sideband 3 112 Opublikowano wczoraj o 11:14 Opublikowano wczoraj o 11:14 19 minut temu, Tasslehoff napisał(a): Bo jest jeszcze coś w ekranach o czym się praktycznie nie mówi, a jest to istotny parametr który wpływa na zmęczenie oczu. Wszystkie ekrany mamy na LEDach czy to Oled czy MiniLed nie świecą stałym światłem, a z jakąś określoną częstotliwością. I może oko tego nie widzi, ale na pewno odczuwa. Oczywiście każdy ma inną tolerancję na te częstotliwości, jedni się przyzwyczają, szybciej czy później inni już nie. To samo masz w LCD na niskich jasnościach. 1 1
Fenrir_14 1 314 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 2 godziny temu, j4z napisał(a): Mi się męczył wzrok, dopóki nie dałem światła za ekran. Czekam na komentarze że właśnie w ten sposób zabiłeś całą magię Oled 😀 1
Zachy 852 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 1 godzinę temu, ostryb napisał(a): Panowie pytanko. https://www.lg.com/uk/monitors/gaming/45gx950a-b/ Cean £1,579 Mogę kupić ten monitor z zniżką 20%. Czyli wyjdzie 1270£. Zastanawiam się czy poczekać bo zaraz konkurencja przecież coś wypuści. Miałem zamiar czekać na Black Friday a teraz mam rozkmine czy jest sens czekać? zobacz jeszcze cene na amazon. moze jeszcze zostaly sztuki z promki (taka byla na amazon pl i de, to moze i uk sie zalapal).
ostryb 54 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 46 minut temu, Zachy napisał(a): zobacz jeszcze cene na amazon. moze jeszcze zostaly sztuki z promki (taka byla na amazon pl i de, to moze i uk sie zalapal). W UK nigdzie taniej nie znalazłem. Rozumiem że nie ma co się spieszyć i lepiej zaczekać do tego BlacFriday. To raptem 3 miesiące. Amazon ma taką samą cenę czyli 1579£. https://amzn.eu/d/0dj3iPsb
Zachy 852 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Zobacz sobie amazon.de czy przypadkiem z tamtad nie byloby wziac taniej... 1
ostryb 54 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 6 minut temu, Zachy napisał(a): amazon.de Faktycznie 1000€. Czyli zaczekam nie ma co się napalać.
maras2574 1 223 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu W dniu 4.08.2026 o 10:20, sideband napisał(a): Do tego Hisense odrzuca reklamacje z TV z uszkodzonymi matrycami A ja głupi dałem sobie wcisnąć MiniLed E8Q !!! Poszedłem do sklepu po OLEDa, a wróciłem z MiniLed Miałem dwa na liście, C5 albo S90F. Ale powoli zaczyna do mnie docierać, że TV OLED nie zdałby u mnie egzaminu. Ja TV praktycznie nie oglądam, nie mam też żadnego streamingu typu Netflix itp..., jest tylko naziemna TV I chodzi to prawie 24h, bo baba nie umie żyć bez TV !!! Filmy/seriale oglądam z dysku zewnętrznego. I tutaj był niezły wkurw, jak się okazało że Hisense nie chce mi odtwarzać dużych plików z filmami (50GB +), gdzie stary Szajsung UE49NU8002 nie miał z tym problemów !!! Ale...., po którejś aktualizacji voila, cud, Hisense zaczął odtwarzać duże filmy Do obrazu i dźwięku nie mam zastrzeżeń, aczkolwiek dźwięk i tak przez sounbara Ale ten z TV też nie jest zły, ten subwofer czy co to tam jest z tyłu, daje radę OS Vidaa też daje radę, nie zamula, nic się nie tnie, póki co działa elegancko Co do monitora, tutaj już mnie nikt nie zwiedzie, stawiam na AW3426DW
sideband 3 112 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Jeszcze napisz, że kupowałeś w Media Expert i wszystko jasne Tam mają płacone za wciskane Hisensa
Lameismyname 4 110 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 5 godzin temu, MaxaM napisał(a): Podejrzewam, że powodem tego może być fringing, który u niektórych może męczyć wzrok. Ja przesiadając się na qd oleda rgb nie miałem żadnych problemów. Ja znowu czytałem, że po prostu nie każdy dobrze znosi kropki kwantowe, nawet jeżeli mówimy o TVkach. Nie jest istotne co - jeżeli zakup QDka w przypadku danej osoby daje zmęczenie oczu i ból głowy, to ta technologia nie jest dla niego. Niektórzy np. reagują alergicznie na pewne materiały z których produkowane są ubrania. A czy to wina poliestru, barwnika czy niklu jest mało istotne skoro "skóra swędzi".
ODIN85 4 934 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 5 godzin temu, j4z napisał(a): Mi się męczył wzrok, dopóki nie dałem światła za ekran. Właśnie w ten sposób zabiłeś całą magię Oled. 1
MaxaM 1 983 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 2 minuty temu, Lameismyname napisał(a): nie każdy dobrze znosi kropki kwantowe Weź też pod uwagę, że dużo monitorów LCD też posiada kropki kwantowe. W sumie sam z takiego robiłem migrację na oleda. Edytowane 21 godzin temu przez MaxaM
maras2574 1 223 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 4 minuty temu, sideband napisał(a): Jeszcze napisz, że kupowałeś w Media Expert i wszystko jasne Tam mają płacone za wciskane Hisensa Nieeee, u znajomego w sklepie
AudRob 499 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): Właśnie w ten sposób zabiłeś całą magię Oled. @j4zma rację , nie zawsze się z nim zgadzam ale tu muszę się zgodzić.
Lameismyname 4 110 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 4 minuty temu, MaxaM napisał(a): Weź też pod uwagę, że dużo monitorów LCD też posiada kropki kwantowe. W sumie sam z takiego robiłem migrację na oleda. Sam mam TV LG na QLED z kropkami kwantowymi Chociaż nie pamiętam kiedy ostatnio go oglądałem.
j4z 1 879 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, ODIN85 napisał(a): Właśnie w ten sposób zabiłeś całą magię Oled. Nie zgadzam się, ale już tutaj o tym pisaliśmy i nie mam ochoty na powtórkę. A, dopiero przeczytałem post Fenrira, he he Edytowane 21 godzin temu przez j4z 1 1
AudRob 499 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 35 minut temu, sideband napisał(a): Jeszcze napisz, że kupowałeś w Media Expert i wszystko jasne A co ma do rzeczy gdzie kupował , nic, czy w X-kom czy Media. 😴 33 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Właśnie w ten sposób zabiłeś całą magię Oled. Nie każdy chce siedzieć jak kret w norze. Panowie pochwalcie się jak to u Was wygląda na max ustawieniach test w Black Myth Wukong . Oczywiście jak trzeba , puszczę test w 2K Albo w Spider-Man 2 Edytowane 20 godzin temu przez AudRob
sideband 3 112 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Nie wiesz przecież Ty wszystko wiesz
z1k 43 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu https://www.x-kom.pl/porownanie/1500331,1506174 Witam. Panowe jak wyglada sytuacja z tekstem na tych monitorach ?
skunRace 906 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 2 godziny temu, sideband napisał(a): Jeszcze napisz, że kupowałeś w Media Expert i wszystko jasne Tam mają płacone za wciskane Hisensa W Media miałem kiedyś przypadek, choć było to jakieś 8 lat temu, że jak mi próbował gość wcisnąć dany TV, dla jaj zapytałem go jaka to matryca. Facet popukał po ekranie, jakby pukał do drzwi i mówi to będzie IPS. Autentyczna historia, myślałem, że yebne tam ze śmiechu 1
j4z 1 879 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) Mi kiedyś w Euro wciskał oleda LG serii B, jak przyszedłem po Sony XF90. Szkoda, że nie dałem sobie wcisnąć. Edytowane 18 godzin temu przez j4z 1
Kyle 550 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 2 godziny temu, skunRace napisał(a): dla jaj zapytałem go jaka to matryca. Facet popukał po ekranie, jakby pukał do drzwi i mówi to będzie IPS. Autentyczna historia, myślałem, że yebne tam ze śmiechu Bo VA zostawiają faktycznie inną poświatę po puknięciu niż IPS. Także całkiem możliwe, że to akurat był kumaty sk...l 1
skunRace 906 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Tylko to był Samsung NU8002 Pamiętam, bo miałem go kupić i tak przez neta, a do sklepu poszedłem coś tam porównać @j4z to w podobnym czasie było, bo też miałem wtedy XF90 na oku. Edytowane 16 godzin temu przez skunRace
sideband 3 112 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 2 godziny temu, skunRace napisał(a): W Media miałem kiedyś przypadek, choć było to jakieś 8 lat temu, że jak mi próbował gość wcisnąć dany TV, dla jaj zapytałem go jaka to matryca. Facet popukał po ekranie, jakby pukał do drzwi i mówi to będzie IPS. Autentyczna historia, myślałem, że yebne tam ze śmiechu Szkoda, że nie polizał. Większość ludzi co pracuje w tych sklepach to wiesz, że zerowa wiedza to co się dziwisz Samsung i IPS Niektórym z RTV AGD i Media Expert naprawiłem TV to chociaż teraz ludzikom dają namiar na mnie zamiast od razu tekst - nie da się naprawić W Media Expert mają płacone za wciskanie Hisensów 1
skunRace 906 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Dokładnie, jedynie starsi ludzie, lub kompletnie nierozgarnięci w danym sprzęcie się łapią na te ich "doradzanie". Dają sobie wcisnąć OLEDa do TV Republika, potem zdziwienie, że producent za którymś razem odrzucił gwarancje, znam taki przypadek. Miał być najlepszy jakościowo TV Sony i padło na OLED, ale co z tego, że przez większą część dnia leciał u gościa kanał informacyjny Sony odrzuciło wymianę matrycy, chyba za 3 razem.
sideband 3 112 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 44 minuty temu, skunRace napisał(a): Dokładnie, jedynie starsi ludzie, lub kompletnie nierozgarnięci w danym sprzęcie się łapią na te ich "doradzanie". Dają sobie wcisnąć OLEDa do TV Republika, potem zdziwienie, że producent za którymś razem odrzucił gwarancje, znam taki przypadek. Miał być najlepszy jakościowo TV Sony i padło na OLED, ale co z tego, że przez większą część dnia leciał u gościa kanał informacyjny Sony odrzuciło wymianę matrycy, chyba za 3 razem. Raz mu wymienili za drugim razem odrzucona reklamacje ze względu na nieodpowiednie użytkowanie sprzętu. Samsung wykorzystał sytuacje bo była głośna i wysłali mu LCD za free 1
Rekomendowane odpowiedzi