Skocz do zawartości

Migracja użytkowników z forum PCLab (*)

Recommended Posts

3 minuty temu, EvilKillaruna napisał:

Widzę, ale też mam świadomość że wszyscy jesteśmy tu gośćmi i to, że w ogóle ktokolwiek cokolwiek robi jest daleko posuniętym ukłonem w stronę wszystkich labowych przybyszów.

Niemniej, to naprawdę zmiana dosłownie jednego parametru.

Nie goscmi a nowymi uzytkownikami. Goscie przychodza na chwile.

16 minut temu, Reddzik napisał:

:wariat::E:/:rodzinka:

Powoli musimy się przyzwyczaić do nowego miejsca, nie wiem ile użytkowników ITH w ogóle tutaj zagląda na ich forum, czyli ile jest domowników( bo ja nigdy na to forum nie zaglądałem), chodzi mi czy my przejmujemy piecze w postaci 9 do 1, czy domownicy mają jakiś większy procent na tym forum- mowa o aktywnych. Bo na razie to widzę samych nowych, większość znajomych "twarzy" z laba.

Jak ktoś wcześniej wbijał tutaj na forum ITH i nie było go kilka dni to sie mocno zdziwi :E 

1 minutę temu, Joloxx9 napisał:

Nie goscmi a nowymi uzytkownikami. Goscie przychodza na chwile.

Exodus z innego forum i tym samym środowiska coś innego niż rejestracja paru nowych użytkowników. Większość osób i tak będzie tu tylko gośćmi tymczasowymi przez konieczność aklimatyzacji do nowych zasad i mechaniki działania forum, mimo że to ten sam silnik.

Przed chwilą, Voodoo2 napisał:

Za to jest kontakt z administracja i widać, ze @tomcug jest caly czas mocno aktywny i zaangażowany. Na PClabie czerwonych nie było w ogóle. Duzy plus dla ekipy, bo to było zasadniczo martwe forum, teraz załatwiają tematy dla nas od reki

Bo wszystkim zajmował się Zhao z tylnego siedzenia. Wraz z Blindem. Generalnie jednak owszem, była to przez lata sytuacja patologiczna, choć gdybyś co rusz dostawał pogróżki i życzenia chorób letalnych dla siebie i swojej rodziny, to też byś się nie pojawiał w takim barłogu :D.

1 minutę temu, TheMr. napisał:

Już myślałem że mogę spamować reakcjami ale dali mi tylko jedną :E 

Spoko, SPAMODIN nadrobi postami :E.

3 minuty temu, Wu70 napisał:

Oj tam zaraz wielki ukłon dla nas, przecież dla właścicieli to ogromna szansa i robią co mogą żeby przejąć najwięcej użytkowników, tylko głupi by nie skorzystał. :D

Wiesz, i tak i nie. Mało userów = mało problemów. Dużo userów = dużo problemów. A jeśli są to userzy z bagażem doświadczeń, to często przenoszą swoje własne problemy w nowe miejsce. O ile rzeczywiście jest to szansa dla Właścicieli tego przybytku na rozruszanie swojego forum, o tyle sielanka będzie trwać do pierwszego brania się za mordy :D.

Przed chwilą, tomcug napisał:

Jakaś podpowiedź, gdzie dokładnie jest ta opcja? Bo ja jestem n00bem zupełnym, jeśli chodzi o zarządzanie forum, a prawdziwy admin będzie dopiero po niedzieli :hihot:

Jeśli IPB nic nie pozmieniało, to szukałbym tego w ustawieniach Społeczności. Chyba nawet tam gdzie definiuje się rodzaje reakcji. Jeśli nie, to być może w ustawieniach grup. Szukajka w ACP pomoże jeśli wpiszesz np. "reactions", bo ona lubiła zwracać wyniki tylko na hasła angielskie.

Pamiętam że ja to u siebie zmieniałem tylko raz i potem miałem wywaloną bagietę :D.

1 godzinę temu, EvilKillaruna napisał:

Szczerze Filipie to nawet danych logowania do PCL nie mam, więc wszystko poszłoby w próżnię i tak. Po akcji ze słynnym Grożeniokiem dałem sobie w dużej mierze spokój z forami jako takimi. Nie na moje nerwy takie akcje. :D

Masz Jakubie rację całkowitą.

Ja tak samo mało nie skończyłem z forum całkowicie przez niektóre krzywe akcje różnych userów. Potem potrafi zbrzydnąć jakikolwiek kontakt z zapaleńcami, którzy mogą się kłócić i przegadywać godzinami, chociaż czasem nie mają racji.

Oczywiście czasem też sam się wykłócałem, ale to jeszcze jak miałem taką dziecięcą pasję. Wewnętrzne dziecko przez takie akcje się potem wytłumia im bardziej się starzejesz, ale je trzeba moim zdaniem podtrzymywać w sobie, bo człowiek się wolniej przez to starzeje. Pomysły przestają być głupie, a jak jesteś już dużym chłopcem to masz więcej możliwości, a w 2024 to już w ogóle.

Przeżyłem to zamknięcie laba (taki już mam charakter, a poza tym prawie 20 lat to jednak człowiekowi szkoda tak zignorować), nie będę ukrywał, ale cieszę się, że wszyscy tu jesteście.

Edytowano przez Filip454
  • Like 2
  • Upvote 1

47 minut temu, TheMr. napisał:

Rajd się udał. Jako wikingowie, bierzemy kobiety i palimy domowników :E 

A admini nas banują :E 

Mam nadzieję że aktualnie to tylko 10% tego co wyemigruje do końca przyszłego miesiąca aż do zamknięcia forum pclab. Dlatego trzeba ściągać wiarę jak się tylko da i informować na forum pclab że szturmujemy ITH :) 

Admin do tomcuga "pclabowcy zaleją nas!"

Tomcug "nie ma szans, musiało by być tysiące..."

Meanwhile użytkownicy pclab >KLIK<

;)

• Haha 1

Przed chwilą, Filip454 napisał:

Masz Jakubie rację całkowitą.

Ja tak samo mało nie skończyłem z forum całkowicie przez niektóre krzywe akcje różnych userów. Potem potrafi zbrzydnąć jakikolwiek kontakt z zapaleńcami, którzy mogą się kłócić i przegadywać godzinami, chociaż czasem nie mają racji.

Oczywiście czasem też sam się wykłócałem, ale to jeszcze jak miałem taką dziecięcą pasję. Wewnętrzne dziecko przez takie akcje się potem wytłumia im bardziej się starzejesz, ale je trzeba moim zdaniem podtrzymywać w sobie, bo człowiek się wolniej przez to starzeje. Pomysły przestają być głupie, a jak jesteś już dużym chłopcem to masz więcej możliwości, a w 2024 to już w ogóle.

Przeżyłem to zamknięcie laba, nie będę ukrywał, ale cieszę się, że wszyscy tu jesteście.

Lajka bym dał, ale ni ma. :D

Fora są fantastyczne, ale prawda jest taka, że coraz więcej ludzi po prostu nie potrafi z nich korzystać i zachowuje się jak małe dzieci w sytuacji najmniejszego sprzeciwu lub decyzji nie po ich myśli. Próbowałeś coś wyjaśnić naukowo na źródłach i badaniach akademickich, to byłeś głupi i nawiedzony. Skasowałeś komuś post, to byłeś komuchem, cenzorem itd. Dałeś urlop od forum na chwilę, to typ klepał od razu multikonta. A potem pretensje, że dostało się perma zamiast czasówki. Część sytuacji kończyło się pogróżkami, straszeniem sądem i prokuratorem że gwałcisz czyjąś wolność słowa i naruszasz dobra osobiste :E... Ale czasami i tak jak u Grożenioka, że doszedł doxing i nękanie.

Na moim własnym forum miałem przypadek, że napisałem userowi iż jego wypowiedź jest cytuję "fundamentalnie błędna". Jeśli dobrze pamiętam chciał udowodnić że R2R jest technologią znacznie przewyższającą klasyczne D-S w DACach. Za te jedno wyrażenie nasłuchałem się że jestem taki i owaki, po czym ręcznie skasował wszystkie swoje kilkaset postów i zażądał kasacji konta. Po takich historiach doszedłem do wniosku, że nie ma to już dłużej sensu. Przestaje to mieć wymiar dyskusji pasjonatów o wspólnym hobby, zdobywanie wiedzy, a zaczyna przypominać naparzanie się zabawkami w piaskownicy i użeranie się o to czyje wiaderko jest większe.

Pamiętaj że forum to ludzie. Czy spotkacie się tu, czy na ppc, czy gdzieś indziej, to forum X lub Y jest tylko platformą, formą świadczenia usługi. Usługi są i ich nie ma, można je wypowiedzieć jednostronnie, obustronnie, zmienić operatora bez żadnego problemu. Może ITH też kiedyś się zwinie, gdy ktoś uzna, że nie chce mu się w to już bawić albo bardziej opłaca się je sprzedać większemu graczowi. Może historia się powtórzy. Może ppc rozważane jako alternatywa też się zwinie, bo zostanie zagniecione na śmierć przez konkurencję i presję większych graczy. Ale ludzie to ludzie, zawsze znajdą sobie nowy kąt. Tak więc na luzie.

• Like 1
  • Upvote 1

7 minut temu, RyszardGTS napisał:

Mam nadzieję że aktualnie to tylko 10% tego co wyemigruje do końca przyszłego miesiąca aż do zamknięcia forum pclab. Dlatego trzeba ściągać wiarę jak się tylko da i informować na forum pclab że szturmujemy ITH :) 

Admin do tomcuga "pclabowcy zaleją nas!"

Tomcug "nie ma szans, musiało by być tysiące..."

Meanwhile użytkownicy pclab >KLIK<

;)

Wydaje mi się że większość aktywnych użytkowników już się przeniosła. Cześć pewnie poszła na pjura. Sa święta to swoją drogą, ale okres migracji tych najbardziej aktywnych to max do końca przyszłego tygodnia. Liczę w głowie 600-900 kont? Jestem ciekaw ile aktywnych zostanie. 

• Like 1
  • Upvote 1

9 minut temu, TheMr. napisał:

Wydaje mi się że większość aktywnych użytkowników już się przeniosła. Cześć pewnie poszła na pjura. Sa święta to swoją drogą, ale okres migracji tych najbardziej aktywnych to max do końca przyszłego tygodnia. Liczę w głowie 600-900 kont? Jestem ciekaw ile aktywnych zostanie. 

Nie każdy wchodził regularnie np: codziennie, bardzo dużo osób wchodziło na forum pclab co parę dni / raz w tygodniu. Mam nadzieję że łącznie do 30 listopada będzie chociaż z 2000 użytkowników z pclaba./

• Like 1
  • Upvote 1

@michaelius33

No niestety, taka sytuacja. Ktoś chyba nawet stwierdził kiedyś, że social media są tym, co doprowadzi do samozagłady ludzkości. Może coś rzeczywiście w tym było.

@RyszardGTS

Wystarczy że posty/profile będą się pozycjonowały w Gógelu i jak ktoś umi w gógela to po nitce do kłębka dojdzie w dobre miejsce :D.

• Upvote 1

@TheMr.

Większość degeneratów już się tu przeniosła i odtwarza labową degrengoladę w tym dziale, więc jeszcze troszkę może przejdzie, po czym będzie koniec. :D

Bierzcie też proszę pod uwagę instytucję "skończoności". Części osób być może po prostu już na Labie nie było, bo nie było kogo być. Choroby, wypadki, starość, wiadomo.

Biorę to pod uwagę. Dlatego nie liczę na więcej niż 1.5k kont. Co i tak będzie dużą liczbą i z pewnością zapewni więcej ruchu niż inne strony. Warto też wiedzieć czy administracja to wykorzysta i nie zacznie promować forum, i naszej wiedzy by pomagać. 
Chociaż też biorę pod uwagę że młodsze pokolenie będzie ciężko przekonać do tego typu przeglądania internetu. 

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...