Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

bleidd

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, CavieZ napisał(a):

Nie wiem czemu się śmiejecie z niskiej popularności gry. Miliomy indyków czy innych gier AAA ma ekstremalnie niską ilość graczy - niekiedy nawet liczone w max 2 tysiącach. A mimo tego są to genialne produkcje. Marudzicie jak baby w ciąży.

Śmiejemy się nie tyle z niskiej popularności, co z jej powodów. Tak, tak, już słyszeliśmy, że to nasza wina. Od producentów i developerów. :E No i tak, istnieją gry świetne, które się nie sprzedały. Istnieją też słabe, które idą w miliony. Niczego to w powyższym nie zmienia.

4 minuty temu, CavieZ napisał(a):

Nie wiem czemu się śmiejecie z niskiej popularności gry. Miliomy indyków czy innych gier AAA ma ekstremalnie niską ilość graczy - niekiedy nawet liczone w max 2 tysiącach. A mimo tego są to genialne produkcje. Marudzicie jak baby w ciąży.

Ta gra nie jest genialna. Bardzo, ale to bardzo daleko jej do tego.

5 minut temu, CavieZ napisał(a):

Zamiast grać to narzekacie i wiecznie narzekacie.

Gramy, gramy, po prostu mamy inne standardy i tyle.

10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

To nie jest RPG, powiedzą Ci to nawet osoby którym ta gra się bardzo podoba. To liniowy akcyjniak - slasher, cała reszta motywów związanych z RPG jest spłaszczona na maxa.

To w takim razie podziękuję i czekam na prawicowe Bioware

Niedawno grałem w SW: Jedi Survior, a obecnie ogrywam Starfield i uwierzcie, że i tam też zbezczeszczono nasz język wprowadzając w dialogach "ONU" "UM" i inne debilizmy. Na szczęście w pierwszym tytule była to jedna postać, i jak na razie w Starfield też na taką jedną trafiłem, ale edytor pozwala dodać zaimki ONU/JENU :cenzura:

31 minut temu, PaVLo napisał(a):

Niedawno grałem w SW: Jedi Survior, a obecnie ogrywam Starfield i uwierzcie, że i tam też zbezczeszczono nasz język wprowadzając w dialogach "ONU" "UM" i inne debilizmy. Na szczęście w pierwszym tytule była to jedna postać, i jak na razie w Starfield też na taką jedną trafiłem, ale edytor pozwala dodać zaimki ONU/JENU :cenzura:

A co to zmienia, gdzie?
Ten sam rodzaj skrzywienia, i tak samo należy to piętnować.

27 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Czy nasz język polski w ogóle dopuszcza takie zaimki? Jakoś sie nie interesowałem tematem, ale może można to gdzieś zgłosić :E

Nie to miejsce. Nie ten temat.
NIESTETY (nad czym boleję) język należy do ludu.
Jeżeli ludu uzna i zacznie czegoś (nawet błędnie, ale powszechnie) używać, to staje się to normą dopuszczoną a później poprawną.
A to, że ludu jest bardzo często tępy, to wchodzi do publicznego stosowania dziennikarskiego np. "zajebiste".
Nic nie poradzisz.

12 minut temu, crush napisał(a):

Panie. Jakbyś chciał zgłaszać błędy językowe to by 80% kraju siedziało. :E

Ale kogo zgłosisz? :) 
Chyba developera / wydawcę, bo to on tworzył teksty, a co ma obcy do PL? ;)

Edytowane przez JeRRyF3D

7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

A co to zmienia, gdzie?
Ten sam rodzaj skrzywienia, i tak samo należy to piętnować.

SW: Jedi Survivor :woot:

tg0gcrA.jpg

W Starfield edytor postaci pozwala wybrać zaimek, ale NIGDY tego nie zrobię. Niestety gdzieś zapodziałem zrzut z dialogiem z taką postacią, ale spotykamy ją w lokalizacji Paradiso, na jednej z planet, wykonując zadanie towarzyszki.

21 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Wiem wiem, taki żart z mojej strony 🙂 sam pracuje w międzynarodowym korpo i mamy przykaz używać niebinarnych zaimków do pracowników, którzy mają to wpisane w swoich profilach... 

To jest... niebywałe.
DRAMAT. :(

Oj miałbym kłopoty w takiej firmie.

Czyli wcale nie dev game tu winien.
Sami się na to godzimy nawet tam, gdzie moglibyśmy postawić granice.

9 minut temu, PaVLo napisał(a):

SW: Jedi Survivor :woot:

Ale to nie było moje pytanie - gdzie? :)
Tylko co to zmienia, gdzie jest taka patola. :)

Edytowane przez JeRRyF3D

2 godziny temu, Jacek Winkler napisał(a):

Ostatnio zagrywałem się znowu w jedynkę i tak się zastanawiam, czy warto w ogóle po czwórkę sięgać. Te filmiki z "jestem niebinarna" z dupy wzięte raczej mnie nie przekonują.

Ta gra jest dla tych, którzy, albo w ogóle nie mieli do czynienia z Dragon Age, albo ewentualnie ich jedyną grą z serii była Inkwizycja. Grając nie dawno w Dragon Age Origins pewnie z większą mocą trafi Cie szlag po zagraniu w Veilguard.

21 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nawet nie. Ja nie mam żadnych konotacji z DA, a tej nie da się zdzierżyć, choć próbowałem.

Jak kiedyś pisałem, gdy pokazali ten kreator postaci przed premierą, gdzie nie można było zrobić ładnej postaci to chyba, te wszystko osoby trans, nie binarne w studiu zrobili sobie kreator pod siebie.

Teraz czytając i oglądając materiały o grze, mam wrażenie, że Corine i ten drugi od scenariusza to taka nastolatka w ciele faceta i zrobili sobie głupiutke i wesolutką pseudo RPG pod siebie. EA dając do zrobienia kolejną część marce jaką jest Dragon Age gościowi od Simsów powinien tak skończyć. 10 lat czekania poszło w pizdu.

batman-uderza-robina-mem-scaled.jpg