Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, adashi napisał(a):

11 votum. Tydzień na zatrudnianie i organizowanie sobie odpraw. Na wypadek gdyby go nie przetrwali. Ależ się kasy przemieli.

Kto z obecnej koalicji nie zagłosuje za votum jest martwy politycznie, wyborcy strony demokratycznej tego nie wybaczą a ci aktywni w mediach społecznościowych we właściwym momencie o tym wszystkim przypomną.

Opublikowano (edytowane)

Po wyborach, no to się zaczyna jazda z przeciekami dokumentu "Strategia nowej równowagi". Nagle Zielony Ład istnieje, tak jak 15 milionów imigrantów do 2035r. ;)
Zamykanie kopalni, bo metan oraz wyprzedaż inwestycji PKP Cargo i dławienia go, wraz z inwestycją w poszerzenie Odry... Po co nam port skoro mamy w Niemczech.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02EyUUtAx95A5u82jNn8d45ikKEzGZXiDmHZQME1hK7twSL86DPsGKs23iww6DAY7al&id=100085633640860

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Serio ktoś tak napisał?!!!!

Tak.

2 godziny temu, huudyy napisał(a):

A kogo? Kto wymyślił zamach Smoleński, którego nie było? 

A nie sądzisz że ludzie dorośli powinni jednak brać sami odpowiedzialność za to co robią i piszą? Dla mnie te bzdety o "kłócącym się narodzie przez polityków" to tylko zwalanie winy na kogoś innego i tanie usprawiedliwianie się. Bo ja przecież dobry jestem tylko ci źli politycy mi w głowie namieszali. 

Edytowane przez Asag
Opublikowano (edytowane)

@TheMr. tu nie ma co się obrażać na demokrację tylko spojrzeć jak bardzo nieszczęśliwa musi być część społeczeństwa, że tak zagłosowała.

Hipotetyczny obraz takiego wyborcy: facet w wieku 28 lat po rozwodzie, z zajęciem komorniczym przez banksterów, po rozwodzie gdzie Pani sędzia dała mu 1500zł alimentów bo ma średnie wykształcenie, z małego miasteczka gdzie pazerne korpo wie, że może sobie pozwolić na wyzysk po 10h przy taśmie pracowników bo to jedyny zakład w pobliżu więc dają minimalną,  a jak się nie podoba to na jego miejsce są Ukraińcy. A do tego wszystkiego mimo nie odebrania praw rodzicielskich ma utrudniane kontakty i nikt nic z tym nie robi. Oczywiście nie stać go na mieszkanie więc ledwo co wynajmuje pokój.

Rzeczywiście nawet jakby PiS wystawił swojego "stalina" by na niego zagłosował, a nie na "uśmiechniętego" Rafała bo temu wyborcy nie jest do śmiechu...

Za rządów PO/PSL przepisy były takie, że banksterzy zostawiali limit ok 10tyś a pondto do usranej śmierci spłacało by się z ZEROWĄ kwotą wolną od zajęcia. To rząd PiS wprowadził limit ok 2400zł miesięcznie DOŻYWOTNIO, którego komornikom nie wolno zająć.

Co mogła zrobić KO i to być może spełnić choć 1 punkt z niżej wymienionych żeby taki wyborca nie zagłosował  na takiego "stalina"?

- obowiązkowa, ustawowa karencja 3-6 miesięczna w spłacie banków i parabanków dla wszystkich osób mających poważne problemy finansowe, zarabiające najniższą

- dodatek dla wyłącznie POLSKICH obywateli o którym pisałem na poprzednich stronach

- wysokie kary dla matek utrudniających kontakty z dziećmi po rozwodzie

- taka zmiana prawa, żeby sądy przy orzekaniu wysokości alimentów brały rzeczywistą zdolność zarobkową, a nie teoretyczną

+ wiele innych pomysłów na które mogła, a właściwie powinna wpaść KO...

Powiem tak: jak oni myślą, że spełnienie obietnic wyborczych zagwarantuje im ponownie władzę to są w bardzo dużym błędzie...

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Powiem więcej. PiS jakby wystawił człowieka pokroju Stalina, wygrałby. Widziałem komentarze Super Expressu, WP, i pytania dla ludzi którzy wybrali Nawrockiego - zero argumentów. Bo ładnie się uśmiecha, bo ma duże jaja, bo Trzaskowski to lubi gejow, a najlepsze to wyborcy Brauna mówiący że Braun ma racje we wszystkim co mówi a Polska ma potencjał większy osobno niż z EU :) 

"Elita" nie zdaje sobie sprawy, że można takie materiał składać sobie do woli i nie ma czym się ekscytować. ;) 
Mam tu wrzucać jak wypadli wyborcy Trzaskowskiego w takich pytaniach?
Głównie forumowa "elita" próbuje się ciągle dowartościować, a dla nich drudzy to głupi i dlatego tak głosują... A nie przychodzi na myśl, że ktoś może lepiej bronić spraw ważnych dla danych osób lub chociaż nie być z tej samej strony co rząd, chcący wprowadzić szajs.
POPIS rozgrywa obydwa plemiona, aby głosowały z nienawiści do tych drugich. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, TheMr. napisał(a):

Chcą wyjścia z EU? Bardzo im tego będę życzył i głosował tak jak chcą. 

Wspieranie i pomoc skończyła się, 15 lat rządów prezydenta z PiSu, a być może 20 lat :) Brawo. 

Nawrocki nie chce wyjścia z UE i nie wiem jak z tego można robić jakikolwiek argument. Zwykły bełkot. Co nie zmienia faktu że w samej UE powinny nastąpić ogromne zmiany.

A co do drugiej sprawy to kurczę, ale ja głupi byłem, mi się wydawało że rządzi rząd a nie prezydent. To dlatego rząd Tuska przez ponad rok nic nie zrobił? :hmm:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, ryba napisał(a):

Najlepsze jest to, ze przegral i od razu poszlo, ze on chce totalnie zrezygnowac z polityki. Zapalu mial na chwile, nie to co nasz wasaty Janusz KM :E 60 lat praktycznie ciagle na marginesie i dalej walczy.

Bo to dzieciak i karierowicz. Chciałby być drugim Tuskiem ze względu na swoje ego ale nie potrafi zrozumieć, że nigdy nie będzie. Pomimo porażki to na Tuska ludzie patrzą czy podniesie się po niej, zrobi porządek w szeregach i ruszy z szarżą, nie na Hołownię czy Biejat. Takiego zaufania się nie dostaje, je się zdobywa.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Bo to dzieciak i karierowicz. Chciałby być drugim Tuskiem ze względu na swoje ego ale nie potrafi zrozumieć, że nigdy nie będzie. Pomimo porażki to na Tuska ludzie patrzą czy podniesie się po niej, zrobi porządek w szeregach i ruszy z szarżą, nie na Hołownię czy Biejat. Takiego zaufania się nie dostaje, je się zdobywa.

Wlasnie Szumus tego nie zrozumial. partie i sile w parlamencie buduje sie dlugimi latami, a nie chwilowy zryw i lzy nad konstytucja - ok, akurat Kukiz to nie plakal, ale rownie mocno byl "zmartwiony". Tusku nie jest od 10-20 lat w polityce, tylko znacznie dluzej.

Opublikowano
48 minut temu, Kris194 napisał(a):

Kto z obecnej koalicji nie zagłosuje za votum jest martwy politycznie, wyborcy strony demokratycznej tego nie wybaczą a ci aktywni w mediach społecznościowych we właściwym momencie o tym wszystkim przypomną.

Jest zrozpaczony Cziłała, jest Biejat mogąca poczuć krew Czarzastego. Jest wreszcie PSL, który wiadomo co. Obstawiam, że votum raczej przejdzie, ale nie jest to pewniak. Potem i tak się to rozsypie w kilka miesięcy.

Opublikowano

Sztab Trzaskowskiego żył w bańce. To już wieki temu Schetyna powiedział, że wybory wygrywa się w Końskich. W miastach wojewódzkich nie mieszka większość Polaków. Nawet jak Trzaskowski nie chciał jeździć po małych miejscowościach, to trzeba było pogonić polityków i pozostałe zaplecze KO. Czy politycy PSL agitowali za Trzaskowskim w swoich powiatach, wydaje mi się że tylko czekali na wynik wyborów. Z tego co podaje GUS to tylko 25-30% Polaków zarabia średnią krajową lub więcej. Trzaskowskiego nie można było ulepić, on jest znany z bycia symbolem lewego skrzydła PO, dlatego te jego odchyły w prawą stronę były dość komiczne. Trzeba było wybrać kandydata z centrum, które mógł się wychylać w lewą stronę, jak i w prawą. Kogoś bardziej elastycznego.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Aż tak mocno Trzaskowski nie przegrał bo o 350k głosów ale liczy się tylko wygrany.

Przegrał przez słabe działa rządu i młodych którzy siedzą na tiktokach i wierzą w takie twory jak kanał zero. 

Ruskie też pewnie maczały swoje łapska. Dobrze że na froncie dostają teraz baty od Ukraińców. 

Nie widzę nikogo kto by zastąpił Tuska. 
Tusk musi się ogarnąć zrobić coś w końcu z takimi Sawickimi i wziąć się do roboty.

Edytowane przez Dimazz
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Bardzo dobrze. Podczas rozmów koalicyjnych wyszło, że żaden z ich postulatów nie zostanie spełniony więc się z takiego rządu wypisali, a mogli zostać dla kilku ciepłych stołków. Ja tam szanuję i to bardzo - rzecz w naszej polityce niesłychana.

A powiedzieli jak osiągnąć to co chcą przy zadłużeniu pod korek i jakie korzyści to przyniesie czy znowu tani populizm? Tylko otwarcie tak żeby Polacy mieli szansę ocenić te propozycje a nie gdzieś w zaciszach gabinetów.

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Raczej będą chcieli doścignąć do końca kadencji, łatwy pieniądz nie śmierdzi.

Pieniądz to jedno, władza i bezkarność drugie. Wygrana Nawrockiego przynajmniej na jakiś czas da PiSowi wiatr w żagle, przedterminowe wybory to było by samobójstwo dla obecnej koalicji rządzącej.

2 minuty temu, Dimazz napisał(a):

Przegrał przez słabe działa rządu i młodych którzy siedzą na tiktokach i wierzą w takie twory jak kanał zero. 

Przegrał przez słabą kampanię, mieli bardzo dokładne badania za miliony które trafiały do kosza bo Nitrasowi czy innej osobie decyzyjnej "wydawało się inaczej". Przegrał u młodych bo kompletnie olali media społecznościowe, na twitterze czy tiktoku było pełno PiSu i Konfy straszących imigrantami, Niemcami, zniszczeniem kraju, drugiej strony praktycznie nie było.

• Upvote 3
Opublikowano
59 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Po wyborach, no to się zaczyna jazda z przeciekami dokumentu "Strategia nowej równowagi". Nagle Zielony Ład istnieje, tak jak 15 milionów imigrantów do 2035r. ;)
Zamykanie kopalni, bo metan oraz wyprzedaż inwestycji PKP Cargo i dławienia go, wraz z inwestycją w poszerzenie Odry... Po co nam port skoro mamy w Niemczech.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02EyUUtAx95A5u82jNn8d45ikKEzGZXiDmHZQME1hK7twSL86DPsGKs23iww6DAY7al&id=100085633640860

A gdzie źródła? :)

bo w tym wpisie nie ma nic z tylko puste twierdzenia. Wierzysz im na słowo? Tak jak wyborcy PiS Jarkowi? :) 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

bo w tym wpisie nie ma nic z tylko puste twierdzenia. Wierzysz im na słowo? Tak jak wyborcy PiS Jarkowi? :) 

Tak jak wyborcy trzaskowskiego w puste oskarżenia w czasie kampanii? :)

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Oj tam źródła, owce potrzebują pasterza a gdzie ten je wyprowadzi to już inna kwestia.

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Powiem więcej. PiS jakby wystawił człowieka pokroju Stalina, wygrałby. Widziałem komentarze Super Expressu, WP, i pytania dla ludzi którzy wybrali Nawrockiego - zero argumentów.

Ale odklejka. Jak zwykle wielkomiejski #wyjeżdżam elektorat PO nie rozumie, dlaczego przegrali. To nie PiS wygrał, tylko Tusk przegrał.

Powody można mnożyć, ale kilka głównych ci wymienię (zresztą z tego powodu prędzej bym się porzygał, niż na nich zagłosował):

• Premier nic-nie-mogę, który ma absolutnie zero sprawczości, nawet nie potrafi dogadać głupiego kompromisu aborcyjnego. Przecież Duda tam nawet nic nie musiał im wetować.

• Wszechobecne koryto, które było tylko wymianą twarzy pisowskich na peowskie i pslowskie. Sry, ale nawet ja, będąc w tutejszej bańce, nie umiałbym się tego wypierać. MIAŁO BYĆ INACZEJ

• Parcie w strony prywatyzacji NFZ, któremu już w sierpniu skończą się pieniądze w obecnym budżecie. Ludzie raczej oczekują poprawy i dofinansowania systemu niż jego prywatyzacji.

• Wszechobecne robienie gały deweloperom. Ja przez ostatnie pół roku miałem wrażenie, że tylko Lewica i P2050 ostatkiem sił próbują powstrzymywać te śmieszne dopłaty.

• Wszechobecne kłamstwa DT, który miał mieć na koniec maja X ustaw deregulujących, a wiesz, co ma? A właśnie, że ma jak zawsze – g*wno.

I podam dla mnie niestety powód koronny – ja osobiście NIE WIERZĘ, że ten rząd z RT jako prezydentem wziąłby się do roboty. Raczej po prostu dalej próbowałby się lenić dwa lata.

No i proszę, leniwy premier dostał dokładnie to, na co zasłużył – stadionową nawalankę i dezintegrację jego partii.

Z tego wszystkiego szkoda mi tylko Trzaskowskiego, bo na końcu kampanii (jak pokazywał siebie, a nie nieudolny obrazek sztabu) wydał mi się po prostu przyzwoitym człowiekiem.

• Like 3
  • Thanks 2
  • Upvote 9
Opublikowano

Właśnie, oskarżenia oskarżeniami. Nawrocki jakoś planuje pozywać za te niby oszczerstwa czy faktycznie nic nie robią i z drugiej strony przyznają się do wszystkiego? :E Bo teoretycznie jeżeli według nich to kłamstwa to powinni coś w tym kierunku robić. A tu nawet pajac Murański zaraz okaże się prawdomówny w przypadku braku reakcji sztabu kibola prezydenta. :E

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Asag napisał(a):

A nie sądzisz że ludzie dorośli powinni jednak brać sami odpowiedzialność za to co robią i piszą? Dla mnie te bzdety o "kłócącym się narodzie przez polityków" to tylko zwalanie winy na kogoś innego i tanie usprawiedliwianie się. Bo ja przecież dobry jestem tylko ci źli politycy mi w głowie namieszali. 

Dość mam tych wymówek odnośnie podzielenia narodu przez polityków. Połowa, zaznaczam połowa właśnie zagłosowała na kibola i sutenera. Kolejny raz powtórzę, nas dzieli przepaść cywilizacyjna, nie politycy. Jesteśmy jak dwa kompletnie różne narody, jedynie język mamy wspólny.

• Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, kalderon napisał(a):

To po raz kolejny przypomnę, że Nawrocki przyznał się do praktycznie wszystkich "pustych" oskarżeń.

Do kibolstwa i nikotyny

Natomiast między innnymi to, co jest powielane niżej, tutaj akurat przez największego forumowegop hipokryte dalej jest pożywką bez potwierdzenia :)

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Dość mam tych wymówek odnośnie podzielenia narodu przez polityków. Połowa, zaznaczam połowa właśnie zagłosowała na kibola i sutenera. Kolejny raz powtórzę, nas dzieli przepaść cywilizacyjna, nie politycy. Jesteśmy jak dwa kompletnie różne narody, jedynie język mamy wspólny.

Swoją drogą, Kris194 to i tak ora sie sam :E

37 minut temu, Kris194 napisał(a):

Oj tam źródła, owce potrzebują pasterza a gdzie ten je wyprowadzi to już inna kwestia.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kris194 napisał(a):

Dupa tam, panie Ferdku

Po prostu propaganda vs. społeczeństwo nie nauczone jak sobie z nią radzić. 

Ja dostałem niemal w twarz od kolegi jak powiedziałem, że nie głosuję na Nowogrodzkiego. Kolegą znam 40 lat. Kolega ogląda TV Republikę realnie i wszystko inne (tak twierdzi)

Żadnych wałów na mieszkaniu nie było. Nic. Wszystko to tylko kłamstwa Tuska.

Ofiara machiny robiącej wodę z mózgu i tyle. To samo ludki zamknięte na TVN i myślące, że to batalia między nimi i inteligencją, a brunatnymi. 

Nawrocki mnie przeraża i rodzi potężne obawy. Głównie o to, że ten typ człowieka to idealny target dla ruskich służb.

Ale Czaszkowski jest takim kandydatem dla inteligencji, że moją inteligencję obraża tym co mówi i co robi.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
18 minut temu, kalderon napisał(a):

To po raz kolejny przypomnę, że Nawrocki przyznał się do praktycznie wszystkich "pustych" oskarżeń.

Nie oszukujmy się ale najcięższe oskarżenie to sutenerstwo.

Dalej czekam na oficjalne działania służb i prokuratury.

• Thanks 1
  • Upvote 1