Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

Generalnie całość tematu nawiązuje do sensu egzystowania prawnikow w społeczeństwie idealnym. Ja uwazam ze sa niepotrzebni. A np. inni uwazaja, że tak bo wtedy można cos regulowac i regulowac i tylko by regulowali. Natomiast jest to zwyczajnie niższy poziom zrozumienia. Natomiast w mniej lub bardziej patologicznych panstwach w jakich zyja obecnie ludzie napisalem, że prawnicy to taki wysoki standard gdzie pomoga człowiekowi oczywiscie za pieniadze itp. 

A informatycy pomagają ludziom za.... słowo dobrej woli? 

Lekarze pomagają za... datki na cele charytatywne?

Sprzedawcy i piekarze rozdają żywność za darmo? 

Może jednak przemyślisz co piszesz? ;) 

Możesz też pochwalić się swoim zawodem - użyję wtedy przykładów bliższych Twojej skórze ;) 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Ladnie pojechales. O ktorej pojawi sie taki news? 

mówię o tym że jak popełniłeś przestępstwo które się przedawniło to dalej jesteś przestępcą tyle że nie skazanym. Jeżeli nie oddasz długu to jesteś dłużnikiem nawet jeżeli nie można już z ciebie ściągać należności w drodze postępowania sądowego. 

Nie można mu postawić zarzutu za ustawkę bo sprawa się już przedawniła ale jest faktem, że brał czynny udział w przestępstwie.

Nie wiem jak się odniosą do kwestii kawalerki bo to sprawa na dłuższe postępowanie.

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Tylko to pokazuje, że jest tylko jedna metoda poradzenia z takimi osobnikami. Trzeba ich po prostu w niedzielę przegłosować, tak jak zrobiono to w październiku 2023 r. Nie ma innej opcji, drugi raz trzeba to zrobić, bo inaczej to oni przegłosują rozsądne osoby.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, nie dążymy do ideału. :) 

W idealnym świecie nie byłoby miejsca dla żadnego zawodu, bo każdy potrafiłby wszystko. Ale wartość takich rozważań jest żadna. Szczególnie jeśli ma to być figura retoryczna.

Mam dystans do siebie. Krótki :E 

W idealnym świecie nie byłoby żadnego zawodu by nikt by nie musiał pracować 🤣

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Norrberrto napisał(a):

mówię o tym że jak popełniłeś przestępstwo które się przedawniło to dalej jesteś przestępcą tyle że nie skazanym. Jeżeli nie oddasz długu to jesteś dłużnikiem nawet jeżeli nie można już z ciebie ściągać należności w drodze postępowania sądowego. 

Nie można mu postawić zarzutu za ustawkę bo sprawa się już przedawniła ale jest faktem, że brał czynny udział w przestępstwie.

Nie wiem jak się odniosą do kwestii kawalerki bo to sprawa na dłuższe postępowanie.

Ja sobie z tego doskonale zdaje sprawe. Problem polega na tym, ze obecnie w przestrzeni publicznej pojawia sie ogromna ilosc roznorakich zarzutow wobec Nawrockiego, nie ukrywajmy - glownie na potrzeby kampanii. Moge wobec niego uzyc w tym momencie wielu roznych okreslen, ale przestepca? Nawet Donald Tusk, zapytany wprost, nie zdecydowal sie uzyc tego okreslenia wobec czlowieka, ktory oficjalnie nie jest o zadne przestepstwo oskarzony (z tego co sie orientuje, rozpatrywana jest sprawa kawalerki, ale zadne oskarzenie nie padlo). 

Dlatego wstrzymalbym sie z osadami, i rzucaniem na prawo i lewo okresleniami przestepca/skazaniec. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Niewykonalne. Jego osiągnięć w sporcie tak w reprezentacji jak klubach nie da się podważyć.

To zdjęcie Lewego przypomniało mi gest Kozakiewicza trochę ina sytuacja ale też spory o reprezentację.

• Confused 1
Opublikowano

Pamiętam kiedyś jak Stanowski był oburzony jak jakiś Mafiozo miał mieć jakąś galę Freak Fight i jak się denerwował jak ta cała Dagmara tańczyła w Tańcu z Gwiazdami.

Natomiast wyczyny Karola Nawrockiego zupełnie mu nie przeszkadzają jeśli chodzi o bycie Prezydentem.

Ja wiem, że ma poglądy jakie ma, ale właściwie codziennie ląduje na Kanale Zero jakiś film rozbrajający oskarżenia pod adresem Nawrockiego.

Wcześniej miałem wrażenie, że jemu do Konfy bliżej, ale objechał Mentzena i w sumie specjalnie go wbił na minę w swoim wywiadzie.

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

To miałeś złe wrażenie o Stanowskim, od kiedy Stanowski wszedł w świat okołopolityczny, to od samego początku robi dobrze PiS-owi.

I wcale z tym nie ukrywa :E.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

nie wiesz za bardzo o czym piszesz, w przypadku tej klasy sportowca najwazniejszy jest PR

on nie bedzie mial problemow z bezpieczenstwem fizycznym do konca zycia bo chyba takie zagrozenie masz na mysli pytajac "i co mu zrobia?" XD

wiesz ze lewandowski interweniowal prawnie bo na wykopie ludzie wrzucali niekorzystne memy o nim i zonie?

i nie zebym sadzil ze bedzie mial jakies problemy z patusami, z tej sprawy nic nie wyniknie i skonczy sie na 2 postach w internecie, pisze to tylko dlatego ze twoje zalozenia byly calkowite bledne zadajac te pytania, na tym poziomie najwazniejszy jest PR

Nie wiesz o czym piszesz, to nie PR tylko przysługujące mu prawo pozwać każdego kto go zniesławia.

I ma tyle kasy, że może wynająć cały sztab, który będzie tylko ścigał takich patusów.

• Confused 1
Opublikowano
33 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Nie, nie imponuje mi. Dostalem w trabe, komus w trabe przywalilem, nie wiem nawet o co poszlo, temat zamkniety. Chodzilo mi tylko o to, ze ludzie maja rozne epizody, ktorych moga sie wstydzic na jakims tam pozniejszym etapie zycia, i to nie powinno z automatu robic z nich nie wiadomo kogo. Tylko i az tyle. 

Też się biłem, długo trenowałem, na ostatnim treningu kick boxingu miałem 31 lat. Jest małe ale. Ostatni raz niesprowokowany brałem udział w bójce w wieku 19 lat i byłem wtedy uczniem liceum, Nawrocki miał 26 lat, żonę, 9 letniego syna i pracował już w IPN. Ja w tym wieku brzydzilem się przemocą. Ten idiota nazwał ustawkę szlachetną walką, nie wstydzi się tego co robił a wręcz się tym chwali. Nawet Duda broni ustawek, bo oni zrobią wszystko byle wygrać. 

Ja w wieku 20 lat potępiałem takie zachowanie, on w wieku 41 lat nie widzi w tym niczego złego. Czy gdyby jego syn chodził na ustawki to tata byłby dummy z tego jaki jego syn jest szlachetny? 

Nawrocki to patologiczny troglodyta. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Norrberrto napisał(a):

No i nie widzisz różnicy miedzy przestępcą a skazanym. Wg Twojej teorii można nawet mordować jeżeli ciebie nie złapią...

Dokładnie tak to działa. Nie ma dowodów, nie ma sprawy, nie ma przestępstwa.

Są zarzuty i pomówienia które równie dobrze mogły zostać wyciągnięte z dupy.

I ja tu nie mam problemu z uwierzeniem, że polityczna gnida ma szemraną przeszłość. Do tego zawodu generalnie pchają się kombinatorzy i gnidy. Czasem matkobijcy.

Tylko to nie na wierze powinno się opierać, a na konkretach. Do tej pory tylko ustawki były konkretne, bo sam się dzban przyznał.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

I z tym sie absolutnie zgadzam, ale czy mozna go nazwac za to przestepca? 

Kolokwialnie jak najbardziej. Inni ludzie którzy byli z nim na ustawce dostali wyrok za udział w niej, po prostu Karol nie dał się złapać. Nie czepiaj się kolokwializmów, wszak sam zgadzasz się z tym, że kn to troglodyta a dobrze wiesz, że prawdziwym troglodytą nie jest. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Sam jestes w temacie gdzie wiekszosc ludzi sie kloci.

Część się kłóci, część rozmawia. Takie forumowe gadki to zupełnie co innego niż osobiście z ludźmi, których dobrze się zna z rodziny czy przyjaciół

Na Labie w tym temacie byl 3x razy wiekszy gnoj.

Na labie nie było 3x większego gnoju bo moderacja była 3x ostrzejsza :) 

Widzisz co sie dzieje w mediach. To sie przenosi na zycie codzienne. Zaczynasz dyskusje, a po 5 minutach komus puszczaja nerwy i slyszysz o rudym zlodzieju Tusku, albo walnietym Kaczynskim. I wtedy nie ma zmiluj.

Wszystko zależy też od nas samych. Mam w rodzinie osobę, która popiera: Mentzena/Brauna. Kiedyś za Hołownią, a ostatnio mi powiedziała czy wiem jakie on ma nazwisko :) Sama zaczęła temat polityki i czułem, że chce wejść w ostry spór. Sam nie specjalnie miałem ochotę o tym dyskutować, no, ale jak chciała. Przedstawiłem spokojnie swoje racje, ona swoje i temat się skończył. 

Nie wierzę w to, że ktoś kto nie chce się pokłócić pokłóci się o politykę. Tak naprawdę ma jakieś inne obiekcje albo po prostu w ten sposób wyładowuje swoje złe emocje, frustracje. Ostatnio na YT widziałem materiał psycholożki, która pół życia chodziła wkur...a o wszystko. Potrafiła się pokłócić o byle pierdołę. Okazało się, że ma nieprzepracowany gniew na ojca z dzieciństwa :) Mnóstwo, mnóstwo ludzi, szczególnie po etanolu w ten sposób rozładowuje swoje frustracje, lęki - często zupełnie nieświadomie... Myśli, że walczy o lepszą sprawę i kłóci się o Tuska/Kaczyńskiego/Brauna/Mentzena :) Sam parę lat temu przerabiałem to po forach kłócąc się o kompletne bzdury. I przyznam, mimo, że mam świadomość to i tu raz czy dwa zdarzyło mi się jak pisałem te swoje "żale" odnośnie składki. W 99,9% takie kłótnie wynikają z lęków, frustracji - problemów dnia codziennego. Są ludzie, którzy czasami całe życie tak się zachowują. Miałem i mam takie osoby z rodziny. 

A polityka akurat jest bardzo "wdzięcznym" tematem do takich kłótni :) 

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

A polityka akurat jest bardzo "wdzięcznym" tematem do takich kłótni :) 

Zapewne w tym co napisales jest troche racji, nie mnie to osadzac, bo ja znam sprawe tylko z perspektywy tescia, ktory poczul sie zaatakowany, wiec oddal :D A wiadomo, ze prawda lezy gdzies po srodku.

12 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie czepiaj się kolokwializmów, wszak sam zgadzasz się z tym, że kn to troglodyta a dobrze wiesz, że prawdziwym troglodytą nie jest. 

Bo to jest dosc ciekawy przypadek. Jak popatrzysz z boku powiesz cwaniak, troglodyota, tepy typ. Ale jednak jest cos w tym, ze wyszedl z tego (pomijam poglady), zrobil doktorat, robi kariere. Znalem takich typow jak on, i naprawde chyba kazdy z nich skonczyl zle albo bardzo zle. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

(...) Jak popatrzysz z boku powiesz cwaniak, troglodyota, tepy typ. Ale jednak jest cos w tym, ze wyszedl z tego (pomijam poglady), zrobil doktorat, robi kariere. Znalem takich typow jak on, i naprawde chyba kazdy z nich skonczyl zle albo bardzo zle. 

Pracowałem na uczelni i zdarzają się tam ludzie z szemraną przeszłością i z doktoratem. 

Mam fajny przykład, pracownik naukowy opowiadał przy piwku czego to nie wyczyniał za gówniaka i na sam koniec rzucił "no i w jeansach lufa lepiej leży niż w dresie huehuehue". 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

I z tym sie absolutnie zgadzam, ale czy mozna go nazwac za to przestepca? 

Tak, nawet należy.

Sam udział osoby pełnoletniej w ustawce jest przestępstwem, pomijając fakt że był już wtedy urzędnikiem państwowym. 

Nie jest to jakieś ciężkie przestępstwo jeżeli z pobicia nie wynikły obrażenia zagrażające zdrowiu lub życiu ale to nie zmienia faktu że jest to przestępstwo.

Może gdyby jeszcze tego nie gloryfikował to można by to traktować inaczej ale wiek w którym to robił i obecne jego tłumaczenie, że to nic takiego i ma charakter sportowy, czy doszukiwanie się w tym jakichkolwiek śladów szlachetnego postępowania jest niedopuszczalne.

6 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

image.png.203eafb5086295b1cbf286521fb5e2ac.png

Kiepski prawnik, kiepski prezydent, kiepski człowiek...

Wywodzi się z rodziny intelektualistów a pierdzieli farmazony. 

To taki wykrzyknik na koniec jego kadencji żeby społeczeństwo pamiętało jaka to miernota.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 5