maxmaster027 1 123 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu @Send1N Najlepsze jest to, że w takim Tomb Raiderze to akurat pamiec troche daje, a wlaczysz np takiego CS2 i tam głównie wydajnosc daje czestotliwosc procesora, pamiec ma mniejszy wplyw. No i do tego windows itp. Nikomu by sie nie chcialo tego wszystkiego sprawdzac. 1 1
tomcug 3 141 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 3 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Przydałby się test 25H2 z jakims mocnym debloatem i poprawna instalacja sterów. Ciekawe czy wtedy nie byłoby szybciej. 25H2 to wolny build, więc zapomnij.
Lameismyname 2 928 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 12 minut temu, tomcug napisał(a): 25H2 to wolny build, więc zapomnij. Dobrze wiedzieć... ja po problemach z 24H2 zrobiłem rollbacka do 23H2 i tak usilnie trzymam.
maxmaster027 1 123 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Rozumiem, w zasadzie to wlasnie tak zakladam, demonee I mnie to wlasnie troche denerwuje bo teraz kazdy mysli że win11 25h2 to doslowanie ora win 10
Zachy 620 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Przydałby się test 25H2 z jakims mocnym debloatem i poprawna instalacja sterów. Ciekawe czy wtedy nie byłoby szybciej. A winutil + atlas albo revi os nie wystarcza Ci? U mnie jest czysto, tylko ja mam mase softu zainstalowanego a nie komputer pod benche zrobiony. Do czegos gontrzeba uzywac jeszcze poza benchmarkiem, czy graniem... Poprawna instalacja sterownikow? A to da sie klikajac zle je zainstalowac? To jakas wiedza tajemna? Edytowane 19 godzin temu przez Zachy 1
Fenrir_14 1 033 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Przydałby się test 25H2 z jakims mocnym debloatem i poprawna instalacja sterów. Ciekawe czy wtedy nie byłoby szybciej. Mam na jednym ze sprzętów 25H2 Ghost Spectre i wszystko śmiga elegancko. @Zachy pewnie chodziło mu o PROFESJONALNĄ instalację sterowników czyli DDU -> NVSlimmer / NVClinInstall Edytowane 19 godzin temu przez Fenrir_14
AudRob 254 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 4 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Moim zdaniem to by trzeba zrobic testy na wielu grach nie tym starociu i do tego testy na limicie cpu oraz na limicie gpu Nowoć się znalazł
maxmaster027 1 123 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 19 minut temu, Zachy napisał(a): Poprawna instalacja sterownikow? A to da sie klikajac zle je zainstalowac? To jakas wiedza tajemna? Da sie 1
AudRob 254 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 4 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Moim zdaniem to by trzeba zrobic testy na wielu grach nie tym starociu i do tego testy na limicie cpu oraz na limicie gpu Tylko Send1N ma droższy procesor od ciebie gościu.🤣
Kadajo 8 387 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu @AudRob te twoje posty zaczynają męczyć. Zobaczę jeszcze jeden przytyk w stronę @Phoenix., @j4z albo kogoś innego i polecisz na długie wakacje. 2 1 5
AudRob 254 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 33 minuty temu, Kadajo napisał(a): @AudRob te twoje posty zaczynają męczyć. Zobaczę jeszcze jeden przytyk w stronę @Phoenix., @j4z albo kogoś innego i polecisz na długie wakacje. Za co polecę za swoją opinię? Tu jest dyktatura czy co? 33 minuty temu, Kadajo napisał(a): @AudRob te twoje posty zaczynają męczyć. Zobaczę jeszcze jeden przytyk w stronę @Phoenix., @j4z albo kogoś innego i polecisz na długie wakacje. Możesz wymienić resztę kolegów których nie można publicznie oceniać? Oczywiście przychylnych dla ciebie. Edytowane 17 godzin temu przez AudRob
maxmaster027 1 123 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu To jest admin, po prostu chce dobry vibe na forum. A nie żaden Kadaj-Jong Un jak Ci sie zapewne kojarzyc bedzie
Lameismyname 2 928 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Kolega @AudRob chyba dawno nie był na wakacjach. Ciągle zaczepki, głupie teksty... coraz więcej osób to zauważa. Teraz jeszcze pyskówka do moderatora. Fiu fiu 3 1
Pitt_34 427 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Cisza i spokój, czyżby pojechał na wakacje 1
AndrzejTrg 3 059 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu On jest w ogóle dupny... ktoś go olewa, to na siłę próbuje dziubać i powtarza jeden i ten sam tekst, cytując jeden temat w kółko... i pewnie się obudzi to znowu zacytuje i dopowie coś od siebie, no chyba że już Bieszczady, to czekamy na powrót i wybicie Spoiler 3
galakty 4 068 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 4 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): On jest w ogóle dupny... ktoś go olewa, to na siłę próbuje dziubać i powtarza jeden i ten sam tekst, cytując jeden temat w kółko... i pewnie się obudzi to znowu zacytuje i dopowie coś od siebie, no chyba że już Bieszczady, to czekamy na powrót i wybicie Opcja ignoruj zniknęła czy w czym problem? Gorsi od niego jesteście bo dajecie paliwo do dyskusji
ju-rek 552 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 16 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): Przydałby się test 25H2 z jakims mocnym debloatem i poprawna instalacja sterów. Ciekawe czy wtedy nie byłoby szybciej. Tadam. 2
Zachy 620 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Pewnie masz powylaczane Hyper-V i HVCI? - ja nie
Send1N 5 527 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) @ju-rek Dzięki za test różnica jakaś tam jest ale mała, spodziewałem się większej bo pamiętam że była większa jak testowałeś poprzednio tylko nie pamiętam jaki wtedy był najnowszy dostepny build windy Widzę że w11 21h2 wypadł też gorzej od 25h2 i tylko W10 wysuwa się na prowadzenie czyli nie jest wcale tak źle Pozwolę sobie wrzucić te 3 screeny aby były lepiej czytelne w jednym poście: W10 22H2 W11 21H2 W11 25H2 Edytowane 6 godzin temu przez Send1N 1 1
maxmaster027 1 123 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @ju-rek No to nieźle, fajnie że sprawdziłes, ten 25H2 to po debloacie czy tak po prostu jak w standardzie? Edytowane 2 godziny temu przez maxmaster027
ju-rek 552 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 17 minut temu, maxmaster027 napisał(a): ten 25H2 to po debloacie czy tak po prostu jak w standardzie? Win11 25H2 IoT Enterprise + deb 2
Send1N 5 527 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Czyli ten sam co ja mam obecnie od kilku dni, dodatkowo przycięty do około 65 procesów więc kamień z serca że nie jestem praktycznie stratny na wydajności Edytowane 1 godzinę temu przez Send1N
Zachy 620 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) No ale win11 25h2 lot to nie to samo co standardowy win11 niektorzy potrzebuja normalnej wersji Home / Pro a nie na maks okrojonych edycji takze nie jest to w pelni miarodajne. Edytowane 1 godzinę temu przez Zachy
Send1N 5 527 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) ale scheduler jest ten sam i to ma główny wpływ na wynik ze strony cpu, w wersji pro/home możesz tak samo odchudzić system jak w ltsc we własnym zakresie W ltsc też jest sporo do wywalenia, idealny to on nie jest świeżo po instalacji po prostu jest mniej syfu niż w zwykłych na starcie. Edytowane 1 godzinę temu przez Send1N
maxmaster027 1 123 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 20 minut temu, Send1N napisał(a): Czyli ten sam co ja mam obecnie od kilku dni, dodatkowo przycięty do około 65 procesów więc kamień z serca że nie jestem praktycznie stratny na wydajności A skad masz klucz do niego? Bo z tego co pamietam jak chcialem zainstalowac na swoim kluczu do win 11 to chyba sie nie dało i tylko 90dni
Rekomendowane odpowiedzi