić, że straszę, bo już Czarnek zapowiedział, co zamierza zrobić z niepokornym Onetem xD

• Haha 1
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Jak Nawrocki wygra, to nic z tego nie będzie. Nawet nie wiadomo, czy w 2031 będą normalne wybory.

I proszę mi nie pierdzielić, że straszę, bo już Czarnek zapowiedział, co zamierza zrobić z niepokornym Onetem xD

Może tak będzie, może nie.

Tak wygląda demokracja... wychodzi, że jesteśmy w mniejszości. Już tego nie zmienimy.

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

na tego dajcie 900 XD

ciekawe dlaczego te wybory sie odbyly, no i te poprzednie, przeciez pis mial wszystko

ale teraz to juz na pewno uda sie odwolanie wyborow, zaufaj mi i uratuj Polske i planete z trzaskiem XDDDDDDD

• Like 1
Opublikowano

No ja właśnie nie mam przekonania, czy tak wygląda demokracja. W ostatnich latach wypluło nam tyle populizmów i baniek informacyjnych, że system jest po prostu kiepski.

Koronny przykład to Rumunia, gdzie dało się wybrać prezydenta-randoma przez miesięczną ofensywę rosyjskich botów na TikToku %-)

No tylko tam mają chociaż działający SN... @Szambo

1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

ciekawe dlaczego te wybory sie odbyly, no i te poprzednie, przeciez pis mial wszystko

Bo nie domknęli tego systemu i byli zbyt pewni siebie. Ziobro już jakiś czas temu zapowiadał, że drugi raz tego błędu nie zrobią XD

• Upvote 1
Opublikowano

Braun oficjalnie poparł Nawrockiego.

I podobno nowi wyborcy częściej wybiorą Nawrockiego.

Także pozamiatane i będziemy mieli okazję zobaczyć czy te najczarniejsze przewidywania odnośnie prezydentury Nawrockiego się spełnią.

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, huudyy napisał(a):

jednak i Braun się sprzedał, co za frajer. 

Miałem go za szura, ale chociaż z minimum godności.

Na 100% nie AI ? , bo teraz tyle fałszywych informacji w Internecie...

5 minut temu, Szambo napisał(a):

Braun oficjalnie poparł Nawrockiego.

I podobno nowi wyborcy częściej wybiorą Nawrockiego.

Także pozamiatane i będziemy mieli okazję zobaczyć czy te najczarniejsze przewidywania odnośnie prezydentury Nawrockiego się spełnią.

Spełnią się, trzeba było atakować Nawrockiego logicznie i opierać się na faktach a nie bzdury publikować