Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, znaFca napisał(a):

Chyba powinieneś zamówić

Ty patrz na temperatury, bez delidu i chłodziarki nawet nie podchodź.  Safedisk jest z Tajwanu, mam z nim prywatny kontakt. Sam pisał, że przy temp. które są obecnie u niego nawet 8400c32 jest nieosiągalne.

• Upvote 2
Opublikowano

Czy ktos sie domysla, jakie ma odczucia nt kolejnej generacjii procesorow AMD? Podobno na laptopy ma byc jakies wydarzenie i prezentacja w grudniu/styczniu? Potem pare miechow po wychodza desktopy?

Dodatkowo, czy sa jakies informacje am5 platforma ile jeszcze czasu, lat, generacji moze byc ta najwyzsza? Kiedy wejdzie am6, bedzie trzeba zmienic rowniez plyte glowna, zgadza sie...

Opublikowano
14 godzin temu, tomcug napisał(a):

Gra się toczy o zdjęcie permbana (lub niezdjęcie %-)), także jak znam życie, są to ostatnie podrygi Pipka na forum :hihot:

Nie że mam coś osobistego do pipka, ale perm to perm... no chyba że zasady są po to żeby je łamać :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

no chyba że zasady są po to żeby je łamać :hihot:

Zasady ustala admin :rotfl: Układ jest uczciwy, zarobił na banicję m.in. opluwaniem portalu sugerując ustawienie konkursu, gdzie w rzeczywistości wygrali sami "starzy" forumowicze a nie żadne słupy, więc teraz niech coś zrobi dla portalu, a będzie mu odpuszczone ;D

Opublikowano
3 minuty temu, tomcug napisał(a):

Zasady ustala admin :rotfl: Układ jest uczciwy, zarobił na banicję m.in. opluwaniem portalu sugerując ustawienie konkursu, gdzie w rzeczywistości wygrali sami "starzy" forumowicze a nie żadne słupy, więc teraz niech coś zrobi dla portalu, a będzie mu odpuszczone ;D

Zrozumieliśmy. Może ja przetłumaczę:" jak masz kasę to możesz był łajdakiem".

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

On sam nie wie czego chce, prowokuje do banów, płacze że jak je dostanie to kasuje konto, nigdy słowa nie dotrzymuje i wraca jak bumerang :hihot:

Ile razy już to przerabialiśmy :rotfl2:

Edytowane przez Krzysiak
literówki
Opublikowano
5 minut temu, Grolshek napisał(a):

niekoniecznie, jak masz kase albo pomysl jak tu cos zrealizowac mozesz odrobic swoje winy.

mozesz w temacie tak zadzialac, ze wydasz jedynie na przesylki w kwestii posiadania 9950x3d2 na 28 dni...

Opublikowano
5 minut temu, Grolshek napisał(a):

Mam podobnie zdanie. Nie podoba mi się szantaż w stylu "wyślij procka do testu to dostaniesz unbana, a jak nie wyślesz to dostaniesz kolejnego"

Gdyby @tomcug po prostu poprosił o procka to luz, co mi za różnica, wziąłem 3 to jedngo mogę podesłać na tydzień, a potem zrobić zwrot. Ale już @Zachy to zaproponował więc nie ma tematu :)

Co to konkursu, ja nadal zostaje przy swoim, nie podawanie publicznie wyników w publicznym konkursie było słabe i tyle. Bez względu na to kto wygrał.

Więc @tomcug zrobisz co chcesz :)

Opublikowano
18 minut temu, Zachy napisał(a):

niekoniecznie, jak masz kase albo pomysl jak tu cos zrealizowac mozesz odrobic swoje winy.

mozesz w temacie tak zadzialac, ze wydasz jedynie na przesylki w kwestii posiadania 9950x3d2 na 28 dni...

To samo może zrobić sam tester nie podlizując się jakiemuś nonejmowi i nie robiąc z gęby cholewy.

• Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, znaFca napisał(a):

Co to konkursu, ja nadal zostaje przy swoim, nie podawanie publicznie wyników w publicznym konkursie było słabe i tyle. Bez względu na to kto wygrał.

Dobrze wiesz, że nie chodziło o to, że chciałeś wyników publicznych, a o to, w jakim tonie napisałeś tamtego posta.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Grolshek napisał(a):

To samo może zrobić sam tester nie podlizując się jakiemuś nonejmowi i nie robiąc z gęby cholewy.

Moze, ale nie musi. Czy ktos chce sie w takie cos bawic to jego indywidualna, niekoniecznie prywatna sprawa.

Inna kwestia to formalnosci wewnatrz portalu i uzgodnienia z producentem czy dystrybutorem co mozna, a czego nie.

Tak samo jak niektore redakcje same na wlasna reke zalatwiaja sobie sample testowe.

Nie zawsze, ale jednak.

Co kraj (portal) to obyczaj :)

Poza tym tu moze chodzic o sam fakt, czy Pimpek chce swoje winy odpracowac :salut:

Edytowane przez Zachy
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Zachy napisał(a):

Poza tym tu moze chodzic o sam fakt, czy Pimpek chce swoje winy odpracowac :salut:

Za winy to się chyba przeprasza, a nie wysyła procki za 4k w ramach pokuty 😀 

Jak ktoś poczuł się urażony moim postem o konkursie to PRZEPRASZAM. 

Opublikowano (edytowane)

Ale TY tego procesora nie fundujesz portalowi, czy konkretnym osobom.

A tak piszesz jakby to mialo miec miejsce :)

Tylko umozliwiasz przetestowanie i zwrot :)

Przeciez @tomcug go sobie nie zajuma :D

A co dobrego zrobisz dla ogolu?

Powstanie test, ktory moze sie roznym osobom przydac...

Edytowane przez Zachy
Opublikowano

Zazwyczaj karą za winy jest zadośćuczynienie, cokolwiek się pod tym kryje - może np ufundowanie sprzętu na potrzeby testu (co jest memiczne samo w sobie jak tu już było pisane). Z drugiej strony własne zdanie w konkretnym temacie czy też własna ocena konkretnego zdarzenia poparta argumentami nie jest powodem do przepraszania 😀 

@Zachy przecież on raczej ma tego świadomość. I nie o to mu chyba chodzi. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mi pipek nie przeszkadza, ot generuje spam i tyle...ale i ja go generuję sporo :E 

Tyle, że w tym momencie legnie idea permbana...bo kolejny powie "hola to ja też coś zrobię dla forum/portalu, zdejmą mi go i będę dalej uprawiał swoją wesołą radosną twórczość" :E

Czysto teoretycznie powinien z automatu polecieć na to konto od razu gdy się ludzie zorientowali, że to on...no przynajmniej tak robiłem na labie gdy byłem jeszcze aktywnym modem.

Edytowane przez Krzysiak
"radosną" lepiej pasuje :E
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

będę dalej uprawiał swoją wesołą twórczość"

No ale też bez przesady, ja za mocno wyraziłem się o regulaminie konkursu. Ale nikogo nie obraziłem ani nic :)

"ha tfu" napisałem i chyba o to był taki dym. A rok później jakaś typiara na yt na "ha tfu" wybiła się na cały świat :D