AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Send1N · Opublikowano
Co człowiek to opinia, w każdej wersji może trafić się jakiś problem i takie są fakty we wspomnianym XFX przykładowo od lat pakują głośne wentylatory więc też nie jest wcale tak bezproblemowo -
Przez drex1 · Opublikowano
co ty do mnie pie...lisz? gdzie ja takie cos napisalem? po prostu to sa bajki ze kacap kiedyś jakis pokój chciał podpisać tak samo teraz pier/ola trzy po trzy Wiceszef MSZ Rosji Siergiej Riabkow przekazał, że Moskwa "nie ma zamiaru atakować ani Unii Europejskiej, ani NATO". Jak podkreślił, Kreml jest gotów potwierdzić to w "umowie prawnej". (Memorandum budapesztańskie 2?) ... Ostatecznie mamy pięć terytoriów i nie możemy w żadnej kwestii iść na kompromis, ponieważ będzie to rewizja bardzo podstawowego elementu naszej państwowości, zapisanego w naszej konstytucji – podkreślił Riabkow. https://dorzeczy.pl/swiat/823769/rosja-nie-zaatakuje-ue-i-nato-riabkow-mozemy-to-potwierdzic-w-umowie.html ...dobrze ze Polski sobie nie wpisali do konstytucji.. ale to może później zrobią? -
Przez Send1N · Opublikowano
Niestety nic nie rozumiem z tego co napisałeś co dokładnie zrobiłeś że magicznie wentyl w zasilaczu działa na znacznie niższych obrotach? o jakim obniżaniu "tylnego" mówisz? Na tył szukasz jak najcichszego czy jak najwydajniejszego na podmianę za tego P12? -
Przez Karister · Opublikowano
Odbiór na początku stycznia, dzisiaj do 19-tej byłem w salonie, a jutro rano wyjeżdżam na święta. W moim odczuciu akustyka w tym salonie jest niezła, choć nie idealna. Gorzej u mnie nie będzie. Tzn. póki co w wynajętym mieszkaniu, to się okaże, ale to i tak przejściowe. W zaadaptowanym akustycznie pokoju będzie git. Właśnie dlatego 2.2 + PEQ. Masa opcji, żeby dopasować dźwięk do swoich preferencji w różnych warunkach, bo wiadomo, że u mnie zagra to inaczej. Nie mam obaw, bo dość długo się bawiłem w salonie w różne konfiguracje i są bardzo podatne na korekcję. Dużo da się zrobić z FR, a pogłosu nie mam. Jakbym miał już gotową chatę, to by przywieźli na odsłuch u mnie, ale niestety jeszcze pokój odsłuchowy do poprawki, a raczej te kolumny do kwietnia - maja by na mnie nie czekały. Trzyletnia używka w niemal idealnym stanie (jakieś pojedyncze ryski na górze lewej kolumny widoczne pod światło z kilkunastu centymetrów) wciąż na gwarancji za jakieś 53-60% ceny nówki (zależnie czy liczyć od ceny katalogowej, czy obecnie najniższej w necie). Streamer, bo słucham z Roona. Obecnie mam Arcam ST25 + RME ADI2 + TEAC AP701. Chciałbym wymieć DAC pod kątem funkcjonalności, ale niczego ciekawego nie ma. Przydałyby się złącza trigger-in i -out, żeby wszystko się uruchamiało od jednego kliknięcia play w Roon. Zaraz będzie dostępny EverSolo Z10, ale nie ma PEQ, bo ten dali do ich streamera T8. I nie miałbym nic przeciwko wzięciu obu urządzeń bo mój Arcam ma zbugowany soft, ale Chińczycy coś nie ogarnęli i niby są to urządzenia z tej samej linii, a mają inne wymiary. Kibel, bo lubię, jak sprzęt też wygląda. Cieszą mnie te wyświetlacze, wskazówki itp. Jest jeszcze Luxsin X9, którego mam jako wzmacniacz słuchawkowy, ale nie występuje w kolorze czarnym. Problemy pierwszego świata. XD Ewentualnie kombo EverSolo DMP-A10 + AMP F-10, ale ja lubię mieć osobno streamer, DAC i końcówkę mocy, żeby dać sobie więcej elastyczności przy wymianie klocków. Może w końcu coś takiego się pojawi na rynku. Dość stare foto, ale wciąż to u mnie tak wygląda z elektroniką:
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi