znaFca 244 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Ja czekam na zdjęcie z kawiarni od @Phoenix. 3
MarcoSimone 1 313 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Taaaa...napewno @Phoenix. wyda bezsensownie 4K+ na CPU. Jego multik nie potrzebuje 2x 3D cache CCD. Niebieskiego kapcia idzie znacznie taniej zastapić 1
Phoenix. 6 909 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) Gdyby mnie krecily zabway w punkty w smarkach to owszem ale tutaj w grach nic spektakularnego nie bedzie no i 4k za cpu to jakis absurd niezaleznie od wydajnosci Jak juz cos w przyszloci bedzie, a bedzie to 9800/9850 Edytowane 20 Kwietnia przez Phoenix. 3
Phoenix. 6 909 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Nic specjalnego do gier, w cenie 4k to absurd Mozna smialo skipnac
znaFca 244 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 15 minut temu, Phoenix. napisał(a): Mozna smialo skipnac Chyba kliknąć
Pentium D 1 951 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Tak, wiem, gejmingowy CPU ale i tak beka
Phoenix. 6 909 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 15 minut temu, znaFca napisał(a): Chyba kliknąć Pewnie, ze mozna kliknac i nie mam nic przeciwko tylko zastanawia mnie jaki tego jest sens bo na tle takiego 9850xd w grach korzysci zadnych nie ma, a parkowanie rdzeni nadal dziala wiec i tak kastrujesz do 8 rdzeni w grach, sa oczywiscie pewne wyjatki ale to szczegol. Staram sie chociaz doszukac malego cienia uzasadnienia tego cpu w grach. Edytowane 21 Kwietnia przez Phoenix.
znaFca 244 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia @Phoenix. No racjonalnego sensu nie ma żadnego. Ale od kiedy kupno nowego CPU jest racjonalne W 4k od kilku lat i tak można siedzieć nawet na i5 11 gen. 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Staram sie chociaz doszukac malego cienia uzasadnienia tego cpu w grach. No ja już się nawet nie staram Ale chęć sprawdzenia u siebie i tak pewnie zwycięży jak tylko wskoczy w sklepie.
Phoenix. 6 909 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Tylko zeby tu bylo chociaz 5%-10% roznicy, a tu albo jest tyle samo albo jest regres I ja malo racjonalne zakupy rozumiem jka najbadziej tylko ten zakup to juz jest irracjonaly do kwadratu na tle innych iracjonalnych zachcianek Edytowane 21 Kwietnia przez Phoenix.
wrobel_krk 974 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Każdy chyba wiedział, że to taki 14900ks w wykonaniu AMD:) https://www.phoronix.com/review/amd-ryzen-9950x3d2-linux When taking the geometric mean of all those benchmarks in full that ran across all tested CPUs, the AMD Ryzen 9 9950X3D2 Dual Edition came out to delivering 10% faster performance than the Ryzen 9 9950X/9950X3D. Or around 33% faster than Intel's new Core Ultra 7 270K Plus processor and the 285K flagship. Czyli 33% więcej za 153% więcej kasy, ale w profesjonalnych zastosowaniach czasem te 30% jest ważne bo koszt Cpu to czasem dniówka np programisty Dla mnie 9950x jest dalej aż za mocny,a le chętni się znaja 4
tomcug 3 953 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia @znaFca To jak, kupujesz i wysyłasz mi na testy? Wtedy wszystkie Twoje przewinienia na forum zostaną zapomniane 8 1
Pentium D 1 951 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia @tomcug szkoda Twojego czasu na testowanie tego Spoiler Niech mi wyśle 1
znaFca 244 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Ale, że nawet PurePC nie dostali na testy, a Zmaslo dostał, to trochę beczunia.
wrobel_krk 974 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Bo Morele sprzedają procki a portale nie:)
Phoenix. 6 909 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 36 minut temu, znaFca napisał(a): Ale, że nawet PurePC nie dostali na testy, a Zmaslo dostał, to trochę beczunia. Nie od dzis wiadomo ze zmaslo jest zapraszany przez intela/amd i ma dojscia
Pentium D 1 951 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 50 Centów też nie dostał a tam ponad 4 mln subów. Chyba za bardzo zjechał 9850X3D
wallec 1 755 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Ale sandał ten procek…ale przynajmniej dużo prądu bierze Edytowane 21 Kwietnia przez wallec 1
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 8 minut temu, wallec napisał(a): Ale sandał ten procek…ale przynajmniej dużo prądu bierze To było wiadome od początku, twojego 245 w twoich "testach" nie przebije 6
bourne2008 1 792 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Ale w czym problem. Jak nie było X3D2 to był ból dupy u ludzi, bo przecież jak się dołoży drugiego CCD z cache to na pewno wydajność poleci w kosmos. Ciekawe jak i skąd zwłaszcza, że ludzie obeznani w temacie tłumaczyli że dodatkowy cache nic nie da w standardowych zastosowaniach. AMD na slajdach wogóle nie wspomniało o grach tylko o "productivity". Edytowane 21 Kwietnia przez bourne2008 1
znaFca 244 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Mam rozumieć, że będę jedynym idiotą który go zamówi? 2
bourne2008 1 792 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Jedynym pewnie nie ale idiotą tak.
Rekomendowane odpowiedzi