Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

to ma byc tak:

image.png.b48e40e0e4b81c39b731d5cc9d957c6c.png

opcjonalnie check w grach PELNY EKRAN, W OKNIE albo potocznie: BORDERLESS.

sprawdz czy hdr masz off

dzieki chłopie zadziałało :piwko:

Opublikowano
20 godzin temu, ptys napisał(a):

mam problem z black screenami przy alt tab z gier do pupitu czy przeglądarki monitor gigabyte mo27q28g, rtx 4080 , wcześniej posiadałem acer predator na ips w tej samej rozdzielczości tylko z odświerzaniem 170hz i nie było żanych problemów, co może być powodem, ewentualnie jakie możliwe rozwiązanie, dodam że monitor podłaczony po dp markowym przewodem a i testowałem kilka innych którem miałem łacznie z dołaczonym fabrycznym i zero poprawy, czy jest na to jakiś FIX czy pozostaje wymiana na rtx 50x0?

Podłączyć po HDMI 2.1 i wyłączyć DSC w monitorze, jak musi być DP to przestawić na 240Hz i oczywiście również pamiętać o wyłączeniu DSC w menu monitora (jak na to pozwala).

Swoją drogą to jak testowałem AW2725D u siebie to nie miałem takich problemów z DisplayPort + DSC, karta ta sama, retro RTX 4080S z zabytkowym DP 1.4 %-)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Reverse17 napisał(a):

Podłączyć po HDMI 2.1 i wyłączyć DSC w monitorze, jak musi być DP to przestawić na 240Hz i oczywiście również pamiętać o wyłączeniu DSC w menu monitora (jak na to pozwala).

Swoją drogą to jak testowałem AW2725D u siebie to nie miałem takich problemów z DisplayPort + DSC, karta ta sama, retro RTX 4080S z zabytkowym DP 1.4 %-)

problem już rozwiazał Pan Mateoo, działa bez problemu na 280hz

Edytowane przez ptys
  • Upvote 1