Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, ghostdog napisał(a):

Przyszły rok będzie rozstrzygający.

Chciałeś chyba powiedzieć 2026 r. Duda opuści pałac dopiero w Sierpniu a zanim zaczną się posiedzenia Sejmu to będzie połowa września, 3 miesiące szybko zlecą i mamy święta. Choćby stanęli na rzęsach i zrobili szpagat to z wieloma rzeczami nie zdążą przed końcem roku. Najważniejsze to spróbować odbudować TK w przyszłym roku, potem już pójdzie z górki.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, _forfun_ napisał(a):

W żadnym wypadku. To tak samo nie należy mówić co pada w jednym lub drugim medium, bo Ty uznajesz coś za szmatławiec. Całe współczesne media na tym polegają. Facet mógł nie wiedzieć, co się wypisuje i dobrze, że zacytowała mu to(tyle że pomyliła źródła, bo to gazeta PL i autor, który publikuje w "TP"). Na spokojnie można było na to odpowiedzieć, a po cichu załatwić pozew przeciwko temu kto to napisał. Zarzucanie natomiast komuś antysemityzmu, kiedy ten ktoś coś cytuje, to choroba umysłowa... czyli wszystkie media, które cytowały Gmyza, który napisał o odkryciu materiałów wybuchowych na TU(oczywista bzdura i kłamstwo jak się szybko okazało), stały za teorią o zamachu :D(bo odważyły się go zacytować, w tym największe media w Polsce)? Logika niektórych rozwala. Przecież dziennie takich sytuacji mamy setki.

Niepotrzebnie drążysz. Baba zadała głupie pytanie które mu się nie spodobało. Tyle.

Nie widzę tu miejsca ani na pozwy, ani na przepraszanie.

• Upvote 1
Opublikowano
34 minuty temu, _forfun_ napisał(a):

Przecież to będzie masakracja. Sikorski nie ma żadnej pozycji w KO, a w całej formacji nie podobają się jego konserwatywne poglądy + niektórym przeszłość w PiSie. Dodatkowo Sikorski zniechęci ludzi o liberalnych poglądach, którzy głosują na KO, więc to też jest minus jako ewentualny kandydat. Trzaskowski powinien zgarnąć 70-80% głosów i dlatego zrobiono prawybor. Tusk upiecze dwie pieczenie, bo zaspokoił ambicję Sikorskiego i znacznie wzmocnił pozycję Trzaskowskiego.

Tylko szkoda, że wystartowali z tym pomysłem z powodu ambicji Sikorskiego bo jak nawet słyszymy na tym forum część ludzi w ogóle nie pójdzie tak to na wybory albo zagłosuje na kogoś z PiS. Nie było tematu Sikorskiego, każdy wiedział, ze Trzask więc w głowie sobie już ułożył co robić. A teraz dają to na agendę i część wyborców centro-prawicowych powie: przegrał Sikorski więc mojego głosu na Trzaska nie będzie. A wcześniej było wiadomo, że będzie Trzaskowski.

Sikorskiego lubię bo potrafi tak pojechać po pisowcach, że człowiek aż się cieszy :) Ale Trzask też to potrafi bo po ostatniej kampanii prezydenckiej zrobił się z niego niezły fighter. Generalnie jak PiS wystawi Czarnka to nie wróżę mu sukcesu :) Nawet wśród wyborców PiS chyba sobie za bardzo nie wyobrażają Czarnka jako Prezydenta. On się bardziej nadaje do kabaretu niż polityki :)

• Haha 1
Opublikowano

Ja chce po prostu kogoś normalnego. Nie latającego na kolanach na Jasną Górę i obrażającego się na każdy obcy kraj, ale też nie he/hima od tęczowych ławeczek i rapefugees welcome.

• Haha 1
  • Upvote 6
Opublikowano
Cytat

Jak powinny wyglądać relacje Polski ze Stanami Zjednoczonymi?
Czy Donald Trump jest pamiętliwy?
Dlaczego Ukraina wciąż nie chce pozwolić na ekshumacje Polaków?
Kiedy Polska ma szansę dogonić Europę Zachodnią pod względem dobrobytu?

Na te i wiele innych pytań odpowie w długiej i bardzo ciekawej rozmowie Radosław Sikorski, Minister Spraw Zagranicznych w rządzie Donalda Tuska oraz gość kolejnej odsłony programu „didaskalia” Patrycjusza Wyżgi. Zapraszamy do oglądania!

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, crush napisał(a):

Ja chce po prostu kogoś normalnego. Nie latającego na kolanach na Jasną Górę i obrażającego się na każdy obcy kraj, ale też nie he/hima od tęczowych ławeczek i rapefugees welcome.

Prezydent ma mały wpływ na politykę zagraniczną, więc wystarczy że zna język angielski i protokół dyplomatyczny. Natomiast w kraju może mieszać, więc nie powinien podpisywać wszystkiego jak leci, ani też blokować po złości (jak jest  z przeciwnego obozu). U nas niestety ciężko o taki egzemplarz.

• Upvote 2
Opublikowano

@adashi Skąd zaskoczenie kandydowaniem Hołowni? Przecież to jasne co najmniej od wyborów parlamentarnych.

Pamiętam nawet z pclaba, że niektórzy wieszczyli że Hołownia wejdzie do II tury i tam się zmierzy z Trzaskowskim. Bo miał, w opinii tych użytkowników, tak duże poparcie.

Opublikowano
23 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Prezydent ma mały wpływ na politykę zagraniczną, więc wystarczy że zna język angielski i protokół dyplomatyczny. Natomiast w kraju może mieszać, więc nie powinien podpisywać wszystkiego jak leci, ani też blokować po złości (jak jest  z przeciwnego obozu). U nas niestety ciężko o taki egzemplarz.

Bardziej jestem w stanie zaufać Sikorskiemu w kwestii niezależności. On jednak ma charakterek co może być wadą, ale i zaletą.

Trzaskowski to taki trochę tęczowy piz*uś.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Co to za polityka z tymi ładowarkami do autobusów elektrycznych że muszą kogoś prosić o zgodę żeby naładować autobus. Przez to są uwaleni na kilka tygodniu.

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-kilka-tygodni-temu-kupili-nowe-autobusy-elektryczne-pojazdy-,nId,7855079

Jeżeli tak ma wyglądać przyszłość samochodów elektrycznych że ktoś będzie kontrolował możliwość ładowania takich pojazdów to nie mam pytań. Już kiedyś czytałem artykuł gdzie było pisane było pisane że ograniczone było ładowanie bo prądu brakowało. Ja podziękuje.

• Upvote 1
Opublikowano
47 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Już kiedyś czytałem artykuł gdzie było pisane było pisane że ograniczone było ładowanie bo prądu brakowało.

W wielu krajach dość często zdarzają się zakazy ładowania samochodów elektrycznych żeby nie przeciążyć sieci.

2 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Natomiast w kraju może mieszać, więc nie powinien podpisywać wszystkiego jak leci, ani też blokować po złości (jak jest  z przeciwnego obozu). U nas niestety ciężko o taki egzemplarz.

Tylko, że prezydent zawsze będzie z jakiejś dużej partii. Dużej czyli albo aktualnie rządzącej i będzie podpisywał, albo byłej/przyszłej i będzie wszystko blokował. W związku z burdelem jaki zostawił po sobie PiS jedna kadencja partyjnego długopisa nie musi być czymś złym bo usprawni sprzątanie.

Opublikowano
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@adashi Skąd zaskoczenie kandydowaniem Hołowni? Przecież to jasne co najmniej od wyborów parlamentarnych.

Pamiętam nawet z pclaba, że niektórzy wieszczyli że Hołownia wejdzie do II tury i tam się zmierzy z Trzaskowskim. Bo miał, w opinii tych użytkowników, tak duże poparcie.

Bo to inteligentny osobnik, a jego gwiazda tak mocno przygasła, że spodziewałem się rezygnacji z kandydowania. Zresztą nadal się tego spodziewam - rezygnacji przed datą wyborów i jakiegoś "przekazania poparcia".

Opublikowano
37 minut temu, kalderon napisał(a):

Tylko, że prezydent zawsze będzie z jakiejś dużej partii. Dużej czyli albo aktualnie rządzącej i będzie podpisywał, albo byłej/przyszłej i będzie wszystko blokował. W związku z burdelem jaki zostawił po sobie PiS jedna kadencja partyjnego długopisa nie musi być czymś złym bo usprawni sprzątanie.

To, że opozycja będzie wyła jak będą podpisywane rzeczy im nieodpowiadające jest oczywiste.

Bardziej chodzi o to żeby miał głowę do bardziej kontrowersyjnych społecznie spraw. 

• Like 1
Opublikowano

https://www.fakt.pl/wydarzenia/kolejny-wybryk-internetowego-pajaca-tym-razem-demolowal-auta/q0t7j5w

https://www.facebook.com/osrodek.monitorowania/posts/977608884397080?ref=embed_post

"Kim jest człowiek, który urządził taką demolkę? Na pewno jest obcokrajowcem. „Crawly” to Vladislav O. Jak wynika z ustaleń "Faktu" jest obywatelem Ukrainy. Potwierdziła nam to stołeczna policja. "

Chyba wreszcie na poważnie wezmą się za tego debila. Ostatnio obrażał wszystkich mieszkańców UE że "jesteśmy miękkie faje bo np: przestrzegamy prawa... a ogólnie to czemu nie zaczniemy rozpier wszystkiego dookoła". No to teraz jak trafi na Ukrainę to będzie mógł rozpier ruskie czołgi Putina.

Opublikowano
30 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

To sa jakies jaja. Korki w podstawówce xD to jest material, ktorego mozna nauczyc sie samemu z ksiazek. Do tego teraz jest pelno roznych kursow na yt. To nie problem braku korepetycji tylko rodzicow, ktorzy nie wymagaja nauki od swoich dzieci.

Opublikowano
2 godziny temu, sabaru128 napisał(a):

Co to za polityka z tymi ładowarkami do autobusów elektrycznych że muszą kogoś prosić o zgodę żeby naładować autobus. Przez to są uwaleni na kilka tygodniu.

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-kilka-tygodni-temu-kupili-nowe-autobusy-elektryczne-pojazdy-,nId,7855079

Jeżeli tak ma wyglądać przyszłość samochodów elektrycznych że ktoś będzie kontrolował możliwość ładowania takich pojazdów to nie mam pytań. Już kiedyś czytałem artykuł gdzie było pisane było pisane że ograniczone było ładowanie bo prądu brakowało. Ja podziękuje.

Nie ktoś tylko UDT, żadna nowość. Jak ładowarka porazi kierowcę to kto weźmie na siebie odpowiedzialność? Ten sam kierowca?

https://www.udt.gov.pl/elektromobilnosc-w-polsce

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Michaelred napisał(a):

To sa jakies jaja. Korki w podstawówce xD to jest material, ktorego mozna nauczyc sie samemu z ksiazek. Do tego teraz jest pelno roznych kursow na yt. To nie problem braku korepetycji tylko rodzicow, ktorzy nie wymagaja nauki od swoich dzieci.

Wszystkiego można się nauczyć samemu :Up_to_s: 

Wymagać to sobie można ale dziecko powie, że mu się nie chce i co zrobisz jak nic nie zrobisz. Takie czasy z batem stać nad nim nie można 8:E 

Choć czasami autentycznie ręce opadają jak słucha się historii, że bąbelek nie zdał matury, na poprawkę  nie poszedł, do pracy się nie wybiera tylko leży w domu do góry brzuchem, a rodzice lamentują co robić...ja bym tam szybko znalazł rozwiązanie takiego problemu :faja:

Opublikowano
2 godziny temu, crush napisał(a):

Bardziej chodzi o to żeby miał głowę do bardziej kontrowersyjnych społecznie spraw. 

Jakich kontrowersyjnych społecznie? Przez najbliższe 10 lat przez Sejm nie przejdzie żadna kontrowersyjna ustawa.

• Haha 1