Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Do wieczora to temat się zamknie i z głowy ;)

Całkiem niezły pomysł. 

Przynajmniej nie będę musiał czytać, że powinienem trafić "do gazu" bo w drugiej głosowałem na Trzaskowskiego.

No, ale to ja mam pogardę do wyborców innych polityków :) 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Teraz? 1,5 roku im mówiliśmy, żeby się wzięli chociażby za rozliczenia w służbach a zamiast tego widzieliśmy podgryzanie się nawzajem.

Za to winni są Bodnar z Siemoniakiem, oni też są jednymi z twarzy tej wczorajszej porażki.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, huudyy napisał(a):

Mieliście wywrócić stolik, a się przy nim rozsiedliście, tak ogólnie.

A czy to nie hamowania, któremu hołdował @Camis twierdził, że to nie sztuka być w wiecznej opozycji, a to, żeby mieć wpływ na politykę nawet w rządzie, którego się nie popiera?

I później cyk... bierz Rafał moich wyborców za darmoszkę :smiech:

Edytowane przez Umpero
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Do wieczora to temat się zamknie i z głowy ;)

Zwyczajnie sadze, ze ludzie musza na spokojnie przetrawic to, co sie wydarzylo, a nie w emocjach obwiniac okreslone grupy spoleczne o wynik wyborow. 

Demokracja polega na tym, ze kazdy ma prawo do glosu, i kazdy jest rowny przy urnie wyborczej, bez wzgledu na to czy jest szefem korporacji, czy gosciem zbierajacym truskawki. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Całkiem niezły pomysł. 

Przynajmniej nie będę musiał czytać, że powinienem trafić "do gazu" bo w drugiej głosowałem na Trzaskowskiego.

No, ale to ja mam pogardę do wyborców innych polityków :) 

To ja tez do gazu, DWA RAZY :smiech:

1 minutę temu, voltq napisał(a):

Trochę szacunku dla forumowiczów , nawet jak mają inne poglądy to należy im się szacunek 

Wybacz ale ja tu szacunku mało widzę, niestety :)

Opublikowano
4 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Z tych 100 obietnic na 100 dni to głównie bzdety jakieś a jeszcze im się nazbierało innych rzeczy których ludzie nie chcą. 

Doszło do tak paradoksalnej sytuacji, że szef kampanii Nawrockiego powiedział, że Prezydent zagna do roboty rząd aby zrealizował własne obietnice wyborcze :) Nie chodzi oczywiście o ustawy dot. aborcji czy sądownictwa tylko gospodarcze....

Można się z PiS śmiać, ale zauważcie, że oni w 1 kolejności wzięli się właśnie za kwestie gospodarcze jak skokowe podwyższanie minimalnej czy 500+. Natomiast niestety KO kontynuacja polityki cieplej wody w kranie za czasów Komorowskiego...

No niestety taki typ rządzenia znany do 2015r czyli jak udawać, że się coś zmienia i nic nie robić przeszedł do historii i wyborcy na takie coś się nie zgodzą. I moim zdaniem bardzo dużo ludzi oficjalnie i na wpół oficjalnie ma serdecznie dość tego, że Ukraińcy zarabiają tyle samo co Polacy. Śrubują normy dla korpo. Panoszą się w drogich samochodach. Wykupują nieruchomości itp. Czy taka zazdrość jest czymś złym? Może i tak, ale POLSKI obywatel powinien się w Polsce zawsze czuć lepiej i od tego jest polskie państwo aby o to zadbać.

• Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, Spl97 napisał(a):

prawdopodobnie wydaliście dla waszej ulubionej Konfederacji wyrok śmierci

Jak wejdą w koalicję z PiSem to na 100% skończą jak Lepper, każdy kto kolaboruje z PiSem źle kończy, tak samo było np z Tuskiem, wtedy gdy nie zgodził się współrządzić z Jarkiem, od tamtego czasu go wyzywają od najgorszych i jest "gorszym sortem". 

Tutaj Konfa może mieć przewalone i to dobrze zostało ujęte.:thumbup:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Za to winni są Bodnar z Siemoniakiem, oni też są jednymi z twarzy tej wczorajszej porażki.

Siemoniak za te dwa audyty w służbach (ABW i CBA) powinien wylecieć w trybie natychmiastowym, również z partii.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

To ja tez do gazu, DWA RAZY :smiech:

Nie kreujcie czegoś co nie miało miejsca. 
Nikt tu nikogo nie wysyłał do gazu.

Na razie się spotkałem tutaj z pogardą wyborców Trzaskowskiego do tych co głosowali na drugą stronę.

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Zwyczajnie sadze, ze ludzie musza na spokojnie przetrawic to, co sie wydarzylo, a nie w emocjach obwiniac okreslone grupy spoleczne o wynik wyborow. 

Demokracja polega na tym, ze kazdy ma prawo do glosu, i kazdy jest rowny przy urnie wyborczej, bez wzgledu na to czy jest szefem korporacji, czy gosciem zbierajacym truskawki. 

Gdyby można było ufać polityka to ostatecznie nie miało by to znaczenia kto wygra. I gdyby ci Politycy działali dla kraju a nie własnego interesu i interesu swojej partii. No ale co ja tam wiem, jestem tylko głupim modem co go do gazu chcą wrzucić czy jakoś tak :hihot:

Opublikowano
Teraz, Umpero napisał(a):

Na razie się spotkałem tutaj z pogardą wyborców Trzaskowskiego do tych co głosowali na drugą stronę.

Chociaż raz mógłbyś nie łżeć. Ale, nie to za trudne. Za bardzo się przyzwyczaiłeś. 

Masz: 

IMG_2912.jpeg

• Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Jak wejdą w koalicję z PiSem to na 100% skończą jak Lepper, każdy kto kolaboruje z PiSem źle kończy, tak samo było np z Tuskiem, wtedy gdy nie zgodził się współrządzić z Jarkiem, od tamtego czasu go wyzywają od najgorszych i jest "gorszym sortem". 

Tutaj Konfa może mieć przewalone i to dobrze zostało ujęte.:thumbup:

Jako wyborca konfy moge powiedziec - nam juz przewiduja smierc od 10lat. A idziemy tylko w gore :)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Wyborców Trzaskowskiego łagodnie nazywa się tęczowymi, a agresywniej "pedały do gazu".

To wasz typ wyborcy.

poziomm.jpg

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

Hipokrytą jestes.

• Upvote 2
Opublikowano
12 minut temu, huudyy napisał(a):

Ci od polaryzacji dziadków

image.png.d392c6636dc4648c72e3261dbb50c36b.png

Pisiorki nasciągali migrantów, zarobili na tym jeszcze sprzedając im wizy, a teraz jeszcze zrobili z tego winę Tuska :E i wygrali wybory strasząc nimi elektorat :E Piknie.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Co 6? Około stu podpisał z tych 233.

Zawetował 6 ustaw. Tylko od listopada 2024 podpisał 98. Jak dobrze policzyłem, podpisał w sumie 170 ustaw aktualnego rządu. Wszystko jest na stronie Kancelarii.

Cytat o ponad 100 ustawach podany przez @Element Wojny jest z artykułu z ubiegłego roku.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Keller napisał(a):

Ci wszyscy którzy pierniczą o tym że 100 konkretów nie jest zrealizowanych, to które z nich są dla nich takie ważne?

https://100konkretow.pl/wszystkie-konkrety/

Coś czuję, że żadne. Chodzi tylko o czepienie się, że nie jest zrealizowane. A czemu nie jest, to już inna sprawa.

moze zapytaj trzaskowskiego, obiecywal ze zagoni leniwy rzad do pracy XD

dla mnie przykladowo pkt 4 - nie tyle co nie zrealizowali co sami zaglosowali przeciw i jeszcze trzask powiedzial ze jeszcze ich przekona XD
totalna kpina z ludzi

jest jeszcze sporo innych (chocby 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ..e dalej mi sie nie chce czytac)

PO mialo zawsze dobre pomysly ale nie chcieli ich realizowac, to sa systemowi oszusci, wygrywaja wybory na oszustwach

tym razem decydowali mlodzi a nie oni potrzebowali czekac 8 lat na ocene

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Umpero napisał(a):

Ty w kilka osób prowadzisz to konto, czy sam nie wiesz co piszesz?

@Mar_s dziękuję za reakcję :) :)

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

Najwiekszymi hipokrytami sa Ci, ktorzy wczoraj po 21:00 na forach i socialach wyjezdzali ze swoim slychac wycie znakomicie, albo pisali o potrzebie pojednania, o tym ze trzeba rozmawiac z wyborcami Nawrockiego, ze oni tez sa wazni itd.

Nagle przychodzi rano, wyniki sie odwracaja, i tych wszystkich chetnych do pojednania ogarnia kurwa jakas zbiorowa amnezja odnosnie tego, co napisali mniej niz 10 godzin wczesniej. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 6
Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Pisiorki nasciągali migrantów, zarobili na tym jeszcze sprzedając im wizy, a teraz jeszcze zrobili z tego winę Tuska :E i wygrali wybory strasząc nimi elektorat :E Piknie.

żodyn się nie spodziewał :E 

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, voltq napisał(a):

O czym ty bredzisz ?

No to co napisałem.

PIS będzie celować w 100% władzy, a nie jakieś koalicje.

Co w tym niezrozumiałego? Partii Kaczyńskiego nie znasz?

• Confused 1
  • Upvote 1