Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Keller napisał(a):

Po prostu jeszcze o tym nie wiesz kim jesteś, jeśli masz takie poglądy. To nie wyzwiska, a fakty. Bójkolubni cwaniacy nie są moralni. Zawsze można żyć z oszustw, podstępności, czy gróźb fizycznych (czy takich czynów). Jeśli to jest zaradność wg prawicowego Polaka, to szkoda że więcej z was nie wyjechało. Przypominam że odkąd PO wysyłało patusów za granicę, to spadła ogromnie liczba np. bójek i rozbojów. Ja gratuluję. Tylko kibolstwo jeszcze do zaorania.

Zamiast obrażać tych ludzi lepiej ich cywilizować i wskazywać kierunek , sala treningowa , ring , klatka to miejsca gdzie można się bić i jeszcze na tym zarobić

Ten gosc wywodzi się z takiego środowiska a jest mądrzejszy , inteligentniejszy i ma wyższy poziom moralności od tych wszystkich pseudo elit i celebrytów

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

On ręczył za polskiego obywatela i może znajomego kibica, a nazista to jest dopiero w dalszej kolejności. :E
I jak daleko jest posunięty ten ich nazizm? Bo łatwo tam płytko wpaść z nienawiści do danych rzeczy i braku wiedzy lub ucywilizowania. W końcu jakoś przekonał do siebie "zwykłych" obywateli Niemiec. 

Przecież raczej nie palił tam samochodów ;) 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
Teraz, Fenrir_14 napisał(a):

tymi nazistami to też się uczepiłeś jak kleszcz psiego ogona. Do Władka napisz że się w Polsce nazizm odradza 🤣

Wybacz, że od prezesa cholernego IPNu wymagam wyższych standardów niż ubieganie się o laske dla neonazisty. 

1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Ty wiesz w ogóle co się dzieje na Ukrainie i kto goni tą chołote od Putina? Chcesz teraz wszystkim powiedzieć że Amerykanie i sojusznicy nie wiedzą co to jest Azov, Misantropic Division, Militiant Zone, Runic Storm, White Rex (Rosja) - po stronie Ukrainy, Beloyar (Rosja) - po stronie Ukrainy, Legion Wolności (Rosja) - po stronie Ukrainy, Nordic Resistance, Pride France, BlutFahne itd. To nie są organizacje typu ostatnie pokolenie 🤣🤣

A wiesz ile w Rosji tego jest czy też mam Ci napisać

Mieszkasz w Ukrainie? Czy w Rosji? Bo nie wiem po co to piszesz. 

2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

eNeSikszkodapradu na te tęgie głowy skoro farmazon typu jacek muranski czy frajer masa to jest źrodło wiedzy i dowodów 🤣

Frajer Masa? Bo był mądrzejszy od swoich kolegów i ich po sprzedawał za wizję wygodnego życia? 

Teraz, musichunter1x napisał(a):

jak daleko jest posunięty ten ich nazizm

PORTRET HITLERA i swastyki na ciele. To daleko czy nie? 

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, aerial napisał(a):

Nie jest to prawda, patrz co było z Kidawą-Błońską, musieli podmieniać.

Tam byla troche inna sytuacja: 

Małgorzata Kidawa-Błońska została zastąpiona przez Rafała Trzaskowskiego jako kandydatka Koalicji Obywatelskiej w wyborach prezydenckich 2020 z powodu dramatycznego spadku poparcia i słabej kampanii. Jej apel o bojkot wyborów korespondencyjnych w czasie pandemii doprowadził do chaosu i utraty zaufania nawet wśród zwolenników PO. W partii narastała presja, by zmienić kandydata na bardziej dynamicznego i wiarygodnego.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

On ręczył za obywatela Polskiego obywatela i mozę znajomego kibica, a nazista to jest dopiero w dalszej kolejności. :E
I jak daleko jest posunięty ten ich nazizm? Bo łatwo tam płytko wpaść z nienawiści do danych rzeczy i braku wiedzy lub ucywilizowania. W końcu jakoś przekonał do siebie "zwykłych" obywateli Niemiec. 

A czy gdyby Trzaskowski poręczył za tego pokemona z ośrodka monitorowania ksenofobii czy jakoś tak, to też byś napisał, że poręczył za obywatela polskiego przede wszystkim? 

O, Gaweł mu było. Chyba Rafał.

Bo widzisz - nie mam dowodu - ale jestem przekonany, że gardłowałbyś zupełnie inaczej.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

To pusty symbolizm, a chcę znać jego czyny i postawę życiową w danym momencie ;) 
To jak daleko jest posunięty i umotywowany nie zależy od tatuaży. 

Ale to nie był Horodko, więc mniejsza, bo tylko tego prześwietlałem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, voltq napisał(a):

Zamiast obrażać tych ludzi lepiej ich cywilizować i wskazywać kierunek , sala treningowa , ring , klatka to miejsca gdzie można się bić i jeszcze na tym zarobić

Już ich patoMMA i patostreamy "cywilizują", że coraz więcej dzieciaków chce się prać w szkole, łącznie z dziewczynami. Promocja bijatyk i wyzwisk, to promocja gówna w państwie. Tu nie ma czego bronić, a jest co obrażać. Powiem więcej. Zaostrzyć kary.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, michasm napisał(a):

Jest tylko jedne medium, które powinno być obiektywne I możemy to prawnie zapewnić. Telewizja publiczna. 

No nie bardzo.

Każdy dziennikarz powinien się zajmować głównie odkrywaniem faktów i pokazywaniem ich ludziom tak by sami mogli wyciągnąć wnioski. Przez to , że media stały się kompletnie jednostronne straciły jakąkolwiek wiarygodność i dlatego ludzie coraz bardziej zamykają się w swoich bańkach informacyjnych w internecie.

Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

Podaj mi proszę datę emisji 2 dużych spraw ośmieszajacych KO Od 2024. 

Jak często TVP mówi o 100 konkretach I pokazuje ile nie zostało zrealizowanych? 

Kiedy material I tym Jakie konkrety były glosowane w Sejmie? 

Kiedy będzie lista zawetowanych przez Dudę konkretów? (aż pięciu) 

Przy porównaniu do tvpis mówimy tu o poziomie nie pokazywania wystąpień na żywo (konferencje + wiece) oponentów przez CAŁĄ KAMPANIĘ ANI RAZU.

Podczas gdy obecne tvp, polsaty, tvny, pokazują, w całości, godzinne gadanie Kaczyńskiego, bez paska, bez przerywania. Konferencje też pokazują, nawet z 2min pytaniami "redaktorów" republiki z tezą.

W tvpis i obecnej republice zero przez całą kampanię. Zawsze pokazywali pocięte po emisji, pod tezę, z komentarzem.

Tego nie da się porównać ani obronić. Nie mówimy to o narracji, i materiałach przeciw komuś, oni jawnie nie pokazują przekazu na żywo żeby wyborca nie zobaczył nawet kilku minut kogoś nie z ich obozu w niepociętym i nie "obalonym" przez lożę prawicowych eksportów panelu.

Jeżeli porównujesz te dwie wersje mediów, to głęboko się z tym porównaniem nie zgadzam, nie dlatego że jedni są idealni, albo nawet niestronniczy. Dlatego że drudzy to całkowite zaprzeczenie standardów dziennikarstwa i karykatura.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie mogę mówić za wszystkich, ale ja tłumaczyłem dlaczego uważam go za oszusta i pokazywałem na czym polegał ten proceder z mieszkaniem starca.

Mowilem tez, dlaczego istotna jest kwestia nałogu bardziej niż tego czy to był legalny snus nikotynowy czy ten nielegalny z tytoniem.

Zabawne jest z kolei, ze gdybym domagał się takiego samego traktowania Tuska czy Trzaska w kwestii np. nazywania ich zdrajcami to byś mnie wyśmiał ;) 

Ah, jeszcze ostatni wpis dla Gordonka

Otoz nie - nie wysmialbym i nie nazwalbym nikogo zdrajcą. Bo to nie tylko Tusk i Trzaskowski ale i obywatele glosujacy na niego badz co badz - zgodnie z wlasnym przekonaniem. Kazda strona ma swoje wady i zalety. Kazda ma sukcesy i porazki. Kazda ze stron mozna nazywac w dwojaki sposob i na upartego - kazdego mozna nazwac zdrajcą w kazdym momencie gdy wg. naszych przekonan - zadzialal na szkode Panstwa. Tylko wlasnie - wg. naszych przekonan. Tak PISowi mozna zarzucic rozdawnictwo i nazwac ich zdrajcą bo dzialaja na szkode Panstwa poprzez rozdawnictwo, inflacje tak lewice mozna nazwac zdrajca bo "rozprzedaja Polske", dzialania wygladaja jak dazenie do utraty suwerennosci Panstwa. Natomiast punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ja jestem bardzo obiektywny i pomimo, iz pewne poglady nie sa zbiezne z moimi - jestem w stanie je zrozumiec a konkretnie - zrozumiec sposob myslenia "opozycji". Dlatego obrona moich racji i przekonan - polega na ich obronie a nie dyskredytacji tych drugich. To dyskusja ktora powinna byc przede wszystkim - dyskusja, z argumentami i kontrargumentami, zaletami i wadami

I teraz dopiero, znikam - ponownie, szczęść Boże :E 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Tam byla troche inna sytuacja: 

Małgorzata Kidawa-Błońska została zastąpiona przez Rafała Trzaskowskiego jako kandydatka Koalicji Obywatelskiej w wyborach prezydenckich 2020 z powodu dramatycznego spadku poparcia i słabej kampanii. Jej apel o bojkot wyborów korespondencyjnych w czasie pandemii doprowadził do chaosu i utraty zaufania nawet wśród zwolenników PO. W partii narastała presja, by zmienić kandydata na bardziej dynamicznego i wiarygodnego.

No była słabą kandydatką i popełniała błędy i wyborcy PO nie chcieli na nią głosować.

Coś takiego jest nie do pomyślenia w pisie, straciłaby duużo mniej.

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Nikt nie mówił nic o moralności.

No ja mówiłem, karki bronią przed karkami, a kibole przed kibolami. Znacznie lepiej by było gdyby nie musieli bronić przed nimi samymi.

Teraz, crush napisał(a):

Ty lepiej się za pakowanie zabierz. Albo walizki, albo mułów. 💪🏻

A ty kiedy mózg dopakujesz, albo empatię? To ja się za walizki wezmę. O moje mięśnie akurat bać się nie musisz, myślę że mniej ode mnie ćwiczysz.

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Szambo napisał(a):

1. Zacząć coś robić

2. Mieć Rzecznika, który będzie o tym mówił

3. Rozliczać PIS

4. Czekać aż naprawdę ustawy będą wetowane

5. Trąbić o tym

Ten 3. chyba sensu nie ma zbytnio. Chyba że postępowania będą trwać 5+ lat.

Opublikowano
3 minuty temu, Keller napisał(a):

Już ich patoMMA i patostreamy "cywilizują", że coraz więcej dzieciaków chce się prać w szkole, łącznie z dziewczynami. Promocja bijatyk i wyzwisk, to promocja gówna w państwie. Tu nie ma czego bronić, a jest co obrażać. Powiem więcej. Zaostrzyć kary.

Pisałem o prawdziwym sporcie takim jak KSW a nie pseudosyfie jak jakies patofamemma

Opublikowano
1 minutę temu, eNeSik napisał(a):

Ah, jeszcze ostatni wpis dla Gordonka

Otoz nie - nie wysmialbym i nie nazwalbym nikogo zdrajcą. Bo to nie tylko Tusk i Trzaskowski ale i obywatele glosujacy na niego badz co badz - zgodnie z wlasnym przekonaniem. Kazda strona ma swoje wady i zalety. Kazda ma sukcesy i porazki. Kazda ze stron mozna nazywac w dwojaki sposob i na upartego - kazdego mozna nazwac zdrajcą w kazdym momencie gdy wg. naszych przekonan - zadzialal na szkode Panstwa. Tylko wlasnie - wg. naszych przekonan. Tak PISowi mozna zarzucic rozdawnictwo i nazwac ich zdrajcą bo dzialaja na szkode Panstwa poprzez rozdawnictwo, inflacje tak lewice mozna nazwac zdrajca bo "rozprzedaja Polske", dzialania wygladaja jak dazenie do utraty suwerennosci Panstwa. Natomiast punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ja jestem bardzo obiektywny i pomimo, iz pewne poglady nie sa zbiezne z moimi - jestem w stanie je zrozumiec a konkretnie - zrozumiec sposob myslenia "opozycji". Dlatego obrona moich racji i przekonan - polega na ich obronie a nie dyskredytacji tych drugich. To dyskusja ktora powinna byc przede wszystkim - dyskusja, z argumentami i kontrargumentami, zaletami i wadami

I teraz dopiero, znikam - ponownie, szczęść Boże :E 

Ja jestem zwolennikiem dyskusji. I próbuje tutaj dyskutować, ale zamiast dyskusji mam albo spiskowe bzdurki albo wyzwiska. Niestety poziom interlokutorów spadł od czasów Pclaba. PO części to pewnie wina rosnącej polaryzacji i nadmiaru „informacji” - dlatego tak mało osób tutaj cokolwiek weryfikuje.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, aerial napisał(a):

No była słabą kandydatką i popełniała błędy i wyborcy PO nie chcieli na nią głosować.

No jesli Twoi wlasni wyborcy nie chca na Ciebie glosowac to rzeczywiscie, wymiana kandydata jest jedynym sensownym rozwiazaniem. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

Ten 3. chyba sensu nie ma zbytnio. Chyba że postępowania będą trwać 5+ lat.

Tak naprawdę to powinno się zacząć od dymisji Tuska.

I wziąć się ostro do pracy.

I to TVP zaorać.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

Wybacz, że od prezesa cholernego IPNu wymagam wyższych standardów niż ubieganie się o laske dla neonazisty. 

Mieszkasz w Ukrainie? Czy w Rosji? Bo nie wiem po co to piszesz. 

Frajer Masa? Bo był mądrzejszy od swoich kolegów i ich po sprzedawał za wizję wygodnego życia? 

Nie będę Ci tego teraz tłumaczył bo i tak tego nie zrozumiesz, akurat tego jestem pewien 😀 a zakres i poziom twojego rozumowania jest mi akurat zupełnie obojętny, także wybacz 😀

A co do tego całego masy to frajer zawsze pozostaje frajerem. 

Nawet jego linia obrony polegała na tym że uległ namowom, dał się przekonać innym do czegoś, co finalnie przyniosło mu szkody. Zatem jest frajerem i zawsze nim pozostanie 😀

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Keller napisał(a):

A ty kiedy mózg dopakujesz, albo empatię? To ja się za walizki wezmę. O moje mięśnie akurat bać się nie musisz, myślę że mniej ode mnie ćwiczysz

Czym dopakować? Antydepresantami? 🤔

Myślę, że Twoje zapasy z ziomeczkami nie wliczają się do ćwiczeń. 😔

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A czy gdyby Trzaskowski poręczył za tego pokemona z ośrodka monitorowania ksenofobii

Ten przynajmniej ma udowodnione przestępstwo z tamtego okresu. ;) 

Obywatela Polski maja trzymać we więzieniu za granicą za jakieś "małe", kibolskie wybryki, nie wiem na ile poważne, a imigranckich chuliganów palących samochody i gwałcących już można wybielać kartą rasizmu?
Ja to widzę jako poręczenie za dawnego znajomego i obywatela. Przecież nie poręczył za niego dlatego że był nazistą, lecz pomimo tego. Ja tam dalej jestem ciekaw jak podchodzą do swojej ideologii i dlaczego ją wybrali, bo to jest głupie, a nie wszyscy powinni być psychopatami. :E 

Edit. Jeszcze jedno... Nie twierdzę że to jest dobre, ale naprawdę robicie tu z igły widły, baa nawet cały podnośnik widłowy. :E Nawrocki ma szemraną przeszłość i dawne znajomości, ale robienie z niego jakiegoś demona gangusów i nazistów to już przesada

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Nie będę Ci tego teraz tłumaczył bo i tak tego nie zrozumiesz, akurat tego jestem pewien 😀 a zakres i poziom twojego rozumowania jest mi akurat zupełnie obojętny, także wybacz 😀

A co do tego całego masy to frajer zawsze pozostaje frajerem. 

Nawet jego linia obrony polegała na tym że uległ namowom, dał się przekonać innym do czegoś, co finalnie przyniosło mu szkody. Zatem jest frajerem i zawsze nim pozostanie 😀

Heh, To jest właśnie to - nie mam możliwości czucia wspólnoty narodowej z kimś takim jak ty, skoro dla ciebie Masa nie jest skreślony dlatego, że był gangusem, a tylko dlatego że sypał na innych gangusów.

To jest coś co zawsze dla mnie będzie absolutną patologią. 

4 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Ten przynajmniej ma udowodnione przestępstwo z tamtego okresu. ;) 

Obywatela Polski maja trzymać we więzieniu za granicą za jakieś "małe" wybryki, nie wiem na ile poważne, a imigranckich chuliganów palących samochody i gwałcących już można wybielać kartą rasizmu?
Ja to widzę jako poręczenie za dawnego znajomego i obywatela. Przecież nie poręczył za niego dlatego że był nazistą, lecz pomimo tego. Ja tam dalej jestem ciekaw jak podchodzą do swojej ideologii i dlaczego ją wybrali, bo to jest głupie, a nie wszyscy powinni być psychopatami. :E 

Czemu dorzucasz tu wątek imigrancki? Brakuje racjonalnych argumentów, więc dodajesz emocje? 

Ja uważam, że poręczać należy za ludzi tego wartych i w okolicznościach na to wskazujacych. Ale nie widzę możliwości poręczania za nazistę, który robi burdy z policją. 

Widocznie mój kodeks wartości jest diametralnie różny od twojego.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 4
Opublikowano
9 minut temu, aerial napisał(a):

Wyborcy KO mieli wtedy fajną (dla nich) alternatywę w postaci Hołowni. 

W początkowych sondażach poparcie dla Kidawy było zbliżone jak dla KO w parlamentarnych z 2019 - między 25-30%. Zaczęło się psuć w maju, kiedy przez aferę z wyborami kopertowymi aż 75% wyborców KO deklarowało, że nie będzie uczestniczyć w tych wyborach.