Kadajo 8 342 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 14 godzin temu, sideband napisał(a): Bardzo dobrze robią to jedyna dobra słuszna droga to pozbycie się białego sub piksela. To samo pitoliłeś, że nowsze matrycę są mniej żywotne od MLA Jakbyś nie wiedział to właśnie niebieski sub ma najniższą żywotność w OLED wrzucenie drugiego niebieskie i wywalenie soczewek nie zmniejszyło żywotności tylko podwyższyło Już wrzucałem technologie, która wyraźnie poprawia żywotność i jasność OLED tylko producenci muszą zabulić za licencje by móc skorzystać z tego. Misiaku, nie zrozumiałeś sarkazmu
Kyle 339 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 12 godzin temu, musichunter1x napisał(a): Myślałem że już sobie poradzili z (...) black crush, Od tego jest fabryczna kalibracja i sterowanie (lub sprzętowa kalibracja - jeśli ekran ma taką opcję), a nie winna jest technologia (np. OLED vs LCD).
Kadajo 8 342 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 12 godzin temu, musichunter1x napisał(a): Myślałem że już sobie poradzili z bandingiem, overshootem, black crush, a tu dalej piszecie o problemach, jak nie z jednym to drugim. W TV tego nie ma, że od lat nie słyszałem narzekań? Może dlatego, że już tego nie śledzę. Największy problem mają ludzie z głową po obejrzeniu YT i pisaniu potem bzdur w internecie popartych wszystkim oprócz doświadczenia.
bourne2008 1 504 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Ale to się tyczy każdej dziedziny życia
Lameismyname 2 903 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W dzisiejszych czasach wystarczy mieć przyzwoitą aparycję, nienaganną polszczyznę i świetną mimikę aby ludziom na tubie wciskać w żywe oczy głupoty. To nie telewizja gdzie materiał podlega jakiejś weryfikacji. Youtube wszystko przyjmie. Szkoda mi tylko zwykłych ludzi co bezgranicznie wierzą w to co widzą. Aż mi się przypomniało jak głośno było w USA o ładowaniu iphone'ów w mikrofali No i oczywiście była ciemnota co to łyknęła i załatwiła telefony
Phoenix. 5 457 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 godzin temu, Kadajo napisał(a): Największy problem mają ludzie z głową po obejrzeniu YT i pisaniu potem bzdur w internecie popartych wszystkim oprócz doświadczenia. Tutaj sie zgodze, oled ma wady ale daje najlepsza jakosc obrazu i tak z wszystkich dostepnych matryc, a ludzie siedza na ips/va i jakos im nie przeszkadzaja wady i kiepski obraz ale wydziwiaja nagle, ze nie kupia oleda bo ma takie i takie wady, czysta hipokryzja 1
galakty 4 040 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wypalony OLED wciąż wyświetla lepszy obraz niż LCD Sam się bałem ale mam teraz drugiego OLEDa i nie wracam do LCD. Wszędzie już OLEDy są, telefony, handhdeldy, kuźwa lodówki pewnie też mają lub będą miały. Szkoda życia na zamartwianie się. 1
Lameismyname 2 903 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu 54 minuty temu, galakty napisał(a): Wypalony OLED wciąż wyświetla lepszy obraz niż LCD Wypalony OLED = WOLED? Czyli paradoksalnie QD-OLED Samsunga może stać się wtórnie WOLEDem
Rekomendowane odpowiedzi