Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nie lubię snuć teorii spiskowych, ale opinię wyrazić zawsze można. Od samego początku twierdzę, że AMD nie jest całkowicie bez winy skoro procesory padają na każdej płycie. Teraz będzie nagonka na Asusa? Oczywiście przy tak dużej ilości sprzedanych egzemplarzy to i tak nie jest jakiś problem, ale wydaje mi się, że ASRock wziął to na siebie pod naciskiem AMD, żeby nie zepsuć im reputacji. Taka luźna myśl...

Opublikowano

Mi się wydaje, że to z tymi prockami coś musi być nie tak, zawiodła kontrola jakości czy coś podobnego. Jedne działają, inne nie itp.

Najpierw Asrock, teraz Asus, potem może MSI czy inny gigabyte? Jakoś to grubymi nićmi szyte mi się wydaje.

Myślałem nad upgrade procka ale chyba po prostu poczekam na zen 6 bo tutaj jest coś konkretnie nie halo.

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Slayer napisał(a):

Mi się wydaje, że to z tymi prockami coś musi być nie tak, zawiodła kontrola jakości czy coś podobnego. Jedne działają, inne nie itp.

Najpierw Asrock, teraz Asus, potem może MSI czy inny gigabyte? Jakoś to grubymi nićmi szyte mi się wydaje.

Myślałem nad upgrade procka ale chyba po prostu poczekam na zen 6 bo tutaj jest coś konkretnie nie halo.

Z tego samego powodu odpuściłem 9800X3D, po 1300pln latały w tamtym roku ale jednak stary rupieć 7800X3D pewniejszy.

• Upvote 1
Opublikowano

@Pentium D

Cytat

Sygnatura (podpis) powinna być nie wyższa niż 150 pikseli oraz nie szersza niż 700 pikseli, a łączna waga obrazków w sygnaturze nie może przekraczać 100 kB. Zabronione jest też tworzenie listy ignorowanych Forumowiczów w sygnaturze. Podpisy nie spełniające tych warunków będą usuwane, a w szczególności zabronione są próby obchodzenia zakazu listy ignorowanych.

• Thanks 1
Opublikowano
17 godzin temu, Slayer napisał(a):

Gdyby problem był na poziomie kontroli jakości to CPU już po wyjęciu z pudełka byłby wadliwy.

Zanim gotowy CPU/GPU wleci do produkcji to się testuje i również doprowadza celowo do zniszczenia, a później prześwietla. Nawet można na żywo obserwować co się dzieje w strukturze podczas pracy i wykryć wady ;) 

Także być może coś przeoczono ;)