zoomehsak Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu 1 minutę temu, Reddzik napisał: Ponoć oni chcieli 100k za forum 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samsung70 Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu 4 minuty temu, indexinfio napisał: Zobaczymy jak będzie dalej, ale pierwsze wrażenie tutaj jest bardzo pozytywne. ja osobiście nie spodziewam sie cudów, ale mam nadzieje, ze będę tutaj widzial raporty i posty, gdzie po premierze nowych GPU, beda setki postow kto o ile wiecej wykrecil GPU, ile mniej poszlo na undervolting, bedac na banicji wchodzilem, czytalem to z ciekawoscia, zawsze beda jakies osobiste wymiany zdan pomiedzy userami, ale zawsze cos ciekawego i madrego userzy tam pisali, jak ktos gdzies napisal, wchodzenie na forum i doczytywanie nowych stron w temacie np o rtx 30xx to byl rytual, dlatego powodzenia i cierpliwosci dla wszystkich 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu 20 minut temu, Ramzes napisał: To są PV czy użytkownicy? Analytics? Userzy. Ahrefs @Joloxx9 Różnica polega na tym, że z Samsungiem czy Karystopejem to się z tego pośmiejemy i pójdziemy dalej, a dla Ciebie jest to nadal afront nie do przeżycia . Niemniej życzę Ci wszystkiego dobrego, serio i bez przekąsu. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzes Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu 2 minuty temu, EvilKillaruna napisał: Userzy. Ahrefs Nie chcesz podzielić się czasem tymi statami? To jest msc? Do jednej strony docelowej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samsung70 Napisano 17 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 17 godzin temu 4 minuty temu, EvilKillaruna napisał: Userzy. Ahrefs @Joloxx9 Różnica polega na tym, że z Samsungiem czy Karystopejem to się z tego pośmiejemy i pójdziemy dalej, a dla Ciebie jest to nadal afront nie do przeżycia . Niemniej życzę Ci wszystkiego dobrego, serio i bez przekąsu. majster, ja nawet maila pisalem do PCLAB . ale niestety nikt nie odniosl sie do mojej prosby Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 3 minuty temu, Ramzes napisał: Nie chcesz podzielić się czasem tymi statami? To jest msc? Do jednej strony docelowej? Akurat mówimy o darmowym narzędziu udostępnianym przez samego Ahrefsa: https://ahrefs.com/pl/traffic-checker Oczywiście są to dane estymowane. Z jaką precyzją - kto wie. Generalnie jednak Ahrefs jest narzędziem płatnym i znacznie bardziej rozbudowanym. Alternatywy to również płatne Senuto czy Semrush. Patrząc po tym jak dane pokrywają mi się z własnymi danymi z GA, ujdzie to co dali za free. 3 minuty temu, samsung70 napisał: majster, ja nawet maila pisalem do PCLAB . ale niestety nikt nie odniosl sie do mojej prosby Przykro słyszeć że nie miałeś możliwości odwołania. Gdybym miał wtedy możliwość (belkę), zapewne nie byłoby problemu i blokady zostałyby zdjęte, bo regulamin regulaminem, ale każdemu należy się druga szansa. Pamiętam że tak samo było z AndrzejTrg, któremu finalnie cofałem ograniczenia. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joloxx9 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 16 minut temu, EvilKillaruna napisał: @Joloxx9 Różnica polega na tym, że z Samsungiem czy Karystopejem to się z tego pośmiejemy i pójdziemy dalej, a dla Ciebie jest to nadal afront nie do przeżycia . Niemniej życzę Ci wszystkiego dobrego, serio i bez przekąsu. Nie wiem gdzie Ty takie cos uslsyzales, zwyczajnie zazartowalem, odebrales to w taki sposob jakbym chcial Cie tym urazic. No bo tak,za 24h czy ile tam tego bylo mute 2 lata temu bede teraz wypominac? Zwyczajnie wszedle na profil skopiowac sygnaturke etc, patrzem, ze akurat to widze po lewej, a widzialem Towje posty, mysle wkleje bedzie smiesznie, a Ty poczules sie urazony wiec prosze, nie mow, ze ja mam jakis afront. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzes Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 3 minuty temu, EvilKillaruna napisał: Akurat mówimy o darmowym narzędziu udostępnianym przez samego Ahrefsa: https://ahrefs.com/pl/traffic-checker Oczywiście są to dane estymowane. Z jaką precyzją - kto wie. Generalnie jednak Ahrefs jest narzędziem płatnym i znacznie bardziej rozbudowanym. Alternatywy to również płatne Senuto czy Semrush. Patrząc po tym jak dane pokrywają mi się z własnymi danymi z GA, ujdzie to co dali za free. Ok, rozumiem. Ahrefs się diametralnie myli, jeśli chodzi o ruch w ITHardware. To samo Semrush czy tym bardziej SimilarWeb. Najbardziej adekwatne są wyniki z analyticsa, a przy odrzuceniu ludzi z adblockiem - Gemius. Ostatni liczy cały ruch, nie tylko organiczny, ale wiadomo, jak wypada w porównaniu do konkurencji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joloxx9 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 13 minut temu, samsung70 napisał: majster, ja nawet maila pisalem do PCLAB . ale niestety nikt nie odniosl sie do mojej prosby A po co sie przejmowac uzytkownikami? Wydawcy gier nie przejmuja sie graczami w taki sam sposob Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu @Joloxx9 Ale ja w żadnym wypadku nie poczułem się urażony. Mam to w onecie, że się tak okolicznościowo wyrażę . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joloxx9 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 2 minuty temu, EvilKillaruna napisał: @Joloxx9 Ale ja w żadnym wypadku nie poczułem się urażony. Mam to w onecie, że się tak okolicznościowo wyrażę . Tak, Twoj post zabrzmial Mozliwe, ze sie myle. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 1 minutę temu, Ramzes napisał: Ok, rozumiem. Ahrefs się diametralnie myli, jeśli chodzi o ruch w ITHardware. To samo Semrush czy tym bardziej SimilarWeb. Najbardziej adekwatne są wyniki z analyticsa, a przy odrzuceniu ludzi z adblockiem - Gemius. Ostatni liczy cały ruch, nie tylko organiczny, ale wiadomo, jak wypada w porównaniu do konkurencji. Zawsze są to jakieś dane, ale nawet jeśli zaniżone, to zaniżone prawdopodobnie dla wszystkich. Oczywiście różnice względem GA również widzę. Similarweb to rzeczywiście już w ogóle jakaś abstrakcja totalna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samsung70 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 5 minut temu, EvilKillaruna napisał: Akurat mówimy o darmowym narzędziu udostępnianym przez samego Ahrefsa: https://ahrefs.com/pl/traffic-checker Oczywiście są to dane estymowane. Z jaką precyzją - kto wie. Generalnie jednak Ahrefs jest narzędziem płatnym i znacznie bardziej rozbudowanym. Alternatywy to również płatne Senuto czy Semrush. Patrząc po tym jak dane pokrywają mi się z własnymi danymi z GA, ujdzie to co dali za free. Przykro słyszeć że nie miałeś możliwości odwołania. Gdybym miał wtedy możliwość (belkę), zapewne nie byłoby problemu i blokady zostałyby zdjęte, bo regulamin regulaminem, ale każdemu należy się druga szansa. Pamiętam że tak samo było z AndrzejTrg, któremu finalnie cofałem ograniczenia. Próbowałem niejednokrotnie, ogromnie ubolewałem, kiedy miałem zapytanie co do PC i technologii i wiedziałem, ze nie jedna mądra głowa chętnie by pomogła , a nie znalem innych Polskich forów i musiałem isc z zapytaniem na reedit.. ale nie ma sie co przejmować, było minęło.. kto wie, być może w tej chwili pisze się historia polskiego internetu. A wszystko dzięki społeczności, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu No społeczność ładnie stanęła na wysokości zadania. Trzymam kciuki żeby było Wam tu jak najlepiej i wspólnie udało się zbudować coś fajnego, pożytecznego i przede wszystkim mniej toksycznego. Być może z pomocą dodatkowych moderatorów, może nadal własnymi środkami, ale z perspektywy czystej kartki tak czy inaczej. Tak jak mówisz, może właśnie rysuje się kolejny ciekawy rozdział w historii polskiej sceny IT. Może od czasu do czasu sam coś wrzucę w tutejszy dział audio, aczkolwiek przyznam się że nawet do niego nie zajrzałem i nie wiem jak to tam wygląda. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aureumchaos Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu u mnie cienko: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EvilKillaruna Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu Łeee Panie, słabo. Byłem w dziale audio. Kurz i pająki. Zobaczymy, jak czas i zdrowie pozwolą to coś Wam tu pomogę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzes Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 16 minut temu, EvilKillaruna napisał: Akurat mówimy o darmowym narzędziu udostępnianym przez samego Ahrefsa: https://ahrefs.com/pl/traffic-checker Oczywiście są to dane estymowane. Z jaką precyzją - kto wie. Generalnie jednak Ahrefs jest narzędziem płatnym i znacznie bardziej rozbudowanym. Alternatywy to również płatne Senuto czy Semrush. Patrząc po tym jak dane pokrywają mi się z własnymi danymi z GA, ujdzie to co dali za free. Oto realne dane: ITHardware 01.10-29.10.2024 w organicznych wynikach zrobił tyle wyświetleń. Dane Gemiusa od 01.10.-28.10.2024 wyglądają następująco: ITHardware: 1 529 280 realnych użytkowników Chip: 1 364 012 realnych użytkowników Benchmark: 1 362 420 realnych użytkowników PurePC: 498 636 realnych użytkowników Po raz drugi ITHardware ma szansę dostać się do TOP10 największych serwisów technologicznych, co jako niezależna redakcja, która nie ma nad sobą żadnego Onetu czy innego korpo, jest wynikiem rzadko spotykanym. 45 tys. użytkowników ma nasz drugi serwis, który uruchomiliśmy 3 miesiące temu: pcelite.pl 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katystopej Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, EvilKillaruna napisał: No społeczność ładnie stanęła na wysokości zadania. Trzymam kciuki żeby było Wam tu jak najlepiej i wspólnie udało się zbudować coś fajnego, pożytecznego i przede wszystkim mniej toksycznego. Być może z pomocą dodatkowych moderatorów, może nadal własnymi środkami, ale z perspektywy czystej kartki tak czy inaczej. Tak jak mówisz, może właśnie rysuje się kolejny ciekawy rozdział w historii polskiej sceny IT. Może od czasu do czasu sam coś wrzucę w tutejszy dział audio, aczkolwiek przyznam się że nawet do niego nie zajrzałem i nie wiem jak to tam wygląda. Najlepsze jest to, że młoda krew taka 15-20 lat to raczej nie wie o istnieniu tego czy innego forum, a społeczność tworzymy My, same stare wygi po 30-40 lat boomersko się zrobiło Edytowano 16 godzin temu przez Katystopej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagular Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, EvilKillaruna napisał: ...coraz więcej ludzi po prostu nie potrafi z nich korzystać i zachowuje się jak małe dzieci w sytuacji najmniejszego sprzeciwu lub decyzji nie po ich myśli... Że tak się wtrynię w dyskusję... My, ludzie z naszego kręgu kulturowego mamy problem z tolerancja innych opinii, bo tego nas uczy nasz krąg kulturowy. Jak od dzieciaka jesteś wyjątkową jednostką popychaną przez otoczenie do "wyrażania siebie", czy innego "bądź sobą", to potem jest jak jest Zaś co do wewnętrznych dzieci...eee, znowu się czepię: wielu z nas (większość?) nigdy nie przestaje być dzieckiem. Bo i jak i po co? Mamy cywilizację. Wraz z wiekiem taka (duża) grupa albo dziadzieje (=a wszystko mi jedno), albo uczy się coraz lepiej grać w Grę o nazwie społeczeństwo. W tej grze chodzi o udawanie i tłumienie (lub wytłumaczenie w pokrętny sposób) swoich aroganckich i egoistycznych postaw. Mogą to zaobserwować w pełnej glorii rodzice, którzy widzą jak bardzo aroganckie i rozbrajająco bezczelne mogą być małe dzieci...które ciągle przywoływane "do porządku" zaczynają się uczyć jak udawać. I wtedy są nazywane grzecznymi, dojrzałymi itd i wszyscy są zadowoleni. Wystarczy jednak zaburzyć warunki Gry, np. pozbawić ludzi presji społecznej otoczenia (=pseudoanonimowość internetu), a szybciutko wyjdą z nich małe skur****nki. Przykład niezbyt związany z internetem, ale pokazujący jak szybko ludzie zrzucają swoje maski w specyficznych warunkach to Eksperyment Standfordzki. Eee, wyszła ściana tekstu, sorki No i cieszę się że tu zawitałeś, będzie od kogo się uczyć o audio Edytowano 16 godzin temu przez jagular 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samsung70 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 2 minuty temu, Katystopej napisał: Najlepsze jest to, że młoda krew taka 15-20 lat to raczej nie wie o istnieniu tego czy innego forum, a społeczność tworzymy My, same stare wygi po 30-40 lat boomersko się zrobiło niestety masz racje, obstawiam, ze ta młoda krew niechętnie będzie szukać odpowiedzi na takich forach, idąc tam gdzie jest im bardziej swojsko czyli wlanie reddit czy jakieś fejsbukowe grupy, osobiście próbowałem udzielać się na obu, ale nie ma tam takiego klimatu jak na starym swoiskim forum... i chyba takiego uczucia przynależności.. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voodoo2 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 7 minut temu, Katystopej napisał: Najlepsze jest to, że młoda krew taka 15-20 lat to raczej nie wie o istnieniu tego czy innego forum, a społeczność tworzymy My, same stare wygi po 30-40 lat boomersko się zrobiło prawda, gdzieś był taki tekst, że: "Za dziecka naprawiałem komputery rodzicom, a będąc rodzicem naprawiam swoim dzieciom. Czy my jesteśmy jedynym pokoleniem co umie w komputer?? " 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 7 minut temu, samsung70 napisał: niestety masz racje, obstawiam, ze ta młoda krew niechętnie będzie szukać odpowiedzi na takich forach, idąc tam gdzie jest im bardziej swojsko czyli wlanie reddit czy jakieś fejsbukowe grupy, osobiście próbowałem udzielać się na obu, ale nie ma tam takiego klimatu jak na starym swoiskim forum... i chyba takiego uczucia przynależności.. Teraz zyjemy w takich czasach, ze pytania zadaje sie pod Tiktokami lub w donejtach do tworcow internetowych - i to takie najglupsze gdzie wystarczy chwila w googlach lub na powazne tematy. Przyklad: ogladam live Wardegi, a tam ktos pyta jak wyleczyl tradzik zamiast isc do lekarza Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samsung70 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 5 minut temu, Voodoo2 napisał: prawda, gdzieś był taki tekst, że: "Za dziecka naprawiałem komputery rodzicom, a będąc rodzicem naprawiam swoim dzieciom. Czy my jesteśmy jedynym pokoleniem co umie w komputer?? " moze nie jedynym ale być może jednym z ostatnich, kilka dni temu na jednej z grup FB o ktorych wspomnialem ktora ma chyba okolo 100k userow, kolezka mial problem z czarnym ekranem bo soft od MSI cos porobil mu ze sterami i biosem, wiekszosc odpowiedzi sugerowala mu zrobienie czego, no czego innego jak nie formatu, napisalem, zeby nie sluchal tych znawcow, okazalo sie ze chlopak sobie sam poradzil zmieniając ustawienia w biosie, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PCL Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 43 minuty temu, samsung70 napisał: majster, ja nawet maila pisalem do PCLAB . ale niestety nikt nie odniosl sie do mojej prosby Załatwione możesz się pożegnać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joloxx9 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 16 godzin temu 17 minut temu, Katystopej napisał: Najlepsze jest to, że młoda krew taka 15-20 lat to raczej nie wie o istnieniu tego czy innego forum, a społeczność tworzymy My, same stare wygi po 30-40 lat boomersko się zrobiło Jak to starzy...? 12 minut temu, samsung70 napisał: niestety masz racje, obstawiam, ze ta młoda krew niechętnie będzie szukać odpowiedzi na takich forach, idąc tam gdzie jest im bardziej swojsko czyli wlanie reddit czy jakieś fejsbukowe grupy, osobiście próbowałem udzielać się na obu, ale nie ma tam takiego klimatu jak na starym swoiskim forum... i chyba takiego uczucia przynależności.. Redditt jeszcze, jako tako, ujdzie - i to tylko dlatego, że można go przeszukiwać. Za to facebook, to największy rak jaki może być. Brak działającej wyszukiwarki, odpowiedzi pod postami, które się nie wyświetlają, albo jakieś idiotyczne grupowanie ich itd 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się