Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za wyzwiska od teraz lecą punkty, w ostateczności bany, i nie będę się szczypał bo widać że to nie działa, także od razu 7 dni minimum.

Nauczcie się dyskutować kulturalnie i spokojnie.

I proszę to zgłaszać a nie pisać odwetowych postów, ja nie mam czasu tego ścieku śledzić więc oberwie po prostu ten na kogo poszedł raport.

• Thanks 2
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
21 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Po prostu uważam, że ten elektorat "demokratyczny" ma trochę wyższe wymagania niż pisowski, a ci idioci najwyraźniej tego nie rozumieją.

Niższa frekwencja to nie przypadek. Aborcji też nie dowieźli. Oszukali kobiety, oszukali przedsiębiorców, oszukali ludzi w kolejkach do NFZ.

No to pokazali im ludzie FAK JU.

Niestety KO tego nie rozumie a i większość wyborców tego nie rozumie.

Nie dowieźli absolutnie niczego. Mieli rozliczyć PiS i wyprowadzić kraj na prostą. Tymczasem nie zrobili NIC dla ludzi, tylko dla siebie. 

Jedynym argumentem jest, że Duda by wetował, tymczasem zawetował 6 ustaw, a podpisał prawie każdą. Ehhhh.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

ale to nie jest powód, żeby okazywać swoją małostkowość. 

Nie wiesz, że niektórych nic tak nie ucieszy jak nieszczęście bliźniego? Modlitwa Polaka u Koterskiego nie wzięła się znikąd, jest inspirowana prawdziwym życiem. 

Tymczasem Baszir al Assad chce się dogadywać z kolegą gangstera 

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/szef-psl-z-oferta-dla-karola-nawrockiego-bardzo-konkretna-propozycja/x36hfnp,79cfc278

Ale to są bezkregowce XD 

6 minut temu, Mar_s napisał(a):

Nauczcie się dyskutować kulturalnie i spokojnie

Się rozumie psze Pana, ja już jestem grzeczny 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, Kris194 napisał(a):

Nie ja szukam sobie wrogów wokół i zamykam się we własnej bańce ale jak powiedziałem, ile można się kopać z koniem.

Nie, wcale. Kilka osób ci wytłumaczyło, dlaczego ludzie głosowali przeciw Tuskowi, a nie za Nawrockim.

Nadal nie kumasz.

• Thanks 2
  • Upvote 8
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Nie ja szukam sobie wrogów wokół i zamykam się we własnej bańce ale jak powiedziałem, ile można się kopać z koniem.

Powiedziałbym że ty wyjątkowo się zamknąłeś w swojej bańce, a  przez te wszystkie  złośliwe i chamskie komentarze nie narobiłeś sobie przyjaciół.  

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, matakujce napisał(a):

Powiedziałbym że ty wyjątkowo się zamknąłeś w swojej bańce, a  przez te wszystkie  złośliwe i chamskie komentarze nie narobiłeś sobie przyjaciół.  

Taka jest właśnie ta tuskowa "elita" :)

Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie, wcale. Kilka osób ci wytłumaczyło, dlaczego ludzie głosowali przeciw Tuskowi, a nie za Nawrockim.

Nadal nie kumasz.

Już Cię w tej kwestii TheMr. wyjaśnił więc zacytuję bo po co się powtarzać.

6 godzin temu, TheMr. napisał(a):

To głosujemy na partię czy na człowieka jako prezydenta? Złapałeś się w to samo sidło co osoby które nie wiedzą za czym głosują. Wybieramy przypominam PREZYDENTA, a nie partie z nią powiązaną i to co partia zrobiła czy nie zrobiła. Nawrocki pod każdym możliwym argumentem był gorszym wyborem, czysto analizując dwóch kandydatów. 

Głosując na danego kandydata głosujesz za jakąś wizją Polski, nie za rządem, który za 2 lata może się zmienić.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ty się we wszystkich kwestiach o których mówisz już sam wyjaśniłeś :)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano
2 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Tak powinna wyglądać normalność. Ustalić co jest akceptowalne dla obu stron i działać dla dobra ludzi.

Ale wiesz że to tylko puste słowa, polityka który walczy o to, by po parlamentarnych on i jego ugrupowanie w ogóle było w sejmie? ;) 

• Upvote 1
Opublikowano

13 godzin temu, crush napisał(a):

Jego propozycji było dużo więcej.

Jego propozycje, to był drobny ułamek tego co obiecywał w kompani, co było tak bardzo grzane przez maga.

Nie dość, że ułamek, to większość propozycji było kontrowersyjne czy też sprzeczne z interesem państwa.

3 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

~60% teraz jest. Widać spadek.

W obecnej sytuacji to ja nie wiem czy to dobrze, że spadło...

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kris194 napisał(a):

Głosując na danego kandydata głosujesz za jakąś wizją Polski, nie za rządem, który za 2 lata może się zmienić.

Prezydent nie wdraża wizji. Żadnej. 

Moim zdaniem - bardziej głosujemy na człowieka i to co sobą reprezentuje. 

Ale jeśli popatrzysz sobie na kompetencje polityczne Polaków to większość tego nie będzie wiedzieć. Nie bez powodu padały obietnice wyborcze, które nie mają najmniejszych szans na wprowadzenie. Ale wiadomo "Impossibilium nulla obligatio" :)

W mojej ocenie większość Polaków nie wie jakie są kompetencje Prezydenta RP, nie wiedzą co on może, a czego nie, a gdyby mieli przyporządkować kompetencje to będą mocno mylili Premiera z Prezydentem. Ba! Myślę, że duża część forumowiczów nie ma o tym pojęcia :) 

Dlatego jeśli zrobisz prosty spin - Trzaskowski = Tusk to od razu masz zabetonowane 30% głosów przeciw.

Do tego kiepska kampania i przepis na katastrofę gotowy.

Dla mnie to nie Nawrocki wygrał, to Trzaskowski przegrał na życzenie sztabu.

Pis od 2013/2014 roku mocno korzysta z badań fokusowych. I wygrywa w internecie.

A KO co robi? 

No w sumie to nic. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 7
Opublikowano
3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@Szambo Jakim cudem KO miałoby się "wywrócić"? 

Zandebrg z otoczeniem to traci na rzecz KO kolegów i koleżanki polityków oraz elektorat ;) 

Przepływy były w kierunku dokładnie odwrotnym, jeszcze przed drugą turą. Po jej wynikach może się to tylko nasilić. Działa mechanizm nadziei na koniec popisu. Oczywiście ta nadzieja jest niewielka. Ale da i tak wiatr w żagle pobocznym partiom.

A PO jest żywym trupem.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, matakujce napisał(a):

Tylko, że ja tu nie przyszedłem szukać przyjaciół tylko rozmawiać. Na rozmowę z ludźmi, którzy mają obsesję na punkcie Tuska, Trzaska, migrantów, LGBT, Niemców, Francuzów itd. szkoda czasu bo i tak argumenty nie są w stanie się przebić przez "pole siłowe".

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Tylko, że ja tu nie przyszedłem szukać przyjaciół tylko rozmawiać. Na rozmowę z ludźmi, którzy mają obsesję na punkcie Tuska, Trzaska, migrantów, LGBT szkoda czasu bo i tak argumenty nie są w stanie się przebić przez "pole siłowe".

Znowu mówisz o sobie? :rotfl2:

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, adashi napisał(a):

Przepływy były w kierunku dokładnie odwrotnym, jeszcze przed drugą turą. Po jej wynikach może się to tylko nasilić. Działa mechanizm nadziei na koniec popisu. Oczywiście ta nadzieja jest niewielka. Ale da i tak wiatr w żagle pobocznym partiom.

A PO jest żywym trupem.

Nie, przepływy elektoratu są tu z lewicy w stronę KO od lat. A teraz możliwe że do parlamentarnych wchłoną kolejną "porcję" polityków lewicowych.

Jaką II turę? Co to ma do parlamentarnych?

PO była w ciężkiej sytuacji, ale powrót Tuska to zmienił. W efekcie z kilkunastu procent i bliskiego rozpadu partii przeszli w kilka lat do bycia większością w koalicji rządzącej Polską.

Jeśli ktoś jest dziś politycznym żywym trupem to raczej Hołownia jak i PSL. Będą się musieli mocno postarać by wejść do sejmu po kolejnych wyborach. A nawet jak się uda to z mniejszą reprezentacją niż mają teraz.

P.S. Jeśli KO zdecyduje się na rozejście na dwa ugrupowania przed parlamentarnymi to ta z Tuskiem wchłonie Hołownię, a z Trzaskowskim sporo z Lewicy.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie dowieźli absolutnie niczego. Mieli rozliczyć PiS i wyprowadzić kraj na prostą. Tymczasem nie zrobili NIC dla ludzi, tylko dla siebie. 

Jedynym argumentem jest, że Duda by wetował, tymczasem zawetował 6 ustaw, a podpisał prawie każdą. Ehhhh.

Mnie trochę dziwi wielkie zdziwienie, że tak mocno odpłynął im młody elektorat. Wydają się  być tym mocno zaskoczeni. 

Sama kwestia rozwiązania problemu mieszkalnictwa powinna dać im klarowną odpowiedź. Przy parlamentarnych mieli cudowne pomysły uzdrowienia rynku, a tymczasem jaka jest rzeczywistość każdy wie. 

I ja nawet nie liczyłem na widoczne zmiany tak od razu. Temat jest gęsty i trudny, ale co oni w nim konkretnie zrobili? Co zrobił Paszyk? Co zrobił Hetman? Przecież oni ewidentnie nie chcieli tego popchnąć w żaden sposób do przodu. Już nawet nie mówię o efektywności wprowadzanych zmian, ale w ogóle o zapowiadane zmiany, o samą próbę (obiecali to cholernie mocno!) zawalczenia w tej kwestii. 

Jak młodzi mają nie być zawiedzeni? Sam bym na Nawrockiego nie zagłosował, wolałbym już w ogóle nie oddać głosu, mimo wszystko młodzi jednak woleli odpłynąć w większości do sutenera. Młodzi, którzy w dużej mierze obecnej koalicji dali władzę...

Edytowane przez zdunzdun
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
46 minut temu, Kris194 napisał(a):

Odpuść "dyskusję" z nim. Nie bez powodu mam tego osobnika na czarnej liście. 

Nie doprowadzi to do niczego konstruktywnego i będziesz ciągle atakowany. 

Nie ma po prostu sensu :) 

• Upvote 2
Opublikowano
Teraz, michaelius33 napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-mentzen-oglasza-marcin-mozdzonek-dolacza-do-konfederacji,nId,21824545

Ciekawe czy teraz nie otworzy się lawina takich deklaracji bo do tej pory wspieranie Konfederacji było mocno stygmatyzowane a teraz pokazali , że są dużym liczącym się graczem i zostali odczarowani wizerunkowo

No, może jak się pozbędą szurków od Bosaka :) 

Opublikowano
26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Prezydent nie wdraża wizji. Żadnej.

W ujęciu czysto konstytucyjnym tak powinno być ale dobrze wiemy, że nam się trochę to rozjechało w latach 2015-2025 i prezydent w rękach wiadomej partii stał się zwykłą marionetką partyjną, z konstytucyjnej funkcji prezydenta nie został nawet popiół.

29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale jeśli popatrzysz sobie na kompetencje polityczne Polaków to większość tego nie będzie wiedzieć. Nie bez powodu padały obietnice wyborcze, które nie mają najmniejszych szans na wprowadzenie.

Ten festiwal obietnic obserwowałem z zażenowaniem ale co zrobisz, pierwsza strona zaczęła to druga musiała się dostosować...

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, michaelius33 napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-mentzen-oglasza-marcin-mozdzonek-dolacza-do-konfederacji,nId,21824545

Ciekawe czy teraz nie otworzy się lawina takich deklaracji bo do tej pory wspieranie Konfederacji było mocno stygmatyzowane a teraz pokazali , że są dużym liczącym się graczem i zostali odczarowani wizerunkowo

Możdżonek od dawna wspierał Konfederację, nawet miał być ich kandydatem w wyborach prezydenta Olsztynu.

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

W ujęciu czysto konstytucyjnym tak powinno być ale dobrze wiemy, że nam się trochę to rozjechało w latach 2015-2025 i prezydent w rękach wiadomej partii stał się zwykłą marionetką partyjną, z konstytucyjnej funkcji prezydenta nie został nawet popiół.

Nie zgadzam się. O ile Duda był tylko długopisem - z wyjątkiem kilku drobnych spraw - to nie wykraczał poza kompetencje przewidziane w Konstytucji. (z wyjątkiem jej naruszenia na początku, przy przejmowaniu TK, SN, KRS). 

Ale na pewno wykraczał poza Konstytucję mniej nich Lech Wałęsa, który sobie "dorabiał" kompetencje jak mu pasowało.

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ten festiwal obietnic obserwowałem z zażenowaniem ale co zrobisz, pierwsza strona zaczęła to druga musiała się dostosować...

Chciałbym wierzyć, że tak było, ale nie wierzę.

Wszyscy mainstreamowi kandydaci gadali te same brednie.

Wyjątkiem byli Stanowski i chyba Braun. 

Cała reszta leciała z łgarstwami. Hołownia chyba jeszcze tylko sprytnie mówił o swojej wizji, ale kontekst był jaki był.

• Like 1
  • Upvote 1