Staraj się nadmiernie nie denerwować to też nie będziesz regularnie pluł w ekran na stronie 251 głównego wątku
masz mniej więcej streszczone jak najlepiej czyścić QD
Ale jakie narzekanie.
Ja tylko pisze, że do Intela trzeba lepszego chłodzenia, bo ma wyższy pobór mocy, wymaga lepszej płyty z lepsza sekcja zasilania, bo wymaga większej mocy.
A tu ci wchodzi Pentium i pisze to, co pewnie czytałeś.
Potem wchodzi wallec i mi pokazuje CBr23 co nie wiem, co ma udowodnić, bo procesor nadal pobiera znacznie więcej energii niż Ryzen i nadal wymaga lepszego chłodzenia.
Zrozum to najpierw Pentium wyjechał, że Intel jest bardziej opłacalny ignorując niewygodne fakty a wallca to nawet już mi się nie chce komentować, bo wiadomo że on jest odklejony.
@Kadajo, na tej samej zasadzie mógłbyś jechać po 9950X3D a jednak tego nie robisz.
Procesor ma dużo rdzeni, gra wykorzystuje wszystkie dostępne więc pobór mocy jest wyższy. To nie jest wina Intel'a chociaż mogli pomyśleć i zrobić procesor typowo dla graczy, np. tylko 8 rdzeni P z HT albo 8 rdzeni P bez HT i 8 rdzeni E.
Swoją drogą jak każda trochę ogarnięta osoba da radę ustawić ten procesor typowo pod gry, ograniczając znacznie pobór mocy i nie tracąc wydajności. Co ma na celu twoje narzekanie?
@Phoenix. te specjalne "plansze" ani razu ani jednego stuck pixela mi nie ogarnęły za to lekkie dociskanie czy pstryk i w 90% przypadków znikał bądź znikały jak było ich więcej, oczywiście nie piszę tutaj o martwych (czarnych)
Rekomendowane odpowiedzi